Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избрал съм си PC и не мога да преценя дали е подходящ за игри!

Featured Replies

• Автор

Е човек след като и кодеците не са ти наред не знам от къде да почна за да ти помогна... Модела на монитора също не каза?

Иначе това е видео при което не трябва да имаш черни линии никъде ако монитора е 16:9.

Марката на монитора е SLMSUNG! Също така изкупуват ли стари комютри в Jar Computers

Редактирано от jordan_951 (преглед на промените)

• Автор

Модела jordan_951 модела. Самсунг имат много такива а аз не съм екстрасенс.

Честно да ти кажа купих го около 4 години и забравих модела на монитора, но тука отгоре пише нещо SyncMaster 2053bw сигурно ще е това

Честно да ти кажа купих го около 4 години и забравих модела на монитора, но тука отгоре пише нещо SyncMaster 2053bw сигурно ще е това

Eто го и монитора същия е http://www.samsung.com/ae/consumer/computers-peripherals/monitors/lcd-monitor/LS20AQWJFV/XSG/index.idx?pagetype=prd_detail

Верно, че готови конфигурации не е хубаво да се купуват от обикновени потребители, ползващи PC-то главно за занимавка, обучение и тем подобни, но винаги съм си задавал един въпрос, на който не съм срещал отговор тук. Какво става, когато един пълен дилетант относно компютрите поръча от SKY да кажем? Аз примерно давам поръчка и те ми се обаждат. Почват да ме питат нещо и да ми казват, че нямали тов аи онова, та можели да го заменят сдруго. Аз като не разбирам, какво правя? Казвам им добре или не, няма да стане? Дилетантът си личи от километри и лесно може да бъде излъган. Дори си мисля, че точно затова няма доста работи в SKY, Но в същото време ги има в ценовата листа, че и със стари цени. Ок, да кажем, че това няма да се случи, щото едикой си е коректен. Сглобява ни конфигурацията и ни я праща. Включваме в контакта и натискаме копчето. Нънци. Няма Операционна система. Почваме да звъним на тоя и на оня, ама и те като нас нищо не вдяват. Да пробваме сами? Добра идея, стига да имаме постоянен интернет достъп от друг компютър. Това добре, само, че ние сме дилетанти и на тема интернет, щото дори рядко пишем името си правилно, камо ли да намерим това, което търтсим с дядката Гугъл. Ок, отиваме при кварталния хакер, защото във всеки квартал има поне един такъв. С 300 зора екрана светва и о, кеф. Какво ли е това и как ли работи? Не знам, други да кажат. Абе, хакерчето ни казва това онова, включително какво е това "папка" и някакви думички...нещо от рода на "дървари" или "драйвери" ли беше...? Абе, тъжна работа. Подкарахме я най-сетне, ама след три дена всичко блокира. Сега какво да правим? На кой сервиз да носим, като София е на 300 км и какво изобщо да носим, след като си нямаме понятие, защо изобщо се занимаваме с компютри...? Това бе лиричното ми отклонение, не го приемайте сериозно. Просто се чудя, какво правят хората, дето като им дадат 5 електронни платки и включат копчето на "Power ON" виждат само някакъв недоволен черен екран?

Като гледам не е 16:9 ами 16:10 та все ще имаш черни линии без значение дали филма е 16:9 или 4:3. Просто такъв монитор си си избрал. Повреда няма.

• Автор

Като гледам не е 16:9 ами 16:10 та все ще имаш черни линии без значение дали филма е 16:9 или 4:3. Просто такъв монитор си си избрал. Повреда няма.

За да е цял екран значи един мониор трябва да е 16:9 така ли око тези размери са по-малко или по-голямо значи монитора няма да показва цял екран така ли?

quickJO мисля че го е обяснил добре аз не съм много по примерите. Принципно новите монитори са основно 16:9 и доста от филмите са такива. Но не не всички филми ще са ти на цял екран при положение че не всички са такива. Различно АР и съответно винаги някой филми ще са с черни линии.

Редактирано от naruto (преглед на промените)

• Автор

quickJO мисля че го е обяснил добре аз не съм много по примерите. Принципно новите монитори са основно 16:9 и доста от филмите са такива.

Но не не всички филми ще са ти на цял екран при положение че не всички са такива. Различно АР и съответно винаги някой филми ще са с черни линии.

Всички филми ми показват добре на монитора, но до черните линии нищо така аз съм си добре, но сега от няколко дена имам друг проблем!

Братовчед ми си купи волан с педали волана работи, но педалите не работят не, че са развалени, но просто не работят ще можете ли да ми кажете ли от какво може да е ?

Пуска играта Gta Vice Sity гумите на колата се въртят, но като натисни педала не тръгва!

Ето го и волана:

http://www.technopolis.bg/b2c/app/displayApp/(layout=7.0-1_1_73_84_86_80_6_9_85_95_83&cat_name=&uiarea=0&carea=DEBA4FF7EF552BF1A90A002481B479E9&cpgnum=1&citem=DEBA4FF7EF552BF1A90A002481B479E9E0A252B3DBD92AF1B7A478E7D1DE3F1E&cquery=527177&cadvsearch=false)/.do?rf=y

Редактирано от jordan_951 (преглед на промените)

• Автор

За да не отворя нова тема реших да попитам въпроса си в тази тема! Когато гледам компютрете в някоите пище без ОС какво е това Без ОС и Windows xp или Vista е по-подходящ за игри?

Windows 7.... XP не поддържа последните DirectX, а Vista е тя си остана няква незнайна и забравена. 7-цата е най-добре. Без ОС означава без Операционна Система. Демек няма предварително инсталирана.

• Автор

Windows 7.... XP не поддържа последните DirectX, а Vista е тя си остана няква незнайна и забравена. 7-цата е най-добре.

Без ОС означава без Операционна Система. Демек няма предварително инсталирана.

Значи Windows 7 е по-подходяща за игри така ли?

Да. Аз винаги я препоръчвам нея и на двете ми машинки съм със 7-цата.

• Автор

Да. Аз винаги я препоръчвам нея и на двете ми машинки съм със 7-цата.

Ами видях една игра със тези системни изисквания Изисквания : Windows XP / Vista / 7; Процесор: 2,2GHZ or better; RAM: 1GB (2GB for Windows Vist/7); Видео: 256MB (GeForce FX or better ATI9600). Има ли значение дали видео картата ми ще е AMD или ще е GeForce знам, че има значение, но при тези изисквания на AMD ще тръгне ли тази игра? Или изобщо на този компютър ще тръгне ли играта?

МОДЕЛ:

GAMER HQ2465-G1000

ПРОЦЕСОР ПРОИЗВОДИТЕЛ:

Intel®

ПРОЦЕСОР МОДЕЛ:

CORE I5

2400

ПРОЦЕСОР СПЕЦИФИКАЦИИ:

3.10 GHz

6 MB L3

ДЪННА ПЛАТКА:

ASUS P8H61-M LX2

ПАМЕТ (MB):

DDR3 KIT 2 X 2GB 1333MHZ

ТВЪРД ДИСК (GB):

1000 GB

ГРАФИЧНА КАРТА:

AMD HD6850 1GB GDDR5

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.