Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Новини, свързани със сигурността (Дискусия)

Featured Replies

До колкото ми е известно, лицензите имат срок, в който трябва да бъдат активирани. За различните лицензи мисля, че срокът е различен - от един месец до една година. Така че, някои лицензи не могат да се ползват когато искаш. Трябва да бъдат активирани в определен срок. Та и това трябва да се вземе в предвид.

• Отговори 2,4k
  • Прегледи 253,2k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 3 часа, T-50 написа:

Излезе прав ! :)

Покажи скритото съдържание

0a3717d6b54c.jpg

С други думи : ако не премина на КИС, пожизненият лиценз ще си остане действащ и валиден "вечно", а програмата ще функционира "пожизнено" с последните ъпдейти, които ще получи декември 2016 г !

Дилемата е - какво да правя ?!

Направи си сега един имидж и после втори след деинсталацията на двете програми и сложи последната версия на KIS 2016 и пробвай дали ще ти пасне програмата.

пп. Има обаче един момент. При последваща преинсталация дали при активация на Outpost няма да стане сакатлък и да останеш на сухо? Има ли гаранция,че примерно след година ще може да се осъществи активацията? Нали е онлайн активацията!

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

преди 1 час, tigertron написа:

До колкото ми е известно, лицензите имат срок, в който трябва да бъдат активирани. За различните лицензи мисля, че срокът е различен - от един месец до една година. Така че, някои лицензи не могат да се ползват когато искаш. Трябва да бъдат активирани в определен срок. Та и това трябва да се вземе в предвид.

Направих им второ запитване - от кога ще започва да тече лиценза за КИС - дали от момента на получаването му или от момента на вмъкване в програмата. 

преди 1 час, nikssi написа:

Има обаче един момент. При последваща преинсталация дали при активация на Outpost няма да стане сакатлък и да останеш на сухо? Има ли гаранция,че примерно след година ще може да се осъществи активацията? Нали е онлайн активацията!

Ами би трябвало Оутпоста да се активира без проблеми и след спирането на поддръжката му, тъй като лиценза му е със статут "пожизнен", т.е. няма причини да не се активира. Най-вероятно ще става или през Касперски или през Агнитум. Предполагам, че ще оставят сървър, който да обслужва тия лицензи при активация.... няма логика да не бъде така, а и момичето в писмото го казва : "С лицензией ничего не будет, просто програма перестанет поддерживаться и обновляться".  Т.е. ще бъде както в момента при уиндоус ХР - отдавна не се поддържа, но и сега да го инсталирам (виртуалните машини са ми с ХР), си сваля всички налични ъпдейти, че даже и новите ъпдейти за премахване на зловреден софтуер си сваля!

преди 3 минути, T-50 написа:

Направих им второ запитване - от кога ще започва да тече лиценза за КИС - дали от момента на получаването му или от момента на вмъкване в програмата. 

Ама ти да не мислиш,че можеш да мигрираш към КИС и да ти е действителен лиценза за Outpost?

Виж тука http://www.leadsoft.ru/license-11.html

Цитат

Миграция — переход с лицензионных продуктов других производителей на программные продукты Касперского с льготными лицензиями.

Данная программа позволяет официальному пользователю приобрести продукты « Лаборатории Касперского» со скидкой 50% в расчете от стоимости новой покупки. Скидка дается на то же количество лицензий и на продукт, аналогичный приобретенному у стороннего производителя.

Приобрести продукт по данной программе можно в течение времени действия лицензионного соглашения любого из производителей антивирусных программ, а также в течение одного месяца по его окончании. Данной программой могут воспользоваться жители России, СНГ и стран Балтии.

В случая мигрирането ще е безплатно.

преди 2 минути, nikssi написа:

Ама ти да не мислиш,че можеш да мигрираш към КИС и да ти е действителен лиценза за Outpost?

E  то ако беше така - изобщо нямаше да питам тук ! :) 

Разколебан съм, защото съм на 99% сигурен, че "пожизненият" ми лиценз ще продължи да си работи и след 31.12.2016 г, макар и вече без ъпдейти, а в същото време - вече има Касперски фрий, което е и причината да се колебая. Безплатният Касап напълно ме устройва, а пък ако Оутпоста ще продължи да ми работи.... не знам какво да правя... колебая се, защото както знаеш - с "Касперски" много не се рабираме още от едно време ..

преди 19 минути, T-50 написа:

Ами би трябвало Оутпоста да се активира без проблеми и след спирането на поддръжката му, тъй като лиценза му е със статут "пожизнен", т.е. няма причини да не се активира. Най-вероятно ще става или през Касперски или през Агнитум. Предполагам, че ще оставят сървър, който да обслужва тия лицензи при активация.... няма логика да не бъде така, а и момичето в писмото го казва : "С лицензией ничего не будет, просто програма перестанет поддерживаться и обновляться".  Т.е. ще бъде както в момента при уиндоус ХР - отдавна не се поддържа, но и сега да го инсталирам (виртуалните машини са ми с ХР), си сваля всички налични ъпдейти, че даже и новите ъпдейти за премахване на зловреден софтуер си сваля!

Как си представяш това? Няма да стане!

Аз само предупредих,че има възможност за проблем при следваща активация. Във варез форумите чета,че вече има хора,които са мигрирали и активацията им на Outpost не е мръднала. Така за всеки случай те предупредих. Решението си е твое.

Стената ще си работи,тя няма нужда от дефиниции.

преди 13 минути, nikssi написа:

Стената ще си работи,тя няма нужда от дефиниции.

Има дефиниции на правилата... явно не си ползвал програмата отдавна и си забравил..

преди 16 минути, nikssi написа:

Как си представяш това? Няма да стане!

Е как "как си го представям" ?! Имам лиценз, който е купен като "пожизнен", т.е. длъжни са да поддържат тия лицензи, а и в писмото ясно казват, че с лиценза нищо няма да се случи, т.е. няма да се блокира, ако не искам да преминавам на КИС. Както казах - колебая се

преди 3 минути, T-50 написа:

E  то ако беше така - изобщо нямаше да питам тук ! :) 

Разколебан съм, защото съм на 99% сигурен, че "пожизненият" ми лиценз ще продължи да си работи и след 31.12.2016 г, макар и вече без ъпдейти, а в същото време - вече има Касперски фрий, което е и причината да се колебая. Безплатният Касап напълно ме устройва, а пък ако Оутпоста ще продължи да ми работи.... не знам какво да правя... колебая се, защото както знаеш - с "Касперски" много не се рабираме още от едно време ..

1. Проекта Kaspersky FREE още не е ясно дали след година ще продължи и дали ще се разпространи и в страните от Европа.

2. Outpost ще работи и без дефиниции. Стига да не решат нещо да блокират лицензите. Върви после се оплаквай на армейския поп ако го сторят.

3. С Kaspersky Internet Security няма какво да не се разбирате ако машината ти е в добро техническо състояние и не е омазана. Затова предложих да си направиш имидж и да я пробваш.

Файл : KIS16.0.1.445ru-RU.exe
Линк за сваляне  :  http://dox.bg/files/dw?a=98949d2400

преди 5 минути, nikssi написа:

1. Проекта Kaspersky FREE още не е ясно дали след година ще продължи и дали ще се разпространи и в страните от Европа.

2. Outpost ще работи и без дефиниции. Стига да не решат нещо да блокират лицензите. Върви после се оплаквай на армейския поп ако го сторят.

3. С Kaspersky Internet Security няма какво да не се разбирате ако машината ти е в добро техническо състояние и не е омазана. Затова предложих да си направиш имидж и да я пробваш.

Файл : KIS16.0.1.445ru-RU.exe
Линк за сваляне  :  http://dox.bg/files/dw?a=98949d2400

Ще изчакам да ми отговорят относно момента на активация на лиценза на Касперски и тогава ще реша... има време още - 2 седмици.

преди 8 минути, nikssi написа:

Ами той нали и сега си се активира извън Европа ... :)

преди 19 минути, T-50 написа:

Ще изчакам да ми отговорят относно момента на активация на лиценза на Касперски и тогава ще реша... има време още - 2 седмици.

Ами той нали и сега си се активира извън Европа ... :)

Значи дават ти два лиценза за по една година. Можеш да ги активираш година след година. Мисля,че активацията не е обвързана със срок но дали ще стават за последната версия и следващата? Това няма кой друг освен от Касперски да ти отговорят. :)

Цитат

Цитат

Пожизненная лицензия и лицензия, истекающая в 2017 году

Двухлетняя лицензия Kaspersky Internet Security на 3 ПК (вам будут предоставлены два последовательно активируемых ключа для одногодичных лицензий продукта)

Ами не знам. Дори да е пожизнен лиценза при спиране на поддръжката ако наистина изисква онлайн активация след декември 2016 и по някаква причина си преинсталирал ОС (а това рано или късно ще се случи) и ако не активира после ще е голяма греда. А шанса да е така е голям. Така стана и с OnlineArmor и с PCTools, не съм сигурен как беше и при Sandboxie (но там само се смени собственика, програмата още си я има така, че не е правилно да я намесвам). Най-добре питай, защото тогава ще те е страх да работиш на системата за да не я омажеш и после да преинсталираш и да се чудиш дали ще се активира после.

Аз лично не бих ползвал програма лишена от техническа поддръжка, защото ако стане обект на хакерски атаки и бъде открита дадена пролука и тя не се поправи вместо да те предпази ще стане вход за зарази.

преди 25 минути, nikssi написа:

Мисля,че активацията не е обвързана със срок но дали ще стават за последната версия и следващата? Това няма кой друг освен от Касперски да ти отговорят. :)

Сигурен ли си в това ???

Реално погледнато - "печалбата" при преминаване на КИС е само ... 1 година, а не две. Това е така, защото, Оутпоста ще го поддържат реално до 31 декември, т.е. практически още 1 година, през която аз бих могъл да ползвам и КИС, ако мигрирам. Дефакто  от "Касперски"  дават "чист" бонус  само 1 година, като  в замяна на отказа от "пожизненият" лиценз на Оутпоста в периода на поддържката му - още една. 

Логично е след като,предоставят два едногодишни лиценза срока за активация да не е обвързан с времето. По принцип закупените лицензи и други със свалени ограничения на срок и регион могат да се активират когато поискаш стига да стават за версията, която искаш да ползваш. Нали сме коментирали правилото -3 + 2 за версиите на Касперски. Или лиценза,който трябва да получиш от Agnitum (понеже явно ще го получиш от там въпреки,че ще ползваш продукт на друга компания, с която Agnitum имат договорни отношения) трябва да е валиден за версии от 2016 нагоре. Поне за още една версия 2017. Защото ако лиценза който получиш е за примерно 2013 или 2014 тогава тогава няма да можеш да позваш 2016 и следващата 2017

Виж колко различни цени има например тука http://www.descom.com/catalog/index.php?cPath=94&osCsid=ffde652eb88932577b9863da9e55f7fa

След миграцията ставаш клиент на Касперски Лаб прочети и тук  https://support.kaspersky.ru/8046#block4

Цитат

5. Срок годности кода активации

Срок годности у кода активации, который не был активирован ни разу, отсутствует. Если вы приобрели коробочную и/или электронную версию продукта, то код активации будет действителен сколько угодно времени до тех пор, пока не будет произведена первая активация. С момента первой активации (то есть активации кода на любом из двух компьютеров, для которых была приобретена лицензия) начинается отсчет срока действия лицензии. 

Эта информация не относится к пробным (триальным) кодам активации и кодам, которые поставляются на компакт-дисках с различными печатными изданиями. Срок годности таких кодов активации ограничен

Ето я и развръзката:

Spoiler

8a32255871c0.jpg

Ключовете се активират, когато се въведат в КИС, но - трябвало все пак де се активират до 31 януари, защото от Касперски можело да си ги поискат обратно. Това едва ли е така, ама както и да е...

"Извините за эту ситуацию. Спасибо, что были с нами" ... тук вече стана малко тъжно! :(

преди 2 часа, T-50 написа:

Ето я и развръзката:

Покажи скритото съдържание

8a32255871c0.jpg

Ключовете се активират, когато се въведат в КИС, но - трябвало все пак де се активират до 31 януари, защото от Касперски можело да си ги поискат обратно. Това едва ли е така, ама както и да е...

"Извините за эту ситуацию. Спасибо, что были с нами" ... тук вече стана малко тъжно! :(

Прикачваш ги в личния си кабинет и няма да имаш проблем с активацията. :)

преди 13 минути, nikssi написа:

Прикачваш ги в личния си кабинет и няма да имаш проблем с активацията. :)

Т.е. ако ги регистрирам в личният кабинет - после ще мога да ги активирам когато си поискам, а не до 31 януари, така ли ?

Т.е. ако ги регистрирам в личният кабинет - после ще мога да ги активирам когато си поискам, а не до 31 януари, така ли ?

Принципно да. Когато мигрираш си създаваш нов акаунт и ако имаш някакви въпроси във връзка с активацията създаваш "Запрос"  и ще ти отговорят.

Кодовете прикачени в личния кабинет не се активират автоматично. Активацията става след въвеждането им в програмата. След като ще получиш два отделни кода най-безопасно е да ги прикачиш в Личния кабинет. В конкретния случай не е ясно какви са договорките между Agnitum и Kaspersky в смисъл дали не е обвързана сделката с първата активация към определена дата. Също така аз например никъде из форумите на Kaspersky досега не съм срещал подобна тема и не мога да твърдя нещо със сигурност. Явно ще се наложи поне първия лиценз да активираш към датата,която е упомената в писмото ти. Другия можеш да го прикачиш в личния си кабинет и при изтичане на първия да го активираш.

Не видях и в писмото ти изпратено от Agnitum дали кодовете ще са обвързани по регион. Да не стане така,че освен в Русия нямаш право на активация другаде. Това е много важно условие.

Личен кабинет си създай тука  https://my.kaspersky.com/ru 

Що не си пуснеш една тема във форума на Kaspersky и обясниш за какво става въпрос?

Впрочем

original.jpg?w=800&h

Същото което ти казах и аз. Въпроса е - ще мигрираш или не. Ако ще мигрираш следваш стъпките. Качваш си кодовете в личния кабинет и създаваш "Въпрос" във връзка с лицензирането и това което те интересува.

Вече 24 часа нямам отговор от "Касперски", относно ключовете за миграцията от Оутпост към тях ! Въпроса го бях задал през личният кабинет . :mad:

Вече 24 часа нямам отговор от "Касперски", относно ключовете за миграцията от Оутпост към тях ! Въпроса го бях задал през личният кабинет . :mad:

А ключовете прикачени ли са в кабинета? После какво ти пише - статут обработва се или се очаква отговор от поддръжката.

преди 18 минути, nikssi написа:

А ключовете прикачени ли са в кабинета? После какво ти пише - статут обработва се или се очаква отговор от поддръжката.

Нямам ключове още, не съм се отказал все още от Оутпоста. Въпроса ми е чисто информативен - питам ги от кога започват да действат ключовете, след като бъдат получени, и ще се измени ли срока на активация, ако ключовете ги добавя в кабинета?

Отговор - никакъв! Запитването е със статут: "Очаква се отговор от техническата поддръжка" Аз очаквах, че Агнитум нама да ми отговорят, ама то излезе, че "Касперски" няма да го направят.

Ще ти отговорят, но се бавят. Ще отнеме няколко дни. При мен отговорите са се бавели от един ден до седем дни, така че бъди търпелив.

Нямам ключове още, не съм се отказал все още от Оутпоста. Въпроса ми е чисто информативен - питам ги от кога започват да действат ключовете, след като бъдат получени, и ще се измени ли срока на активация, ако ключовете ги добавя в кабинета?

Отговор - никакъв! Запитването е със статут: "Очаква се отговор от техническата поддръжка" Аз очаквах, че Агнитум нама да ми отговорят, ама то излезе, че "Касперски" няма да го направят.

2016-01-17_19h03_54.jpg

Нали го видя това тука?

Пътят към КИС 2016 е открит  - активацията стартира след момента на вмъкване на кода в програмата, и НЕ зависи от момента на получаване на кода ! :)

Spoiler

af33028680e6.jpg

Пътят към КИС 2016 е открит  - активацията стартира след момента на вмъкване на кода в програмата, и НЕ зависи от момента на получаване на кода ! :)

Затвори скритото съдържание

af33028680e6.jpg

Дано си доволен от програмата. Впрочем вземи се запознай с връзките които съм ти дал тук

https://support.kaspersky.ru/12065#block1

Превърна ли се LastPass в "LostPass"?

Създадоха инструмент, с който може да се създаде елементарна фишинг атака ,и да се събират потребителските пароли в LastPass (както от самата програма, така и съдържащите се в хранилището). Иронично го нарекоха LostPass...

lastpass-vulnerable.png

Цитат

Исследователь создал инструмент, при помощи которого можно автоматизировать простейшую фишинговую атаку и собирать пароли пользователей LastPass (как от самой программы, так и содержащиеся внутри хранилища). Тулзу Кессиди иронично назвал LostPass.

Единственное, что нужно будет сделать атакующему – заманить жертву на легитимный сайт, содержащий XSS-уязвимость. LostPass использует уязвимость сайта, чтобы обнаружить на компьютере жертвы установку LastPass, разлогинит её, применив известный CSRF-баг, а затем отобразит фальшивое уведомление о том, что требуется заново ввести логин и пароль. Учетные данные жертвы попадут в руки злоумышленника, как только доверчивый пользователь повторно введет их в фальшивом окне.

Spoiler

Хотя LastPass пользуется немалой популярностью, сообщения о его проблемах с безопасностью в последнее время появляются часто.

Так, в конце ноября прошлого года в LastPass уже обнаруживали целый ряд багов, а еще раньше, летом 2015, менеджер паролей подвергся атаке хакеров. Теперь независимый исследователь Шон Кессиди (Sean Cassidy) обнаружил, что LastPass уязвим перед простейшими фишинговыми атаками, из-за которых мастер-пароль пользователя может быть скомпрометирован.

Кессиди заметил, что если сессия LastPass истекает, пока пользователь бродит в интернете, менеджер выводит соответственное предупреждение, встраивая его прямо в контент веб-страницы. Окно ввода логина и пароля, а так же кода двухфакторной аутентификации, если она включена, отображаются аналогичным образом. С точки зрения безопасности, это огромный просчет: подобное решение делает пользователей уязвимыми перед различными веб-инъекциями, — от таких хитрых фишинговых атак часто страдают пользователи онлайн-банков.

lastpass-vulnerable.png

Исследователь создал инструмент, при помощи которого можно автоматизировать простейшую фишинговую атаку и собирать пароли пользователей LastPass (как от самой программы, так и содержащиеся внутри хранилища). Тулзу Кессиди иронично назвал LostPass.

Единственное, что нужно будет сделать атакующему – заманить жертву на легитимный сайт, содержащий XSS-уязвимость. LostPass использует уязвимость сайта, чтобы обнаружить на компьютере жертвы установку LastPass, разлогинит её, применив известный CSRF-баг, а затем отобразит фальшивое уведомление о том, что требуется заново ввести логин и пароль. Учетные данные жертвы попадут в руки злоумышленника, как только доверчивый пользователь повторно введет их в фальшивом окне.

Казалось бы, двухфакторная аутентификация должна обезопасить пользователей. Однако атакующий может использовать украденные учетные данные против LastPass API, может верифицировать их и даже может запросить у пользователя код двухфакторной аутентификации. Если проделать все в нужном порядке, злоумышленник узнает не только мастер-пароль жертвы, но и получит доступ к хранилищу паролей, вместе со всем его содержимым.

Кессиди пишет, что пока атака работает только против пользователей браузера Chrome. Плюс злоумышленники могут зарегистрировать домен вида chrome-extensions.pw, который похож на настоящий центр управления расширениями в браузере Google. Firefox и прочие браузеры используют другой механизм для вывода всплывающих уведомлений LastPass. Впрочем, исследователь работает над «поддержкой» Firefox для своего инструмента.

Разработчики менеджера паролей уже знают о проблеме. Кессиди связался с ними в ноябре 2015 года. Ознакомившись с его изысканиями, компания сделала вывод, что «это не уязвимость, а фишинговая атака». Тем не менее, разработчики попытались переделать механизм вывода уведомлений об истекшей сессии. Согласно отчету Кессиди, безрезультатно – новая методика по-прежнему базируется на веб-инъекциях, а пользователи уязвимы для атак.

Чтобы не стать жертвой такой атаки, исследователь рекомендует пользователям LastPass никогда не вводить учетные данные для менеджера паролей через браузер, вместо этого используя приложение. Также Кессиди отмечает, что ограничение по IP, доступное в платной версии LastPass, в данном случае надежнее двухфакторной аутентификации.

Подробности:https://xakep.ru/2016/01/18/lastpass-one-more-problem/

Още един от номерата на Microsoft, да принудят ползвателите да ползват Windows 10...

Microsoft сообщает, что новые процессоры будут поддерживать только Windows 10

terry_myerson_silhouette_Print

Цитат

Microsoft придумала еще один способ, как можно заставить пользователей установить Windows 10. Компания официально заявила, что Windows 7 и 8.1 не будут поддерживаться новыми процессорами.

Не секрет, что покупатели новых компьютеров, при желании, могут сделать даунгрейд операционной системы. Видимо, это мешает грандиозным планам Microsoft: компания поставила перед собой цель, набрать миллиард установок Windows 10 к 2018 году. Чтобы пользователи новых машин не портили статистику и работали на новейшей ОС, решено ввести своеобразные аппаратные ограничения.

Как правило, новые операционные системы не удается установить на старые ПК, в виду очевидных причин – их минимальные требования не совпадают с конфигурацией железа. В данном случае происходит обратное. По сути, обладатели новейших процессоров Intel, AMD и Qualcomm будут вынуждены использовать именно Windows 10, так как для этого будет создано искусственное ограничение. Новое железо перестанет поддерживать устаревшие ОС.

Официальный блог компании сообщает, что ограничение вступит в силу с выходом Kaby Lake компании Intel, чипа 8996 компании Qualcomm и Bristol Ridge компании AMD. К тому же новейшее шестое поколение процессоров Intel — Skylake тоже частично подпадает под эту «реформу». Хотя некоторые устройства на базе Skylake уже были выпущены с поддержкой Windows 7 и 8.1, они будут поддерживать старые ОС лишь до 17 июля 2017 года. Пока, согласно официальному блогу, этот список выглядит следующим образом:

• Dell Latitude 12
  • Dell Latitude 13 7000 Ultrabook
  • Dell XPS 13
  • HP EliteBook Folio
  • HP EliteBook 1040 G3
  • Lenovo ThinkPad T460s
  • Lenovo ThinkPad X1 Carbon
  • Lenovo ThinkPad P70

Прочие Skylake-девайсы тоже будут ограничены использованием Windows 10.

Это не означает, что Microsoft вообще прекратит поддержку Windows 7 и 8.1. Как и планировалось, обновления для этих ОС продолжат выходить вплоть до 14 января 2020 года и 10 января 2023 года.

Подробно:https://xakep.ru/2016/01/18/win-10-only/

Подробна визуализация на работата на инфраструктурата на Tor
За инструмент,гарантиращ анонимността,Tor изглежда много "прозрачен".За подробно разглеждане може да кликнете на линка под изображението

Screenshot_2.png

https://torflow.uncharted.software/#/2016-1-12

Цитат

Как известно, c помощью Tor пользователи могут сохранять анонимность в интернете при посещении сайтов, ведении блогов, отправке мгновенных и почтовых сообщений, а также при работе с другими приложениями, использующими протокол TCP. Анонимизация трафика обеспечивается за счёт использования распределённой сети серверов — узлов. Технология Tor также обеспечивает защиту от механизмов анализа трафика, которые ставят под угрозу не только приватность в интернете, но также конфиденциальность коммерческих тайн, деловых контактов и тайну связи в целом.

torflow.jpg

Компания, которая занимается визуализацией данных, сейчас собрала доступную в Сети информацию о размещении узлов Tor, обслуживающих серверах, пропускной способности некоторых сетей и дата-центров, задействованных в системе Tor. Эту информацию визуализировали и представили в доступном для понимания виде. 

Проект получил название TorFlow, а подготовлен он при помощи Uncharted. Специалисты компании картировали ноды сети и движения данных, основанные на IP-адресах и работе «буферных» серверов, обеспечивающих анонимность пользователей. «Основная задача Tor — обеспечить анонимность участников», — говорит Дэвид Схрон (David Schroh), один из участников проекта. «Визуализируя это, вы можете видеть паттерны, которые не ожидали увидеть». 

Кстати, несмотря на то, что в США расположено 1300 из 6000 нод Tor, больше всего хабов на карте мы видим в Германии, Франции, Нидерландах и Великобритании. TorFlow показывает хабы Tor в самых неожиданных местах, включая Ливию и Либерию. Карта показывает рост сети за последние 8 лет — развитие происходило путем расширения с Запада на Восток. TorFlow в основном предназначен для отображения работы инфраструктуры Tor, но здесь есть и дополнительная информация, включая количество пользователей в отдельно взятой стране.

Редактирано от NIKISHARK (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.