Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всеки пети българин стерилен

Featured Replies

Моята братовчедка се опитваше да забременее година и половина. Тогава с мъжа и живееха в Испания, решиха да се приберат и да вдигнат сватба. Няколко дни след сватбата разбра, че е бременна. Беше истински шок, защото покрай приготовленията били изморени и дори не се замисляли за подобни неща. Днес имат прекрасна дъщеричка на 7 месеца. Каквото ти е писано ще се случи, пожелавам ви да си имате прекрасно детенце, а защо не и две :D Обичайте се и правете любов! Никак не ми се коментират останалите тъпотии изписани в темата. Само ще вметна, че на никого не пожелавам да се сблъска с подобни проблеми.

Научи се първо да лъжеш, пък после се прави на тарикат.

Като си правиш съчинение по картинка, внимавай да е правдоподобно.

Не възможно да имаш познати двойки, които били пробвали какво ли не, пък ти да не знаеш какво са пробвали.

Не е възможно да не знаеш, че гинеколога на жена ти всичко знае.

Не звучи никак провдоподобно, някой да тръгне да си осиновява чуждо дете, само щото го мързи да си направи свое.

Значи, диагнозата е, че един от вас двамата е дефектен, пък ти ни се правиш тука на "ни лук ял, ни лук мирисал".

Ако булката си е нормална, пусния да й направи някой едно хлапе, за кво да осиновявате 100% чуждинче ?

И после си го гледате все едно че ти си го направил, без да се "хвалите" че някой е помагал.

А то може и да ви подари някой сперма, да си я вкара тя сама ( или ти да помогнеш ) и пак ще стане хлапе. В Англия съм чел че си купували така самотните жени и съм гледал по телевизията, че й доставили на една пресна сперма, тя си я вкарала с някаква спринцовка и нещо приспособено и хоп, след 9 месеца се пръкнало бебето.

Ама ако жена ти е дефектна, пък ти искаш да имаш хлапе, тогава си търсиш друга - нормална.

Това да си здрав и прав човек и да гледаш чуждо хлапе, нещо не ми харесва.

Като порасне, ако нито един от двамка ви не му е генетичен родител, ще ви каже че не ви позвава повече и че не му трябвате. Сега знаеш ли колко лесно се доказва че не си му генетичен родител на някое хлапе, а ?

Ще си направи тестове и ще разбере че е осиновено.

Язък че живееш в Европа ! Ако беше малко по умен щеше да разбереш колко си .....

В 21 век и мъжкият и женският стерлитет се лекуват с над 80% успеваемост. Аве има доста алтернативи пред тази "някой да удари едно рамо"

А представи си после че този някой предяви претенции за детето след време !

Има толкова нормални двойки дето със години нямат деца ако не ти е ясно. Ти веднага ги изкара дефекти и негодни ...

Мдааам, големи съвети , както се вика на чуждо дупе...и стоя "тояги" са малко :D .. еле от разни устроили се в чужбина "мачовци" ...

Belge не забравяй,че и ти имаш деца и едва ли ще ти е приятно някой да каже за тях ,че са ''дефектни'' ,и т.н . Колелото се върти !

Редактирано от Ласков (преглед на промените)

Веси, ти може и да си ми изтрила поста, обаче аз пак ще го повторя-някои хора не бива да се размножават. Тъпите родители в 90 процента от случаите отглеждат тъпи деца. Така че, като нямаш мозък за две стотинки ще направиш услуга на човечеството ако го лишиш от генния си материал! Засъжаление гореспоменатите индивиди не го осъзнават. То това си е проблем от ранга на глобалното затопляне. Мхмммммм.

Евгениката е сладка измама.

Ако съдим по легендите за Спарта, евгениката е имала понякога добри попадния :ph34r::clown:

Евгениката е сладка измама.

Да не изпададаме в крайности, аз говоря за ограничаване на популацията, а не за унищожението й :D

Ако съдим по легендите за Спарта, евгениката е имала понякога добри попадния :ph34r::clown:

А легендите разказват за племе изпедерастяли бойци, оперирани от елементарни човешки чувства...

Да не изпададаме в крайности, аз говоря за ограничаване на популацията, а не за унищожението й :D

Така де, тя Евгениката също няма за цел унищожаването и, а само пробиране на материала...

А легендите разказват за племе изпедерастяли бойци, оперирани от елементарни човешки чувства...

Явно сме чели различни легенди тогава :D .. твоята версия разклаща добрите черти на евгениката тотално ....

Аз съм чел за иделните бойци, възпитани строго,с перфектна физическа и военна подготовка , и нямащи жал в битките към врага .... иначе са били доста хрисими, дори имат културни достижения ... мдам..

Редактирано от Sinbad_ (преглед на промените)

Красивата страна я знаем всички. Легендата как Леонид и шепата бойци удържат Термаполи, ни кара да настръхваме и да желаем да сме твърди като тях. Така е. Но когато прочетеш, за това как са възпитавани младежите от ранна юношеска възраст, в казармите без жени, с по-възрастен наставник, с когото са насърчавани интимните взаимоотношения. Като прочетеш за методиката за наказване, а то всъщност е да гледаш, как го отнася другият от двойката. Почваш да мислиш по друг начин. И това без да споменаваме условията в които растат децата и за не съвсем естествения отбор на младенците. Има какво да те накара да пазиш едно наум, когато се говори за спартанската култура, но за това друг път ;)

• 1 месец по-късно...

Не ми се четат всички съвети,които сте дали и разсъждения...ще кажа аз какво мисля от гледна точка на жена с проблеми. Не съм някоя 35 годишна..все още ми викат момиче тук таме,но знам,че при мен лесно няма да стане.То всъщност чак сериозно не съм се лекувала и проучвала въпроса.Имам зад гърба си 2 спонтанни аборта и правене на секс без предпазни мерки с години...без нищо да стане. С моят приятел сме заедно наистина сериозно ,3 години вече...поради някои негови особености не ползваме презервативи,а и сме на мнвние,че ако стане добре...да но за 3 години нищо не стана.Двата спонтанни аборти са били в предишните ми две сериозни връзки,в които сме се обичали и сме искали бебе. Та след хормони,лекувания,изследвания...пак не става...както казах с уговорката,че не съм се лекувала точно за стерилитет и да съм правила усилия.Нормално лечение на женски проблеми с хормони,цикъл и др. неща...няма да навлизам в подробности.Та винаги съм си имала някакви проблеми...от 13 годишна ходя на гинеколог. Та го казвам това,за да обясня,че съм си с реалната представа,че или ще ми е трудно да стигна до раждане или въобще до забременяване. Не задължавам мъжа до мен да го понесе това-ясно ми е,че за един мъж е важно да предаде генетичното си наследство,а не толкова да обича и възпитава дете.А за мен точно това е важно...не ме интересува в никакъв случай дали носи моите или на мъжа ми гени...важното е да имам дете,което да отгледам. Ако зависи само от мен дори не бих опитвала ин витро...единствено ако мъжът ми настоява.Осиновяването лично за мен е идеалният и желан вариант. Но товя аз си го мисля...приятелят ми е на друго мнение....говорили сме макар не сериозно...той не би осиновил.Та ще си блъскам главата за решение,но когато тогава. А тенденцията за стерилност не е само про българите-навсякъде го има...както сме и прекалено много, така и все повече се появява този проблем.Лично аз даже го приемам за нормално-популацията трябва да се намали...природата някак си намира начини,но според мен не е достатъчно.За причини...не знам,не съм от най-разбиращите.Вероятно се дължи както на начин на хранене и нещата,които поемаме,ами на замърсена среда...може на нас нищо да ни няма,но да се отразят на децата,които раждаме. Все си мисля,че трябва малко да си променим мисленето-особено това да плащаш издръжка на осиновено дете....като си се решил на осиновяване значи си приел,че това вече е твое дете,по закон си е напълно твое и после разни такива размисли...за какво си го взел това дете въобще.С риск да съм банална-толкова деца без родители има...какъв е смисъла да се блъскаш с хормони и да ползваш чужди матки...особено пък сурогатното майчинство ми е пълна глупост. За мен искането на дете е не просто да си предадеш гените,въобще и не мисля за това.Искам дете,за да го отгледам и обичам...не за да има същия нос като мен(пази боже)

• 9 месеца по-късно...

Нека всеки българин с възможност да прави деца да ги прави, защото вече сме под 7млн :(

Нека всеки българин с възможност да прави деца да ги прави, защото вече сме под 7млн :(

То не е само да се правят ... трябва българки да ги раждат ! И най вече да се възпитават ! Ама качествено .

Аз съм привърженик на теорията, че едно дете се възпитава по-добре ако има повече братя и сестри. Ако е само едно много често се случва да се превърне в егоист. Когато има повече братя и сестри се научава да контактува с повече хора. Така се влияе на първите 7 години по ползотворен начин.

Правенето е лесно,ами след това? Трябват финансови средства, да бъде осигурен дом,добра обстановка...

Правенето е лесно,ами след това? Трябват финансови средства, да бъде осигурен дом,добра обстановка...

Ако не гледаме децата докато станат на 40 може и да стигат парите. Какво толкова има в отглеждането на едно дете. Не е задължително да му купуваш маркови дрехи, не е задължително да го пращаш на екскурзии по чужбина и т.н.  Вярно е, че повечето хора не са ходили на такива екскурзии, но българинът като че ли прекалява малко с грижите към децата си. Не твърдя, че точно моето мнение е правилното и затова ще се радвам да прочета и други мнения :)

Ако не гледаме децата докато станат на 40 може и да стигат парите. Какво толкова има в отглеждането на едно дете. Не е задължително да му купуваш маркови дрехи, не е задължително да го пращаш на екскурзии по чужбина и т.н.  Вярно е, че повечето хора не са ходили на такива екскурзии, но българинът като че ли прекалява малко с грижите към децата си. Не твърдя, че точно моето мнение е правилното и затова ще се радвам да прочета и други мнения :)

Пич, гледам от вчера си се заел да оспамиш яко целия форум с темички и мнения по всякакви въпроси и на всякаква тематика.

Да те питам сега ти колко деца имаш?!?!

Пич, гледам от вчера си се заел да оспамиш яко целия форум с темички и мнения по всякакви въпроси и на всякаква тематика.

Да те питам сега ти колко деца имаш?!?!

Чакам си първото, но имам планове за да имам повече. Определено нямам намерение да спамя. Пиша по теми, по които имам интереси. Ако прочетеш форума ми ще видиш, че от доста време съм писал по повечето теми, по които коментирам.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.