Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Хакване на Facebook и abv.bg

Featured Replies

Ами тогава да и е честита новата поща... и добре е дошла сред братството ... макар че лично аз не бих ( и не съм ) включвал защитата чрез СМС.. прекалено много лично инфо искат да налапат гугъл, прекалено много... :whist: Понякога е по-добре леко да си предпазлив, отколкото да съжаляваш после , особено що се отнася до интернет ....никога не слагай всички яйца в една кошница също е съвет...

Редактирано от Sinbad_ (преглед на промените)

• Автор

Това за личната информация не го разбрах :(. Какво може да навреди ако 1 път на месец ти иска код от СМС?

Това за личната информация не го разбрах :(. Какво може да навреди ако 1 път на месец ти иска код от СМС?

Нищо, по принцип нищо... аз визирах компанията гугъл и хората зад нея че много инфо събират и обединяват.... но това е друга тема... поне от хакери сте вече почти напълно подсигурени... ( казвам почти, защото 100% гаранция никъде няма ) :)

Вчера на моя приятелка й хакнали Facebook-a и E-mail-a. Сменили й данните и на Facebook й сложили такава снимка:

post-124511-0-54108600-1328553034_thumb.

Свързала се с някой от ABV.bg, но й казали, че нищо не могат да направят по въпроса, освен ако не отиде до София с лична карта, но пак не били длъжни да й помагат.

Влизала е само от нейния компютър. Човекът от ABV.bg й казал, че от първия път са влезли с паролата и после са сменили данните. Не е имало грешни опити за влизане в пощата. Имам няколко въпроса:

1. Какво може да се направи в случая да си върне обратно профилите?

2. Как може да се предотврати бъдещо посегателство: какви настройки, какви превантивни мерки да се вземат?

3. Gmail предлагат опция за да влизаш в профила си с код, който пращат на SMS и някакви други подобни. Доколко този вариант е по-сигурен и предпазва ли от набези или все същата работа?

честито на момичето:( ... знам че има една програма, която сканира паролата на пощата,(ако се знае самата поща) и казва и къде самата поща само чрез линка на профила на фейсбук - всеки профил там има ID номер !!!! но хотмейл и г-мейл не се отварят лесно, даже невъзможно - скрийте си пощата и от приятели даже - в настройките пише как, абв изобщо не ползвайте!

• Автор

Забравих да попитам: има ли начин от Gmail да се свали цялата информация на компютъра? Интересуват ме адресите ми. Искам да ги сваля примерно в ТХТ файл и ако нещо стане да не ги загубя.

Може да пробваш с някой пощенски клиент, като "Mozilla Thunderbird" примерно.

Забравих да попитам: има ли начин от Gmail да се свали цялата информация на компютъра? Интересуват ме адресите ми. Искам да ги сваля примерно в ТХТ файл и ако нещо стане да не ги загубя.

GMail си има опцията за експорт на контактите. Няма нужда от допълнителни програми или приложения. Поразрови се малко ...

Аз пък се чудя как така все още масово се ползва тая абв поща, като има гмаил с толкова много екстри. Айде, тея дето мразят гмаил, има също супер яка поща yandex.ru също с един тон екстри..

Ами ще ти обясня, та да не се чудиш повече - не става дума за мразене и ли любов неудържима, за практичност да не говорим.

Става дума за първосигнални възприятия у хора с дипломи за компютърна грамотност и тотална липса и на елементарна практическа такава - abv.bg се запомня лесно и (почти) няма как да сбъркаш при изписването. Ама я да по попитам някой от писалите в темата дали е правил експеримент да се даде устно ел.адрес в gmail.com, yahoo, yandex.ru или друга подобна на незапознати с материята хора. Правих тоя експеримент и резултатите бяха потресаващи, повечето от служителите от 2 фирми (помолих колега от друга фирма дискретно да дублира проучването) нямат никаква представа дори mail.bg как точно се изписва.

Не ви се вярва? Ами не вярвайте, а проверете.

И понеже го виждам почти ежедневно, принуден съм да ползвам служебна поща най-вече в abv.bg, за да могат контрагентите да са (почти) сигурни в изписването на адреса. За лични нужди ползвам други пощи, за ФБ не мога да коментирам, нямам регистрация там.

Намерих само Импортиране на контакти в друга поща.

След като си влезеш в пощата: Поща -- Контакти -- Още -- Експортиране.
  • Автор

Намерих Експортирането, но начина по-който ги вади не ми харесва. Все пак е по-добре от нищо. Ако не ми беше казал за тази опция можеше никога да не я намеря. Благодаря!

Намерих Експортирането, но начина по-който ги вади не ми харесва. Все пак е по-добре от нищо. Ако не ми беше казал за тази опция можеше никога да не я намеря. Благодаря!

Моля. Всеки един експорт може да бъде отварян с текстов редактор от рода на Notepad ++ примерно. Единия експорт излиза и се отваря даже с Ексел.

Няма никаква намеса от Anonymous,сложена е просто тяхна снимка. Ако сменя аватара със снимка на Роанлдо значи той е хакера,така ли? Ами следващия път ще си мислите парола,различна от име,ЕГН,123456 и подобни тъпи комбинации. А за защитата на ABV-не е запръв път,отдавна се знае,че нямат славата на защитен mail. GMail(както и другите услуги на Google) се хостват на стотици различни сървъри и е трудно да хакнат веки по единично,затова е трудно да се преустанови работа чрез DDOS. Най-много да се затрудни влизането за няколко минути,и то за няколко процента от ползващите я. И spam филтъра им е много добър.

1. Какво може да се направи в случая да си върне обратно профилите?

2. Как може да се предотврати бъдещо посегателство: какви настройки, какви превантивни мерки да се вземат?

1. Питайте и Facebook. Те ще ви отговорят най-правилно.

2. Струва ми се тук всички дружно заподозряха за белята "лошата" abv.bg. Аз не съм склонен да се съглася - имам акаунт там от 2003-та година и 0 проблеми до сега. Бих заложил на това, че нещата са тръгнали от "фейса" и че акаунтът във Facebook-a е направен с пощтата, за която става въпрос.

Бих добавил към препоръките от другите съфорумци за следващия акаунт във Facebook да се внимава с апликациите от "трети" страни (каква информация им се предоставя) - игри, забавни честитки и т.н. За пример давам и едно приложение, което "търси" приятели в пощенските ви кутии(при желание от ваша страна) като за целта трябва да му предоставите паролата ви за пощата.

Добра идея е паролите за пощата и Facebook-а да са различни.

А тези, дето са направили това, правят лоша услуга, със или без да искат, на Anonymоus.

Редактирано от iasparuhov (преглед на промените)

АБВ, е най-скапаната поща която може да съществува! Gmail са на 1-во място засега. И ти ако си забравила сесията на компа и някой се е докопал до профила ти, сещаш се. Така че, слагайте колкото се може по-сложни пароли.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.