Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на компютърни компоненти

Featured Replies

В интерес на истината това е наистина вярно за безжичните мишки и клавиатури. Интересното е, че при мен, когато умря предишния мишок и си търсих нов един приятел ми даде безжична Microsoft, която не ползваше и вече към 1 година карам с нея. Работи с една батерия, която сменям веднъж на 2-2.5 месеца. Играя доста игри (от CoD до Diablo и т.н.) и в нито един момент не съм почувстал лаг или забавяне в следствие на това, че мишката ми е безжична. Може да не съм най-претенциозния и вманиачен геймър, но съм приятно изненадан от липсата на каквито и да е затруднения.

• Отговори 97
  • Прегледи 10,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

И все пак в кабела си е истината. За нищо на света не бих сменил кабелната мишка. Дори като ми е трябвало да гледам на телевизора, с едно USB удължителче ставаше няколко метра, да кажем 3, дължината ѝ и я ползвах така. Няма по-добро! Иначе има безжични, хубави, но са маса пари.

• Автор

И все пак в кабела си е истината. За нищо на света не бих сменил кабелната мишка. Дори като ми е трябвало да гледам на телевизора, с едно USB удължителче ставаше няколко метра, да кажем 3, дължината ѝ и я ползвах така. Няма по-добро! Иначе има безжични, хубави, но са маса пари.

Аз съм решил да пробвам!Око да види ръка да пипне !Ако пък не става, ще си взема едни и с кабел,а тези ще си ги ползвам когато не се играе. :snowballfight:

Редактирано от NAKATA1972 (преглед на промените)

Тогава гледай мишки Microsoft, Logitech, A4Tech. Доказани марки. Да не си вземеш мишка Омега...

• Автор

Ей това съм избрал:http://nikem-bg.net/computer-components/A4-9300F-GLAS-RUN-WL-DSKTP-USB

Още едно въпросче!Коя памет ще е по добра за евентуален клок:

http://nikem-bg.net/...R3-1600Mhz-1.5V

http://nikem-bg.net/...KINGSTON-HYPERX

Овърклок с 5 годишно 300 ватово захранване!?Игра на руска рулетка и значителен риск да се скъси значително живота на новите компоненти с това старо захранване.

Редактирано от Jimm (преглед на промените)

Тогава гледай мишки Microsoft, Logitech, A4Tech. Доказани марки. Да не си вземеш мишка Омега...

Canyon също да не се взима. :wink12:

Още едно въпросче! Коя памет ще е по добра за евентуален клок

http://nikem-bg.net/...R3-1600Mhz-1.5V

http://nikem-bg.net/...KINGSTON-HYPERX

От тия двете няма значение, ако искаш нещо по-хубаво - http://sky.bg/Details.aspx?ID=17127

• Автор

Грешката е моя,ако клоквам то ще е,когато си взема добро захранване.Тогава ще мисля и за външно видео .А горния пост ме кара да попитам,какви евентуални проблеми могат да се случат със слабо захранване (освен,че то самото може да изгори).Има ли му нещо на моето като е старо, но работещо?

Грешката е моя,ако клоквам то ще е,когато си взема добро захранване.Тогава ще мисля и за външно видео .А горния пост ме кара да попитам,какви евентуални проблеми могат да се случат със слабо захранване (освен,че то самото може да изгори).Има ли му нещо на моето като е старо, но работещо?

С времето и нагряването капацитета на филтровите кондензатори намалява.Това води до повишени нива на пулсации на изхода на захранването.Тези пулсации се поемат на първа линия от филтровите кондензатори,които са на MOS-FET транзисторите захранващи процесора,паметта ,AGP или PCI-E слотовете.Те започват да греят недопустимо и също губят капацитет и идват проблемите с дънната платка.Надуването на кондензаторите е краен етап от нещо нередно в кутията на компютъра - неизправно захранване,висока темепература,недобро охлаждане.В определени ситуации режима на работа на самото захранване се променя неконтролируемо и е възможно да се повиши изходното напрежение до 2-3 пъти над номиналното.Това се случваше най-вече при първите ATX захранвания ,които умъртвяваха по-голямата част от компютъра.Фортрон не съм виждал да умори компютър до сега.
  • Автор

Сега му мерих волтажите на захранването.Показа 3,35v ; 5,21v ; 11,77/8V. Последното напрежение, мърда с 1 стотна,другите две стоят напълно постоянни(захранването не е включено в компютър.Незнам дали са нормални но това показва.Вентилатора обаче се върти ,като че ли с ниски обороти!

От тия двете няма значение, ако искаш нещо по-хубаво - http://sky.bg/Details.aspx?ID=17127

Безумна цена, ако това изобщо го има в наличност, а и паметта не е нищо особено. Знам, че си голям AMD фен, ама вземи се поинтересувай малко и от Интел платформите.
  • Автор

Май взех да мисля за ново захранванеее.Хич не му е сега момента ама колегата с това мнение май ще ме навие.

Хич не ми се иска да им се случи нещо на новите чаркове!Обаче следва въпроса колко вата трябва да е,защото за в бъдеще ще слагам външно видео!Колегата "tahumba",даде идея да бъде HD6670 ,което да работи заедно с вграденото в процесора!Трябва да се предвиди и то.Ако може някой да каже ,как се смята какво да бъде захранването.

P.S. На компа който ползвам в момента има такова захранване->http://nakata1972.snimka.bg/hobby/kompyut-r.652717

Как ви се струва може ли да се ползва за новата система (временно).Също е на 5г. но засега работи безупречно със SEMPRON 3000+ и видео Nvidia 7300LE

С времето и нагряването капацитета на филтровите кондензатори намалява.Това води до повишени нива на пулсации на изхода на захранването.Тези пулсации се поемат на първа линия от филтровите кондензатори,които са на MOS-FET транзисторите захранващи процесора,паметта ,AGP или PCI-E слотовете.Те започват да греят недопустимо и също губят капацитет и идват проблемите с дънната платка.Надуването на кондензаторите е краен етап от нещо нередно в кутията на компютъра - неизправно захранване,висока темепература,недобро охлаждане.В определени ситуации режима на работа на самото захранване се променя неконтролируемо и е възможно да се повиши изходното напрежение до 2-3 пъти над номиналното.Това се случваше най-вече при първите ATX захранвания ,които умъртвяваха по-голямата част от компютъра.Фортрон не съм виждал да умори компютър до сега.

Съветвам Ви да прегледате тази тема за частта за захранване за да не се пише едно и също нещо по 2 или повече пъти.

Редактирано от Jimm (преглед на промените)

• Автор

Такааа,май ще стане ,че с много четене няма да си купя НИЩО!Защо така ли,е ми защото сега пък прочетох ,че платформите със s.FM1 НЯМАЛИ БЪДЕЩЕ!Какво пък значи това!Нали това е най- новият им сокет?Ако трябва да избирам захранване, кое от тези да бъде-

PSU FORTRON HE-500 / 500W

Corsair 430W Builder Series CX V2 430W

PSU SEASONIC SS-380GB BRONZE

За захранването, гласувам за Корсара. Колкото до сокета - той никога не е бил предназначен за основен в линията на AMD, нито насочен към силно производителния сегмент. Сокета, с който ще го подменят, FM2 е очевидно несъвместим с FM1:

FM1 FM2

Публикувано изображение

Източник: http://www.techpowerup.com/155079/AMD-FM1-and-FM2-Packages-Pictured-Side-by-Side-Incompatible.html

Така че не виждам какво те учудва. АМ3+ и FM1 и двата са нови сокети, но насочени към различни потребителски групи и различни като същност.

Безумна цена, ако това изобщо го има в наличност, а и паметта не е нищо особено. Знам, че си голям AMD фен, ама вземи се поинтересувай малко и от Интел платформите.

????

Cas Latency 7 Timing 7-8-7-20

На който му се чете, малко обща информация, актуална и валидна от (поне) около десетина години, непреходна през времето както се казва - http://www.anandtech...g-the-best-ddr3

Едит: Забравих, още малко инфо - any DDR3 rated at 1.65v is factory overclocked and basically wasn't originally designed to run at those speeds

И теорията за Санди бридж (Нахалем), добре е разликата във волтажите vdimm - vtt = .5v да не е повече от половин волт. Паметта с рейтинг 1.65 се пуска на 1.5 според дъното и комп.конфигурация. Особено строго се следи при оувърклок...

vtt 1.21v

vdimm 1.65v

1.65 - 1.21 = .44 ok

vtt 1.21v

vdimm 1.75v

1.75 - 1.21 = .54 нежелателна стойност, т.е. опасна...

vtt 1.33v

vdimm 1.75v

1.75 - 1.33 = .42 ok

Предпоследно, при настройки по подразбиране няма случаи на проблеми/изгаряния. Те се получават при клок на системи и несъобразяване с това ограничение. Т.е. некомпетентно настройване на машината. Като цяло става дума за лек хардуерен бъг на Интел. Успех на автора на темата

Редактирано от kmvasilev (преглед на промените)

• Автор

Последно оставам с тези чаркове!Пък дано изкарат поне,колкото стария ми комп! Обаче идва ред на плащането! Плащането към този магазин няма ли как да стане по друг начин освен с наложен платеж.Питам защото с калкулатора на Еконт изчислих,че ако е само доставка на колет 5Кг(мисля ,че толкова ще тежи) е 11,97лв.,а ако е с наложен платеж скача на 25,67лв.Наложения платеж е с 13 лева по скъп отколкото самата доставка :no-no:

????

Cas Latency 7 Timing 7-8-7-20

На който му се чете, малко обща информация, актуална и валидна от (поне) около десетина години, непреходна през времето както се казва - http://www.anandtech...g-the-best-ddr3

Едит: Забравих, още малко инфо - any DDR3 rated at 1.65v is factory overclocked and basically wasn't originally designed to run at those speeds

И теорията за Санди бридж (Нахалем), добре е разликата във волтажите vdimm - vtt = .5v да не е повече от половин волт. Паметта с рейтинг 1.65 се пуска на 1.5 според дъното и комп.конфигурация. Особено строго се следи при оувърклок...

vtt 1.21v

vdimm 1.65v

1.65 - 1.21 = .44 ok

vtt 1.21v

vdimm 1.75v

1.75 - 1.21 = .54 нежелателна стойност, т.е. опасна...

vtt 1.33v

vdimm 1.75v

1.75 - 1.33 = .42 ok

Предпоследно, при настройки по подразбиране няма случаи на проблеми/изгаряния. Те се получават при клок на системи и несъобразяване с това ограничение. Т.е. некомпетентно настройване на машината. Като цяло става дума за лек хардуерен бъг на Интел. Успех на автора на темата

Има достатъчно памети, които са на 1.5 В. -к`ъв е проблема ?

Освен това .......нищо не пречи SB да си бачка и на 1.65 ( пробвано лично - половин година 2500К работи на 4 ГХц с памети на 1.65) :rolleyes:

Има достатъчно памети, които са на 1.5 В. -к`ъв е проблема ?

Освен това .......нищо не пречи SB да си бачка и на 1.65 ( пробвано лично - половин година 2500К работи на 4 ГХц с памети на 1.65) :rolleyes:

Не съм се изразил добре или не си ме разбрал, за мен няма (особен) проблем. Имаше някакъв упрек към мен и затова го надрасках това а писанката започна от питането една по-качествена памет

Наката, може по банков път примерно да преведеш сумата, не е верно че няма друг начин ? Преноса на суми по куриера си има своята цена и тя е нормална за такава услуга.

• Автор

Не съм се изразил добре или не си ме разбрал, за мен няма (особен) проблем. Имаше някакъв упрек към мен и затова го надрасках това а писанката започна от питането една по-качествена памет

Наката, може по банков път примерно да преведеш сумата, не е верно че няма друг начин ? Преноса на суми по куриера си има своята цена и тя е нормална за такава услуга.

Разбрах го лично от тях(NIKEM NET), след като позвъних в офиса им.Благодаря все пак!Сега Остава да чакаммм!

Последно оставам с тези чаркове!Пък дано изкарат поне,колкото стария ми комп!

Обаче идва ред на плащането!

Плащането към този магазин няма ли как да стане по друг начин освен с наложен платеж.Питам защото с калкулатора на Еконт изчислих,че ако е само доставка на колет 5Кг(мисля ,че толкова ще тежи) е 11,97лв.,а ако е с наложен платеж скача на 25,67лв.Наложения платеж е с 13 лева по скъп отколкото самата доставка :no-no:

Това е такса,че пренасят пари.Аз съм пращал пари по куриер и е в зависимост от сумата мисля.

Здравейте,

да ползвам темата на колегата....

Може би и аз ще закупя тази конфигурация. Интересува ме дали ще се побере в ТАЗИ кутия . Искам да я ползвам в хоризонтално положение, идеята ми е да се получи нещо като HTPC. С оригиналния охладител ще влезе ли в кутията ? Ще бъда благодарен на NAKATA1972 , ако ми даде височината на монтирания вентилатор върху платката.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.