Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Снимки на вашия Linux

Featured Replies

Това имах предвид http://s19.postimage.org/pu6ad7i5v/clock1.png

Размерът на шифта няма опция за промяна, а е пропорционален на височината на панела. Самите шрифтове могат да се променят.

Би ли ми казал, как точно се променя размера  http://s19.postimage.org/cl6m1peib/clock4.png на шрифта на часовника в MATE ?

Явно съм се заблудил от височината на панела. Относно в МАТЕ, часовник/дата се настройват през mateconf-editor > apps > panel > applets > applet_clock > prefs, избира се format: custom и в полето за custom_format се пише желания код.

В моя случай с Минт 13 е така, долу вдясно:

Публикувано изображение

За пояснение:панела е с 30 пиксела, а шрифта е с размер 20. А кодът ми показва ден от седмицата, актуална дата и 24-часов часовник със секунди.

Надявам се да съм бил полезен!

• Отговори 2k
  • Прегледи 163,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

http://prikachi.com/images/538/5756538c.png тези снимки са от моя Дебиан на телефона успешно го инстанлирах .Сега имам хем андроид и дебиан.http://prikachi.com/images/521/5756521F.png

Редактирано от Serious_Boss (преглед на промените)

• Автор

Мисля, че то е за Gnome-shell и липсва в стандартните хранилища. Потърси ppa за него.

tux

Тоя Соларис не е за потребители като мен.Много е сложен. :)

Редактирано от acnekt (преглед на промените)

Незнам ама мисля че се влюбих отново :inlove1:

Как да го инсталирам този Gnome-global-applet ? Няма го в центъра, няма го в синоптика, къде е ? :D

А защо стоиш на тези тъпи убунту-деривати. То на Убунту единственият му плюс е, че е много популярен. Иначе всичко в него е дървено, бавно и бъгаво. Мигрирай на Слакуер, там всичко е неземно стабилно и невероятно лесно, всичко нужно си идва с дистрибуцията. Със Слакуер няма да задаваш такива екзистенциални въпроси!

Мисля, че то е за Gnome-shell и липсва в стандартните хранилища. Потърси ppa за него.

За Gnome2 е.

Публикувано изображение

А защо стоиш на тези тъпи убунту-деривати. То на Убунту единственият му плюс е, че е много популярен. Иначе всичко в него е дървено, бавно и бъгаво. Мигрирай на Слакуер, там всичко е неземно стабилно и невероятно лесно, всичко нужно си идва с дистрибуцията. Със Слакуер няма да задаваш такива екзистенциални въпроси!

Да прав си :)

А ако е някакъв сарказъм ти почна сега :P

А ако е някакъв сарказъм ти почна сега :P

Мхм.

Заяждане на дребно и без лоши мисли. :P

Ще съм на каквото си искам ! И да, бавно е, бъгаво отвсякъде, и само да те светна, че съм на slackware, и бях на усу 7 от live, и да, по стабилно е, не можеш да го отречеш, не случайно трябва да минат ПОНЕ 2 месеца преди някоя версия на убунту да стане горе-долу без бъгове, поне не говори като не знаеш, това, че ти е мощен хардуера, не означава, че трябва да се подиграваш !  :mad:  :angry:

Със Слакуер няма да задаваш такива екзистенциални въпроси!

Брей.... Сигурен ли си ?  :halloween10:

Редактирано от -_- (преглед на промените)

Нещо не виждам снимков материал от твоя Slackware. То и Митьо се хвалеше със Slackware, ама само Убунту снима...

• Автор

E, нали след като минат 2-та месеца ти остават още 4г. и 10 месеца за ползване? Няма такава дистрибуция, която излиза без бъгове. Липсата на бъгове я възприемай като неоткрити бъгове. Даже в стабилният Debian, в която пакетита са остаряли с половин година при излизането й, постоянно откриват грешки и постоянно я кърпят. Но, това става само, ако се ползва от много хора в значително дълъг срок, за да могат да се проявят.

Постът на Ftpkid е сарказъм, не го приемай буквално.

Ubuntu 12.04 с XFCE 4.10

Публикувано изображение

Аз не се срамувам да ползвам Ubuntu. Грижа се добре за нея и тя се грижи добре за мен. Знам какво мога и нямам нужда да се доказвам пред никого.

Редактирано от cybercop (преглед на промените)

Нещо не виждам снимков материал от твоя Slackware. То и Митьо се хвалеше със Slackware, ама само Убунту снима...

Нямам намерение да давам. А за сериозен_митко въобще не ме интересува.

Нямам намерение да давам.

Защото нямаш инсталиран Slackware. :P

Ако УСУ-то бе в live сесия, някъде из екрана не трябва ли да има една икона, на която пише „install USU“ или нещо в сходен дух?

Редактирано от ftpkid (преглед на промените)

Защото нямаш инсталиран Slackware. :P

Ако УСУ-то бе в live сесия, някъде из екрана не трябва ли да има една икона, на която пише „install USU“ или нещо в сходен дух?

Имаше, първата иконка с надпис Install USU Mini, в кошчето е защото не ми е приятна.

И използвам Tux Slackware, защото се държи много добре и не е тромаво, и компютъра не достига 95 градуса, а 50... После още ми казвай, че убунту е леко дистро, на какъвто и хардуер да го сложиш си е тромавичко. :)

Имаше, първата иконка с надпис Install USU Mini, в кошчето е защото не ми е приятна.

И използвам Tux Slackware, защото се държи много добре и не е тромаво, и компютъра не достига 95 градуса, а 50... После още ми казвай, че убунту не е леко дистро, на какъвто и хардуер да го сложиш си е тромавичко. :)

Е аре стига бъди скръндза, дай да го видя да знам дали и аз да го слагам

• Автор

Предполагам, че като пуснеш uname -a в терминала,  излиза "linux-tux 3.2xxx-generic" :D

Редактирано от cybercop (преглед на промените)

Предполагам, че като пуснеш uname -a в терминала,  излиза "linux-tux 3.2xxx-generic" :D

Мне ядро не съм компилирал :no-no:Ама виж добра идея е :)

Е аре стига бъди скръндза, дай да го видя да знам дали и аз да го слагам

Ами то линка се намира някъде в поста му .

Ето ти линк https://www.dropbox.com/s/svxu2odpx5afio4/slackware%E2%80%933.7.1-live.iso

Редактирано от tux (преглед на промените)

Мне ядро не съм компилирал :no-no:Ама виж добра идея е :)

Ами то линка се намира някъде в поста му .

Ето ти линк https://www.dropbox.com/s/svxu2odpx5afio4/slackware%E2%80%933.7.1-live.iso

Е не съм цитирал теб в случая

Излиза ми ядро 3.5.

Още нещо: Мразя Шегички, майтапчета, както искаш го казвай !

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.