Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Новини, свързани със сигурността (Дискусия)

Featured Replies

Добре дошли в рекламният блок :)

Тук отговарям а не рекламирам градски :)
  • Отговори 2,4k
  • Прегледи 256k
  • Създадено
  • Последен отговор

Интересна статия-> http://www.matousec.com/info/articles/khobe-8.0-earthquake-for-windows-desktop-security-software.php

Доста е дълга и няма начин да седна да я превеждам.:cool:

Заключението, мисля, няма нужда от превод:

Публикувано изображение

:clap:

Във версия 3.02 на DefenseWall ще бъде оправен този проблем.

-на мен въпроса ми е кога ли ще го купят и ще съсипят програмата ?

Това е специалитет на другарчетата от Symantec :beer:

Наблюденията ми са че Руснаците не се продават лесно та може да сме спокойни за този невероятен продукт.

Във версия 3.02 на DefenseWall ще бъде оправен този проблем.

Къде ще е този DW 3.02 че явно си напред с материала а аз като обикновен потребител ще питам ? :beer:

Това е специалитет на другарчетата от Symantec :P

Наблюденията ми са че Руснаците не се продават лесно та може да сме спокойни за този невероятен продукт.

Та нали от Комодо са спокойни какво да ги интересува такъв незначителен продукт като DW който навсякъде постига 100% ;)

AV -Comparatives са признати навсякъде или да ги уволняваме а :baby:

@URIEL, останал съм с впечатлението, че разбираш английски.Вместо отново да повтаряш любимата си фраза за 100-те процента, която, вярвам, е омръзнала на всички, вземи прочети цялата статия.И изобщо няма как да бъде оправен този ''проблем'', в която и да е версия, говорите си наизуст.Комодо също няма да се справят по начина, по който развиват програмата.Имам чувството, че не схващате за какво става въпрос.Говори се за уязвимост на самите защитни продукти, а не ги тестват колко процента вируси хващат.Или трябва да се промени изцяло концепцията на защитния софтуер, или ще си остане уязвим срещу атаките, за които се говори.Ако на някого му се спори, това е друг въпрос, но тук спор няма.

Къде ще е този DW 3.02 че явно си напред с материала а аз като обикновен потребител ще питам ? :down:

Забележи, че казвам "ЩЕ", което означава, че не е излязла още.Първо ще се появи 3.01, след това 3.02. Източник: самият разработчик

Интересна статия-> http://www.matousec.com/info/articles/khobe-8.0-earthquake-for-windows-desktop-security-software.php

Доста е дълга и няма начин да седна да я превеждам.:)

Заключението, мисля, няма нужда от превод:

Публикувано изображение

:)

Тук има дискусия по въпроса:

http://www.kernelmode.info/forum/viewtopic.php?f=15&t=153

:hush:

Говори се за уязвимост на самите защитни продукти, а не ги тестват колко процента вируси хващат.Или трябва да се промени изцяло концепцията на защитния софтуер, или ще си остане уязвим срещу атаките, за които се говори.Ако на някого му се спори, това е друг въпрос, но тук спор няма.

Никой не спори , препоръчай тази която има най-малко уязвимости като цяло , дай си мнението на коя от всички би заложил.

Никой не спори , препоръчай тази която има най-малко уязвимости като цяло , дай си мнението на коя от всички би заложил.

Аз съм пристрАстен и моето мнение едва ли е обективно, но естествено, че бих заложил на CIS.:cool:

Аз съм пристрАстен и моето мнение едва ли е обективно, но естествено, че бих заложил на CIS.:cool:

Според писача на зловреден код EP_X0FF тази уязвимост която са открили от Matousec може лесно да бъде фиксната.

Practically usefulness of this Matousec discovery is doubtful. I believe this can be easily fixed.

Според писача на зловреден код EP_X0FF тази уязвимост която са открили от Matousec може лесно да бъде фиксната.

Practically usefulness of this Matousec discovery is doubtful. I believe this can be easily fixed.

EP_XOFF не е писач на зловреден код, а е автор на Rootkit Unhooker. Има няколко "концепционални" рууткити за тестване де (ZomBiE Rootkit-a е негов). :cant believe:

Всъщност линка посочен от мен в предишния пост е към новия форум на a_d_13 (автора на Rootrepeal) и EP_XOFF (Rootkit Unhooker) и повечето специалисти от Sysinternals.

EP_XOFF не е писач на зловреден код, а е автор на Rootkit Unhooker. Има няколко "концепционални" рууткити за тестване де (ZomBiE Rootkit-a е негов).:cant believe:Всъщност линка посочен от мен в предишния пост е към новия форум на a_d_13 (автора на Rootrepeal) и EP_XOFF (Rootkit Unhooker) и повечето специалисти от Sysinternals.

То и рууткита Malware Defender е бил "концепционален",за полезни цели но...

Да де, но ''играта'' започва да става смешна по този начин, защото не защитните продукти трябва да се ''страхуват'' от вируси, а обратното, нали това им е идеята - да ме пазят, а не аз да пазя тях, това не е тамагочи.:cant believe:)))Трябва да се промени изцяло концепцията на програмите, а не да се фиксват постоянно.Не ме питай как, защото нямам идея.:)

Да де, но ''играта'' започва да става смешна по този начин, защото не защитните продукти трябва да се ''страхуват'' от вируси, а обратното, нали това им е идеята - да ме пазят, а не аз да пазя тях, това не е тамагочи.:))))Трябва да се промени изцяло концепцията на програмите, а не да се фиксват постоянно.Не ме питай как, защото нямам идея.:nono:

Ясно е като бял ден че е така,но след като няма по-добра защита за Windows така ще бъде.

За тези които не разбират английски език => статията тук преведена от PC world => http://pcworld.bg/15034_nameren_e_nachin_za_zaobikalyane_na_vseki_antivirus Според EP_XOFF метода използван от Matousec е базиран на оригиналната идея от 2003-та. => http://seclists.org/bugtraq/2003/Dec/351

За тези които не разбират английски език => статията тук преведена от PC world => http://pcworld.bg/15034_nameren_e_nachin_za_zaobikalyane_na_vseki_antivirus

Ами естествено- всяко нещо създадено от човек, може да бъде разбито (разрушено, преодоляно) от същият този човек. Затова никога не съм разглеждал антивирусната защита, като абсолютна! За мен тя е била винаги средство за защита от случайно заразяване, от случайна атака. Ако някой умишлено те набележи- илюзия е да се мисли, че има спасение. За това и невиждам смисъл да дават пари, пък било то и символични, за антивирусна защита! Предлаганите безплатни алтернативи ще вършат работа на 90% от средният потребител на интернет! Другото решение е просто да си дръпнеш кабела.

За това и невиждам смисъл да дават пари, пък било то и символични, за антивирусна защита! Предлаганите безплатни алтернативи ще вършат работа на 90% от средният потребител на интернет! Другото решение е просто да си дръпнеш кабела.

А какво да правят всичко онези институции и корпорации , които са пряко зависими от компютрите , Интернет . Да вземат да си дръпнат кабелите - за по-сигурно ?

Какво ще правят комуникациите,летищата,банките,производителите? Представи си без банкови разплащания , без хилядите полети всеки ден , без производство на суровини , без мобилните комуникации (GSM,телевизия,радио...) и т.н.

Но за по-сигурно "да дръпнем кабела" .

И дай всичките банки,институции,корпорации,оператори,летища , които произвеждат и въртят милярди $$$ да вземат да ползват безплатните алтернативи безплатно , а умовете от антивирусните фирми да работят 24/7 ей така.

engineer,разсъждаваш много дребно , много егоистично - само за себе си, гледаш само в твоята една паничка , без изобщо да мислиш дори за миг за останалите над 8 млрд. панички. Що за идея е да дръпнем кабела? Все едно да спрем сърцето на човек - за по-сигурно- така няма да се разболява от нищо , изобщо няма да се мъчи да живее , да страда , да работи ... :whist:

п.п. понятието среден потребител е много общо

Редактирано от 3GUSER (преглед на промените)

Според писача на зловреден код EP_X0FF обаче.А според мен докато Adobe и Жава виртуални машини се използват,ще има и уязвимости.

Изпълнението на зловреден код,точно по този начин е изключително трудно,дори невъзможно от хакерите,ако на машината ти няма Adobe и Жава

и много здраве на Матушек :)

Появи се неуязвим компютърен вирус!

Групата Matousec откри опасен софтуер, способен да нанесе вреди на всеки компютър под управлението на Windows XP, дори ако на него има инсталирана антивирусна програма.....

Продължава---> PC World

Появи се неуязвим компютърен вирус!

Групата Matousec откри опасен софтуер, способен да нанесе вреди на всеки компютър под управлението на Windows XP, дори ако на него има инсталирана антивирусна програма.....

Продължава---> PC World

Още една причина да се премина към Виста/7.

Вируса не се казва KHOBE както са писали умниците от Pcword.bg KHOBE е Kernel Hook Bypassing Engine,Тази уязвимост в ХР може да се използва за атака,а този вирус трябва да си го напишеш,за да използва точно тази дупка,както са писали спецовете от Sophos.От Sophos също са писали,че няма място за притеснение,що се отнася за потребителите използващи техен антивирусен софтуер.

Редактирано от D00FY (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.