Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Новини, свързани със сигурността (Дискусия)

Featured Replies

Руски разработчик продава зловреден код с лиценз : Източник - kaldata.com Създатели на комерсиални зловредни програми вече добавят защита срещу копиране в своите продукти, които се разпространяват незаконно в интернет. Това е открила компанията за сигурност Symantec, като визира в частност руския разработчик Zeus. Вирусният софтуер на Zeus е придружен с лицензно споразумение, което забранява на купувачите да разпространяват програмата свободно. Разработчикът може по свое усмотрение да пусне платено обновление. В лицензното споразумение има и заплаха, съобщават руските медии. Ако потребителят наруши лиценза, то кодът на програмата ще бъде предаден на антивирусните компании. Въпреки предпазните мерки обаче, зловредният софтуер на Zeus вече е попаднал в много хакерски форуми и се разпространява напълно безплатно.

• Отговори 2,4k
  • Прегледи 256k
  • Създадено
  • Последен отговор

Maniac , на мене всичко ми е ясно но твойта излиза хем боли хем сърби.Значи когато се отнася до теб не е правилно да те наблюдават с камери,но когато е за другите влизаш във филма на принципния и разбиращия.

Предлагам ти да запазиш мълчание!

Ако се аргументират защо искат да въведат това и аргументацията им е достатъчно силна, аз лично се съгласявам.

Успеят ли да ме убедят - нямат проблем!

Такива сравнения с Хитлер си ги запази за себе си!

Maniac

Предлагам ти да запазиш мълчание!

Успеят ли да ме убедят - нямат проблем!

Такива сравнения с Хитлер си ги запази за себе си!

Хм ама ти заплашваш ли ме или какво ? !

Още си много малък за тази работа ! ! !

Нали си спомняш че преди 1-2 месеца предлагаше смъртни наказания за писачите на зловреден код.

Аз, ако исках да те заплашвам нямаше да действам така. Да, а пък ти си много интелигентен и много добре разсъждаваш. Вчера, аз в тази тема казах нещо, ето потвърждение от тази сутрин: http://www.vesti.bg/?tid=40&oid=2944991 Препоръчвам ти да следиш и да се интересуваш от това, което става в и с България. За мен не се притеснявай, именно защото съм непълнолетен ми е простено, но на теб, че не знаеш такива неща - НЕ.

Искам да попитам как ще ги спрат като са в Холандия и въобще това не е ли пак PR от страна на правителството?

Искам да попитам как ще ги спрат като са в Холандия и въобще това не е ли пак PR от страна на правителството?

Проблема не са Замунда и Арена,(Всяка европейска държава си има Warez-сайтове),проблема е,че там се събират много хора,а където има много хора с еднакво мислене се раждат революции,Бате Бойко ги разбира тези неща,Нали Бате Бойко :*

И каква връзка има с темата не ми става много ясно. Какво ще спрат тракерите с българска локализация ами какво ще правят със останалите в мрежата? Ще подгонят хората,че ползват например нелицензирани копия на Windows. Какво ще постигнат? Масово минаване на алтернативни безплатни операционни системи. Моето мнение,че отдавна всички ние трябваше да се откажем от това което не ни харесва,това което ни прави слаби и малодушни и да кажем един път БАСТА. Да спрем да ползваме тази ОС и минем както са направили много други към Линукс среда. Лошото е,че повечето програми които са писани за Windows под Линукс няма да работят. Имам впредвид тясно специализиран софтуер. Домашните потребители ще спечелят пък може и да забогатее държавата,ако и администрацията като полицията например се откаже от ползването на Windows и мине изцяло към Линукс. За пример - жандармерията във Франция почти 90 е вече на Линукс :) Какво ще продават като никой не го иска вече? Или както каза преди време Димитър Попов " За бога братя българи - не купувайте" и ще добавя само "За бога братя българи не купувайте Windows ползвайте Linux" Поздрави

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Bravo @Nikssi и точно заради този факт минах и аз на Linux...Не исках да давам пари за Windows 7 . Ползвам си го в къщи и ми е супер сладък. Недостатъка е игрите и Bureaux-тивните програми,но аз игри не играя и не се занимавам с дизаин (Adobe Photoshope) Така,че е прекрасен избор. Не се занимавам с вируси и дефрагментирания на диска и т.н.

Редактирано от @Lola (преглед на промените)

Не се занимавам с вируси и дефрагментирания на диска и т.н.

А,знаеш ли защо е така? Някога задавала ли си си този въпрос?

- Windows-а при запис на файлове си ги мята където има празно място. Образно казано това е мъж който много не му иде по природа да подрежда и класифицира всичко. Хвърля си чорапите където завари,забравя къде са му гащите... :)

- Linux при запис строга класифицира всички файлове,подрежда ги като добра домакиня,която винаги знае кое къде се намира и не си търси прашките сутрин ...

Та така... :wors:

- Windows-а при запис на файлове си ги мята където има празно място. Образно казано това е мъж който много не му иде по природа да подрежда и класифицира всичко. Хвърля си чорапите където завари,забравя къде са му гащите... :)

- Linux при запис строга класифицира всички файлове,подрежда ги като добра домакиня,която винаги знае кое къде се намира и не си търси прашките сутрин ...

Ако Microsoft беше твоя фирма нямаше да си на същото мнение нали ;)

;)

...

...

Истината е доста по-различна но нейсе, става въпрос за организация на файловите системи и достъпа до тях, а не до свобоното място и подреждането. И това не е прерогатив на Линукс, а е вярно и за всички UNIX системи

Едва ли щях да пиша тук :wors: Но гащите пак ще си търся със сигурност :)

Не тогава щеше да подкрепяш борбата с пиратството -това имам впредвид ;)

Nikssi Linux е доста уязвима операционна система,виж какво стана със системите на google,yahoo и adobe Един Украински професор с помоща на китайските военни успяха да им хакнат компютрите и да изнесат,много важна информация,а тези системи са точно на Linux Помисли малко.

Винаги има две гледни точки нали ?

Истината е доста по-различна но нейсе, става въпрос за организация на файловите системи и достъпа до тях, а не до свобоното място и подреждането. И това не е прерогатив на Линукс, а е вярно и за всички UNIX системи

Да бе ясно. Точно това имам впредвид. Само дето исках малко да сваля напрежението.

Интересно предложение от F-Secure за вграден PDF четец. За повече информация тук: http://www.h-online.com/security/news/item/F-Secure-suggests-integrated-PDF-reader-for-Windows-992421.html Определено ще бъде много полезно, тъй като ще се обновява с OS и така потребителите ще бъдат защитени, от друга страна MS ще накара конкуренцията да замре и ще има един монопол, пак едни дела, едни ядове, едни чудесии...

Интересна статия-> http://www.matousec.com/info/articles/khobe-8.0-earthquake-for-windows-desktop-security-software.php

Доста е дълга и няма начин да седна да я превеждам.;)

Заключението, мисля, няма нужда от превод:

Summary

This paper presents attack pattern called the argument-switch attack which shows that common implementations of kernel mode hooks are not secure. This attack represents serious threat because many security software vendors base their security features on hooking. We tested the most widely used security applications and found out that all of them are vulnerable. Today's most popular security solutions simply do not work.

Публикувано изображение

:baby:

Редактирано от clonnning (преглед на промените)

Интересна статия-> http://www.matousec.com/info/articles/khobe-8.0-earthquake-for-windows-desktop-security-software.php

Доста е дълга и няма начин да седна да я превеждам.;)

Заключението, мисля, няма нужда от превод:

Публикувано изображение

:)

Ау преборил е Комодо ама нещо не съм видял резултати от DW - там при тях е няма в тестовете и изведнъж я включват -защо ли ?Аз не се съмнявам че е уязвима ,но заща чак сега я замесват защото аз като прост човек си задавам следния въпрос -може ли нещо да пробие сандбокса и ако може защо не го дават за сваляне от сайта ? :)

Ау преборил е  Комодо ама нещо не съм видял резултати от DW - там при тях е няма в тестовете и изведнъж я включват -защо ли ?Аз не се съмнявам че е уязвима ,но заща чак сега я замесват защото аз като прост човек си задавам следния въпрос -може ли нещо да пробие сандбокса и ако може защо не го дават за сваляне от сайта ? :)

Преборили са бета версията :) която все още имаше бъгове за разлика от тази

Публикувано изображение

Лично ми е много любопитно дали ще преборят последната,времето ще покаже.

Едва ли го крият този тест по скоро не можеш да го откриеш.Плюс това този тест е за хора с много познания.Ти ще го направиш но няма да знаеш къде и какви промени да търсиш по ОС. Преди да направят теста правят снимка на системата и след това сравняват и търсят промените.Това не е като Regtest-a или този на Комодо.

Преборили са бета версията :) която все още имаше бъгове за разлика от тази

Публикувано изображение

Лично ми е много любопитно дали ще преборят последната,времето ще покаже.

Едва ли го крият този тест по скоро не можеш да го откриеш.Плюс това този тест е за хора с много познания.Ти ще го направиш но няма да знаеш къде и какви промени да търсиш по ОС. Преди да направят теста правят снимка на системата и след това сравняват и търсят промените.Това не е като Regtest-a или този на Комодо.

Е да де с много познания -това са глупости стартирам като недоверено и после го убивам -явно много компании ги е страх от истината че един прост руснак е намерил начин как да се справи със зловредния код -на мен въпроса ми е кога ли ще го купят и ще съсипят програмата ?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.