Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

Разбира се. Имах предвид, че при AMD може да се комбинира (на по-късен етап) външно видео с вграденото. А самото вградено е по-добро от вграденото в Intel, но за сметка на възможностите на процесора. Просто отговарях на въпроса"какво мислим за предложение с AMD".

Съгласен, но отново с уговорката, че зависи с какво външно видео ще се комбинира. При външна видео карта от upper-middle range и нагоре вграденото видео по-скоро пречи, поради което смятам, че процесорите с вградено видео ограничават свободата за развитие на дадената конфигурация. А проблемът със свободата е голяма работа, той не обхваща само сферата на щайгите с електронни платки. ;)

Предложеният процесор представлява добро съотношение цена/възможности, подкарва игри и не само, в близко бъдеще няма да се превърне в "тясно място", а сокетът дава възможност за ъпгрейд, без да се сменя дъното - това са част от доводите ми в полза на АМД в случая.

Относно ronsim: мисля, че човекът е е сгрешил съвсем непреднамерено. Добре е, че има кой да коригира, разбира се. :) Самият аз не бях чел в детайли предложението му.

• Отговори 77
  • Прегледи 4,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

За 556лв. му предложи

АМД х4 640

4ГБ рам

HD6750 512MB

ASROCK 970 EXTREME3

а му трябва и захранване.

По удачно е с I3 при този бюджет.

ASROCK H61M-S/BULK/H61/LGA1155 - 1 бр. - 88.43 лв.

I3-2100 3.1GHZ/3MB/LGA1155/BOX - 1 бр. - 220.63 лв.

4GB DDR3 1333 A-DATA - 1 бр. - 36.63 лв.

SAPPHIRE HD6770 512M G5 BULK - 1 бр. - 187.58 лв.

Обща стойност - 533.26 лв. с ДДС

Процесора и видеокартата са по-добри за игри от Атлона по-горе.

Ако се избере конфигурация с FM1, за този бюджет ще се включи и захранване:

ASROCK A75M-HVS /A75/FM1 - 1 бр. - 114.33 лв.

AMD A8-3870 X4 /3.0GHZ/FM1/BOX - 1 бр. - 269.76 лв.

4GB DDR3 1600 KINGSTON HYPERX - 1 бр. - 43.23 лв.

PSU FORTRON FSP400-60APN/400W - 1 бр. - 68.06 лв.

Обща стойност - 495.39 лв. с ДДС

Ето и производителност на цитираните процесори, от синтетични тестове:

AMD Athlon II X4 640 - 3482;

Intel Core i3 2100 - 3852;

AMD A8 3870 - 5749.

Интела е двуядрен и ще даде най-добри показатели при игрите, защото те трудно се възползват от многото ядра. За сметка на това, не може да се клоква. Другите два могат. А8 3870 може да се клоква най-много. Видеокартата в интелската конфигурация е по-добра.

Втората конфигурация е с вградена видеокарта, но е достатъчна за повечето игри. Предимство е клокващия се процесор и клокващата се вградена видеокарта, добавеното захранване (което ти трябва така или иначе) и ниската цена.

Не мога да се сетя с какво блести конфигурацията с атлона.

tahumba, относно първата конфигурация, която си предложил: 1. Дъното на интелската конфигурация е нисък клас, а аз продължавам да настоявам на идеята, че то е основата на конфигурацията. Добре е да се заложи на нещо по-качествено. Не настоявам половината бюджет да иде за дъно, но все пак предложеното от мен е от по-висок клас. Предвид, че машината ще се товари с игри, за предпочитане е да е по-добро, за да не раздуе кондензатори след първата годинка. 2. Синтетичните тестове не са всичко, но акцентът ми е другаде. Процесорът със сокет ФМ1 се клоква, да, но нека да не забравяме, че в случая с точкит, които си дал, те реално са резултат от съдействие на процесор и графично ядро. Резултатите от подобно съдействие между четириядрения Атлон и HD6750 512MB DDR5 без съмнение не са в полза на А8 3870. 3. Припомням, че зад АМ3+ стои някаква традиция, докато ФМ1 е съвсем нов сокет, реализиращ нов проект - процесор и графика в едно. Без съмнение перспективата пред ФМ1 съществува, самият аз бих се замислил след година за ъпгрейд на ноутбука към такъв с подобен процесор, но засега съм скептичен - не са налични чипсетове, от които да си избера, няма достатъчно процесори, дъната също са малко. Когато ми се предложи избор, зад който бих разчел факта, че по този сокет се работи интензивно и много фирми застават зад него, тогава бих решил да си вложа и без това не толкова многото кинти там. 4. Днес не всички игри се възползват от 4 ядра, но предвид навлизането на процесорите с повече от 2 ядра, това съвсем скоро ще се промени и тогава четириядрените процесори ще разкрият реалния си гейминг-потенциал. Още повече - компютърът не е само гейм-машина. ;) Дори и преимуществено ползван за игри, на един компютър се върши и друга работа.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.