Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Еднакви програми, еднакъв уиндоус и дразнещ проблем

Featured Replies

Май май заглавието е неправилно, но не знаех как да го напиша по- кратко и ясно. Проблема (те не е точно проблем) е, че инсталирам абсолютно еднакъв уиндоус на лаптоп и настолен ,абсолютно едни и същи програми ( имам си ги на диск) ,всички драйвъри са от официалния сайт ( само на видеото на лаптопа не е последния излязъл, а предишен такъв,заради игра, която прави артефакти с последия драйвър) и при стартиране на двете машини, настолния зарежда много по- бързо от лаптопа. Примерно за под минута, а лаптопа мисли около две минути. Имайки в предвид, че настолния е бая стар - pentium dual 1.8 ghz , 2 gb ram, а лаптопа е 3 gb ram, core 2 duo 2.2 ghz Вируси е невъзможно да имам, уиндоусите са си направили всички ъпдейти до момента ( хп сп3 са) и този дразнещ проблем.. Другото ,което ми прави впечатление е, че лаптопа държи едни градуси около 60 на ядрата (но той винаги си е държал в покой 50-тина градуса, при игра примерно на TEST DRIVE unlimited стига до 75 . Чисти се почти всяка седмица. Може ли това бавно стартиране да се обясни някак си, че започвам да се притеснявам лееекичко

Например, че хард дисковете за лаптопите работят стандартно на 5400 rpm, а тези за настолни компютри са на 7200 rpm. Също така топлината е враг номер едно на бързодействието. Тези 60 градуса са си притеснителни. Какво ще рече (и как по-точно) "чисти се всяка седмица" и от кога не е сменяна термопастата?

Дай си цялата конфигурация и на двете машини. Това че единия е с едноядрен процесор, а другия с двуядрен не е гаранция. И коя е играта, която ти прави този проблем?

Май май заглавието е неправилно, но не знаех как да го напиша по- кратко и ясно.

Проблема (те не е точно проблем) е, че инсталирам абсолютно еднакъв уиндоус на лаптоп и настолен ,абсолютно едни и същи програми ( имам си ги на диск) ,всички драйвъри са от официалния сайт ( само на видеото на лаптопа не е последния излязъл, а предишен такъв,заради игра, която прави артефакти с последия драйвър) и при стартиране на двете машини, настолния зарежда много по- бързо от лаптопа. Примерно за под минута, а лаптопа мисли около две минути.

Имайки в предвид, че настолния е бая стар - pentium dual 1.8 ghz , 2 gb ram, а лаптопа е 3 gb ram, core 2 duo 2.2 ghz

Вируси е невъзможно да имам, уиндоусите са си направили всички ъпдейти до момента ( хп сп3 са) и този дразнещ проблем.. Другото ,което ми прави впечатление е, че лаптопа държи едни градуси около 60 на ядрата (но той винаги си е държал в покой 50-тина градуса, при игра примерно на TEST DRIVE unlimited стига до 75 . Чисти се почти всяка седмица.

Може ли това бавно стартиране да се обясни някак си, че започвам да се притеснявам лееекичко

Това не са еднакви инсталации, започвайки от това че компютрите са различни и съответно искат различни драйвери за устройствата. Освен това на лаптопите се инсталира софтуер за управление на захранването, който (обикновено) прави доста повече от този на настолна машина

Имайки в предвид, че настолния е бая стар - pentium dual 1.8 ghz , 2 gb ram, а лаптопа е 3 gb ram, core 2 duo 2.2 ghz

Пентуимът е по-добър от Селерона, нищо че е с по-малка честота. :cool:

По бавния хард на лаптопа , зареждат се една камара драйвери за безжична и тн. Виж колко процеса има лаптопа и после виж на компа .

• Автор

Например, че хард дисковете за лаптопите работят стандартно на 5400 rpm, а тези за настолни компютри са на 7200 rpm. Също така топлината е враг номер едно на бързодействието. Тези 60 градуса са си притеснителни. Какво ще рече (и как по-точно) "чисти се всяка седмица" и от кога не е сменяна термопастата?

Лоши и бавни сектори няма ( проверен с HDD regenerator) термопастата не е сменяна от 2 месеца. Чисти се ,тоест отварям го ,чистя го и го продухвам с компресор . Има си и подложка с три вентилаторчета ,която макар и малко също охлажда.

Лоши и бавни сектори няма ( проверен с HDD regenerator) термопастата не е сменяна от 2 месеца. Чисти се ,тоест отварям го ,чистя го и го продухвам с компресор . Има си и подложка с три вентилаторчета ,която макар и малко също охлажда.

По-горе съм ти написал какъв е проблемът - процесорът на лаптопа е по-слаб от този на настолния компютър.

Колегите са казали и това, че лаптопа има повече драйвъри да зарежда и хард е по-бавен => по-бавно зареждане на всичко. За мен мистерия няма и е напълно нормално. И аз имам настолен и лаптоп и лаптопа зарежда осезаемо по-бавно.

• Автор

Дай си цялата конфигурация и на двете машини. Това че единия е с едноядрен процесор, а другия с двуядрен не е гаранция.

И коя е играта, която ти прави този проблем?

Не игра ми прави проблем, самия старт на двете машини лаптопа е около 2 минути, а настолния под минута.

Конфигурациите са на лаптопа :

процесор core 2 duo 2.2 ghz

рам 3 gb

видео nvidia 8200 cuda MG 512

250 gb hard drive

на компютъра :

процесор pentium Dual 1.8 ghz

RAM 2gb

video Nvidia 8500 GT 512

250 gb hard drive

gothicrock, да разбирам ли, че това е нормално? Защото до сега не ми е правило впечатление никога . Сега тествах и другия лаптоп - dual core 2.0 mhz

ram 2gb

250 hard drive

video intel някакво скапано , и той така зарежда, около 2 минути

П.П. Докато напиша и quickJO е написал неговия пост

Редактирано от Stefan Caromov (преглед на промените)

Не игра ми прави проблем, самия старт на двете машини лаптопа е около 2 минути, а настолния под минута.

Конфигурациите са на лаптопа :

процесор core 2 duo 2.2 ghz

рам 3 gb

видео nvidia 8200 cuda MG 512

250 gb hard drive

на компютъра :

процесор pentium Dual 1.8 ghz

RAM 2gb

video Nvidia 8500 GT 512

250 gb hard drive

gothicrock, да разбирам ли, че това е нормално? Защото до сега не ми е правило впечатление никога . Сега тествах и другия лаптоп - dual core 2.0 mhz

ram 2gb

250 hard drive

Добре, значи се убедихте че преносимите машини по принцип зареждат по-бавно. А сега се замислете какво променя в живота ви една минута!
  • Автор

Добре, значи се убедихте че преносимите машини по принцип зареждат по-бавно. А сега се замислете какво променя в живота ви една минута!

Не, че нещо променя живота ми, просто бях забелязал и, съответно малко се бях притеснил за здравината и правилната работа на лаптопа. Ако искате параноик ме наречете.

ram 2gb

250 hard drive

Ако преди не ти го е правел, а сега го прави, значи има някаква причина - помисли дали не е правено или не се е случило нещо специфично с лаптопа. Иначе Пентиумът е по-бърз в конкретния случай и е нормално да работи малко по-добре. Също така, в сила са и останалите неща, които са ти написали в темата.

Процесорът на втория лаптоп Пентиум или Селерон е?

• Автор

Ако преди не ти го е правел, а сега го прави, значи има някаква причина - помисли дали не е правено или не се е случило нещо специфично с лаптопа. Иначе Пентиумът е по-бърз в конкретния случай и е нормално да работи малко по-добре. Също така, в сила са и останалите неща, които са ти написали в темата.

Процесорът на втория лаптоп Пентиум или Селерон е?

пентиум

Преди не съм му обръщал внимание как стартира. Другия лаптоп го ползва само приятелката ми,той не ми е приоритет. Нищо специфично не съм му правил, аз си падам малко вещоман и пазя всичко ,както мое, така и чуждо като очите си... така съм възпитан . Лаптопа е гледан , не е удрян ,блъскан, не е издевателствано над него, на три години е . Ползваше се нон стоп като настолен преди, но от 6-7 месеца го ползвам само , за да прочета някоя кола на приятел и се гледат филми от него, защото него връзвам в спалнята към телевизора. Иначе, да си призная малко съм разочарован от марката на лаптопа асус е.

пентиум

Преди не съм му обръщал внимание как стартира. Другия лаптоп го ползва само приятелката ми,той не ми е приоритет. Нищо специфично не съм му правил, аз си падам малко вещоман и пазя всичко ,както мое, така и чуждо като очите си... така съм възпитан . Лаптопа е гледан , не е удрян ,блъскан, не е издевателствано над него, на три години е . Ползваше се нон стоп като настолен преди, но от 6-7 месеца го ползвам само , за да прочета някоя кола на приятел и се гледат филми от него, защото него връзвам в спалнята към телевизора. Иначе, да си призная малко съм разочарован от марката на лаптопа асус е.

Значи в случая има повече фактори, които влияят на работата. Честотата на процесора невинаги е меродавен критерий - кешът също е толкова важен. При лаптопите има едни малко специфични изисквания като енергийна ефективност и механична стабилност на елементите и компонентите за мобилните компютри са малко по-особени от тези на настолните. А това, че имате еднакви операционни системи и програми, не значи задължително, че работят по един и същи начин.

Възможно е и да не сте обърнал внимание на времето за стартиране, а сега да ви е направило впечатление. Ако не забележите някакви други проблеми, мисля че не трябва да има място за притеснения.

Редактирано от gothicrock (преглед на промените)

• Автор

Значи в случая има повече фактори, които влияят на работата. Честотата на процесора невинаги е меродавен критерий - кешът също е толкова важен. При лаптопите има едни малко специфични изисквания като енергийна ефективност и механична стабилност на елементите и компонентите за мобилните компютри са малко по-особени от тези на настолните. А това, че имате еднакви операционни системи и програми, не значи задължително, че работят по един и същи начин.

Възможно е и да не сте обърнал внимание на времето за стартиране, а сега да ви е направило впечатление. Ако не забележите някакви други проблеми, мисля че не трябва да има място за притеснения.

Много благодаря, успокоихте ме.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.