Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Счупена букса за интернет

Featured Replies

Счупи ми се ето това на буксатаПубликувано изображение .. и без това може, но при най-малкото движение на лаптопа, кабела излиза, което е много досадно. Имам друг кабел (буксата не е счупена) и се питам дали мога да я сменя.. и как. :)

post-318412-0-47846300-1328260583_thumb.

• Автор

И как да отида с кабела?? Да го сваля от стълба ли?? Благодаря, разбрах :)

До колкото разбирам - имате друг кабел... и искате да го сложите на мястото на стария. Ако е нужно - срежете и свържете кабелчетата по цветове изолирайте с банд и всичко ще бъде наред. Ако имате поялник ще е хубаво и да ги запоите. Или пък извикайте техника на интернет фирмата да ви го смени.

Трябват ти нова букса и клещи за кримпване.

Ако отидеш с кабела в някой компютърен сервиз, би трябвало да могат да ти го направят.

Може и с плоска отвертка и малко чукче. Но има и шанс да счупиш и новата...

При лаптопите ползването на жичен интернет е доста неудобно. Нямаш ли начин да ползваш безжичен? Съвета ми е (ако нямаш такъв) да си купиш рутер (маршрутизатор) с WiFi. Вече има доста прилични такива на ниски цени.

При голям зор може и само с малка плоска отверка да се кримпне новата букса... След третата ще му хванеш чалъма. :)

Може и с плоска отвертка и малко чукче. Но има и шанс да счупиш и новата...

Е... Чукче. Елементарен натиск с плоска отвертка е необходим.

Помня първото ми RJ - с отвертката като го направих работеше. После купих клещи стиснах го и спря :)

Ако си с модем или рутер отиваш в един магазин и си купуваш нов кабел. Струва 2 лева. Ако директно идва кабел от доставчика, тогава се обади да дойде техник и да смени буксата. Ако имаш такива специално клещи може и сам да го направиш.

За хората, които се интересуват - ето и начина на създаване на такъв кабел

http://www.kaldata.c...tion=show&id=98

За по добра видимост на цветовете прилагам и картинка с по добро качество:

post-2366-0-22763500-1328263212_thumb.jp

Редактирано от sheky (преглед на промените)

Отиваш в компютърен сервиз те ти режат кабела до скупеното и поставян нова букса. Нямам страшно

Редактирано от DD-WRT (преглед на промените)

Май някой не схвана, че не е пач, а си е кабела, идващ от стълба още.. Няма как да го занесе. Да се викнат техниците от нета, те ще ти я подменят. И да ти вземат пари ще е 20-30 стотнки, толко мисля струваше буксата.

• Автор

Май някой не схвана, че не е пач, а си е кабела, идващ от стълба още.. Няма как да го занесе. Да се викнат техниците от нета, те ще ти я подменят. И да ти вземат пари ще е 20-30 стотнки, толко мисля струваше буксата.

Хах.. да, мерси :))

Благодаря Ви... :)

Благодаря Ви... :)

На мен 2 пъти ми се чупи буксата,точно там където си посочил и ти,безлатно е сменянето и от техниците на доставчика ти.Няма кой от тях да се излага да иска 20,30 стотинки... Просто звъниш и те ще пристигнат у вас ;)

Редактирано от Ласков (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.