Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Вътрешна антена за DVB-T

Featured Replies

• Автор

Трябва ти някоя от тези или подобна стига да имаш необходимия тунер.

На по-старите модели често пъти тунера е за mpeg2 и все едно го няма. Тогава се налага покупката и на приемник.

По принцип има полезна информация на първия линк, ама са писали и големи смешки.

Трябвало било вграден усилвател, ха ха ха ... 

Единствената антена ( от показаните на сайта им) която си заслужава да бъде купена е тази:

http://www.cifronim.com/цифрови-антени-ефирни/abm-4551.html

за хора имащи мерак да гледат телевизиите от съседните страни, ще им свърши чудесна работа, ама качена горе на покрива де.

При това, доброто на цифровата телевизия е, че ако лови някаква програма качеството си е добро, а не е като едно време когато гледахме мачове по сръбската телевизия в София със снеговалеж.

здравеите искам да попитам мога ли да ползвам чинията на булсатком за антена на цифровата телевизия

можеш да я ползваш , ама само за "некачествен" рефлектор, ще трябва да си сгънеш една пръчка като оная дето съм я показал на снимката, която пръчка ще ти е антената.

• Отговори 105
  • Прегледи 60k
  • Създадено
  • Последен отговор

гледахме мачове по сръбската телевизия в София със снеговалеж.

Ама все пак си гледал ;) айде гледай цифрова при едвам доловим сигнал :no-no:

Единствената антена ( от показаните на сайта им) която си заслужава да бъде купена е тази:

Аз не бих и имал доверие след като изгледах това клипче:

То дето се вика, на китайските ментета закрепването на елементите е по-стабилно от на тази!

• Автор

Докато не са паднали елементите обаче, ще работи много добре.

Имам подобна, на която елементите се закрепват обаче много яко и са трудни за сваляне, особено ако си навън и са ти попремръзнали пръстите и не си по професия бачкатор с загрубели лапи. Просто черната пластмаса слиза странично и се заклещва пот пръта ( дето е с провил на квадрат)

Много е добър този "дизайн" ( модел ).

Усилването за което пишат по разните активни външни антени е леко уловка, защото не означава че усилвателя сам дава този резултат, ами е сборно от усилвателя и това на антената. Та ако си купи човек същата ама без вграден усилвател и си купи отделен як усилвател ще получи по-добър резултат. И разбира се, усилването на тези антени е по-силно на 68-ми канал отколкото на 23-ти. Ако на някой му трябва яко усилване на 24-ти канал, ще трябва да си направи сам антена изчислена да усилва яко на тази честота.

Това е по-добро (наричат го мерцедеса на ефирните антени за DVB-T/DVB-T2) но в България е на цена от 216лв. и едва ли някой ще се навие да си купува точно тази антена!

Televes ефирна антена DAT-75 HD BOSS

Публикувано изображение

Edit: Забравих да покажа техническите данни на тая антена:

Технически данни:
Пасивен и активен режим.
Обхват: UHF.
Усилване (пасивно): 19dB.
Усилване (активно): 31dB.
Изходно ниво (активно): саморегулиращо се.
Шум (активно): 2dB.
Препоръчително нивото на сигнала (пасивно): > 75dB.
Препоръчително нивото на сигнала (активно): <75 dB.
Захранване (пасивно): 0Vcc.
Захранване (активно): 12-24Vcc.
Консумирана мощност (активно): 40mA.
Лъч: 30 градуса.
Вятърно натоварване: 141N (@ 130 км / ч), 194N (@ 150 км / ч).
Тегло: 4kg.
Произведена в EU
Гаранция: 2 години.

Редактирано от plamen74 (преглед на промените)

Здравейте отново.

Най-после успях да направя една алуминиева тел 4мм на правоъгълник и да тествам сигнала.

Понеже много не разбирам , а и не ми се пише толкова цифрички, нащраках няколко снимки на екрана на телевизора... дано е достатъчно.

Първата е с каналите, който успях да хвана.

Втората е при отворен прозорец и телта е сложена на прозореца.

Третата е при затворени прозорци и спуснати външни щори, а телта е на около 1,5 метра от прозореца на секция, където смятам да бъде по принцип вътришната антена...

1. Канали

post-77098-0-30312000-1363213758_thumb.j

2. Отворен прозорец

post-77098-0-61578200-1363213786_thumb.j

3. Затворен прозорец

post-77098-0-25123400-1363213791_thumb.j

Каква вътрешна антена би ми свършила работа според вас? :shy11:

При отворен прозорец и жицата на него силата на сигнала се мени с +- 2-3 % и всичко е ОК

При затворен и пуснати щори, когато е навътре "антената" сигнала се мени +- 10-15 % понякога.... и не винаги качеството на сигнала на канал 52, примерно е на 100% ... получават се понякога образ на квадрати и насичане...

• Автор

Здравейте отново.

Най-после успях да направя една алуминиева тел 4мм на правоъгълник и да тествам сигнала.

Гледай сега, 

правоъгълника не се прави както и да е. И не е добре да е правоъгълник, ами си трябва да е квадрат. На тоя квадрат трябва долната му страна да е резната точно в средата и да има 1 см разстояние между двете точки към които ще прикрепиш коаксиалния кабел. И накрая като за капак, трябва ти и едно У-коляно ( прави се от парче от коаксиалния кабел ) за да съгласуваш импеданса на така направената антена рамка, с този на кобела, с цел да няма загуби и да не почне обвивката на кабела да връща излъчва обратно получения от антената сигнал.

Ако направиш от 112 см пръчка или кабел една антена като моята, няма да ти трябва да слагаш У-коляно. Като гледам силата на сигнала, вероятно ще можеш да си позволиш да я ползваш и без рефлектор ( без решетката ). Обаче ще трябва да е до стената където ти е прозореца, може да е встрани от него и може да я скриеш зад един картон на който си му залепил от същите тапети и никой няма да забелязва че има нещо там зад пердето. Ако я направиш от два кръга, тя няма да е голяма като няма рефлектор и ще е плоска колкото дебелината на пръчката само. Можеш и някаква рамка на картина или снимка да сложиш и да я прикрепиш отзад. Ако я сложиш на гърба на картина, тогава може и от меден кабел да направиш два кръга и да ги прикрепиш с някакви лепенки. 

Еми няма да работи на 150 см  навътре даже и купена вътрешна антена на 52 -ри канал.

Ако ти се купува антена, можеш да си купиш една да ти мине мерака, ама и тя няма да работи отдалечена от стената на прозореца. И после ще е много повече забележима до стената на прозореца. 

Ама ако стената ти е от бетон и има железни пръчки в него, тогава ще трябва да закрепиш антената навън , точно под прозореца например, че ще ти е най-лесно и да пробиеш една дупка в ъгъла на прозореца за да мине кабела оттам. И следващите 20 години си гледаш телевизия без да плащаш абонаменти. То това дето ще се забелязва навън, никой няма да го разбере че е антена.

Редактирано от Belge (преглед на промените)

@Belge не ти ли стана ясно, че си далеч от истината! Стига си предлагал самоделки, които в общия случай вършат работа само в места със силен сигнал! Ела тук в Тетевен да те заведа на едно място, което е толкова далеч от ретраснлатора, че никога не се е ловяла дори аналоговата, а цифровата в момента няма никакъв сигнал там и да те видя колко си вещ в изработката на самоделките?! Стига си заблуждавал хората, а вземи малко се пообразовай! Загатнах ти нещо което дори не си виждал, но нали си знаещ и като тарикат го избегна, като продължи с излиянията си, които са никому ненужни!!!

• Автор

@Belge не ти ли стана ясно, че си далеч от истината! Стига си предлагал самоделки, които в общия случай вършат работа само в места със силен сигнал! Ела тук в Тетевен да те заведа на едно място, което е толкова далеч от ретраснлатора, че никога не се е ловяла дори аналоговата, а цифровата в момента няма никакъв сигнал там и да те видя колко си вещ в изработката на самоделките?!

Стига си заблуждавал хората, а вземи малко се пообразовай! Загатнах ти нещо което дори не си виждал, но нали си знаещ и като тарикат го избегна, като продължи с излиянията си, които са никому ненужни!!!

Аз съм истината, друга няма, даже и в Тететвен.

А самоделката си има име, казва се biquad 

Публикувано изображение

и се ползва по целия Свят.

Ето я в търговския й вариант с усилвател.

http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:se2nApl4uQ03mM

Публикувано изображение

.

Ех как само си вярваш сам на себе си, но наистина си далече от Истината ;)

Сигурно и в сънищата си не си виждал HDTV DVB-S2 PVR LINUX както и какво е FTP-то му Web интерфейса му и за какво се ползват, но вярвай си сам на себе си щом искаш, само не заблуждавай другите, че си много знаещ!!!

• Автор

Разбира се че си вярвам.

Ето тука отговор на въпроса зададен на ЛП

Публикувано изображение

това е добра картинка на У коляно.

Ето и от българската ми книга:

Публикувано изображение

Публикувано изображение

значи избираш дължината за 55 канал = 133 мм  и си го правиш.

Ама е по-добре да свиеш една пръчка или кабел на осмица и не ти трябва У коляно и имаш по-силен сигнал.

( като моята антена biquad )

Белгиец!

Не е нужно наистина да дразниш хората с глупостите си! Мен лично не ме дразниш. Защото те зная какъв си техник отдавна! Антенната техника въобще не е за подценяване и няма смисъл да пишеш това, което нито си го правил, най-малкото си го учил /ти никога и не си го учил/. Тук хората се интересуват от адекватни за тях мнения и то от такива, които ще им свършат работа. На никого, най- малкото на  Краси75 му се иска да си прави разни закачалки за да гледа телевизия.Живял си в България и знаеш, че не е като в Белгия - равна като тепсия! Така, че не давай съвети на хора, които години се занимават с тези неща. Виж, което си го направил и отговаря на условията за даденият район, съм съгласен.

1. Сам виждаш, ако им разбираш даже на снимките и нивата на сигналите на телевизора и трябваше да се сетиш, че най- разумното предложение за "краси 76", понеже много добре приема всички програми /което аз му гарантирах още от самото начало/ е да направи един добър малък квадрат, да го свърже както трябва с кабела/ а най добре ще е ако е двоен квадрат, който си му постнал, за да не се занимава със съгласуването на кабела с антената и да го закрепи от външната страна на прозореца. Това в неговият случай ще му е напълно достатъчно, но аз не му отговорих, защото последният имаше предпочитания да постави антената някъде, на някаква библиотека/ незная що за хрумване, да ти се виждат с стаята жици, антени или най малкото като твоите "закачалки" за дрехи.Ти може да си даваш съветите на когото и да било, но гледай да помогнеш на човека и ги давай при положение, че си навътре в тази материя. Защото знаеш ли: За белгийците, за французите и за американците ти ще изглеждаш като истински професор в техните очи поради простата причина, че са твърде глупави.Това е от лични наблюдения. Но тук, в България, не се котираш с мненията си.Както ти е написал Пламен, не се прави смешен и в този раздел.Давай го малко по мъжки, а не да се държиш като последната путка на този форум.Вече си порасъл достатъчно, жена имаш деца имаш а в главата ти са само бръмбари и напъни да те видим кой си! Ами българин, попаднал при стечение на обстоятелствата в чужда страна, оженил се за някаква, която не е виждала мъж . Грижи се за семейството си повече, че ако те изгонят , не те виждам какво ще правиш тук само с фотоапарата. В "ония" фотографските форуми и там гледам хич не те тачат.Нищо лично към теб, но се постарай да бъдеш полезен на хората, а не да се ЛИГАВИШ.

И да ми се криеш и да не ми се криеш, винаги те виждам кога си тук и кога те няма!

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• Автор

Към krasy76,

тука сега има едни хора, дето съм им трън в очите.

Много лошо изживяват факта, че някой може да се оправя да си гледа телевизии всякакви, без да им сваля шапка точно на тях.

Сега, лично аз техническо образование нямам никакво, ама брат ми ги е учил електрониките и покрай него съм понаучил това онова. Като ми е трябвало нещо съм го питал и т.н. 

Минали са ми през ръцете доста видове телевизионни антени, заминали са на боклука повечето, други са върнати в магазина и така. 

За ползване вътре в жилище на самоделна антена, най-подходящо е двоен кръг, от гледна точка на това че ако има деца и я бутнат няма да се наранят с нея. Ония другите видове, на които съм слагал снимки в тази тема, имат стърчащи пръчки и не става да се ползват при наличието на малки деца. Даже и тези нето ги продаваха за алоговата телевизия с една или две дълги пръчки отзад, не са подходящи ако има малки деца. То може да се свалят задните пръчки и да остане само осмицата и рефлектора. Дългите пръчки са за до 12 канал. 

Та така, казаха ти да правиш кръг или квадрат, ама не ти казаха че трябва да се съгласува импеданса му.

Е що не ти го казаха ???

Ами щото те са великите майстори и са на мнение че не ти трябва на теб да знаеш това онова, щото иначе няма да ти трябват.

Единият съм го блокирал даже, щото ми е писнало от него.

--------- --------- -------------

Когато ти излиза на квадратчета някой канал, това означава че сигнала или не е достатъчно силен или съдържа прекалено много "грешки" които тунера не може да ги оправи и за това прекъсва. Например при мен на външен приемник работи на някои канали само при сила 35, а при други му трябва 60 за да не прекъсва. Може да има някакви смущения в блока ти на някой от каналите само и да ти скъса нервите. Понеже ти ще ловиш отразени сигнали, ако има някакви смущения може да е трудно да ги избегнеш, щото те са в сградата. И с купена антена, пак няма да се отървеш от тях.

Проблемът с тия ситнораци дето ги продават по някой магазини е , че не са сериозна работа. Особено тия пръчки дето са като антена за GSM и ти ги продават за антена за телевизор, по-добре не ги купувай.

Трябва антената да дава добър сигнал първо, пък чак после да бъде усилван, ако нивото му не е достатъчно. А ситнораците добър сигнал че не вадят е повече от сигурно. После като турят един усилвател, той усилва и дефектите и добавя шум и не ти е работа.  

"Та така, казаха ти да правиш кръг или квадрат, ама не ти казаха че трябва да се съгласува импеданса му.
Е що не ти го казаха ???"

А аз съм написал в по горен пост: " ... да го свърже както трябва с кабела/ а най добре ще е ако е двоен квадрат, който си му постнал, ЗА ДА НЕ СЕ ЗАНИМАВА СЪС СЪГЛАСУВАНЕТО НА КАБЕЛА С АНТЕНАТА, да го закрепи от външната страна на прозореца. "
Белгийче! Ходи се пързаляй някъде бе! Имаш ли шейна? Не си за техническите раздели. Отивай да омайваш "каките " с твоите гадателски способности а после обърни внимание, че форумът има и други раздели.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• Автор

"Та така, казаха ти да правиш кръг или квадрат, ама не ти казаха че трябва да се съгласува импеданса му.
Е що не ти го казаха ???"

А аз съм написал в по горен пост: " ... да го свърже както трябва с кабела/ а най добре ще е ако е двоен квадрат, който си му постнал, ЗА ДА НЕ СЕ ЗАНИМАВА СЪС СЪГЛАСУВАНЕТО НА КАБЕЛА С АНТЕНАТА, да го закрепи от външната страна на прозореца. "

Нищо точно не си му казал нито обяснил.

Ето това си му писал, бе набедени даскале:

Преди да купуваш антена, направи проба с едно парче меден проводник направено примерно във формата на квадрат със страна 12-15 см.На двата му края запояваш или просто усучи всяко от жилата на коаксиалния кабел /активен проводник и маса/ и включи това устройство във антенния вход на телевизора. Рамката я постави близо до прозорец неподвижно. 

Ама няма нито дума за поляризацията - вертикална или хоризонтална, нито къде точно да бъде свързан кабела, щото той може да го свърше странично, като не му е показано ето така:

Публикувано изображение

и разбира се balun той не трябва да знае какво е, само ти трябва да го знаеш, за да можеш да прибираш паричките на разни хора да им инсталираш ти антените.

Можеш да се пукнеш от яд ако искаш, ама аз се справям успешно да си гледам телевизии каквито си искам и по сателит, без да ми трябват такиви надменни особи като тебе.

Блокиран си да заеш !!!

В другите теми хич тамън не ти отварям мненията, подминавам ги като бърз влак селска гара.

@Belge наясно ли си , че с тая последната самоделка, ако приемника (телевизора и т.н.) подава въпросните 5v. се получава нещо за което не си и сънувал (то дори не знаеш и какво е, ама аре сети се да те видим колко си знаещ)?!

• Автор

@Belge наясно ли си , че с тая последната самоделка, ако приемника (телевизора и т.н.) подава въпросните 5v. се получава нещо за което не си и сънувал (то дори не знаеш и какво е, ама аре сети се да те видим колко си знаещ)?!

Еми точно така го е посъветвал бившият модератор да я свърже, кво сега ???

Що не му се скара на него ???

Тия дето ги правят приемниците да му мислят за защита от късо съединение, не е моя грижа.

То в менюто си има да са изключени 5-те волта, ако искаш толкова да знаеш.

А аз съм виждал какво става, в една студена зимна сутрин, като накарах стринка ми да ми държи кабелите да запаля една соц-кочина с помоща на един голям акумулатор от камион. Оная ги размени и се стопи част от оловото, ха ха ха ...

------------ -------------- ---------------- ---------------

ето и модел като за в Тетевен, да видиш че и аз съм човек:

Публикувано изображение

на французина малко не му е било ясно че рефлектора е било по-добре да е по-широк хоризонтално, ама може да имал само такова парче ламарина човека.

То, че има изключване на 5-те волта има, но сещаш ли се колко хора ще знаят да го направят за подобен тип "самоделки", които пак казвам, може и да стават за градове като София и др. с по-силен сигнал, но за местности за каито ти споменах и за 5 пари не стават ;)

• Автор

е няма нужда да ги изключват, щото те не са включени от завода.

а ако някой ги е включил, значи знае че ги има и трябва да се сети да ги изключи

Напротив, има заводски включени 5v. и за това ти казах, че може доста хора от незнание за изпищят после! А колкото до самоделката дето си показал за Тетевен - в крайния квартал който е зад два планински върха от ретранслатора и винаги е бил почти нулев сигнала на аналоговата, и то антената е Yagi с дължина 190,2см. плюс допълнителен усилвател  - картината е ужасна, черно бяла със снежинки и едвам доловим образ, а звука изобщо го няма, та какво да говорим за цифровите, като то на 100-200м. от усилвателя с външна Yagi (по-къса от другата - 130см. без усилвател) няма изобщо сигнал?! За това ти казах, че тия самоделки в случая не вършат абсолютно никаква работа! То е същото като да искаш да си светнеш лампата, ама няма ток - и хайде да светне де - няма как да стане! п.с.А и понеже избягваш въпроса за линукс приемника, то нека те светна, че с него програмите от мултиплексите си ги ловиш директно от сателит, и ако наистина беше наясно с нещата, щеше да знаеш как, но за сега е обществена тайна! ;)

Колко от хората ще тръгнат да си правят антена ,че ги давате тия  самоделки в темата ми не е ясно ? Той народа още не му е ясно какво е цифрова телевизия  камо ли да седне да огъва телове и ламарини и да прави У колена и разни други неща . Който е на ТИ с тая материя  ще си направи каквото трябва и без да пита по форумите. Хората ще отидат в магазина и ще си купят антената и усилватела    и дилемата ще приключи до там. Вместо да публикувате разни скици ,снимки и схеми  кажете в  Пловдив,София ,Плевен,Враца и тн . горе долу с каква антена се хваща сигнала /стайна,външна/   и ще е полезно за всички. Аз на времето така тичах да правя антени по 3 метра  за да ловя радиата  и след 2 години същите тия радиа си ги слушах в интернет и антените стоят и до сега на тавана като паметници. Кой ще   тоя дето ще си сложи насред хола  дървени  колове с алуминиеви пръчки  на фона на меката мебел  и плазмата за 2000 лева ? Такива изпълнения са приложими за вилата  на лозето или къщата на село в която ходите с приятели за уикенда. За човека от БЕЛГИЯ шом го влече нека да си прави антени или там каквото му е кеф ама  аз лично не бих си сложил подобно творение по труд и творчество в стаята където ми идват гостите колкото и  мощен да е сигнала. Естетически и визуално  не ми харесват как изглеждат антените.

Редактирано от AlkatrazBG (преглед на промените)

Здравейте !  имам конкретно питане към знаещите от вас : купих си цифров декодер за ефирна ТВ , работи добре но в града ( Бургас) сега обаче искам да го използвам на около 15 км и не ми се получава приема на 55 канал другите два мукса 49 канал долу-горе добре а 42-ри идеално .  Антената е от онези турски едновремешни боклуци с чиния за рефлектор и дипол зад него за метровия обвхват както и усилвател долу до ТВ , понеже няма да ми трябва метровия махнах дипола както и чинията и оставих само предната част която е някакво подобие на логопериодична антена  , фидера ми е около 15-17 м. . Моля ви да ми кажете къде е грешката или несъответствието на цялата схема  !  забравих да отбележа че антената е ориентирана вертикално с пряка видимост към предавателя както и това че съм оставил усилвателя и всичко работи само като е усилен докрай .Ако имате някакъв съвет за лесна изработка на антена ще съм благодарен . Благодаря предварително на всички отзовали се !!!

• Автор

Здравейте !  имам конкретно питане към знаещите от вас : купих си цифров декодер за ефирна ТВ , работи добре но в града ( Бургас) сега обаче искам да го използвам на около 15 км и не ми се получава приема на 55 канал другите два мукса 49 канал долу-горе добре а 42-ри идеално .  Антената е от онези турски едновремешни боклуци с чиния за рефлектор и дипол зад него за метровия обвхват както и усилвател долу до ТВ , понеже няма да ми трябва метровия махнах дипола както и чинията и оставих само предната част която е някакво подобие на логопериодична антена  , фидера ми е около 15-17 м. . Моля ви да ми кажете къде е грешката или несъответствието на цялата схема  !  забравих да отбележа че антената е ориентирана вертикално с пряка видимост към предавателя както и това че съм оставил усилвателя и всичко работи само като е усилен докрай .Ако имате някакъв съвет за лесна изработка на антена ще съм благодарен . Благодаря предварително на всички отзовали се !!!

Не я знам каква ти е антената, ама усилвателя не трябва да е долу до телевизора, ами трябва да е горе на 1 м от антената. Това е по старата система с пасивните антени и външен усилвател. А захранването му ( 12 волта )  може да е до телевизора.

Сега ги правят активни, демек слагат им усилвател в кутията на дипола и ги захранваш от приемника с 5 волта. На предната страница обсъдихме тази:

Ако си само на 15 км от предавателя и го виждаш, ще трябва да ги лови каналите.

То може да се окаже че и с по-къса антена ще ги лови, ако нещо си я свързал неправилно твоята, може заради това да не работи.

.....Това в неговият случай ще му е напълно достатъчно, но аз не му отговорих на КРАСИ 76, защото последният имаше предпочитания да постави антената някъде, на някаква библиотека/ незная що за хрумване, да ти се виждат с стаята жици, антени или най малкото като твоите "закачалки" за дрехи....

LZ4JW, станало е някакво недоразумение. Аз още с първия си въпрос попитах да ми препоръчате ВЪТРЕШНА антена, която би ми свършила работа в моя апартамент. Направих този квадрат, който ми каза само за теста на сигнала. А смятам на тази холна секция, където е телевизорът ми, там да бъде въпросната антена и да не се виждат никакви кабели. Не искам НИКАКВИ жици и самоделни антени да се виждат където и да е било в апартамента! Нито антени отвън на фасадата на блока! В краен случай нещо малко отгоре върху секцията като това примерно - http://www.technomarket.bg/products/09035310/strong-srt-ant-12

В жилижето ми всички кабелаци са вградени в стените. Но не съм предвидил коксиален кабел от телевизора до балкон, или прозорец. За това искам вътрешна антена близо до самия ТВ. С моето изложение и липса на пряка видимост към кулата, досега беше абсурд да хващам аналоговите ТВ канали. Но сега с цифровите е друго нещо. Иначе имам кабелна ТВ през интернет с Set-Top-Box. 144 програми, от който 18 HD с истинско 1080P качество и съм доволен. Но все пак знаете - живеем в Булгаристан. От време на време интернетът спира! Може да е веднъж-два пъти в годината, но тогава оставам и без интернет и без каквато и да е телевизия! За това искам да си имам някаква антена за ефирна телевизия, за да не бъда в пълно информационно затъмнение в такива моменти! :D

От всички хора писали в тази тема само Belge и LZ4JW се оказаха така добри да ми помогнат с някакви конкретни идей и предложения! За което им благодаря! Всички останали само критикуват и се присмиват на дадени постове, като казват кой колко бил неразбиращ, без да благоволят те да кажат нещо полезно и да споделят тооолкова многото познания, които твърдят, че имат по темта! Което е жалко! Нали това е идеята на форумите уж - да споделяме полезна информация, а не да се хвалим само колко сме умни, а други колко са по-глупави от нас!

Извинявам се за лиричното отклонение!

Та от прочетеното до тук се спрях на 2 варианта:

1. Нещо такова на секцията - http://www.technomarket.bg/products/09108072/philips-sdv-6121

2. Направен от мен "двоен квадрат" както препоръчват Belge и LZ4JW, но скрит зад секцията (ако хваща нещо изобщо така), или легнал отгоре на самата секция, така че да не се вижда отникъде...

Нямам представа кое би ми вършило по-добра работа.... :(

Редактирано от krasy76 (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.