Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Снимки на вашия Linux

Featured Replies

Заповядай.

http://s14.directupload.net/images/121221/q2ttdbhv.jpg

Снимка на моя Гну§Линукс с КДЕ 4.9

http://s14.directupload.net/images/121221/5387mbzc.png

Как ти се струва и какви са ти впечатленията от KDE 4.9?

• Отговори 2k
  • Прегледи 163,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Ами мойте лични впечатления са че всяко кде от 4.8.5 до 4.9.4 сега това е последното има мнго подобрения и всяко следващо,е по-бързо :D

:) Нямам никакви забележки към КДЕ.Впрочем КДЕ на 27 .11.2012 навърши 15 години.На моя комп КДЕ върви безупречно.

http://s14.directupload.net/images/121222/sia5pn7n.png

А как мога да проверя с коя версия на KDE съм?

Отваряш Dolphin > Help > About Kde

post-305840-0-80561900-1356190418_thumb.

п.с.Защо не могат да се публикуват изображения ъплоуднати във външни сайтове, а трябва да се ползва системата за прикачени файлове?

Публикувано изображениеsnapshot1.jpg

п.с.Защо не могат да се публикуват изображения ъплоуднати във външни сайтове, а трябва да се ползва системата за прикачени файлове?

Отваряй разширеният редактор и въпреки, че мрънка системата, снимките се появяват :)

@Важният Митко : Ти си един от малкото потребители на Swackware, които чакат да им дойде ъпдейт. За справка - можеш да се обърнеш към Tux.

Да бе да.Слакуер има много потребители ,които го ползват и си сбъркал думата .И какво от това ,че чакам да ми дойде ъпдейта .Проблем ли имаш ,че чакам да ми дойде ъпдейта?

• Автор
Да бе да.Слакуер има много потребители ,които го ползват и си сбъркал думата .И какво от това ,че чакам да ми дойде ъпдейта .Проблем ли имаш ,че чакам да ми дойде ъпдейта?

"Компилиране" е вълшебната думичка. Иначе как ще усетиш какво е Swackware, ако ползваш мениджър на ъпдейти, мениджър на пакети и инсталатор в графичен режим.

Киберкоп

"Компилиране" е вълшебната думичка. Иначе как ще усетиш какво е Swackware, ако ползваш мениджър на ъпдейти, мениджър на пакети и инсталатор в графичен режим.

Знам ква е думата.Аз ползвам терминал за ъпдейти и други неща . Някога е по-лесно с миднай командреа .

Да не говорим за Gentoo :D

• Автор

Ммм даа. И там има лесно решение. Sabayon  е по лесен за настройка и от Ubuntu.

su

equo update

equo upgrade

equo install ...

и си готов. После можеш да се биеш в гърдите и да да се хвалиш, че ползваш gentoo. Не, че и за самaта gentoo няма графичен мениджър на пакети.

Редактирано от cybercop (преглед на промените)

Пробвал съм и Gentoo ама... много време отнема с това компилиране  а и разликата не е кой знае каква.

И се чупи лесно

Редактирано от tux (преглед на промените)

• Автор

Аз чисто gentoo съм пробвал прди години, когато пуснаха един жив диск с възможност за инсталация. Тогава обаче бързо омазах системата, а и знанията ми не бяха на ниво. Sabayon инсталирам периодично и даже преди години се регистрирах в сайта им. Не съм доволен от работата му /не носи на натоварване/, иначе настройките са смешно лесни и го уважавам като проект.

За носене на натоварване съм признал само Слака честно,писал съм на Greak за  какво става на въпрос правил съм си benchmark-ове

Слакуера е една от най-стабилните Линукс дистрибуций.

• Автор

Аз от Slack не разбирам, но от почти всичките останали дистрибуции, най- корави в това отношение беше Ubuntu 8.04. Lenny, уж беше стабилна, но все нещо и куцаше.  Следващите в класацията са ми Ubuntu 10.04 и Debian Squeeze. Предполагам, че CentOS е с подобни качества, но когато съм я инсталирал не съм се сещал да я натоваря здраво.

Слакуера е една от най-стабилните Линукс дистрибуций.

С ядро 3.7 си минал покрай стабилните, но си пропуснал да се отбиеш при тях. Една дистрибуция е толкова стабилна, колкото я направиш, а не е такава на всяка цена.

Редактирано от cybercop (преглед на промените)

Ядрото 3.7 е във current а stable си седи на 3.2.29 :D

В current влизза новия софт

Чеки след малко ша пратя видео :д СЕГА е в процес

Ето го и видеото тук https://www.dropbox.com/s/ol2j44oigl8zacw/video.avi Странно когато правих видеото,видеото от youtube не сечеше а и се вижда че върви със 24 fps-a, :D

А отностно филма Аватар когато не правя снимане на десктопа във тази ситуация (от видеото) 95% от физическата ми рам да е заета и ядрата натоварени на 100% не сече.Но се вижда че при брутални натоварвания системата е Ок ,ето това поведение не можах да го постигна с нито  една дистрибуция.

Видеото трябва да се изтегли за да се гледа във hd качество

Редактирано от tux (преглед на промените)

Чe, това e Ubuntu се вижда ясно. Какво му е добавено ? Може би Firefox-next  PPA ?

След час - два и аз ще плесна снимка евентуално от новата версия, че ми е толкоз слаб нета, че... :D

И ако нещо не се обърка естествено :D

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.