Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Новини, свързани със сигурността (Дискусия)

Featured Replies

:indian:Епохата на антивирусните програми завърши :indian:

Ако преди 2 години аз бях директор от F-Secure вероятно щяхте да ме послушате :clown:

Да беше прочел и проследил връзките ли... http://www.kaldata.c...60#entry2258766 щеше да видиш и това http://arstechnica.c...me-and-stuxnet/

Публикувано изображение

• Отговори 2,4k
  • Прегледи 253,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

ЦРУ създала най-злия компютърен вирус "Флейм"

Израелската армия пък помагала за кибершпионина 20 юни 2012 10:06

Публикувано изображение

Снимка: Reuters

Определяният като най-сложeн и зловреден компютърен вирус "Флейм" се оказа, че е изработен съвместно от САЩ и Израел като кибероръжие за крадене на информация от иранската ядрена програма.

Разкритието е на щатския "Вашингтон Пост", който се позовава на анонимни официални представители.

Вирусът е открит в различни части на света, сред които Близкият изток, Европа, Северна Америка и Азиатско-тихоокеанският регион.

Натоварена с компютърния шпионаж Американската Национална агенция за сигурност и ЦРУ са работили с израелската армия за създаване на кибероръжието, който е предназначено да прониква в ирански компютърни мрежи, да копира файлове, да прави скрийншотове и дискретно да препраща тази информация.

"Флейм" съществува от четири години, но не е бил идентифициран преди края май т.г. от руския създател на антивирусни програми "Касперски Лаб".

Фирмата отбеляза, че степента му на сложност е такава, че предполага държавна помощ в създаването му.

Преди десетина дни експерти от компанията за антивирусен софтуер "Симантек" обявиха, че кибершпионинът е изчезнал безследно, след като е получил заповед да се самоунищожи.

"Флейм" няма за цел да трие информация, а да я събира. Веднъж след като компютърът е инфектиран, вирусът изпълнява сложна поредица от действия, като може да "подслушва" трафика в интернет.

Той прави скрийншотове, записва гласови разговори, компресира ги, а след това да ги изпраща към авторите си.

Още по темата Скриха най-сложния и зъл компютърен вирус "Флейм"

http://www.dnes.bg/a...us-fleim.161759

Редактирано от hUstle (преглед на промените)

Натоварена с компютърния шпионаж Американската Национална агенция за сигурност и ЦРУ са работили с израелската армия за създаване на кибероръжието, който е предназначено да прониква в ирански компютърни мрежи, да копира файлове, да прави скрийншотове и дискретно да препраща тази информация.

"Флейм" съществува от четири години, но не е бил идентифициран преди края май т.г. от руския създател на антивирусни програми "Касперски Лаб".

Фирмата отбеляза, че степента му на сложност е такава, че предполага държавна помощ в създаването му.

Преди десетина дни експерти от компанията за антивирусен софтуер "Симантек" обявиха, че кибершпионинът е изчезнал безследно, след като е получил заповед да се самоунищожи.

Те Симантековци откъде ли знаят? Нагли американци,навсякъде си врат носа. :mad:

Ми то не се иска много ум, за да се досети човек, че янките са в основата на всичко.

Те Симантековци откъде ли знаят?

От където и касаповците! Няма какво да се лъжем и заблуждаваме- имайки инсталирана АВ програма /която и да е тя, няма нищо скрито-покрито за авторите на програмата! В днешно време всичко, за всеки се знае! мислиш ли, че Касперски не знаят какво правиш и къде ходиш? Знаят!

Голяма икономика са Щатите, имат големи интереси и ги преследват по всякакъв начин. Аз си мисля, че е напълно възможно Symantec да са помогнали за създаването на "Флейм", също допускам, че и от руснаците може да се очакват подобни изненади, въпрос на време е да научим и за тях :) интереса клати феса. Това се отнася с еднаква сила за всяка силна икономика.... Ще поживеем и ще видим :)

От където и касаповците! Няма какво да се лъжем и заблуждаваме- имайки инсталирана АВ програма /която и да е тя, няма нищо скрито-покрито за авторите на програмата! В днешно време всичко, за всеки се знае! мислиш ли, че Касперски не знаят какво правиш и къде ходиш? Знаят!

Ти схващаш ли за какво става въпрос? Със сигурност не! Я прочети малко пък тогава подскачай! Огледай се .... аман от напъване да шпионират целият свят. Месят се навсякъде и се изживяват като месии.

пп.И Симантековци им помагат естествено ,като подават команди на създадените от тях злонамерени програми да се покрият ! Типично :D

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Голяма икономика са Щатите, имат големи интереси и ги преследват по всякакъв начин. Аз си мисля, че е напълно възможно Symantec да са помогнали за създаването на "Флейм", също допускам, че и от руснаците може да се очакват подобни изненади, въпрос на време е да научим и за тях :) интереса клати феса. Това се отнася с еднаква сила за всяка силна икономика....

Ще поживеем и ще видим :)

Абсолютно съм убеден, че Касперски Лаб също шпионират...не без финансовата помощ на правителството РФ!

Абсолютно съм убеден, че Касперски Лаб също шпионират...не без финансовата помощ на правителството РФ!

Руските шпиони са обучени по друг начин, Касперски Лаб за разлика от Симантек са чисти на 100% Руснаците за разлика от глупавите американци имат поне морал. Тоя вирус може да се създаде само една компания която от години се занимава със създаването на изкуствен интелект знаете коя е тя!!! Искат да контролират целия свят.

Руските шпиони са обучени по друг начин...

по какъв?

Касперски Лаб за разлика от Симантек са чисти на 100%

Доказателства? Не ме разсмивай човече....новата Студена война отдавна започна..

Искат да контролират целия свят.

Това, че евреите не само искат, ами отдавна контролират целия свят чрез действащата в момента финансова система и долара, е факт!

Твърде е вероятно!

Аз обаче съм склонен да вярвам, че това е разработка на Иран, и изобщо на специалисти-араби!

по какъв?

Доказателства? Не ме разсмивай човече....новата Студена война отдавна започна..

Това, че евреите не само искат, ами отдавна контролират целия свят чрез действащата в момента финансова система и долара, е факт!

Твърде е вероятно!

Аз обаче съм склонен да вярвам, че това е разработка на Иран, и изобщо на специалисти-араби!

Каква студена война ти да не живееш в 80те. години още драги ми смехурко :) От толкова изписани простотии в този форум трябва да те издигнем за главен шут на кабинета на Б.Б. Те там са все като тебе, направо се чудя защо си губиш времето тук? Касперски лаборатории са острието на руснаците в студената война а аз съм Наполеон, как ли не са ти сложили ризката още.

Редактирано от Highagain (преглед на промените)

Каква студена война ти да не живееш в 80те. години още драги ми смехурко :) От толкова изписани простотии в този форум трябва да те издигнем за главен шут на кабинета на Б.Б. Те там са все като тебе, направо се чудя защо си губиш времето тук? Касперски лаборатории са острието на руснаците в студената война а аз съм Наполеон, как ли не са ти сложили ризката още.

Препоръчвам ти:

1. да си пиеш биричката

2. да си пишеш от основният акаунт...

явно си много си малък още за малко по-глобално мислене и виждане на нещата...Що се касае до ББ- никога не съм гласувал за него, така, че ще те помоля да не ме сравняваш с тази....мутра!

"Симантековци им помагат естествено ,като подават команди на създадените от тях злонамерени програми да се покрият ! Типично" Защо споделяш подобно мнение точно за Симантек? ЦРУ вероятно са ангажирали специалисти откъде ли не - за да може вирусът им да копира чертежи и изчисления уж в Иран. Щом е функционирал над 4 години - вирусът навсякъде се е разхождал. Касперски късно реагира с публично изявление. Всъщност никой не знае още колко подобни вируси има - на китайци, руснаци, японци...

Касперски късно реагира с публично изявление. Всъщност никой не знае още колко подобни вируси има - на китайци, руснаци, японци...

Късно но реагира! За разлика други. Лекичко натегнах пружинката и скочиха баш нортонджиите. Сега чета и чак смешно ми става. :D

Не смятам да влизам в спорове, войната вече не е само физическа, а и интелектуална, трябва да приемем и вероятно съществуване на такава война, шпионска война... според мен всяка икономическа сила е способна на подобни неща и ги прилага. Защо китайците и японците година на ред са били пръснати по света а сега са икономически сили, промишленият им шпионаж, ядрен шпионаж продължават и сега... и русите и американци, и китайци всеки иска пари, никой не иска слава ;) П.С: благодаря, че ми отделихте една минутка като прочетохте мнението ми :)

XPAJ. Исследование буткита под Windows x64

http://www.securelist.com/ru/analysis/208050760/XPAJ_Issledovanie_butkita_pod_Windows_x64

Интересно

Так как Xpaj — буткит, то он может контролировать любой этап загрузки ОС и модифицировать ядро еще до начала инициализации защитного механизма. В момент инициализации ядро уже содержит все модификации и перехваты Xpaj, и вместо того, чтобы обнаруживать эти изменения, Patch Guard начинает их защищать!

http://support.kaspersky.com/faq/?qid=208285208 Защитата ми блокира изтеглянето на XpajKiller.zip Не ми е и нужен, но доста неща са си относителни.Това е интересно май само за ползватели на Касперски...

http://support.kaspe.../?qid=208285208 Защитата ми блокира изтеглянето на XpajKiller.zip Не ми е и нужен, но доста неща са си относителни.Това е интересно май само за ползватели на Касперски...

Публикувано изображение

Империята отвръща на удара :help wanted4:

https://www.virustot...sis/1340306042/

Sigcheck

publisher................: Kaspersky Lab ZAO

product..................: XpajKiller

internal name............: XpajKiller

copyright................: © 1997-2011 Kaspersky Lab ZAO.

original name............: XpajKiller.exe

signing date.............: 2:41 PM 4/10/2012

signers..................: Kaspersky Lab

VeriSign Class 3 Code Signing 2010 CA

VeriSign Class 3 Public Primary Certification Authority - G5

file version.............: 1.6.2.0

description..............: Virus.Win32.Xpaj removing tool

За каква империя и удари се касае - доколкото проверих, при Симантек - W32.Xpaj е с дефиниции от 2009 г. Без коментар.

За каква империя и удари се касае - доколкото проверих, при Симантек - W32.Xpaj е с дефиниции от 2009 г. Без коментар.

Чак пък тулчето на Касперски да го прихваща SEP 12 - не е ли малко странно?

Много странно си е. У дома снощи бе възпрепятствано/блокирано/ изтеглянето на файлчето. Днес на служебния компютър /и тук е SEP 12/ безпроблемно изтеглих тулчето. Първоначално видях "Page not found Page you requested not found". След това влязох нормално в http://support.kaspersky.com/faq/?qid=208285208 Вероятно се дължи на предпочетени от мен специфични настройки на програмата. Възможно е блокирането да се изпълнява и от съществуващ на компютъра ми неизвестен за мен вредоносен код. Обаче сканиранията с Kaspersky Virus Removal Tool,Emsisoft Anti-Malware Free и eScanAV Anti-Virus Toolkit (MWAV) абсолютно нищо не установиха.

Редактирано от NEY (преглед на промените)

TNN,

Линка който си дал има space отзад и се получава:

http://support.kaspersky.com/faq/?qid=208285208%C2%A0%C2%A0%C2%A0%C2%A0%C2%A0%C2%A0

затова не ти го отваря.

Директния линк е

http://support.kaspersky.com/faq/?qid=208285208

И си го отваря веднага. Да не търсим под вола теле. Комуникирам си с автора на някои от инструментите от време на време и съм останал само с положителни впечатления. :)

• 2 седмици по-късно...

Ето една новина от вчера, която никъде не видях да е отбелязана, а всъщност това, което се е случило засяга милиони интернет потребители по целия свят.

http://www.cybercrime.bg/bg/news/89

Операция "ИНВАЗИЯ"

Неутрализирана е най-мощната хакерска групировка в България

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.