Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на компютърни компоненти

Featured Replies

Публикувано изображение

Трябва доста да се съобразяваш какви точно компоненти използваш, защото е доста тясна кутията. Но за HTPC с вградено видео и икономичен(от енергийна гледна точка) процесор няма да има никакви проблеми. Само да ти кажа, че има и готови решения на доста добра цена и ако на мен ми се наложи да избирам подобно HTPC най-вероятно ще се спра на това:

http://www.itx.bg/bg...top-htpc-1.html

p.s.

Добавяш му и едно WiFi донгълче, ако не ти се занимава с кабели, и ще стои перфектно под телевизора.

Редактирано от like.no.other (преглед на промените)

• Отговори 97
  • Прегледи 10,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Гледах до този модел. Много му е посно описанието и не съм сигурен, че ще ми върши работа.... Както писах в друга тема - трябва ми за 3D филми със всичките му гъзарии там. Виж само колко технологии са описали за ASROCK A75M /A75/FM1 -

Supports Blu-ray Stereoscopic 3D with HDMI 1.4a

Supports AMD Steady Video™: New video post processing capability for automatic jutter reduction on home/online video

Supports HDCP function with HDMI port

Supports Full HD 1080p Blu-ray (BD) / HD-DVD playback with HDMI port

Premium Blu-ray audio support

Supports THX TruStudio™

• Автор

Височината от дъното до к)рая на вентилатора е 62мм. Сега аз да питам. Понеже ще ползвам стария си HDD, той е 160 гб и е разделен на 2 дяла. На ед?иния имам инсталнат Уиндоус ХР. Ще го разпознае ли машината и ако не какво да правя

Редактирано от NAKATA1972 (преглед на промените)

Гледах до този модел. Много му е посно описанието и не съм сигурен, че ще ми върши работа....

Дъното е H61M-ITX:

Intel® HD Graphics Built-in Visuals

Intel® Quick Sync Video

Intel® Quick Sync Video спестява ценно време на компютърните потребители, които искат да създадат или редактират видео, да го синхронизират с други устройства и да го споделят в дома и в интернет. Intel® Quick Sync Video използва хардуера на процесора, вместо да разчита на софтуера, за да ускори видео кодирането.

Intel® InTru™ 3D

Насладете се на невероятно визуално 3D изживяване – безпроблемно на вашето PC. Сега може да гледате своите любими 3D филми с Blu-Ray Stereo 3D плейбек, ползвайки 3D очила с активен затвор. Технологията доставя в пълнота 1080p, разделителна способност с високи детайли на вашият телевизор чрез HDMI 1.4.

Intel® Clear Video HD Technology

Intel® Clear Video HD Technology (Intel® CVT HD) разрешава богато медийно изживяване с перфектно качество на картината като се ползват сложни графични технологии, поддържащи оптимизиран, HD видео плейбек и качествено контрастно изображение.

Intel® HD Graphics 2000/3000

Intel® HD Graphics вече е вграден в процесора! Тази интеграция означава по-ниска латентност и води до невиждани досега гейминг и 3D изживявания.

• Автор

Така,частите пристигнаха и мисля ,че се справих със сглобяването,но едно недоглеждане ме кара пак да чакам.Не съм обърнал внимание ,че ДВД-то ми е било с IDE ,а дъното няма такава букса.Ще трябва да купувам ново ДВД .Мисля да му инсталирам УИН 7 ,но докато дойде ДВД-то,мисля да сложа XP. Имам една МП 3-ка 1 гб на която ще се събере XP-то.Въпроса ми е дали от нея ще мога да инсталирам.Предполагам,че трябва да кача УИН-а на МП 3-ката като имидж файл или греша?

Що не купиш една 4GB флашка - има за 10-12лв. и си инсталираш 7 без проблем от нея.

• Автор

Поръчал съм,но ще пристигне заедно с ДВД-то.А ДВД си е нужно на една система и за други работи не само за инстал на ОС нали.Питах някой ако го е правил от такова устройство .То нали си е пак един вид флашка?

Ако дъното го разпознава като флашка би трябвало да може да буут-не без проблем. За направата на Windows май най-лесно ще ти е със Sardu. Само разархивираш, копираш iso-то(за XP трябва да се казва Install_XP_Pro.iso) на операционната система в една папка ISO в директорията на Sardu и програмата върши останалото.

Дъното е H61M-ITX:

Мдаа,

направо ме преби... :handshake:

Като гледам така везните силно наклоняват към твоето предложение

- готова конфигурация,

- малки размери,

- красива кутия,

- малка консумация в сравнение с AMD-то,

- май е по-добрият избор на платформа..,

ще върши чудесна работа като мултиплеър на масичката под телевизора....Само едно дистанционно трябва да му се вгради.

ПП За съжаление няма PCI слотове за монтиране на TV тунер примерно, но май на пазара вече има доста добри предложения за външни такива. Пък и не съм сигурен дали вършат работа при кодираната цифрова телевизия по кабел / в частност blizoo /

Поправете ме ако греша..

Ако има слот в които да сложиш картата... оная дето стърчи от декодера ти. Къде си ги гледал тия външни DVB-C тунери че аз нищо не намирам? А самия телевизор няма такъв, така ли? Понеже тогава взимаш един CA-модул и забравяш за всякакви външни тунери и допълнителни дистанционни. Ако пък говорим за стар лампов телевизор с вход за антена и скарт така или иначе не можеш да гледаш цифрова. Ще гледаш аналогова с декодера на Близо. пс. Нищо не ти пречи да си вземеш Пентиума с дъно по-твой избор (каквито слотове ти харесват) щом така ти харесва. А в магазина сглобяват безплатно та "готова" не е никакво предимство а минус заради лепенката и по-малката гаранция.

Редактирано от naruto (преглед на промените)

Ако има слот в които да сложиш картата... оная дето стърчи от декодера ти. Къде си ги гледал тия външни DVB-C тунери че аз нищо не намирам?

А самия телевизор няма такъв, така ли? Понеже тогава взимаш един CA-модул и забравяш за всякакви външни тунери и допълнителни дистанционни.

Ако пък говорим за стар лампов телевизор с вход за антена и скарт така или иначе не можеш да гледаш цифрова. Ще гледаш аналогова с декодера на Близо.

пс. Нищо не ти пречи да си вземеш Пентиума с дъно по-твой избор (каквито слотове ти харесват) щом така ти харесва.

А в магазина сглобяват безплатно та "готова" не е никакво предимство а минус заради лепенката и по-малката гаранция.

Ето тука има доста придложения - в частност Win TV HVR 930C-HD DVB-C .

Никъде не виждам да има такива в които да се слага картата пък и било то и такива за вътрешен монтаж. Явно са само за некодирани програми...

Иначе телевизора си е нов модел и работи с СА модул и карта. Не ползвам декодер - губят се екстрите на телевизора. Това за тунера го вметнах между другото. Телевизора ми попдържа фунцията отложен запис на външен диск, нооо Сонито си е сони - записа може да гледа само на същият телевизор :mad:

Това ми е основната идея.

Редактирано от kle500 (преглед на промените)

• Автор

Да ви се похваля!В момента пиша от НОВИЯ КОМП!

Благодаря на всички които се отзоваха на начинанието ми!

==================================================

Както ви казах временно ще ползвам стария си HDD който е 160 GB,само че е много кофти разделен. 1-ия дял е 18GB,а 2-ия е 134GB (някъде се губи някой GB).Инсталирах му Windows 7 - 64бит ,който ми зае почти целия 1-и диск (15GB) като добавих и драйверите на дъно,лан и т.н.,останаха само 2GB.Искам да попитам има ли някакъв начин примерно с програма, да се коригират размерите на дисковете (без загуба на информация от 2-ия диск)

Сложи си 32 бит. вместо тая ламя 64-бит. и нямаш грижи. Хем ще заема по-малко място хем ще е по-пъргав. А от харда нищо не ти се губи. Толкова си е.

Редактирано от naruto (преглед на промените)

Да ви се похваля!В момента пиша от НОВИЯ КОМП!

Благодаря на всички които се отзоваха на начинанието ми!

==================================================

Искам да попитам има ли някакъв начин примерно с програма, да се коригират размерите на дисковете (без загуба на информация от 2-ия диск)

Поздравления за успешният завършек ! :)

За коригирането има много написано.Търсете теми за Partition manager.Има такива под Windows -по лесни за начинащи но с много осакатени функции и под DOS -там е трудно може да няма мишка има за писане на ръка понякога...И с двата вида целият труд може за секунда да отиде на вятъра ако се цъка на поразия по програмите.Спира Уйндоуса компа остава безмълвен :).

ЕaseUs Partition Master ще му свърши същата тази работа. При това я има в сводобна за теглене версия която не обременява с лиценз.

http-~~-//www.youtube.com/watch?v=_tzM-8SXUSQ

Ето и нагледно видео как става преоразмеряването

Или да ти го кажа накратко:

1. Resize D: - от слайдбара който ще видиш на видеото - дърпаш от лявата страна на D: надясно

2. Resize C: това което е останало след като си преоразмерил D: го добавяш пак от слайдбара със дърпане на дясно

3. Аплайваш операциите и чакаш

• Автор

Здравейте,пиша малко със закъснение.Идеята за преоразмеряването ми дойде от една програма с която работих преди време,казва се Партишън менажер. Казвате ,че могат да се преоразмерят дяловете,но имам един въпрос .Няма ли опасност да ми се изтрият данни от диска от който ще вземам или ще се ползва само празното му пространство?

Ако искаш да увеличиш например C: с 10 ГБ трябва в СЪСЕДЕН дял от който ще се отнема да имаш 10ГБ + поне 30% = 13ГБ.Колкото повече свободно място има,толкова по-бързо става преоразмеряването.

• Автор

ОК,примерно ги имам,съществува ли опасност за изтриване на файлове или просто взема от свободното пространство и го добавя към по малкия диск?Страхувам се защото имам много снимки и видео.

Ако не се обърка да се избере триене на целият дял със снимките ,не спре тока по време на конвертирането вероятността да се счупи нещо е минимална.

ОК,примерно ги имам,съществува ли опасност за изтриване на файлове или просто взема от свободното пространство и го добавя към по малкия диск?Страхувам се защото имам много снимки и видео.

Щом питаш, опасност със сигурност има! Точно с тая програмка ли реши да преоразмеряваш? Аз бих заложил на Acronis или ЕaseUs.
  • Автор

Щом питаш, опасност със сигурност има! Точно с тая програмка ли реши да преоразмеряваш? Аз бих заложил на Acronis или ЕaseUs.

=======

Е нали колегата предлага същата ЕaseUs Partition Maste или бъркам?

Понеже отскоро имаш компютъра,едва ли имаш много данни на диска.Аз ти препоръчвам формат и преинсталация и така да си регулираш мястото в дяловете на диска.Не съм много запознат със тези програми,но един приятел сгафи много лошо с някоя от тях(а тогава му дадох същия съвет и той не ме послуша).Не знам точно с кой програма беше,но...

• Автор

Компа ми е от скоро ама диска е от стария комп и данните са ми в него, за това.Един въпрос към знаещите, на процесора пише 72 градуса макс, а с неговия си вентилатор при игра на Dirt3,ми показва 50 градуса. Тази темп. Опасна ли е и колко е препоръчително да е тя за процесора?

Редактирано от NAKATA1972 (преглед на промените)

Един въпрос към знаещите, на процесора пише 72 градуса макс, а с неговия си вентилатор при игра на Dirt3,ми показва 50 градуса. Тази темп. Опасна ли е и колко е препоръчително да е тя за процесора?

50С е перфектна щом е с натоварен процесор,стига да не е при минус 10 околна температура :) и да пада при ниско натоварване. Препоръчителната температура е възможно най-ниската практически достижима.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.