Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Зъбна инфекция

Featured Replies

Първо не съм сигурен дали пускам темата в правилния раздел но не открих по подходящ раздел. Значи вчера вечерта към 18.00 часа си взех един шоколад но след около 2 часа по късно ме сви много лошо зъба адска болка вече не търпима. Горната усна ми е подута жестоко вече ми пречи дори да дишам през носа. Пих Аулин и ме облекчи за известно време но след това пак се появи болката. Майками ми купи Оспамокс. Искам да питам дали този антибиотик Оспамокс помага за зъбобол. Да подчертая не обичам много много да посещавам зъбарите само при звука на машинката и мисълта че е в устата ми ме побиват тръпки. От вчера не съм ял нищо само си направих една от онези супи за в чаша с кротони и натроших вътре две срединки и ги бърках за да станат много меки и да не ми остават парчета по зъбите.

Редактирано от Petar Pesev (преглед на промените)

не мисля че имаш избор - едва ли ще мине от самосебе си. така че бягай на зъболекар. зъбите са свързани със важни органи и така просто рискуваш с инфекция на кръвта, сърцето и бъбреците...

Няма нужда от машинка-оголен ти е нерва най вероятно ! На мен при един такъв случай за минута буквално зъболекаря сложи малко упойка на зъба и му изкара нерва набързо!

• Автор

не мисля че имаш избор - едва ли ще мине от самосебе си. така че бягай на зъболекар. зъбите са свързани със важни органи и така просто рискуваш с инфекция на кръвта, сърцето и бъбреците...

Май ще трябва да проудолея този страх защото може наистина да се влоша повече.Но все пак какво мислите за Аспамокса. Но трябва да водя братми, майками, и сестрами, и най вероятно дядо ми, да ми пазят страх защото преди време една некадърница ми прецака един зъб и от тогава ме е страх да си помисля за зъболекар. :huh:

Няма нужда от машинка-оголен ти е нерва най вероятно !

На мен при един такъв случай за минута буквално зъболекаря сложи малко упойка на зъба и му изкара нерва набързо!

Този зъб който ме боли преди има няма 4 години ми го вади една току що завършила зъболекарка и след 7 месеца този зъщиа зъб започна да разте на криво и вече не мърда и сега когато го погледна от близо се вижда нещо сиво и малко бяло струва ми се че е отворен самия зъб.

не ми е ясно как се вади нерв без машинката да пробие зъба ама както и да е... за ваденето зъба се отваря и първо се умъртвява нерва, а ваденето е чак след няколко дена... но пък винаги се ползва упойка... отделно че щом устната е подута едва ли само е оголен нерва (което също не ми е ясно как става, освен ако зъба не е счупен до пулпа), сигурно си имал в предвид износен емайл - тогава зъбът става много чувствителен и проблемът се решава със специална паста за зъби...

Редактирано от the professor (преглед на промените)

Именно -оголен нерв на изяден зъб -инфектира се ! Няма време за чакане -през страха -че иначе аз съм плащал 500 лева за стоматологична операция с пълна упойка!

Отиваш на зъболекар и той ще си свърши работата. Как може да взимаш така антибиотик ? Знаеш ли какво причиняват те ? Пият се само по лекарско предписание и не трябва да се смесват с някой лекарствени продукти. Ако имате телефония номер на някой зъболек можете да му се обадите. ЧЕТЕТЕ ЛИСТОВКИТЕ НА ЛЕКАРСТВАТА ! Допълнение : Не винаги се ползва упойка при вадене на зъб ! При редки случей не се позволява упойка.Пък пациента сам решава дали да е със или без ... ;)

Редактирано от Ласков (преглед на промените)

ако е така проблемът е сериозен - ако има гноен джоб става така че почва да се разяжда костта на челюстта (тя направо се стапя) и може да се наложи вземане на кост от друга част на тялото...

ВЕДНАГА отиваш на зъболекар, че ако стане и инфекция не ми се мисли,

Точно така -при мене гнойния джоб стана на киста ! И понеже като него борих болката със аулини и антибиотици -нещата се разшириха и отидоха 3 зъба оперативно! Иначе коста отдолу за няколко месеца се възстановява на 70 процента и тогава се правят някакви мостове -зависи къде е мястото! Сега бачкат модерно и ако се прецени -нищо няма да усетиш! Ако се разшири -може да се стигне и до лицево -челюстна хирургия!

Автора заслужава един хубав бой. Майка му също. Със зъбите и очите не бива да се правят шеги.

Със зъбите и очите не бива да се правят шеги.

То с нищо не трябва да се прави шега - когато не си добре отиваш на лекар, а не се самолекуваш и не пускаш теми по форумите!

Няма проблем, че е пуснал темата. Това е добре . Както се казва с питане до Цариград се стига. Да, права си, с нищо не бива да се прави шега.

Първо не съм сигурен дали пускам темата в правилния раздел но не открих по подходящ раздел. Значи вчера вечерта към 18.00 часа си взех един шоколад но след около 2 часа по късно ме сви много лошо зъба адска болка вече не търпима. Горната усна ми е подута жестоко вече ми пречи дори да дишам през носа. Пих Аулин и ме облекчи за известно време но след това пак се появи болката. Майками ми купи Оспамокс. Искам да питам дали този антибиотик Оспамокс помага за зъбобол. Да подчертая не обичам много много да посещавам зъбарите само при звука на машинката и мисълта че е в устата ми ме побиват тръпки. От вчера не съм ял нищо само си направих една от онези супи за в чаша с кротони и натроших вътре две срединки и ги бърках за да станат много меки и да не ми остават парчета по зъбите.

Оспамокс се приема при зъбни инфекции, а подуването говори за наличието на такава.

Оспамокс е антибиотик, а антибиотиците не премахват болката.

Час по-скоро посети зъболекар!

Няма проблем, че е пуснал темата. Това е добре . Както се казва с питане до Цариград се стига. Да, права си, с нищо не бива да се прави шега.

Разбира се, че няма проблем, че е пуснал темата, но може да стане голямо объркване и състоянието да се влоши. Има си специалисти - колкото и човек да изпитва страх от зъболекари - при тежки състояния трябва да ги потърси. Моето лично мнение е, че Оспамоксът не е най-правилният избор, особено ако се прилага при самолечение, както и всеки друг антибиотик!

НИе сме малък, но много прост народ. :mad:

Кой идиот апетекар първо е дал антибиотик, който е само по лекарско предписание , въпреки разпоредбите на закона ?

Кой идиот ще си цери болката в зъба с антибиотик ?!

Кой идиот ще дава съвети относно специфично лечение на неизвестно заболяване в интернет-форум ?

писна ми да се занимавам с вас ей,.

по-зле сте от циганите, относно собственото си здраве - честно :mad:

Темата се затваря !

1.)сгрешен е раздела

2.)заглавието е неясно.

3.)съдържанието е незаконно (описва се как се взема без рецепта опасно лекарство) и опасно за здравето на четящите я ( поради 2/3 от съветите, написани в нея) !

Редактирано от Trichocephalus (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.