Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всеки пети българин стерилен

Featured Replies

Моите наблюдения /те включват и моята среда, приятели, колеги, както и информационни източници като новинарски сайтове и информационни агенции/ сочат, че през последните 4-5 години сме свидетели на все по-увеличаващо се безплодие, стерилитет на българите и като цяло проблеми с бебеправенето най-общо казано. Почти всеки пети българин има проблеми в това отношение и много мои приятели са ми споделяли колко време им е отнело това. Повечето са се мъчили по 1 година и повече. Имаме две приятелски двойки, които вече няколко години се мъчат и какво ли не пробваха, включително и инвитро. Ние с мойта жена също имаме желание, но не се получава вече половин година. Не знам в такива случаи какви изследвания трябва да правим, досега си мислехме че всичко е наред и не сме правили някакви специализирани изследвания. Тя си прави рутинни гинекологични прегледи всеки месец, но все си мислехме, че ще стане по нормалния начин. Но аз започвам да се отчайвам да не би да имаме някакъв проблем. Започнах да се ровя за алтернативите, които евентуално ни чакат. Освен инвитрото, другите две алтернативи са осиновяване или приемно родителство. Някой знае ли нещо повече за тях? Сблъсквал ли се е с процедурите и колко време отнема? Плюсове, минуси...

Ти за половин година ли се отчая !!! Има хора блъскат по 10 години и баш когато са най отчаени тогава идва.

Какво толкова направете си изледвания и се консултираите със специалист.

Редактирано от izabel1 (преглед на промените)

Според мен една от главните причини за безплодието е стресът. За преодоляване на стресовите състояния помагат някои методи от източната медицина - китайски масаж, акупресура и акупунктура. Заедно с тези методи е добре да се приложи и фитотерапия. Но преди да се прибегне до каквито и да било методи от алтернативната медицина е редно да се направи обстоен медицински преглед и изследвания на двойката, чрез които да се докаже, че проблемът не е от друго естество.

• Автор

Според мен една от главните причини за безплодието е стресът.

За преодоляване на стресовите състояния помагат някои методи от източната медицина - китайски масаж, акупресура и акупунктура.

Заедно с тези методи е добре да се приложи и фитотерапия.

Но преди да се прибегне до каквито и да било методи от алтернативната медицина е редно да се направи обстоен медицински преглед и изследвания на двойката, чрез които да се докаже, че проблемът не е от друго естество.

Благодаря ти, Мойра :) И това ще пробваме

Иди се прегледай и ти, че май напоследък проблема е основно в мъжете.... поне съдейки по мои познати.... една спермограма е добро начало за теб .. Като се изясни проблема вече може да мислите за алтернативи...

Просто спрете да мислите за това - и ще се случи, ако и при двамата няма причина.

Всичко е в главата.

:cool:

• Автор

мерси на всички за включването ;) Ще пробваме всичко пък каквото сабя покаже ;)

Е са си е*а мамата, ше се стопите като нация за норматив.

Според мен една от главните причини за безплодието е стресът.

За преодоляване на стресовите състояния помагат някои методи от източната медицина - китайски масаж, акупресура и акупунктура.

Заедно с тези методи е добре да се приложи и фитотерапия.

Но преди да се прибегне до каквито и да било методи от алтернативната медицина е редно да се направи обстоен медицински преглед и изследвания на двойката, чрез които да се докаже, че проблемът не е от друго естество.

Mдааа...Фън Шуи и Дзееннн ще помогнат много..но няма да решат проблемите, които тормозят хората или така си мисля? :)

Извинявам се за коментара, но нещо някак ми навя на дежа ву от една тема за хомеопатията...

Е са си е*а мамата, ше се стопите като нация за норматив.

А ти към коя националност се определяш?

Редактирано от Гост (преглед на промените)

А ти към коя националност се определяш?

Въпроса ти е риторичен !

Не го ли усети че корените му са от далечна Индия ?

мерси на всички за включването ;) Ще пробваме всичко пък каквото сабя покаже ;)

Може да го знаеш но да ти го напомня. Жената може да забременее само докато е в овулация а това са два, три дена ... останалите ако ще да бачкаш като негър си е чиста лотария, не че е невъзможно но е малко вероятно. Така че наблегни тогава а в останалите дни може и да почиваш.

Въпроса ти е риторичен !

Не е риторичен. Човекът говори на "вие", значи има "той" и "ние", които не са едно и също.

...Жената може да забременее само докато е в овулация а това са два, три дена ... останалите ако ще да бачкаш като негър си е чиста лотария, не че е невъзможно но е малко вероятно...

Историята знае какви ли не случаи :) Каква ирония, докато едни правят аборти, други искат деца...

И според мен не-ставането се дължи предимно на стрес и на това, че ви се е превърнало във фикс идея. Не мислете толкова за това, колкото за удоволствието от акта, забравете за другото и то само ще си дойде. Междувременно се прегледайте, за да сте сигурни, че и двамата сте здрави. А относно алтернативите не ги мисли отсега. Инвитрото е много скъпа процедура, осиновяването може да отнеме месеци и години. Мисля, че по-бързо става одобрението за приемен родител. Даже наскоро четох, че набират приемни родители и първата година ще им плащат по 100лв за 1 дете и 200 за две.

Ние с мойта жена също имаме желание, но не се получава вече половин година. Не знам в такива случаи какви изследвания трябва да правим, досега си мислехме че всичко е наред и не сме правили някакви специализирани изследвания. Тя си прави рутинни гинекологични прегледи всеки месец, но все си мислехме, че ще стане по нормалния начин. Но аз започвам да се отчайвам да не би да имаме някакъв проблем. Започнах да се ровя за алтернативите, които евентуално ни чакат. Освен инвитрото, другите две алтернативи са осиновяване или приемно родителство. Някой знае ли нещо повече за тях? Сблъсквал ли се е с процедурите и колко време отнема? Плюсове, минуси...

Научи се първо да лъжеш, пък после се прави на тарикат.

Като си правиш съчинение по картинка, внимавай да е правдоподобно.

Не възможно да имаш познати двойки, които били пробвали какво ли не, пък ти да не знаеш какво са пробвали.

Не е възможно да не знаеш, че гинеколога на жена ти всичко знае.

Не звучи никак провдоподобно, някой да тръгне да си осиновява чуждо дете, само щото го мързи да си направи свое.

Значи, диагнозата е, че един от вас двамата е дефектен, пък ти ни се правиш тука на "ни лук ял, ни лук мирисал".

Ако булката си е нормална, пусния да й направи някой едно хлапе, за кво да осиновявате 100% чуждинче ?

И после си го гледате все едно че ти си го направил, без да се "хвалите" че някой е помагал.

А то може и да ви подари някой сперма, да си я вкара тя сама ( или ти да помогнеш ) и пак ще стане хлапе. В Англия съм чел че си купували така самотните жени и съм гледал по телевизията, че й доставили на една пресна сперма, тя си я вкарала с някаква спринцовка и нещо приспособено и хоп, след 9 месеца се пръкнало бебето.

Ама ако жена ти е дефектна, пък ти искаш да имаш хлапе, тогава си търсиш друга - нормална.

Това да си здрав и прав човек и да гледаш чуждо хлапе, нещо не ми харесва.

Като порасне, ако нито един от двамка ви не му е генетичен родител, ще ви каже че не ви позвава повече и че не му трябвате. Сега знаеш ли колко лесно се доказва че не си му генетичен родител на някое хлапе, а ?

Ще си направи тестове и ще разбере че е осиновено.

Значи, диагнозата е, че един от вас двамата е дефектен, пък ти ни се правиш тука на "ни лук ял, ни лук мирисал".

Ако булката си е нормална, пусния да й направи някой едно хлапе, за кво да осиновявате 100% чуждинче ?

И после си го гледате все едно че ти си го направил, без да се "хвалите" че някой е помагал.

А то може и да ви подари някой сперма, да си я вкара тя сама ( или ти да помогнеш ) и пак ще стане хлапе. В Англия съм чел че си купували така самотните жени и съм гледал по телевизията, че й доставили на една пресна сперма, тя си я вкарала с някаква спринцовка и нещо приспособено и хоп, след 9 месеца се пръкнало бебето.

Ама ако жена ти е дефектна, пък ти искаш да имаш хлапе, тогава си търсиш друга - нормална.

Ти чуваш ли се какво казваш ? Бахти вулгарния селянин където си ,може и идеш и на край света ама ЩЕ СИ ОСТАНЕШ ТАКЪВ !

Не забравяй,че и теб жена те е родила !

Редактирано от Ласков (преглед на промените)

Може да е вулгарен и да е селянин, ама говори истини. Истини, които повечето от вас не биха сложили в свой пост. Спор няма, че начина му на изказване е директен, ама сори. Ако вашите жени са стерилни и разберете в последствие, вие това ще си мислите: Що не попаднах на нормална жена. Няма да си помислите "нестерилна", а "нормална". Колкото той е с предразсъдъците, толкова и всички останали. Маса народ гледа чужди деца, децата на комшията, децата на колегата на жената, все такива. Човека говори в прав текст, ама не лъже.

Може да е вулгарен и да е селянин, ама говори истини. Истини, които повечето от вас не биха сложили в свой пост. Спор няма, че начина му на изказване е директен, ама сори. Ако вашите жени са стерилни и разберете в последствие, вие това ще си мислите: Що не попаднах на нормална жена. Няма да си помислите "нестерилна", а "нормална". Колкото той е с предразсъдъците, толкова и всички останали. Маса народ гледа чужди деца, децата на комшията, децата на колегата на жената, все такива. Човека говори в прав текст, ама не лъже.

За съжаление, не съм склонен да се съглася. Да, някои биха, но не при всички нещата седят по едн начин.

Той не говори директно, той говори по Бай Ганьов-ски. А за жените има "лечение" в известен смисъл, както всички знаем и т.н и т.н

Можеш или да си помислиш "защо си намерих стерилна жена" и да я зарежеш, показвайки какъв идиот си, който в действителност не я обича или да се опитате да промените това. По тази логика, хората които имат деца инвалиди, трябва да ги хвърлят едва ли не на боклука. Ами тук се намесва и една човешка гледна точка. Дори и да минават такива мисли, те едва ли са основните.

Лично аз съм на такова мнение, но за разлика от наш Бай Ганьо, се опитвам да бъда хуманист.

Чавка ти е изпила мозъка или ? Автора да е казал ,че жена му е безплодна или за него ? (може проблема да е друг ! ) Ако истински обичаш жена си няма да си помислиш дори тези неща ''що не попаднах '' ... Това не значи,че е за изхвърляне жената ,нали ?

Казвал ли съм ти, че си достоен за Мускетар? Няма място за сравнение между стерилна жена и дете инвалид, несъстоятелна е тая твоя аналогия. Ти специално си супер голям добряк, имаш някъв поглед над живота, дето е присъщ за литературен персонаж от преди 258 години. Не знам дали осъзнаваш обаче, че хората са гадни, долни, подмолни, мръсни, двулични, себични, егоистични и ненам си кви още същества. Време ви е да осъзнаете, че тва е, което става около вас. Никва чафка не ми е изпила мозъка, не казвам, че се съгласявам с него. Казвам да не го съдите все едно е ограбил стара жена, само щото се изразява конкретно, директно и остро.

Казвал ли съм ти, че си достоен за Мускетар?

Няма място за сравнение между стерилна жена и дете инвалид, несъстоятелна е тая твоя аналогия. Ти специално си супер голям добряк, имаш някъв поглед над живота, дето е присъщ за литературен персонаж от преди 258 години. Не знам дали осъзнаваш обаче, че хората са гадни, долни, подмолни, мръсни, двулични, себични, егоистични и ненам си кви още същества. Време ви е да осъзнаете, че тва е, което става около вас.

Никва чафка не ми е изпила мозъка, не казвам, че се съгласявам с него. Казвам да не го съдите все едно е ограбил стара жена, само щото се изразява конкретно, директно и остро.

Щом хората са ''гадни,мръсни и т.н'' (слагаш ги под един знаменатен ) ТИ НЕ СИ ЛИ ЧОВЕК ? Не спадаш ли към хората ?

Или пък не си Българин и слагаш всички Българи под едно общо такова мнение ?

Човек съм. И определено съм някои, от изброените от мен неща, че дори и други, които не съм споменал. Не прилагам никакъв двоен стандарт. Само казвам, че и вие сте такива, каквито са всички останали, Белге, Живко, мен.

Казвал ли съм ти, че си достоен за Мускетар?

Няма място за сравнение между стерилна жена и дете инвалид, несъстоятелна е тая твоя аналогия. Ти специално си супер голям добряк, имаш някъв поглед над живота, дето е присъщ за литературен персонаж от преди 258 години. Не знам дали осъзнаваш обаче, че хората са гадни, долни, подмолни, мръсни, двулични, себични, егоистични и ненам си кви още същества. Време ви е да осъзнаете, че тва е, което става около вас.

Никва чафка не ми е изпила мозъка, не казвам, че се съгласявам с него. Казвам да не го съдите все едно е ограбил стара жена, само щото се изразява конкретно, директно и остро.

Знаеш ли, аз не го съдя толкова заради директните изказвания, колкото защото се различава твърде много от представата за "човек" според мен. Наясно съм с всичко около мен, просто не искам да го приема като част от моята същност.

Човек съм. И определено съм някои, от изброените от мен неща, че дори и други, които не съм споменал. Не прилагам никакъв двоен стандарт. Само казвам, че и вие сте такива, каквито са всички останали, Белге, Живко, мен.

А се опитвам да не бъда...И предпочитам да съм материализиран литературен персонаж отпреди 258години, отколкото нещо, чиято единствена близост с човека е външността, тялото. Всички носим всички човешки качества в себе си и добри, и лоши, но сме такива и ни определят тези качества, които най-много показваме. Безгрешни хора няма.

Белгиец,ако някой ти каже да вземеш чужда сперма и една спринцовка ...и в жена ти ? Едва ли ще ти е приятно ! Сега ще почнеш пак разточването на ''корите'' и дългото писане на ''едно време,имах една жена ,коята беше безплодна ''..........и тем подобни врели,некипели .

Автора да е казал ,че жена му е безплодна или за него ? (може проблема да е друг ! )

Щом като пита как се осиновяват деца, занчи поне един от тях двамата е дефектен до такава степен, че не работят леченията.

Значи той си решава какво му е по-важно, дали да има собствени деца които той ги е направил, или да се лиши от наследство, щото му се живее точно с тази бездетна жена.

Като отчетеме и факта че 50% от двойките стигат да развод, и риска да стане така че да плащаш издръжка за осиновено дете цели 18 години, щото не и трябваш на жена ти повече, значи не е готино мъж да се навива да осиновява чуждо дете.

Когато си го направил ти хлапето и се разведете, пак плащаш издръжка, ама поне си е твое генно наследство.

Белгиец,ако някой ти каже да вземеш чужда сперма и една спринцовка ...и в жена ти ? Едва ли ще ти е приятно !

Какво значение има дали ще ти е приятно ?

И на мен не ми беше приятно че трябваше да отбивам военна служба, ама комунистите бяха установили зловеща диктатура и пазеха даже яко границите и стреляха на месо по тях. Та приятно, не приятно, правиш това което е възможно. Ако си дефектен и ве можеш да имаш деца, тогава гледаш направени с чужда сперма. Или пък си търсиш такава булка, на която не й трябва да има деца.

...

Но не можеш да гарантираш, че ТОЧНО тяхната двойка ще се раздели, нали?

Всеки си има мнение, но твоето е доста...гадно и долно. Това е

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.