Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Не мога да пусна цифровата

Featured Replies

Проблема ми е следния . Кабелната ми пуснаха цифрова телевизия. Много мои познати си купиха телевизори с вграден цифров тунер и си гледат цифрова. Същото направих и аз. ТВ ми е http://www.technomarket.bg/products/09107599/lg-42lk450 ,но не мога да го настроя. Правило се настройка някаква си и се получавало .. Въпроса ми е коя е тази настройка ? Избирало се държава и автоматично търси програмите .

Най-напред нагласи менюто на телевизора на БГ. По спомен (беше преди година) се задаваше някоя от скандинавските държави и се пуска автоматично търсене.Желателно е да махнеш сканирането на аналоговите канали и да оставиш само цифровите.За различните марки ТВ настройките са различни,но моят е подобен LG.

• Автор

Обърни се към кабелната ти. Вероятно не саа пуснати за свободно гледане, а са кодирани.

Пуснато е . Мои познати гледат цифрова и сме на един и също кабелен оператор . има някаква настройка ,първо се задава държава и след това не знам . Някъде четох по форуми ,че се пише някакъв код някъде си и ставало .
  • Автор

намерих решение ,но е временно . Избрах Испания и от тами ми изкочи допълнителни настройки за цифрова. Излезнаха 12 цифрови, 10 радиа и 70 тв програми. Ако е слаб сигнала, възможно ли е да заради това да не излизат още цифрови програми?

А , сега , както си намерил тия допълнителни настройки потърси и пълно сканиране а не бързо и от там ще цъфнат още цифрови :)

Сканирането на цифровите ще трае най малко 10 минути - изчакай до край .

АБЕ ЧЕТЕТЕ СИ КНИЖКИТЕ БЕ - ТЕ НЕ ХАПЯТ :)

Прочетете книжката с инструкции-2пъти!! Подчертайте или си отбележете най-важните за вас указания за да ги намерите после по-лесно!

Понякога се забелязва неравномерност в подсветка в някой конкретен ъгъл на екрана, често (но не винаги!!!)

Този дефект възниква заради не особено качествената зглобка на телевизора и се лекува с нежно, но силно (!) притискане на рамката около матрицата к корпуса на телевизора до характерното прещракване (изправя се геометрията на корпуса, нееднородноста на подсветката съществено намалява). Не прекалявайте в усърдието си!

http://forum.ixbt.com/topic.cgi?id=62:16479-110#4038

Телевизора ми има хоризонтални/вертикални линии

Опитайте се да върнете фабричните настройки (по-подробно в инструкцията за ползване). Ако няма промяна, тогава се свържете с Обслужване на клиенти на 070015454

Как да настроя цифровият тунер за LCD и плазма?

От списъка с държави меню- избирате страна Германия - или страна страна ---- (четири минуса) така работят всички опции. Така ще ви отключи цифровия тунер и ще ви даде и възможност за сортиране на програмите и радиата от цифровия пакет.

- Меню - Настройка - Ръчна настройка - DTV - задавате честота , скорост и модулиране ( взети от кабелния ви оператор )

Внимание!!! В менюто за държава не трябва да се избира България,Сърбия,Румъния,Албания !!

Интересното е че ако изберете България за държава, не само опцията за цифров тунер липсва ами и изобщо менюто става друго няма опции Booster, Software Update, Cl Information и Diagnostics !!

Как да избера кабелният тунер (DVB-C)?

Избирате страна Финландия или "----" , но като ви даде веднага да сканирате отказвате. Отивате на автоматично сканиране и там ви дава възможност и за кабел. При страна "----" на автоматично нито 1 програма не намира. На ръчно- намира всички програми без да заменя нищо и списъка нарасва.Търсенето на DTV при страна "----" е почти мигновено. Когато е Швеция на всяка една честотa търси по няколко секунди.

Как да си подредя програмите?

Когато пускате да се сканира за програми (автоматично търсене) преди да му дадете "ДА" махнете отметката за автоматично нареждане. След което ще можете да ги наредите както си поискате.

Редактирано от jonov (преглед на промените)

• Автор

като търси програми ми изписва 26% сила на сигнала и 51 % чистота на сигнала . Повече ли трябва да бъде или е нормално ?

като търси програми ми изписва 26% сила на сигнала и 51 % чистота на сигнала . Повече ли трябва да бъде или е нормално ?

При мен бе подобно - около 30% сила и 55% качество, обадих се на доставчика си (там ме мразят, защото не ги оставям на мира и за миг при проблем), казаха ми, че така трябвало да бъде и проблемът бил в телевизора (Филипс). Поразвиках се малко и скорострелно силата стана 90%+, а чистотата закова 100%, а телевизорът си е същият...

Разликата е видима, а се опитваха да ме убеждават, че тия проценти били без никакво значение.

Най-добре избери държава Финландия и пусни на пълно сканиране.В кой град си?Кой е кабелният оператор?

• Автор

Най-добре избери държава Финландия и пусни на пълно сканиране.В кой град си?Кой е кабелният оператор?

Няма Финландия в менюто. На Испания дава допълнителното меню с цифрово избиане.

При мен бе подобно - около 30% сила и 55% качество, обадих се на доставчика си (там ме мразят, защото не ги оставям на мира и за миг при проблем), казаха ми, че така трябвало да бъде и проблемът бил в телевизора (Филипс). Поразвиках се малко и скорострелно силата стана 90%+, а чистотата закова 100%, а телевизорът си е същият...

Разликата е видима, а се опитваха да ме убеждават, че тия проценти били без никакво значение.

Как го направиха ? Сложиха ли някакви допълнителни джаджи, като усилвател примерно .

...Как го направиха ? Сложиха ли някакви допълнителни джаджи, като усилвател примерно .

Кабелът влиза вкъщи, минава през кухнята, където има сплитер, захранващ приемника, който ползвам за телевизора там (Тошиба кинескопен), и кабел, който захранва директно Филипс-а в друга стая. Техниците замерваха кабела и казаха, че е ОК. Възразих, както писах по-горе и ги накарах да сменят сплитера и сигналът веднага си промени параметрите си.
  • Автор

в къщи сме навързали още 3 Тв. Вероятно се губи сигнала. Четох ,че трябва да се сложи усилвател ,но не знам какъв и къде да го сложа . Някой има ли нужните познания?

Редактирано от vankoludiq (преглед на промените)

Това е работа на доставчика ти, защото трябва да се правят замервания на място. Викай ги и не ги жали, плащаш им за качествен сигнал.

• Автор

Някой може ли да ми предложи усилвател за моя проблем и къде да го сложа ?

Викай техници от кабелната ако имаш съмнение с нивото на сигнала , ако се наложи да ти прегледат и у вас сплитерите и подменят ако твоите са боклуци - е срещу някой лев не вярвам да ти откажат ;) Но въпреки ниското ниво , цифровата може да ти накъсва но не и да не ги засече като програми . Ти още май не си се оправил със сканирането - изкара ли всичките цифрови канали ? При мен примерно на един от HD транспордерите ми дава сигнал много лош , от десетобална скала е едно но пак си ги засича .

• Автор

на мои приятели хваща канали ,които аз не мога да намеря . Съмнявам се че е в сигнала ,

От къде си и кой ти е доставчика? Защо не искаш да им се обадиш след като има проблем със сигнала? Като си бил преди със стар телевизор не са ли ти дали цифров приемник и с него какви и колко канали гледаш?

За мен най вероятно е , за да не вика техници е - неплащане / незаконно привързан / а в цифровия пакет има свободни канали ;)

• Автор

От къде си и кой ти е доставчика? Защо не искаш да им се обадиш след като има проблем със сигнала? Като си бил преди със стар телевизор не са ли ти дали цифров приемник и с него какви и колко канали гледаш?

Не искам да им се обадя ,защото съм включил още 2 телевизора без тяхно знание. Обществена тайна е че тече цифрова по кабела . ТВ-то ми е с вграден цифров приемник , защо трябва да си взимам друг?

Не искам да им се обадя ,защото съм включил още 2 телевизора без тяхно знание. Обществена тайна е че тече цифрова по кабела ..

Е, никой не пуска цифровата и аналоговата по отделни кабели. Разбирам проблемите ти, но мисля, че сам си ги създаваш - не се засягай. Да не мислиш, че само ти закачаш повече от обявените телевизори. Аз у дома съм само с два, но познавам семейства с по 7-8, нима мислиш, че доставчикът им взима такса за всички? И повечето имат твоя проблем.

Та затова аз навремето когато пуснах втори телевизор, извиках официално доставчика, платих им 5 лв и ми опнаха кабел до втория телевизор с нужния за целта сплитер - това бе и си остана еднократно. Гледам кабелна телевизия от 1993 г, сменил съм два доставчика, но никой не ми е броил телевизорите, не съм и чул някой някъде да го прави, като изключим един популярен национален доставчик с много лошокачествен сигнал. Не мисли, че ще ти излезе по-евтино да сменяш слепешката сплитери, кабели и/или усилватели.

По никой начин не подценявам уменията и познанията на пишещите тук, тъкмо напротив, но най-многото, което те могат да направят, е да ти дадат съвет от разстояние, който я ти свърши работа, я - не, защото никой от спецовете тук не е у вас, на място, но ти си знаеш най-добре.

Е, никой не пуска цифровата и аналоговата по отделни кабели. Разбирам проблемите ти, но мисля, че сам си ги създаваш - не се засягай. Да не мислиш, че само ти закачаш повече от обявените телевизори. Аз у дома съм само с два, но познавам семейства с по 7-8, нима мислиш, че доставчикът им взима такса за всички? И повечето имат твоя проблем.

Та затова аз навремето когато пуснах втори телевизор, извиках официално доставчика, платих им 5 лв и ми опнаха кабел до втория телевизор с нужния за целта сплитер - това бе и си остана еднократно. Гледам кабелна телевизия от 1993 г, сменил съм два доставчика, но никой не ми е броил телевизорите, не съм и чул някой някъде да го прави, като изключим един популярен национален доставчик с много лошокачествен сигнал. Не мисли, че ще ти излезе по-евтино да сменяш слепешката сплитери, кабели и/или усилватели.

По никой начин не подценявам уменията и познанията на пишещите тук, тъкмо напротив, но най-многото, което те могат да направят, е да ти дадат съвет от разстояние, който я ти свърши работа, я - не, защото никой от спецовете тук не е у вас, на място, но ти си знаеш най-добре.

Много точен коментар. А и много важен!

• Автор

Не съм се включил незаконно . Искам сам да си го направя. Смятам че всеки знае какво е удоволетворението от това да си направиш нещо сам и то да стане .

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.