Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Новини, свързани със сигурността (Дискусия)

Featured Replies

Публикувано изображение

Хакер, за когото се предполага, че е от Русия, откраднал потребителските имена и пароли на близо 1,5 млн. потребители на социалната мрежа Фейсбук (Facebook).

Това съобщава на сайта си американският ТВ канал "Ей Би Си Нюз" (ABC News).

Хакерът, наричащ се Kirllos, е обявил, че е готов да продаде откраднатите пароли.

Съобщението за продажбата е открито в мрежата от специалисти на "Верисайн" (VeriSign's iDefense Labs)– американска компания, съдействаща на фирмите при разследването на хакерски атаки.

vesti.bg

• Отговори 2,4k
  • Прегледи 253k
  • Създадено
  • Последен отговор

Публикувано изображение

Хакер, за когото се предполага, че е от Русия, откраднал потребителските имена и пароли на близо 1,5 млн. потребители на социалната мрежа Фейсбук (Facebook).

Това съобщава на сайта си американският ТВ канал "Ей Би Си Нюз" (ABC News).

Хакерът, наричащ се Kirllos, е обявил, че е готов да продаде откраднатите пароли.

Съобщението за продажбата е открито в мрежата от специалисти на "Верисайн" (VeriSign's iDefense Labs)– американска компания, съдействаща на фирмите при разследването на хакерски атаки.

vesti.bg

А как да разбера дали моята парола е открадната?

Вече дори и в интернет нямаш сигурност. Не знам каква полза има от тези пароли. Там само се дискутира в разни теми и се качват снимки и се пишат ЛС. Там няма пари или номера на банкови сметки, че да продава информацията. Ако иска да има полза от това нещо по-добре да се опита да краде пароли за административни акаунти в някоя банка, Поне ще открадне пари.

А как да разбера дали моята парола е открадната?

Вече дори и в интернет нямаш сигурност. Не знам каква полза има от тези пароли. Там само се дискутира в разни теми и се качват снимки и се пишат ЛС. Там няма пари или номера на банкови сметки, че да продава информацията. Ако иска да има полза от това нещо по-добре да се опита да краде пароли за административни акаунти в някоя банка, Поне ще открадне пари.

Кой да ти каже-освен хакера.

Аз моята си я смених

http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

Кой да ти каже-освен хакера.

Аз моята си я смених

http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

Паролата е желателно да се сменя поне на три месеца. Тия са много нагли искат ми парота на пощата и обещават .... :baby:

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Моментна снимка на Global Threat Information от TrendMicro Web Protection, дава следната картина:

Публикувано изображение

• Анализирани сайтове- 3 067 291 954

• Заразени сайтове- 11 214 597

Излиза, че в момента на 274 сайта се пада 1 вредоносен. Може би ще ви е любопитно, че снощи в 1ч. съотношението беше 1/ 267, т.е. към момента, малко са намалели вредните сайтове като относително съотношение. Дали това съотношение е голямо или не, не мога да преценя! 1 от 274- не ми звучи много!

.......

п.п. Извинявам се допуснал съм грешка! Не става въпрос за проверени сайтове , а за интернет страници, което е съществена ралика! т.е. съотношението не се отнася за сайтове, а застраници, което автоматично го прави доста по-сериозно!

Редактирано от engineer (преглед на промените)

Вече виждам името на първата мисия: "Пиратите", втората най-вероятно ще бъде: "Съкровището" и целта ще бъде някоя голяма компания, като цяло целите ще бъдат бизнес потребителите. Все пак им желая успех с домашните потребители!

Мноооого,ама много тъпо решение за справяне с такъв проблем. Който има дупка да си я пази :)

Щях да коментирам тази статия, ама се отказах, че ще излезе извън рамките на темата и изобщо на форума....Това "посегателство" срещу свободният избор, което се готви, ще засегне почти всеки от нас ! След цялата тая рестрикция и ограничения във всички сфери на живота, които се готвят срещу "дребния" човек...дупе да им е яко на сегашните управляващи на следващите избори... :)

Редактирано от engineer (преглед на промените)

engineer

Щях да коментирам тази статия, ама се отказах, че ще излезе извън рамките на темата и изобщо на форума....Това &quot;посегателство&quot; срещу свободният избор, което се готви, ще засегне почти всеки от нас ! След цялата тая рестрикция и ограничения във всички сфери на живота, които се готвят срещу дребния човек...дупе да им е яко на сегашните управляващи на следващите избори...

Напълно съм съгласен,следващиата стъпка е да сложат камери по домовете и всичко се нарежда.

Контрол на пролетариата :)

....Това "посегателство" срещу свободният избор, което се готви, ще засегне почти всеки от нас.....

Е преди известно време във този форум много хора обявиха че ползват само легален софтуер и тем подобни,не би трябвало да ви притеснява това,за хора ползващи само легален софтуер,ходещи на кино и купуващи си игрите много внимание обръщате на тази тема.Поздрави.

klaatu

Е преди известно време във този форум много хора обявиха че ползват само легален софтуер и тем подобни,не би трябвало да ви притеснява това,за хора ползващи само легален софтуер,ходещи на кино и купуващи си игрите много внимание обръщате на тази тема.Поздрави.

Лично аз винаги съм изпитвал огромно удоволствие да ползвам платените програми безплатно,въпреки че има много по-добри безплатни.

Значи няма да имаш и нищо против да ти боцнат по една камерка във всяка стая.

Щях да коментирам тази статия, ама се отказах, че ще излезе извън рамките на темата и изобщо на форума....Това "посегателство" срещу свободният избор, което се готви, ще засегне почти всеки от нас ! След цялата тая рестрикция и ограничения във всички сфери на живота, които се готвят срещу "дребния" човек...дупе да им е яко на сегашните управляващи на следващите избори... :)

Аз съм пират,и създавам зловреден софтуер,следете ме ако можете :cool:Софтуера и операционната ми система са пиратски,притежавам и бот-мрежа :)

Само се пазете до като ме следите,да не ви удари някоя катюша хихи.

Лично аз винаги съм изпитвал огромно удоволствие да ползвам платените програми безплатно........

:yanim:;):nono:

Браво, супер акъл. Онези от незнам си къде казали, че в България имало много пиратство и нашите веднага свалили гащите да ги е**т. Цялата мара втасала и единствения проблем е интернет пиратството. Досега нищо не правеха и точно сега взеха да взимат мерки да го ограничават. Аз използвам всичко пиратско, защото е много по-бързо да го изтеглиш и да си го инсталираш без да си мърдаш пръста за нищо да плащаш. Каквото и да правят аз ще си тегля каквото ми падне от където си искам. В замунда и дата например всичко си е законно. Проверявали са ги доста пъти и замунда е напълно законен тракер. Собствениците му си имат всички документи и никой няма право да ти каже нещо защо теглиш от там, глобен си. Поредния начин да смучат пари от хората с голеееееееемите европейски заплати. Ако след години направят така, че минималната заплата да е 2000 евро тогава може и да си купувам част от програмите, игрите, но не и филмите и музиката. Не ми се вижда честно за един диск в който има-няма 10-15 песни да струва 15 лева. А и да ходиш до магазин за един диск, а дали ще го имат.......вече става много сложно и огромна загуба на време.Нали затова е създаден интернет, за да обменяме информация през глобална мрежа. Ако вземат идиотите го направят това нещо аз почвам да браузвам през прокси сървъри. Няма да се оставя да ме следят и да ми нарушават личното пространство. Не стига, че в даскало се чувствам като в Биг Брадър с тези камери по коридорите и в стаите, ами сега и да ме следят какво правя вкъщи. То вече на нищо не мяса това. Пиратство е имало, има сега и занапред ще има. Аз няма да се откажа. Нямам хиляди долари за програми, филми, игри и операционни системи.

Испанския дедо,ще има да го търсите,ама го няма вече :)(

Браво, супер акъл. Онези от незнам си къде казали, че в България имало много пиратство и нашите веднага свалили гащите да ги е**т.

Цялата мара втасала и единствения проблем е интернет пиратството. Досега нищо не правеха и точно сега взеха да взимат мерки да го ограничават.

Аз използвам всичко пиратско, защото е много по-бързо да го изтеглиш и да си го инсталираш без да си мърдаш пръста за нищо да плащаш. Каквото и да правят аз ще си тегля каквото ми падне от където си искам. В замунда и дата например всичко си е законно. Проверявали са ги доста пъти и замунда е напълно законен тракер. Собствениците му си имат всички документи и никой няма право да ти каже нещо защо теглиш от там, глобен си. Поредния начин да смучат пари от хората с голеееееееемите европейски заплати. Ако след години направят така, че минималната заплата да е 2000 евро тогава може и да си купувам част от програмите, игрите, но не и филмите и музиката. Не ми се вижда честно за един диск в който има-няма 10-15 песни да струва 15 лева. А и да ходиш до магазин за един диск, а дали ще го имат.......вече става много сложно и огромна загуба на време.Нали затова е създаден интернет, за да обменяме информация през глобална мрежа. Ако вземат идиотите го направят това нещо аз почвам да браузвам през прокси сървъри. Няма да се оставя да ме следят и да ми нарушават личното пространство. Не стига, че в даскало се чувствам като в Биг Брадър с тези камери по коридорите и в стаите, ами сега и да ме следят какво правя вкъщи. То вече на нищо не мяса това. Пиратство е имало, има сега и занапред ще има. Аз няма да се откажа. Нямам хиляди долари за програми, филми, игри и операционни системи.

Това мнение заслужава :):yanim: :yanim:

Испанския дедо,ще има да го търсите,ама го няма вече :clap:(

Е, ти нали си на линия... Даже и да имаме хиляди долари за програми, филми, игри и операционни системи - защо да ги купуваме, ако някъде ги има безплатно. Нима заможните не си пестят средствата? Докато има пиратство не очаквам нещата да се променят кардинално.

Браво, супер акъл. Онези от незнам си къде казали, че в България имало много пиратство и нашите веднага свалили гащите да ги е**т.

Цялата мара втасала и единствения проблем е интернет пиратството. Досега нищо не правеха и точно сега взеха да взимат мерки да го ограничават.

Аз използвам всичко пиратско, защото е много по-бързо да го изтеглиш и да си го инсталираш без да си мърдаш пръста за нищо да плащаш. Каквото и да правят аз ще си тегля каквото ми падне от където си искам. В замунда и дата например всичко си е законно. Проверявали са ги доста пъти и замунда е напълно законен тракер. Собствениците му си имат всички документи и никой няма право да ти каже нещо защо теглиш от там, глобен си. Поредния начин да смучат пари от хората с голеееееееемите европейски заплати. Ако след години направят така, че минималната заплата да е 2000 евро тогава може и да си купувам част от програмите, игрите, но не и филмите и музиката. Не ми се вижда честно за един диск в който има-няма 10-15 песни да струва 15 лева. А и да ходиш до магазин за един диск, а дали ще го имат.......вече става много сложно и огромна загуба на време.Нали затова е създаден интернет, за да обменяме информация през глобална мрежа. Ако вземат идиотите го направят това нещо аз почвам да браузвам през прокси сървъри. Няма да се оставя да ме следят и да ми нарушават личното пространство. Не стига, че в даскало се чувствам като в Биг Брадър с тези камери по коридорите и в стаите, ами сега и да ме следят какво правя вкъщи. То вече на нищо не мяса това. Пиратство е имало, има сега и занапред ще има. Аз няма да се откажа. Нямам хиляди долари за програми, филми, игри и операционни системи.

Не съм против пиратaжа но,мисля,че току що прочетох мнение на българин който живее в България.

Заплатите дори в чужбина не са 2000 евро(1000-1200)а един диск с музика е 25 евро.....И аз нямам такива пари за дискове и прочие макар,че живея в чужбина!

....p.s.А филма Аватар беше 27 евро(храна за 4-5 дни)...е, лиших се и отидох.

А и никoй не е казал,че всичко което излезе на "пазара"трябва да го имаме!!!Ако имаме пари си купуваме ,ако нямаме... си налягаме парцалите!

Редактирано от @Lola (преглед на промените)

Щях да коментирам тази статия, ама се отказах, че ще излезе извън рамките на темата и изобщо на форума....Това "посегателство" срещу свободният избор, което се готви, ще засегне почти всеки от нас ! След цялата тая рестрикция и ограничения във всички сфери на живота, които се готвят срещу "дребния" човек...дупе да им е яко на сегашните управляващи на следващите избори...

Както казах в самото начало, ние (домашните потребители) сме финална цел и най-трудна, въпросът на този етап е да убият по-големите риби и после лекичко, стъпка по стъпка ще бутнат основните източници като arenabg (между другото по това се работи в момента: цък) и така. Няма да стане бързо и лесно, но ако достатъчно напират ще ни намалят бройката. Така че, ние в никакъв случай не се сме на преден план. По въпросът с ограниченията и подобни конспирации, които се въртят в този форум от различни потребители няма да коментирам, защото всеки има право да си въобразява каквото си иска, всеки си има мнение.

Не мога да разбера какво ти е недоволството от сегашните управляващи? По-лоши ли са от старите?! Не мисля така! Нека най-напред се има предвид, че хората започнаха да работят по една окрадена България, започнаха да взимат кредити от тук и от там, защото реално пари няма. Да не мислиш, че им е лесно?! Ето ЕС отчита напредък в някои области. Както и да е, дори да няма такъв напредък, какъвто се говори от ЕС, ние на този етап трябва да сме доволни от факта, че се върши нещо, защото ако никой не е забелязал до сега НИЩО не се вършеше. Така че, аз на този етап съм доволен от работата, която се върши, защото това е най-добрия вариант, на който сме попадали.

Напълно съм съгласен,следващиата стъпка е да сложат камери по домовете и всичко се нарежда.

Контрол на пролетариата

Въведение: На вас май не ви стана ясно, че вече не сме сами и вече отговаряме сами за всичко. Ние сме част от едно огромно семейство - Европейски съюз. Хората са така добри да ни помагат с каквото могат, особено в такъв тежък момент - икономическа криза. На никой не му е лесно и все пак ни помагат! Тук обаче има едно НО, тези хора ни дават пари, редовно, за различни сфери на дейност, НО до един етап, при който ние трябва да сме показали какво се направили с тези пари, иначе най-малкото повече финансиране няма да видим. По принцип, те си имат правила, които още, като сме станали членове са ни ги дали. Ние трябва да ги следваме, ние и всички останали, тези правила са за всички.

По темата: Пиратството е ограбване, това е престъпление, което ние (да не излезе, че аз съм света вода ненапита) вършим. Това се наказва с огромни глоби и с години затвор! Щом закона наказва за това, ние трябва да се съобразяваме. Макар че сме свикнали да приемаме "българин" и "закон", като нещо реално несъвместимо, в ЕС няма такова нещо. Там има едни хора, които следят за тези неща и в моменти, като този тропат на вратата на нашите представители и им казват така и така, това трябва да се промени, следователно те са длъжни да вземат мерки.

Такива хора, ако има, те се броят на една ръка. При нас, останалите, ние се делим на такива, които се опитват и такива, които продължават да са пирати. Аз лично от няколко години насам, лека по лека взимам мерки и свивам всичко до минимум, за да нямам проблеми с пиратството или то да има с мен, по-точно. Определено трябва всички да се активизираме и ние да направим нещо за нас, ако не за обществото, то поне за самите нас, което си е политика на българина - ТОЙ и само ТОЙ , както и за НЕГО и прочие.

Значи няма да имаш и нищо против да ти боцнат по една камерка във всяка стая.

Ако се аргументират защо искат да въведат това и аргументацията им е достатъчно силна, аз лично се съгласявам. Такива безпричинни или с глупави доводи - НЕ.

Аз използвам всичко пиратско, защото е много по-бързо да го изтеглиш и да си го инсталираш без да си мърдаш пръста за нищо да плащаш.

С последното не съм съгласен, но пък си наполовина прав, защото реално погледнато процеса за сдобиване с песен, игра или нещо такова е доста усложнен, няма го този лесен начин, като в САЩ например. Тука е необходимо да помислят по въпроса.

Каквото и да правят аз ще си тегля каквото ми падне от където си искам.

Недей така, защото потърси из новините от американски граждани, които са си патили, за какво става въпрос. Могат да ти стъжнят "лекичко" живота.

В замунда и дата например всичко си е законно. Проверявали са ги доста пъти и замунда е напълно законен тракер. Собствениците му си имат всички документи и никой няма право да ти каже нещо защо теглиш от там, глобен си.

Както казва Ники Пънчев: "Добра логика..." . Нали знаеш, че Замунда не е в България, така че тя трябва да спазва законите на територията, на кяото се намира. Какво и да направат? Ако там им е разрешено......

Ако след години направят така, че минималната заплата да е 2000 евро тогава може и да си купувам част от програмите, игрите, но не и филмите и музиката.

Това твоето е наглост! Ако направят заплатите 2000 евро на този фон в момента, как така част ще си купуваш?! Това е "леко" нагло, не мислиш ли?

Не стига, че в даскало се чувствам като в Биг Брадър с тези камери по коридорите и в стаите, ами сега и да ме следят какво правя вкъщи.

Между другото, наскоро говорихме по тази тема в часовете по "Етика и право" и учителката ни каза, че сме прави и че нямат право да ни снимат без наше съгласие, обаче нищо не може да се направи. Съветът и е да се дигнем на протест. Мен ако питаш, сделката с камерите също мина през ръцете на близък на един от министрите (честно казано нямам представа кой точно, но се е облагодетелствал), взеха ни доста пари за камери, чиито качество е нищожно. Мнението ми е, че дори да стане нещо няма да си получим парите, така че.....

По-големите компании си имат отдел продажби, можеш да се свържеш с тях да преговаряш за промоции, ако не предлагат, макар че мнозинството софтуерни компании реално предлагат такива, особено за софтуер за компютърна защита.

Нима заможните не си пестят средствата?

Прав си има такива, които го правят, но точно те го хващат най-здраво и там проблемите са много по-сериозни. Затова американците, онези компании, които са с над 1000 PCs, много внимателно действат, защото там ако те барнат на толкова компютри, по-добре е да си посегнеш....

Арената ще е спрат,ама друг път,Арената е в Холандия страната на свободните хора,не го четете Маняка,хора като него насаждат единствено страх,с глупостите си.Ще ви направят на маймунчовци като аватара ми,да дледате тъпо и да слушате като дресирани ;)

Публикувано изображение

Облачните технологии и социалните медии водят до рискове в сигурността Организациите, които използват облачните услуги, не предприемат адекватни мерки за защита на данните си. Само при 17% от тях е налице пълна защита, като 61% от тях са докладвали за опити за приникаване в системите им с данни - процентът е два пъти по-висок от миналата година. Проучване на PricewaterhouseCoopers (PwC) за 2010г. показва, че е настъпила голяма промяна в броя на компаниите, мигриращи към хоствани приложения. Три-четвърти от всички фирми сега използват технологии като "софтуера като услуга" (SaaS) и cloud computing. От тях, 44% се доверяват на трета страна за управлението им. Външните заплахи не са обаче единственият проблем. Компаниите все повече и повече осъзнават опасностите от социалните мрежи. Някои организации дори блокираха достъпа на служителите си до тях - почти половината от големите фирми направиха това, което е голям скок за две години. През 2008г. само една-трета от организациите използваха такава политика. Друго опасение на ИТ директорите по света, свързано с нови технологии, е изтичането на данни. Забелязва се засилено изискване за сигурност от третата страна, като 40% от компаниите изискват съгласуване с ISO 27001. „Много малко компании криптират данните, съхранявани във виртуални хранилища, включително и в „облака". Виртуализацията и облачните технологии изглежда, че следват тенденцията контролът да идва винаги след приемането на новите технологии", коментира Крис Потър, съдружник в PwC USA. Той допълни, че с оглед на нарастващата критичност и конфиденциалност на информацията, съхранявана във виртуални сториджи, организациите трябва да отговорят бързо на заплахите към сигурността. http://virusinfo-bg.org Вируси тайно се крият в архивни файлове Изследователи по компютърна безопасност са открили начин за скриване на опасен код в популярните формати за файлови архиви, който не се открива от повечето антивируси. На конференцията Black Hat в Барселона, експерти демонстрираха възможността за незабелязано за антивируса вграждане на червея Conficker в архиви от типа RAR и ZIP. Открити са осем подобни уязвимости в ZIP и седем в 7ZIP, RAR, GZIP и CAB. Тези дупки позволяват на хакери да заобиколят корпоративните системи за защита, проверяващи пощенските писма. Специалистите показаха също така начин за вграждане на тайни данни в архивните файлове. На Black Hat беше представена програмата с отворен код NyxEngine, специално предназначена за откриване на опасен код или скрито съдържание в архивни файлове ZIP, RAR, GZIP и CAB.

Maniac

Въведение: На вас май не ви стана ясно, че вече не сме сами и вече отговаряме сами за всичко. Ние сме част от едно огромно семейство - Европейски съюз. Хората са така добри да ни помагат с каквото могат, особено в такъв тежък момент - икономическа криза. На никой не му е лесно и все пак ни помагат! Тук обаче има едно НО, тези хора ни дават пари, редовно, за различни сфери на дейност, НО до един етап, при който ние трябва да сме показали какво се направили с тези пари, иначе най-малкото повече финансиране няма да видим. По принцип, те си имат правила, които още, като сме станали членове са ни ги дали. Ние трябва да ги следваме, ние и всички останали, тези правила са за всички.

Между другото, наскоро говорихме по тази тема в часовете по "Етика и право" и учителката ни каза, че сме прави и че нямат право да ни снимат без наше съгласие, обаче нищо не може да се направи. Съветът и е да се дигнем на протест. Мен ако питаш, сделката с камерите също мина през ръцете на близък на един от министрите (честно казано нямам представа кой точно, но се е облагодетелствал), взеха ни доста пари за камери, чиито качество е нищожно. Мнението ми е, че дори да стане нещо няма да си получим парите, така че.....

Maniac , на мене всичко ми е ясно но твойта излиза хем боли хем сърби.Значи когато се отнася до теб не е правилно да те наблюдават с камери,но когато е за другите влизаш във филма на принципния и разбиращия.Моля ти се няма нужда този филм съм го гледал и то безплатно :lol6:

То аргументите на Хитлер за изтребването на милиони хора също са били достатъчно силни,но само за него и Германците.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.