Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Снимки на вашия Linux

Featured Replies

Публикувано изображение

Mint 13 Mate !

За последно с Бунту-базиран Линукс!

Редактирано от SuperLuigi (преглед на промените)

• Отговори 2k
  • Прегледи 163,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

И какво следва ?

Сигурно съм леко пристрастна...може би Федора :whist:

И като стана дума за Федори, ето я и моята. Не е първа красавица, но ми върши идеална работа. ;)

FC16 с Gnome Shell

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Редактирано от rouzy (преглед на промените)

И какво следва ?

И като стана дума за Федори, ето я и моята. Не е първа красавица, но ми върши идеална работа. ;)

FC16 с Gnome Shell

Следва ей туй :D:

Публикувано изображение

Федорка 17 с КДЕ

Заради гадни CD-та се забавих с 1 час, после 525 актуализации и накрая 30 минути, за да си наглася клавиатурната подредба.

Да се надявам, че ще изкарам повече от месец преди да пробвам следващия Линукс.

И все още не мога да си намеря своя Линукс, макар че изпробваните дистрота са много малко, а колко още имааа... :shock11:

Веднага мога да ти дам предложение :)

Веднага мога да ти дам предложение :)

На мен ли? Предложение за? Ако е за следващия Линукс, вече съм набелязал кой ще е.

На мен ли? Предложение за? Ако е за следващия Линукс, вече съм набелязал кой ще е.

Слушаме. :)

• Автор

Следва ей туй :D:

Публикувано изображение

Федорка 17 с КДЕ

Заради гадни CD-та се забавих с 1 час, после 525 актуализации и накрая 30 минути, за да си наглася клавиатурната подредба.

Да се надявам, че ще изкарам повече от месец преди да пробвам следващия Линукс.

И все още не мога да си намеря своя Линукс, макар че изпробваните дистрота са много малко, а колко още имааа... :shock11:

Много е лесна за настройки. Аз съм си качил rpm. пакетите, които добавят 3 хранилища /free, non-free и mate/ на google-диска и ги добавям за секунди. Инсталацията е малко бавна, а да поддържаш 3 инсталатора на пакети /packgekit, yumex и apper/ за мен е разточителство. Предпочитам Yumex и затова премахвам Apper. Клавиатураната подредба в KDE се настройва лесно и удобно от контролният център, така, че не знам, какво те е затруднило. Нормално отнема половин минута.

Редактирано от cybercop (преглед на промените)

@cybercop, в момента само Apper имам, други май нямам. Отделно има един фактор, че все още не съм навършил годинка откакто ползвам Линукс. По форуми питам в краен случай, когато не мога да намеря отговор в Гугъл. Подредбата ме затрудни, защото ... незнам защо. Ако имам 100 харда и на 100-те ще сложа различен Линукс. А и обичам да ровя, за да си намеря грешките.

За тази Федорка четох, че има много опции за редактиране. Та ще я видим!

Сори офтопика!

• Автор

Apper работи само при наличие на Packagekit. Ако не си добавил хранилищата /rpmfusion/, само кажи коя верси я ползваш и за каква архитектура и ще ти постна линкове.

FC16 с Gnome Shell

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Готини кученца :whist:
  • Автор

Нищо сложно няма в нея. Обикновенa Debian с LXDE. Би ли ми показал какво ядро ползваш. Debian Testing с LXDE http://s19.postimage.org/ulun0rm43/2012_12_11_211252_1024x768_scrot.png

• Автор

Веднага след инсталацията провери листатат с хранилища. Имам лоши спомени в това отношение. Преди години наблъскваха в листата хранилища от stable, testing и sid. Най- добре си генерирай нова листа с хранилища на тестинг, германски сървър и няма да имаш проблеми.

Преди 2 години кнопикс ми изглеждаше играчкаПубликувано изображение

Прати уейпъра ,че ме кефи.

Малко OFF :)

http://picbg.net/img.php?file=5eff13ff76f617a8.jpg]Публикувано изображениеhttp://picbg.net/img.php?file=5c46ca3969db0dd3.jpg]Публикувано изображениеhttp://picbg.net/img.php?file=28431b09bc399bfb.jpg]Публикувано изображение

Махнали са Глас ефекта и е почти като 7 само дет е малко по пъргав :)

Редактирано от evgeny81 (преглед на промените)

• Автор

http://s19.postimage.org/tctfta6yb/debianwheezykde4.png

Нищо повече от Kubuntu, но настройката си е едно емоционално преживяване. Предимно негативни емоции, придружени с нецензорни реплики. Ако не се изхитриш да стартираш с администраторски права  Системните настройки, те чакат само ядове. За много от програмите в Debian изобщо не е включена поддръжка /интеграция/ за KDE, което е добър показател, колко им пука на разработчиците за тази графична среда.

http://s19.postimage.org/tctfta6yb/debianwheezykde4.png

Нищо повече от Kubuntu, но настройката си е едно емоционално преживяване. Предимно негативни емоции, придружени с нецензорни реплики. Ако не се изхитриш да стартираш с администраторски права  Системните настройки, те чакат само ядове. За много от програмите в Debian изобщо не е включена поддръжка за KDE, което е добър показател, колко им пука на разработчиците за тази графична среда.

Кубунту е базирана версия на Убунту нали ?

Малко OFF :)

Публикувано изображение Публикувано изображение Публикувано изображение

Махнали са Глас ефекта и е почти като 7 само дет е малко по пъргав :)

Ехееее .Няма разлика с уин8

• Автор

Кубунту е базирана версия на Убунту нали ?

Да. Kubuntu e Ubuntu с KDE. Това, което съм постнал е Debian Testing с KDE.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.