Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Постоянен рестарт

Featured Replies

Здравейте,от 2 дена имам постоянни рестарти на компа.От лятото забелязах този проблем, но тогава беше по веднъж на няколко дни и не се заинтересувах.Компютъра ми е в гаранция която изтича септември тази година. Без да претендирам за някакви сериозни познания в областта на хардуера, само на базата на статистики от програмите Core Temp и HWMonitor смятам , че имам проблеми с захранването.Интересува ме на прав път ли съм и има ли нужда да давам компа на сервиз докато е в гаранция и проблема въобще хардуерен ли е? Прпилагам някой снимки свързани с евентуалния проблем и със характеристиките на компа.Ще се радвам да чуя колкото се може повече мнения във връзка с темата.

post-45172-0-59016900-1329057248_thumb.j

post-45172-0-09825700-1329057269_thumb.j

post-45172-0-41375100-1329057438_thumb.j

post-45172-0-61631500-1329057447_thumb.j

Редактирано от keba (преглед на промените)

Тези рестарти придружени ли са със син екран? Колко честои кога се случват? При натоварване? Дали "рестарта" не е като все едно си дръпнал кабела на захранването или се изключва плавно?

На тая програма ако се вярва , то този компютър трябва отдавна да е умрял :) Ако си прежалил гаранцията , измери тия напрежения с уред .

Редактирано от jonov (преглед на промените)

Ако си в гаранция го носи на сервиз. Там ще проверят какво му е. Недей да пипаш нищо, за да не си загубиш гаранцията.

• Автор

Както си правя нещо на компа и изключва като при рестарт.От 2 дена е по сериозния проблем с постоянното рестартиране.Нямам сини екрани.Преди 2 месеца съм го преинсталирал.Имам авира антивирусна и HijackThis,Malwarebytes и Spybot Search and Destroy.Проблем има и при стартирането, отначало започва с нещо като ръмжене и се чува завъртане на перка и спира. И така няколко пъти.След това стига до работния плот и пак изключва и така докато се закрепи и продължи работа за около няколко часа

Ако си в гаранция го носи на сервиз. Там ще проверят какво му е. Недей да пипаш нищо, за да не си загубиш гаранцията.

и аз не мисля да пипам нищо, защото не стига че не разбирам кой знае колко, а ми и пари нямам в изобилие.Въпроса ми е хардеурен ли е проблема според вас, гледайки снимките и трябва ли да го нося на сервиз

Щом има гаранция, то има и гаранционна лепенка. Значи не е чистен. Вероятно има много прах в захранването, прегрява. Но дори да не е това, то тази лепенка пречи да се направи каквото и да било. Щом има гаранция--> сервиза! Махни тези 10000 програми. Остави една антивирусна и от вр на вр сканирай с MABM, не ти трябват толко м ного неща. Също така не разбрах дали дава "Shutting down Windows" и се рестартира нормално или изключва, както все 1 си натиснал хардуерният бутон за рестартиране.

Със сигурност е някой вирус аз ти препоръчвам да сканираш системата с следните инструменти и съм убеден че ще ти излекува системата. Kaspersky Virus Removal Tool 2011 - http://www.kaspersky.com/antivirus-removal-tool-register Norman Malware Cleaner - http://www.norman.com/downloads/malware_cleaner/ Dr.Web Curelt - https://www.freedrweb.com/download+cureit+free/?lng=en

При първоначално включване е норлмално да ти тръгват вентилаторите. Така системата си прави проверка, след което Smart Fan започва да ги контролира. Ако това се случва няколко пъти по време на стартирането проблема може да е в захранването. Но какъвто и да ти е проблема, щоме не разбираш много го занеси на свервиз.

• Автор

Щом има гаранция, то има и гаранционна лепенка. Значи не е чистен. Вероятно има много прах в захранването, прегрява. Но дори да не е това, то тази лепенка пречи да се направи каквото и да било. Щом има гаранция--> сервиза! Махни тези 10000 програми. Остави една антивирусна и от вр на вр сканирай с MABM, не ти трябват толко м ного неща. Също така не разбрах дали дава "Shutting down Windows" и се рестартира нормално или изключва, както все 1 си натиснал хардуерният бутон за рестартиране.

Рестартира все едно съм натиснал хардерния бутон.Отварям го от мястото където няма лепенка и го чистя по веднъж на месец докъдето мога да стигна с прахосмукачка.Не е от прах така си мислех и аз последния път когато го отворих,но нямаше грам прах.И не го натоварвам, единствената игра която играя от време на време е vice city.Използвам го за интернет и филми.

Можеш да направиш шот от еверест на страницата на моя компютър и най от долу датчик.Там са показани температурите и напреженията. Предполагам че е повишена температура и защитата на компа се включва.Ако това е вярно подкрепям мнението на Emokostov. Носи го на сервиз щом е гаранционен.

• Автор

Със сигурност е някой вирус аз ти препоръчвам да сканираш системата с следните инструменти и съм убеден че ще ти излекува системата.

Kaspersky Virus Removal Tool 2011 - http://www.kaspersky...l-tool-register

Norman Malware Cleaner - http://www.norman.co...alware_cleaner/

Dr.Web Curelt - https://www.freedrwe...it+free/?lng=en

Ще пробвам , макар че аз съм параноик на тема вируси и едва ли е от това.Като пробвам ще кажа за резултата от пробата

Ще пробвам , макар че аз съм параноик на тема вируси и едва ли е от това.Като пробвам ще кажа за резултата от пробата

Силно те съветвам да НЕ изпълняваш това! Имаме си раздел със специалисти, които работят с мощни инструменти! Ако искаш проверка: Системата ми е инфектирана - Какво да правя сега? Дори аз ползвам техните услуги, макар и вируси не съм имал! Колегите си разбират от работата и пишат скриптове за конкретната машина с конкретният софтуер в нея!

• Автор

Можеш да направиш шот от еверест на страницата на моя компютър и най от долу датчик.Там са показани температурите и напреженията. Предполагам че е повишена температура и защитата на компа се включва.Ако това е вярно подкрепям мнението на Emokostov. Носи го на сервиз щом е гаранционен.

post-45172-0-55751300-1329059354_thumb.j

Само да да ти кажа за твое успокоение само тези 3 инструмента ми излекуваха тези сини екрани от който доста потребители се оплакват. Също така и аз имах по едно време проблеми с рестарти и забиваня на системата. И само тези инструменти ме лекуват много кратно.
  • Автор

Добре. Последно, отива на сервиз.Като мине проверката ще ви пиша какъв е бил резултата, или поне ще напиша това което те са ми казали след проверката.Благодаря на всички отзовали се.Ако има някой още какво да добави на базата на казаното до тук, нека да сподели.И накрая да попитам някой да ми каже за програми за проверка на хардуера, на които да може да се има доверие, защото тук се изказа мнение, че на Speed Fan и HWMonitor не може да се има доверие.

Силно те съветвам да НЕ изпълняваш това! Имаме си раздел със специалисти, които работят с мощни инструменти! Ако искаш проверка: Системата ми е инфектирана - Какво да правя сега? Дори аз ползвам техните услуги, макар и вируси не съм имал! Колегите си разбират от работата и пишат скриптове за конкретната машина с конкретният софтуер в нея!

Ако искате ме накажете но тука ще успоря категорично тези инструменти много кратно са ме спасявали от най опасните и най коварните вируси. Или пък се притеснявате че ще мога аз да помогна на човека преди вашите методи. :(

Добре. Последно, отива на сервиз.Като мине проверката ще ви пиша какъв е бил резултата, или поне ще напиша това което те са ми казали след проверката.Благодаря на всички отзовали се.Ако има някой още какво да добави на базата на казаното до тук, нека да сподели.И накрая да попитам някой да ми каже за програми за проверка на хардуера, на които да може да се има доверие, защото тук се изказа мнение, че на Speed Fan и HWMonitor не може да се има доверие.

Ти си решаваш пръскай пари немога повече нищо да те посъветвам.

Все си мисля че еверест дава и информация и за напреженията. Тук нямаше нищо. Давам пример:

Публикувано изображение

• Автор

Ако искате ме накажете но тука ще успоря категорично тези инструменти много кратно са ме спасявали от най опасните и най коварните вируси. Или пък се притеснявате че ще мога аз да помогна на човека преди вашите методи. :(

Ти си решаваш пръскай пари немога повече нищо да те посъветвам.

Според мен не става въпррос за пари, защото както вече казах компа е в гаранция.Единствените пари , които ще отидат, поне по мое мнение са парите за бензина.Да се откара компа до сервиза и обратно.Аз лично също съм се възползвал от услугите на програмата Doc tor Web и съм много доволен, това е една работеща програма.По отношение на Kaspersky съм силно резервиран , защото съм бил с тази антивирусна и за поразиите, които ми направи и ме доведе до преинтсалация съм писал в друг мой пост и няма нужда и не желая да се повтарям.И няма нужда от излишни полемики на тема кой е най-добрия антвириусен или антишпионски софтуер, най - малкото, защото не сме в правилния раздел.. Просто съм решил, че компа отива на сервиз. Разбира се преди това исках да чуя вашето мнение за евентуален хардуерен проблем, но единственото което ми казахте е че програмите с които съм работил по въпроса за последните 2 дена, не струват и не може да им се има доверие.Така, че няма нужда някой, някого за нещо да наказва.

Все си мисля че еверест дава и информация и за напреженията. Тук нямаше нищо. Давам пример:

Публикувано изображение

Предишната снимка, която дадох е от 1 portable версия, ето това което искаш, дано това да помогне.И даже имам конкретен въпрос, защо там където пише "+ 5V помощ" срещу него има посочена стойност 3,60V , 12V въобще ги няма?Много бих искал да получа отговор на този въпрос.post-45172-0-86586300-1329062156_thumb.j

Според мен не става въпррос за пари, защото както вече казах компа е в гаранция.Единствените пари , които ще отидат, поне по мое мнение са парите за бензина.Да се откара компа до сервиза и обратно.Аз лично също съм се възползвал от услугите на програмата Doc tor Web и съм много доволен, това е една работеща програма.По отношение на Kaspersky съм силно резервиран , защото съм бил с тази антивирусна и за поразиите, които ми направи и ме доведе до преинтсалация съм писал в друг мой пост и няма нужда и не желая да се повтарям.И няма нужда от излишни полемики на тема кой е най-добрия антвириусен или антишпионски софтуер, най - малкото, защото не сме в правилния раздел.. Просто съм решил, че компа отива на сервиз. Разбира се преди това исках да чуя вашето мнение за евентуален хардуерен проблем, но единственото което ми казахте е че програмите с които съм работил по въпроса за последните 2 дена, не струват и не може да им се има доверие.Така, че няма нужда някой, някого за нещо да наказва.

Това не са пълни пакети за защита това са само стартиращи приложения които работят с бета ъпдейти с двойно по голям размер от цялостните пакети за защита с способността да лекуват вече заразени машини пострадали от най пазпространените опасни и коварни заплахи. Пак те съветвам направи проверка с тези инструменти които съм ти дал няма са съжаляваш повярвай ми. Както по горе съм написал имах абсолютно същия проблем с рестартиране и замръзване на системата. Моляте направи проверка с всеки един от тези инструменти и ако не ти излекуват компютъра ела да ме напсуваш.

Редактирано от Em0_TyoN (преглед на промените)

• Автор

Публикувано изображение

ba4o_kiro64 направих снимката с параметрите, който искаше.Дай сега някакво мнение по въпроса, защо между твоята и моята снимка има 2 несъответсвия, които и малко дете ще види.Бих искал да получа повече информация по тези различия

Първо сложи сериен номер на програмата , чудно е защо не се показва 12 волтовата линия :mad: би трябвало поне да пише поне Trial version

• Автор

Първо сложи сериен номер на програмата , чудно е защо не се показва 12 волтовата линия :mad: би трябвало поне да пише поне Trial version

• Автор

Кво правиш бе човек ? трети път ме цитираш а снимка няма , май си изразходил лимита в прикачени :)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.