Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Снимки на вашия Linux

Featured Replies

:) Само с WindowMaker работя, затова съм бърз хехех

Много рядко ползвам друга алтернатива. Това ми е домашния компютър

Редактирано от Vladimir Bakalov (преглед на промените)

• Отговори 2k
  • Прегледи 163,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

От тези старичките попринцип предпочитам fvwm95 :D,или просто fluxbox

От тези старичките попринцип предпочитам fvwm95 :D,или просто fluxbox

Я кажете какво правите и къде може да се прочете как се прави? :D

Слакерска тайна ;)

...CDE...

Чудя се, защо изкопавате тия среди от гроба им? А има толкова графични среди от този век :)

Чудя се, защо изкопавате тия среди от гроба им? А има толкова графични среди от този век :)

Защото е стандартна за AIX, HP-UX, почти за Solaris. И най-важното - работи :D

Slackware идва с тези Х-среди по-подразбиране.

Публикувано изображение

Редактирано от Vladimir Bakalov (преглед на промените)

Без mate :)

А и така неможах да подкарам прозрачноста под windowmaker под fluxbox няма проблем

Редактирано от tux (преглед на промените)

Мислех че сравняват десктоп среди то и на мен и windowmaker ми е удобна ама....

Ама никой не говори да си специален,има си configure prefix-и,неща които искаш да включиш или премахнеш от програмата като съпорт и т.н

което е важно защо?

Защото е стандартна за AIX, HP-UX, почти за Solaris. И най-важното - работи :D

Аз Unix машини не администрирам, имам си една developer машина и съм си свикнал с „глезотиите“.  За мен - Gnome Shell, Pantheon, Unity и евентуално KDE. :)

Без mate :)

А и така неможах да подкарам прозрачноста под windowmaker под fluxbox няма проблем

А защо е важна прозрачността? За да не можеш да видиш какво пише в терминала? Това с прозрачността са за мен детски истории, нещо даже не безполезно а вредно

Моята прозрачност е само на терминала.

Публикувано изображение

Ако мога да помогна с нещо по-добре на личен, така пълним темата с излишни снимки и изказвания

Аз Unix машини не администрирам, имам си една developer машина и съм си свикнал с „глезотиите“.  За мен - Gnome Shell, Pantheon, Unity и евентуално KDE. :)

Аз само ги споменавам :) За последен път видях CDE като си играх със Соларис на виртуална машинка. А в момента Соларис предлага и КДЕ и Гном като среди ако някой иска да ги ползва

Само че има грешка в текстовете, tvm идва от trivia window manager

Публикувано изображение

Twm (Tab Window Manager, or sometimes Tom's Window Manager, after the principal author Tom LaStrange) provides titlebars, shaped windows, several forms of icon management, user-defined macro functions, click-to-type and pointer-driven keyboard focus, and user-specified key and pointer button bindings.
От уикипедия, нали? Е, потърсете и други мнения заимето

Не е от вики-то, незнам, може и там да го пише. Вие от каде четете? Аз съм склонен да повярвам на енциклопедията пред някой потребителски блог сайт.

... някой потребителски блог сайт.

Т'ва е най-интересното определение за форума на Калдата, което съм чувал(и за който и да в форум, всъщност). :)

Редактирано от ftpkid (преглед на промените)

Т'ва е най-интересното определение за форума на Калдата, което съм чувал. :)

Да, може би "потребителски' беше излишно :) ,но няма да го редактирам за да не бягам от отговорност за написаното от мен

Аз само ги споменавам :) За последен път видях CDE като си играх със Соларис на виртуална машинка. А в момента Соларис предлага и КДЕ и Гном като среди ако някой иска да ги ползва

Публикувано изображение

Има само един проблем със CDE когато му дам maximeze прекалено много разширява прозореца

което е важно защо?

Как за какво на мен не ми трябва примерно да дебъгвам някаква програма и да и търся грешките при положение че е вече на стабилна версия.

Примерно на transmission според теб ако ползвам gtk нужно ли ми е да компилирам и qt интерфейс а ?

Или примерно съпорт за ipv6 ?

Говориш наизуст!

Не е от вики-то, незнам, може и там да го пише. Вие от каде четете? Аз съм склонен да повярвам на енциклопедията пред някой потребителски блог сайт.

Няма значение, чел съм го в документацията на соларис

Няма значение, чел съм го в документацията на соларис

А при вас получавало ли се е така като при мен когато му дам maximize разтяга прозореца прекалено много

А при вас получавало ли се е така като при мен когато му дам maximize разтяга прозореца прекалено много

Нямам спомени. А и нямам манията да правя прозорците си на цял екран, аз си ги подреждам и оразмерявам в размера, който е подходящ за целта. Терминала би бил 300-400 символа широк, което е безсмислено

Нямам спомени. А и нямам манията да правя прозорците си на цял екран, аз си ги подреждам и оразмерявам в размера, който е подходящ за целта. Терминала би бил 300-400 символа широк, което е безсмислено

Интерестното е че само при браузъра се получава този номер,а иначе много лесно се едитва менюто.

Другото интерестно нещо е формата на снимките а той е *pb

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.