Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Снимки на вашия Linux

Featured Replies

Излиза ми ядро 3.5.

Още нещо: Мразя Шегички, майтапчета, както искаш го казвай !

Дай скрийн ве, стига мрънка като ущипана ученичка

• Отговори 2k
  • Прегледи 163,1k
  • Създадено
  • Последен отговор
Дай скрийн ве, стига мрънка като ущипана ученичка

Ако можех... Нямам xfce-screenshoter а и не знам как се инсталира тука, и не мрънкам като ученичка...  :lol6:

• Автор
Ако можех... Нямам xfce-screenshoter а и не знам как се инсталира тука, и не мрънкам като ученичка...

Нямаш ли мениджър на пакети? Винаги можеш набързо да си го компилираш от сорс.

Има мениджър на пакети и не му трябва да си го компилира от сорс това не е Gentoo.

Нямаш ли мениджър на пакети? Винаги можеш набързо да си го компилираш от сорс.

Случайно да ти приличам на програмист или някой напреднал в линукс та да компилирам ?

Има мениджър на пакети и не му трябва да си го компилира от сорс това не е Gentoo.

Ами той каза, че не знае как да го инсталира този пакет. Кажи му. :)

Ами той каза, че не знае как да го инсталира този пакет. Кажи му. :)

Добра идея.  :clap:

А и това, че за теб е детска игра, не означава, че за други е, което е доста обиждащо от твоя страна.

Редактирано от -_- (преглед на промените)

• Автор

Минимум. Няма как един ползвател на Slackware да не е написал поне 2-3000 реда програмен код.

Случайно да ти приличам на програмист или някой напреднал в линукс та да компилирам ?
Минимум. Няма как един ползвател на Slackware да не е написал поне 2-3000 реда програмен код.

Ползвам го, защото е лек.

Е аз съм написал 2-3 ....реда :D

А един ползвател на Убунту ? :P

tux ми помогна с инсталирането, за което му благодаря.

И за пръв и последен път ти доказвам, все пак не съм длъжен да го правя.

Публикувано изображение

не ме кефи как изглежда

не ме кефи как изглежда

Прав си външния вид прави дистрибуцията стабилна.

Което прави Убунту най-стабилната дистрибуция правена някога...  :shock11:  :wors:  :lol6:

Моята си е стабилна и ме кефи как изглежда.

И на моята и на твоята не мога да подкарам едни и същи неща така, че....залагам на моята :)

Кое не тръгва?Може да измислим нещо ;)

Кое не тръгва?Може да измислим нещо ;)

Стига се връзвай па и ти бре.

Пуснах я да се сваля, но ще трябва да пусна и сусето, та се надявам ако не дропи нета, до утре да ги имам.

Пусни на лична как се инсталира като 2-ра ОС, за да не търся из темата като се заплеснете с писане през деня.

Не ми се ще пак да си затрия диска, че нямам бекъпи, а и няма къде да ги правя.

Ей сега ще те развеселя доста :) Инсталацията е малко сложна.

А и това, че за теб е детска игра, не означава, че за други е, което е доста обиждащо от твоя страна.

Имам много свободно време. Въпреки това не се занимавам с подобни глупости. Рядко компилирам пакети, защото е ненужно. Например, ако компилираш обикновен текстови редактор(gedit;kate), няма да усетиш промяна в производителността. Но пък, ако се компилира програма, изискваща процесорна мощ и има много процеси с много нишки, то може и да усетиш някаква промяна. Въпросът е, че големите пакети по принцип са с много зависимости. И ако си решил да компилираш всяка една зависимост няма значение колко си напреднал - ще те заболи глава.

Най-често компилирам своите сблъсъци със C/C++, които резултират в 10-20 редово произведение на изкуството. Тоя език го уча някак по задължение, не по любов, за разлика от PHP и Python. Та колкото посредствен програмист съм по принцип, за владеенето на синтаксиса на C++ да не говорим...

Та, с какво точно съм накърнил самочувствието ти? Защото не съм подметнал лоша реплика към теб. Само насърчих @tux да ти каже как се инсталира онзи пакет, за да ни покажеш своя Slackware.

Само cfdisk е малко сложен, другото не е.

Е пускай да видим, пък нека файла с ОС си седи на компа.

Аз ако имам 2-ри хард изобщо няма да ме бърка, но нямам.

Е пускай да видим, пък нека файла с ОС си седи на компа.

Аз ако имам 2-ри хард изобщо няма да ме бърка, но нямам.

Ще ти препоръчам първо на виртуална, после да няма изгубени данни. :)

Имам много свободно време. Въпреки това не се занимавам с подобни глупости. Рядко компилирам пакети, защото е ненужно. Например, ако компилираш обикновен текстови редактор(gedit;kate), няма да усетиш промяна в производителността. Но пък, ако се компилира програма, изискваща процесорна мощ и има много процеси с много нишки, то може и да усетиш някаква промяна. Въпросът е, че големите пакети по принцип са с много зависимости. И ако си решил да компилираш всяка една зависимост няма значение колко си напреднал - ще те заболи глава.

Най-често компилирам своите сблъсъци със C/C++, които резултират в 10-20 редово произведение на изкуството. Тоя език го уча някак по задължение, не по любов, за разлика от PHP и Python. Та колкото посредствен програмист съм по принцип, за владеенето на синтаксиса на C++ да не говорим...

Та, с какво точно съм накърнил самочувствието ти? Защото не съм подметнал лоша реплика към теб. Само насърчих @tux да ти каже как се инсталира онзи пакет, за да ни покажеш своя Slackware.

Това са приказки на човек никога не използвал каквато и да било Gentoo система :> Но има мнооого неща които може да се добавят като оптимизация на крайния пакет. И да доведе до 15% повече производителност в най-добрия случай.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.