Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Децата ни са най-тъпите в Европа

Featured Replies

Тъпи или умни - наши са.Ако наистина са такива - такива сме ги направили и възпитали.Лично аз не вярвам.Смятам,че повечето деца са будни и интелигентни,но с известни пропуски в образованието.Там където се учи сериозно (напр.Математическата гимназия) резултатите са сериозни дори на световно ниво - помните Олимпиадите по програмиране и къде се класират Българчетата.Където се преподава калпаво и резултатите са други.Следователно кое трябва да се промени?!

Там където се учи сериозно (напр.Математическата гимназия) резултатите са сериозни дори на световно ниво - помните Олимпиадите по програмиране и къде се класират Българчетата.

Но в Математическата гимназия учат предимно мотивирани тинейджъри, а това явление е по-скоро изключение.

Родители ....равно на тъпо дете! Изключвам случаите на проблеми след раждането! --------------------------------------------------------- И още---няма тъпи деца. Създават се от средата ,в която живеят. Респективно...или човек или подлец...и по-лошо!

Следователно,работата на родителите им е да ги мотивират.При това темата е,че децата ни са най-тъпите в Европа,а не най-необразованите.Отново да кажа - не смятам,че е така.Разбира се,доста родители по една или друга причина неглижират факта,че с едно дете трябва да се занимаваш непрекъснато от най-ранна възраст до навършване на пълнолетие.

Че има тъпи деца има, но слава Богу все още не са болшинство. За интелектуалното развитие на децата носят отговорност преди всичко родителите. Независимо в какво училище учи детето, то може да се самообразова при наличие на желание и помощ от родителите. Има толкова много примери за това, как деца от бедни семейства, расли и учили в затънтени малки селца стават видни учени. Любовта към към книгата и придобиването на знания се възпитава от най-ранна възраст и то в семейството. За съжаление от доста време насам тези, които знаят, могат и имат добро образование не са на почит и уважение в нашата държава. Навсякъде в медиите се пише и говори за хора, придобили богатство без да имат образование и без да се трудят. За жалост подобни хора с лекия си и лъскав начин на живот стават примери за подражание на подрастващите. Защо тогава се чудим, че децата ни не се стремят към знания?

Следователно,работата на родителите им е да ги мотивират.При това темата е,че децата ни са най-тъпите в Европа,а не най-необразованите.Отново да кажа - не смятам,че е така.Разбира се,доста родители по една или друга причина неглижират факта,че с едно дете трябва да се занимаваш непрекъснато от най-ранна възраст до навършване на пълнолетие.

Родителите могат да ги мотивират до известна степен. Но в същото време, родителите не могат да променят факта, че един образован и квалифициран човек може да взима в пъти по-малко пари от един хамалин. Мотивацията, за която говорим, има социална основа и зависи от съответното общество - децата виждат много добре какъв е светът около тях и това им оказва влияние.

Точно обратното е. Образованието и културата не са стока, за която има търсене, и затова не са на висока почит у нас. Така че няма нищо изненадващо във факта, който обсъждаме тук.

Тъкмо превръщането на един продукт във всеобщо достъпен води до изпадането му от скалата на ценностите. Той престава да бъде ценност, а оттам престава да бъде и цел. Образованието вече не е цел, а доброто образование означава точно толкова, колкото всяко едно образование. Образование получават не хора, желаещи да бъдат добре подготвени, а всички. Сред тези "всички", разбира се, мнозинството са напълно демотивирани. Мотивираните избират реализация, гарантираща им добър жизнен стандарт, а не се връщат в самата образователна система, затова даскали стават не способните, а онези, които не стават за нищо, които нямат мотивация за развитие, а просто желаят да се пенсионират спокойно и без сътресения, без рискове. Същото става и в университетите - принудени сме да избираме бъдещите преподаватели и учени от тези демотивирани студенти, които ни остават, след като качествените и динамичните се разбягат. Това води до спадане на възможно постижимото равнище на образованието, защото със слаби преподаватели се постигат адекватни резултати.

Родителите могат да ги мотивират до известна степен. Но в същото време, родителите не могат да променят факта, че един образован и квалифициран човек може да взима в пъти по-малко пари от един хамалин. Мотивацията, за която говорим, има социална основа и зависи от съответното общество - децата виждат много добре какъв е светът около тях и това им оказва влияние.

За жалост трябва да се съглася напълно. След като онзи, чийто врат липсва, а раменете му направо опират в ушите, който едвам е избутал до осми клас, кара автомобил, за който ректорът на Софийския университет не може даже да помечтае, то няма как децата да бъдат убедени в предимствата на това да знаеш. Не виждам начин да обясня на малките момичета, че е по-престижно да имаш образование, отколкото къса пола и дълбоко деколте, чието съдържимо да бъде добре продадено.

Това няма смисъл да го дъвкаме повече :) Имаше разни проучвания от едно време ,когато се оказа ,че Българските тинейджъри бяха по-интелигентни от европейските ,и с много по-висока обща култура. Обаче ,това беше за поколението ,което не бягаше от всеки час,не се напиваше,и друсаше по градинките,а четеше книги. Двойкаджийте от това поколение пишеха грамотно... Сега обаче ,картината е друга,и по ирония на съдбата,родителите на това дебилско поколение ,са точно тези интелигнетни ученици от края на '90-те,които бяха с много високата обща култура,обект на въпросните статистики. Няма такива работи като тъпи чужденци,дори напротив... Ние просто не разбираме начина по който мислят ,защото нашето мислене е точно наобратно. Като са толкова тъпи ,защо работят за по 5000 евро ? защо произвеждат качествени стоки ? защо си карат качествените коли по хубави пътища ? ,а ние умниците нямаме нищо.... ама нищо!

С определението "тъпи" не бих се съгласил, според мен никой не се ражда тъп, за неграмотни съм съгласен. Аз съм първа година студент, съответно отговарям на критериите, че съм тъп и на всичкото отгоре не съм учил в прословутите математически гимназии...... Според мен всичко започва в училище, още от начало когато виждаш как другарчето ти получава оценки, които не заслужава, но учителя въобще не му пука за това, нали си взима заплатата, а да не говорим за това как пускат много ученици в по-горни класове, защото иначе ще закрият паралелките, а това просто е недупустимо..... Средните училища вече се избират, по това къде може да се изкара най-леко без особени затруднения и съответно тези гимназии взимат учениците на гимназии в които може да се научи реално нещо, и за капак държавата спонсорира точно тези училища ......... Това според мен затрива образованието, а не че новото поколение е тъпо, имам познати които имат знания в определени области, но те правят това, което им се отдава и нямат никакъв стимул да седнат да учат, примерно по философия ....... Има и много други причини, които мога изредя, но не виждам смисъл ......

Много ме дразнят подобни изказвания.

Говори за себе си ! Кой ти е дал право да говориш за всички ? Не мислиш ли, че обиждаш по-голямата част от българите ?

Ако ти се чувстваш обиден - това не е мой проблем, съжалявам.

Какъвто народа - такава и държавата, ония от жълтите павета, дето ги избирате.

Да бъда по-обстоятелствена.

Кой казва че е Българка :D .

понякога ме е срам че съм българка -

няма с какво да се гордея отдавна

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.