Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Снимки на вашия Linux

Featured Replies

Слака не ще да зареди от флашка. Стига до някъде и увисва.

Изписва Call Trace, някакви редове на долу, после end trace  и след това нищо

• Отговори 2k
  • Прегледи 163,1k
  • Създадено
  • Последен отговор
Слака не ще да зареди от флашка. Стига до някъде и увисва.

Изписва Call Trace, някакви редове на долу, после end trace  и след това нищо

Запиши на диск .Следвай командите

Запиши на диск .Следвай командите

Кои команди по-точно?

Нямам диск на който да запиша

Кои команди по-точно?

Нямам диск на който да запиша

Ми за инстанлация-та.

При инсталацията си пише кви команди да напишеш и после сетъп за инстанлация,но първо правиш суап дял и после инстанлирваш Слакуер.Аз съм на Слакуер

Ми за инстанлация-та.

При инсталацията си пише кви команди да напишеш и после сетъп за инстанлация,но първо правиш суап дял и после инстанлирваш Слакуер.Аз съм на Слакуер

Оф стига си писал глупости за друго става на въпрос.Както го казва той call trace явно е някакъв kernel panic.

Ми за инстанлация-та.

Суап си имам, имам един линукс вече, този ще е втора ОС

Оф стига си писал глупости за друго става на въпрос.Както го казва той call trace явно е някакъв kernel panic.

Да го снимам ли с фотоапарата?

Да го снимам ли с фотоапарата?

Ами давай че излизам след малко ;)

Ами давай че излизам след малко ;)

ОК, задръж няколко минутки

Ето

Публикувано изображение

Лошо :) Kernel panic.

Другата ти опция е ако наистина искаш да пробваш Слакуер да изтеглиш едно от тези http://ftp.df.lth.se/pub/slackware/slackware-current-iso/

И да пробваш дали ще бутне това ядро.Защото Слакуер идва с няколко ядра.ЕДин приятел и той имаше такъв проблем като пробвахме живото сд.

Лошо :) Kernel panic.

Другата ти опция е ако наистина искаш да пробваш Слакуер да изтеглиш едно от тези http://ftp.df.lth.se/pub/slackware/slackware-current-iso/

И да пробваш дали ще бутне това ядро.Защото Слакуер идва с няколко ядра.ЕДин приятел и той имаше такъв проблем като пробвахме живото сд.

Да ти кажа ли нещо за слака сега? :D

Почнах да тегля 64-битовата версия, до утре дано я имам.

С какво ядро е?

С какво ядро е?

Еднакви ядра са .Освем ако не са ъпдейтнали ядрото на слакуер .Само предполагам и като се ъпдейтнеш слакуер ядрото ти скача на 3.7.1

Еднакви ядра са .Освем ако не са ъпдейтнали ядрото на слакуер .Само предполагам и като се ъпдейтнеш слакуер ядрото ти скача на 3.7.1

Еднакви с кое?

Моето на Минт-а е 3.5.0.22

Еднакви с кое?

Моето на Минт-а е 3.5.0.22

Еднакви са при 32 и 64 битовите версий на слакуер

С какво ядро е?

От линка който ти дадох ли го теглиш?

Ако незнаеш как се инсталира може да ползваш онова видео което съм направил,да се ориентираш по-лесно за какво иде реч.

И да спреш ненужните демони.

И аз да се разпиша за тази година с едно openSUSE 12.2 с KDE 4.8.5 :) :

Редактирано от wickerman (преглед на промените)

Е не съм програмист ама ако си компилираш кода примерно -fpic вместо -fPIC може да имаш проблем.Чел съм че -fpic дава по-бърз код но аз си компилирах xfce със този C флаг и сега гледай само core dump фйалове :)

Другото предимство е примерно buffer overflow protection да си добавиш към cflags,fno-stack-protection или нещо такова беше

Супер е, а дали може линк до тапета?

Благодаря

Разбира се. Запвовядай :)

От линка който ти дадох ли го теглиш?

Ако незнаеш как се инсталира може да ползваш онова видео което съм направил,да се ориентираш по-лесно за какво иде реч.

И да спреш ненужните демони.

Къде е това видео?

Еднакви са при 32 и 64 битовите версий на слакуер

А какво е 32-битовото ядро?

• Автор

Мисля, че видях някъде, че е 3.2 ядро. Колко е актуализирано и при каква база вече не знам.

Ей го видеото,ядрата при 32 битовата версия са няколко.Едното е за 486,стари машини,другото е за 686,като ядрата са два вида generic и huge.Във generic всичко което може да се компилира в ядрото като модул е модул а в huge всичко е вградено така да се каже.Но за generic ти трябва ram disk да си направиш а то е препорачителното ядро.След като завърши инсталацията трябва да направиш няколко стъпки още,но не е проблем и да минеш със huge ядрото

Сложих слака на флашка, но няма Lve версия баси да видя за кво иде реч.

А сега ме е страх да започна инсталация да не замине всичко по дяволите...

Сложих слака на флашка, но няма Lve версия баси да видя за кво иде реч.

А сега ме е страх да започна инсталация да не замине всичко по дяволите...

Aми за съжаление няма ако искаш пробвай на виртуална машина да видиш.И по видеото да гледаш,когато го правих въобще не се съобразих да правя нещата малко по-бавно и след това като слагах субтитрите стана една...

Aми за съжаление няма ако искаш пробвай на виртуална машина да видиш.И по видеото да гледаш,когато го правих въобще не се съобразих да правя нещата малко по-бавно и след това като слагах субтитрите стана една...

Да, доста бързичко е видеото.

Само не разбрах как да процедирам когато инсталирам като 2-ра ОС и за избора на сървър какво е sl и dhpc

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.