Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как да спра да сънувам?

Featured Replies

Ето какво споменава за тия сънища някакъв (невеж и суеверен, предполагам) римски автор от гръцки произход, Макроб, в „Тълкуване на Сципионовия сън”.

„Тия два вида не представят за нас никаква полза при желанието да узнаем бъдещето (след като е изброил два други вида съновидения и причините им), но другите три могат да ни надарят с гения на предвещаването. Съществува оракул (предвещаване), когато при съня ни някой роднина или друга някоя света или уважавана личност, било жрец, па било даже и някой Бог, дойде да ни предупреди за онова, което има да ни се случи, или за онова, което трябва да направим или отбягваме. Съществува видение, когато виждаме известни неща такива, каквито ще бъдат по-късно. Един от приятелите ми пътешества и не е смятал да се завърне сега; аз го виждам във видение; веднага след събуждането си отивам да го посрещна (...) Сънувам, че са ми поверили някакъв влог и рано сутринта онзи, когото бях видял в съня си, дотърчава да ме помоли да запазя пари, които той ми поверява. Що се касае за същинския сън, той ни обгражда с толкова образи и празни думи, щото не бихме могли да схванем значението им, освен през сънотълкуване – нещо, което няма да изложим тук...” и т.н.

За какъв его-идеал става въпрос в последните случаи, или пък въобще не схващам нищо. :wors:

Мда, суеверен ще да е бил авторът.

Иначе аз съм писал неща, които се отнасят конкретно към темата - нямам време да пиша пространни разяснения за работата на съня.

• Автор

Известно време ме нямаше,и не можех да прочета написаното.Една приятелка ми препоръча леки опиати(марихуана,райски газ,попърс и т.н.)но не ми се струва добър вариант.Не ми се вярва психолог да ми помогне.C.O.M.O.D.O- това което ми препоръча е невъзможно защото съм атеист.Иначе след всеки сън знам какво мо очаква през целия ден(в повечето пъти хубави неща,но какъв смисъла като знам че в крайна сметка ще се случат).За момент започнах да контролирам сънищата си(да сънувам каквото си искам),но беше за кратко и съня беше некачествен(все едно не съм спал).Някой беше питал какво имам в предвид под нормален-под нормален имам в предвид да съм като по-голямата част от хората.Не ми се вярва всеки да има такива способности като моите. Дойде ми една идея-имам фобия от змии,и клаустофобия.Ако натясно ме съберат с много змии за да получа як шок,се чудя дали това ще се отрази по някакъв начин на психиката ми,и дали ще има позитивен резултат(да спра да помня какво съм сънувал)?

Известно време ме нямаше,и не можех да прочета написаното.Една приятелка ми препоръча леки опиати(марихуана,райски газ,попърс и т.н.)но не ми се струва добър вариант.Не ми се вярва психолог да ми помогне.C.O.M.O.D.O- това което ми препоръча е невъзможно защото съм атеист.Иначе след всеки сън знам какво мо очаква през целия ден(в повечето пъти хубави неща,но какъв смисъла като знам че в крайна сметка ще се случат).За момент започнах да контролирам сънищата си(да сънувам каквото си искам),но беше за кратко и съня беше некачествен(все едно не съм спал).Някой беше питал какво имам в предвид под нормален-под нормален имам в предвид да съм като по-голямата част от хората.Не ми се вярва всеки да има такива способности като моите.

Дойде ми една идея-имам фобия от змии,и клаустофобия.Ако натясно ме съберат с много змии за да получа як шок,се чудя дали това ще се отрази по някакъв начин на психиката ми,и дали ще има позитивен резултат(да спра да помня какво съм сънувал)?

Това е една потенциална дарба!

Здравейте,забелязал съм че от 4-5 годишен всеки мой сън е пророчески,и то с голяма точност(колкото и налудничево да звучи).Проблема ми е че не искам да сънувам,не искам да знам какво ме очаква,какво може да стане(независимо хубаво или лошо).Някой от вас могат да ме сметнат за луд,но самият аз не се смятам за такъв(мога и да греша).Ако може препоръчайте някакъв начин за да спра да сънувам,независимо дали включва психология или медицина.

Весела коледа :)

Привет, най-лесния начин е като спрете да спите! Шегувам се,сега сериозно, за да се случва това всеки път,което е доста тревожно,това означава,че прекалено много мислите и вземате нещата твърде навътре в себе си. Трябва да освободите съзнанието си и да приемата нещата по-повърхностно,да не им отдавате толкова голямо значение, особенно тези свързани с любовта! Може да си вземете домашен любимец,на който та отделяте повече внимание,грижи и любов,това ще допринесе разнообразие в ежедневния Ви живот и може би,ще Ви дари с нужното спокойствие,но не очаквайте да се случи моментално,имайте търпение и най-вече вяра.

Редактирано от Tihichko (преглед на промените)

• Автор

Привет, най-лесния начин е като спрете да спите! Шегувам се,сега сериозно, за да се случва това всеки път,което е доста тревожно,това означава,че прекалено много мислите и вземате нещата твърде навътре в себе си. Трябва да освободите съзнанието си и да приемата нещата по-повърхностно,да не им отдавате толкова голямо значение, особенно тези свързани с любовта! Може да си вземете домашен любимец,на който та отделяте повече внимание,грижи и любов,това ще допринесе разнообразие в ежедневния Ви живот и може би,ще Ви дари с нужното спокойствие,но не очаквайте да се случи моментално,имайте търпение и най-вече вяра.

Имам 3 домашни любимеца,а за нещата-по-несериозно и лекомислено приемане от моето едва ли има.

Имам 3 домашни любимеца,а за нещата-по-несериозно и лекомислено приемане от моето едва ли има.

При това положение едва ли може да Ви бъде от полза някакво мнение.Спасението е във Вас......

Всяко нещо на този свят идва от умът,уповава се на умът и се управлява от умът....... наблегнете на това.

Аз помнех сънищата си в годините от своето детство, до към 14 годишна възраст. Сега, в лудото ежедневие, в което се намирам, това не ми се е случвало отдавна - да се събудя и да си спомня и фрагмент от това, което съм сънувал през нощта. Според това, което съм чел от различни достоверни и не толкова достоверни източници, тайната се криела в дълбокия сън, т.е ако човек спи дълбоко, е малко вероятно като се събуди да си спомни нещо от съня. И обратното, хората, на които бил присъщ по-лек сън, сънуват, респективно, си спомнят по-често своите сънища...ако трябва да се вярва на това твърдение, то едно умерено физическо натоварване под формата на спорт би следвало да помогне, ако ли не, не би навредило...

Хитро си го измислил. Сънищата не идват от господ, а са продукт на нашето несъзнавано. Всеки човек има някакъв его-идеал за себе си и това, което не се вписва в неговия его-идеал, се подтиска по един или друг начин. Понякога обаче тези подтиснати неща обичат да напомнят за себе си в сънищата ни. Ако един човек сънува нещо и то се случи за негова огромна изненада, това значи най-вероятно, че неговият его-идеал му пречи да си даде сметка за някои неща, които се случват в реалността.

А иначе лично за мен сънищата са много полезно нещо, тъй като те имат огромно символно познание - въпросът е човек да се научи да го разбира. :cool:

Аз нищо НЕ си измислям моля...моля.

Но ти печелиш симпатии де...докато аз знам, какво следвам при теб е една мътилка и затова проявявам разбиране към теб.

Понякога сънищата идват от преживените случки и емоции на душата през ежедневието, но има и сънища, които идват от Господ...иии такива, които са дело на тъмната страна.

Известно време ме нямаше,и не можех да прочета написаното.Една приятелка ми препоръча леки опиати(марихуана,райски газ,попърс и т.н.)но не ми се струва добър вариант.Не ми се вярва психолог да ми помогне.C.O.M.O.D.O- това което ми препоръча е невъзможно защото съм атеист.Иначе след всеки сън знам какво мо очаква през целия ден(в повечето пъти хубави неща,но какъв смисъла като знам че в крайна сметка ще се случат).За момент започнах да контролирам сънищата си(да сънувам каквото си искам),но беше за кратко и съня беше некачествен(все едно не съм спал).Някой беше питал какво имам в предвид под нормален-под нормален имам в предвид да съм като по-голямата част от хората.Не ми се вярва всеки да има такива способности като моите.

Дойде ми една идея-имам фобия от змии,и клаустофобия.Ако натясно ме съберат с много змии за да получа як шок,се чудя дали това ще се отрази по някакъв начин на психиката ми,и дали ще има позитивен резултат(да спра да помня какво съм сънувал)?

Прочети сега отново това, което си ми написал...какъв по-голям повод от това да НЕ бъдеш атеист.

Сънуваш неща, които стават реалност...ясно е, че нещата са духовни, ка ходиш в този атеизъм - не знам.

Момчето, което беше наркоман и дадох пример се него също беше атеист...дори по-заклет от теб предполагам, НО се оправи и сега се радва на свобода и нормален живот.

Искаш да опиташ методи, които са много рискуви и е по-вероятно да избие към нещо още по-лошо.

Помни ми думата, че рано или късно ще опреш до Бог...особено ако не слушаш и действаш на своя глава.

Успех!

Сънищата са свързани с мозъка.Той работи непрекъснато и създава постоянно картини.Ако спрем да сънуваме значи мозъкът ни е спрял.Аз обаче от опит знам кой сънища са пророчески и кои са просто работа на мозъка.Пророческите на които трябва да обърна внимание са винаги много ясни в главата ми до поcледен детайл.Тях ги помня ,защото са ми някак светли в главата.Те се различават от всички останали сънища. Обаче никoй не може да сънува постоянно какво ще стане утре-извинявай Веско просто звучиш смешно. Всеки ден да сънуваш и да знаеш какво ще ти се случи е ... Исус и Мохамед са медитирали за да "видят неща"и са се усамотявали за да се концентрират.Но чак пък всеки ден да знаеш всичко е смешно от това което чета.

Единтстгветният начин да се отървеш от нездравословния сън е да спреш да мислиш върху това, което си сънувал (това, което си спомняш от сънищата ти) и да не се опитваш да го тълкуваш, т. е. да не търсиш проекции от съня си в това, което ти се случва през деня или в следващите дни. Опитай се, старай се да забравиш съня си, като не му обръщаш внимание. Казвай си: "Това са глупости, които изобщо не ме интересуват" и всичко ще е наред.

Не ми се вярва психолог да ми помогне.

C.O.M.O.D.O- това което ми препоръча е невъзможно защото съм атеист.

Иначе след всеки сън знам какво мо очаква през целия ден(в повечето пъти хубави неща,но какъв смисъла като знам че в крайна сметка ще се случат).

За момент започнах да контролирам сънищата си(да сънувам каквото си искам),но беше за кратко и съня беше некачествен(все едно не съм спал).

Някой беше питал какво имам в предвид под нормален-под нормален имам в предвид да съм като по-голямата част от хората.Не ми се вярва всеки да има такива способности като моите.

Психолог, особено ако е набожен няма да ти помогне.

Психиатър, ако е истински атеист, а не като тебе самозванец, може да ти помогне - но ако си съгласен да спреш да се правиш на интересен и решиш че налудничавостта ти е за боклука.

Ти нямаш никакви способности, които да могат да издържат на проверка по научен начин. Просто си превърташ за кеф както ти скимне. Имаш жестока липса на критическо мислене, което води невъзможността ти да си дадеш сметка че си психично болен. Мозъкът ти е повреден и ти погажда номера, които ти явно обожаваш, понеже така можеш да се правиш на интересен. Добрата новина е, че такиви като тебе има много, ама те си траят - не се хвалят. Страдат си мълчеливо и обикновено залитат по някаква религия, щото ако има бог и той те кара да сънуваш така, нали се сещаш за удобното извинение пред самия себе си че не си откачен, понеже той оня, там на небето бил виновен. Такиви фалшиви атеисти като тебе, като намерят начин да изкарват пари с шарлатанство и бързо се обявяват и за набожни, и парадират с това че преди са заявявали че са атеисти, ама видиш ли взели та познали бога им.

Значи братче, ставаш екстрасенс и почваш да им прибираш яко парите на наивните. Ако стане сложно положението, винаги можеш да се освидетелстваш че си психично болен и да ти се размине пандиз за измамите. Защото това че мозъкът ти, ти погажда номера може да бъде установено по научен начин и могат да те лекуват даже успешно. Особено ако те заплашва пандиз ако не се лекуваш, може и да се навиеш да помагаш на лечението и да не го саботираш.

Значи обобщено:

1. Ти не си атеист

2. Нямаш никакво критическо мислене

3. Мозъкат ти ти погажда номера

4. Можеш да се лекуваш, ако искаш

------------------------------------------------------------------------

Фобията от змиите можеш да си я оправиш като гледаш как кобра поглъща смок например и ти стане ясно че змията не може да те изяде тебе, щото не може да те погълне цял, пък тя не може да дъвче. Ясно е че ако настъпиш по опашката някаква силно отровна змия и ако тя успее да те ухапе, тогава е възможно да умреш, ако си далече от болници и няма противоотрова и т.н. Ама и за фобията от смъртта има лек. Решаваш че не ти пука че ще умреш от евентуално ухапване от змия или случано при обир в магазин ще те застреля някой откачен, щото не си се проснал на земята ,както той е заповядал на всички присъщващи. Почвай да гледаш всякакви документални филми за змии и то ще ти прещрака по едно време, що няма да те е страх повече от тях. А за страха от затворени ограничени пространства ще ти помогне също психиатъра.

Иначе тука на форума, най-много да те надушат от някоя секта да им станеш другарче.

Ако бях на твое място бих направил следното: няколко месеца гледам ако може всеки ден всякакви лотарии и тегленета на печалби тип ТОТО 1, 2, 3, еврофутбол и др. След това се запасявам с един малък тефтер и молив, които слагам под възглавницата си докато спя. И след това ако всичко което си написал е истина мисля, че най-малкия проблем ще ми е "как да спра да сънувам". Проблемите ти ще бъдат от друго естество: например дали червено или жълто ферари по ще ти подхожда :))

Опитай да сънуваш числата от тотото. Ще видиш че нямаш дарба за пророчества. Това на майтап де, то си е ясно по подразбиране. Не сънищата тук са от значение а начина по който ги преживяваш и начина по който ги интерпретираш, по който ги пълниш със съдържание. Всички знаем че няма поглед в бъдещето. Това че ти им придаваш такъв смисъл не е случайно. Тук въпроса не е дали ще ти вярваме или не, а как се е стигнало до тук ти да вярваш че са с някакъв пророчески елемент. Някъде по-горе имаше съвет да посетиш специалист и аз го подкрепям. Нека да е първо психиатър, та ако има медикамент който да притъпи преживяванията ти от сънищата да ти го предпише. После трябва да поработиш със себе си с психолог - психотерапевт. Сънищата както се казва са царският път към несъзнаваното, но обличането на символите със съзнателни съдържания от твоята реалност е трудна задача. Така че, спасение дебне отвсякъде :)

Редактирано от t.todorov (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

Опитай се, старай се да забравиш съня си, като не му обръщаш внимание. Казвай си: "Това са глупости, които изобщо не ме интересуват" и всичко ще е наред.

В голяма си грешка, не са глупости - и не го заблуждавай.

Малко попрочети това и онова

Например тази - и после пак се върни тук и пиши.

Публикувано изображение

В голяма си грешка, не са глупости - и не го заблуждавай.

Малко попрочети това и онова

Например тази - и после пак се върни тук и пиши.

Голяма езотерична душа-камбана си ти, да знаеш.

Ама то от четене на много подобни книжки, нищо добро не се получава.

Затъваш, затъваш и измъкване повече няма от блатото на самозалъгването.

Голяма езотерична душа-камбана си ти, да знаеш.

Ама то от четене на много подобни книжки, нищо добро не се получава.

Затъваш, затъваш и измъкване повече няма от блатото на самозалъгването.

И ти си в грешка -

понеже знам достатъчно и без книги.

Вие му мислете дето не искате да видите.

Вие му мислете дето не искате да видите.

Скивай кво сега душа, дай да направиме една комбина.

Аз много искам да видя 7-те числа на някой бъдещ тираж на европейското тото.

Помогни ми да ги видя само няколко часа преди тегленето на тиража и много ще те заобичам. Толкова много, че ще делиме 50 на 50 печалбата от 15 милиона евро. Обещавам ти даже да си лафиме за езотерика по 1 час на седмица по Скайп през следващите 20 години. Ти само ми помогни да видя 7 числа бе душа, не искам много.

Ти после ще си отвориш в София най-голямата езотерична книжарница и ще даваш там конференции на тема - "как видях 7 числа"

Аз много искам да видя 7-те числа на някой бъдещ тираж на европейското тото.

То да не е Баница след 1 час да ти ги кажат.

Ако ти кажат числа на нанайсти тираж след 100 години

какво ще ги правиш тези числа?

Редактирано от novobranec (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.