Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Снимки на вашия Linux

Featured Replies

Мисля че във MATE е невъзможно да го направиш това.И аз съм търсил подобна опция и не намерих.Нито с dconf нито с десен клик на менюто.

Поне изображението може ли да се смени? :D

• Отговори 2k
  • Прегледи 163,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

КАртинката на менюто да.

dconf -> org -> mate -> panel -> ojects 

И там си направи два ключа

Ама малко е shit-аво щот  dconf не ти дава да правиш нищо там

cd ~/.config/dconf/dconf dump / > dump_user.txtnano dump_user.txtТова е моя файл[org/mate/panel/objects/object_5]locked=trueobject-type='menu'panel-right-stick=trueposition=0tooltip='Mate menu'toplevel-id='top'use-menu-path=falseuse-custom-icon=truecustom-icon='/usr/share/icons/Faenza/places/24/start-here-slackware.png'После го сейвашdconf load / < dump_user.txt 

Обаче трябва да търсиш в dconf-editor кой обект има това object-type: menu При мен е object_5

Благодаря.

Сега вече оценявам промените, които екипът на Mint прави по графичната среда преди да пуснат финален продукт.

BTW И при xfce ли се налага са се правят промени в dconf или там е по ала „point n' click“ ?

Благодаря.

Сега вече оценявам промените, които екипът на Mint прави по графичната среда преди да пуснат финален продукт.

BTW И при xfce ли се налага са се правят промени в dconf или там е по ала „point n' click“ ?

Там е само десен бутон и ще го видиш.

• Автор

Благодаря.

Ако инсталираш и Alacarte, получаваш пълен контрол на елементите в менюто.

http://s19.postimage.org/w14l17h6b/menu.png

Ако инсталираш и Alacarte, получаваш пълен контрол на елементите в менюто.

http://s19.postimage.org/w14l17h6b/menu.png

Благодаря.

Само ми е чудно защо MATE разработчиците не са вградили подобна функционалност. Далеч по-удобно ще е от dconf.

Здравейте,
Реших и аз да се запиша тук с моята Fedora 18

Публикувано изображение

Ето и един Cent OS дето прецака Минта

Публикувано изображение

Дебиан Squeeze с openbox, пуснато е online радио във файарфоха, ако се чудите, защо има токова рам. Благодаря на

wickerman за wallpaper-a

post-58183-0-56671000-1359560979_thumb.p

Убунту 12.04 с XFCE.

Публикувано изображение

Новата greybird тема, идваща с Xubuntu 12.04, е изключително красива. Може би най-красивата GTK тема, която съм виждал досега.

• Автор

Това не е ли Greybird за 12.10. Greybird за 12.04 е с черен панел и бели букви.

http://s19.postimage.org/c6d2m4r77/grybird.png

Темата е и с GTK3 интеграция и за разлика от доста други теми, няма разлика между цветовете на gtk2 и gtk3 приложенията.

Редактирано от cybercop (преглед на промените)

Мисля че си намерих и любимеца с XFCE. С малко доработки voyager.12.04-desktop се оказа перфектната за мен. Само ако може някой от знаещите да ми каже къде да си сложа уолпепърите ще съм му благодарен цял живот и половина :)

http://imageshack.us/photo/my-images/10/31012013153215.png/

Редактирано от upili (преглед на промените)

А някой от питащите да каже къде  иска да си ги сложи ?

Ами предполага се, че да се запаметят в избора за десктопа, а не където знаещите си помислиха веднага :)

Ами аз лично съм си направил отделна папка с десктоп снимки и там си ги държа.И си ги избирам от там щот ако снимката ми е в изтеглени и избера от там снимката за десктоп и после я преместя ще се затрие

Значи проблема ми е, че като си добавя снимка през менюто, при рестарт се изтрива и изчезва. За това се интересувам къде в XFCE е папката със снимките, за да ги добавя ръчно

Ем трябваше така да почнеш :)

Е ти тази която ти е на десктопа сега от къде ти е избрана т.е  от коя папка?

Тази си върви с дистрото, ама не мога да ги намеря къде са :)

Р.Р. Намерих ги в /usr/share/xfce4/backdrops. Всичко е точно и мерси все пак за изгубеното време

Е трябваше така да почнеш :)

/usr/share/backgrounds/xfce/ 

Това не е ли Greybird за 12.10. Greybird за 12.04 е с черен панел и бели букви.

http://s19.postimage.org/c6d2m4r77/grybird.png

Темата е и с GTK3 интеграция и за разлика от доста други теми, няма разлика между цветовете на gtk2 и gtk3 приложенията.

Да, за 12.10. Объркал съм се. Но след добавянето на хранилището shimmerprojet/ppa и инсталирането на пакет shimmer-themes-greybird може да се полза и на 12.04. Избираме greybird-git:

Публикувано изображение

А GTK3 поддръжката е безспорен плюс.

Редактирано от ftpkid (преглед на промените)

Да, за 12.10. Объркал съм се. Но след добавянето на хранилището shimmerprojet/ppa и инсталирането на пакет shimmer-themes-greybird може да се полза и на 12.04. Избираме greybird-git:

Пробвай това да си подобриш малко вида на шрифтовете

ln -s /etc/fonts/conf.avail/10-autohint.conf /etc/fonts/conf.d/10-autohint.conf 

Ако не ти харесва как изглеждат винаги можеш да разкараш /etc/fonts/conf.d/10-autohint.conf

п.п

И още една малкa корекция от менюто на xfce -> appearance->fonts->hinting =full

Редактирано от tux (преглед на промените)

Абе не ми е работа, ама май и на мен xfce ще ми стане любимец :) Утре ще се заема да си отгледам едно xubuntu от невръстно мъниче :D Само се чудя дали да бъде 12.04 или 12.10

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.