Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Снимки на вашия Linux

Featured Replies

За втора ос трябва да си редактираш лило. За Хоста си измисли нещо ти,няма значение.

• Отговори 2k
  • Прегледи 163,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Какво значи да го редактирам?

Ами описваш другата дистрибуция тоест къде и е ядрото и кое и е рут във /etc/lilo.conf.Ти го докарай до там пък ще го измислим :)

Хах, а от къде да ти пиша като го докарам до там? :D

Една питанка извън темата - защо не направим тема за слакуер и там да дискутираме, стига сме спамили други теми?

Ами ако искаш не инсталирай boot loader за Слака (пропусни лило) а го редактирай от другото дистро което ползаш.Така след инсталацията първо ще тръгне твоето дистро ще редактираме boot loader-а и след това ще се сблъслкаш със СЛакуера :)

Ами ако искаш не инсталирай boot loader за Слака (пропусни лило) а го редактирай от другото дистро което ползаш.Така след инсталацията първо ще тръгне твоето дистро ще редактираме boot loader-а и след това ще се сблъслкаш със СЛакуера :)

Ааааа не, такива мазаници не правя.

Да пробвам на виртуалка, но това изобщо няма да ми помогне за моят случай.

Ще погледна в страницата на слака дали има нещо описано за 2-ра ОС, но едва ли...

Хах, а от къде да ти пиша като го докарам до там? :D

Една питанка извън темата - защо не направим тема за слакуер и там да дискутираме, стига сме спамили други теми?

Ам той не е интересен :D

Ам той не е интересен :D

Според мен няма да е лошо най-обсъжданите дистибуции да си имат теми като тази за Линукс Минт

Според мен няма да е лошо най-обсъжданите дистибуции да си имат теми като тази за Линукс Минт

Ето темата за Минт беше проблеми,решения ,в Слакуер няма проблеми щот никой не го ползва ;)

Да бе няма...на мен ми излязоха няколко още преди да съм инсталирал :D

Ето темата за Минт беше проблеми,решения ,в Слакуер няма проблеми щот никой не го ползва ;)

Какво е KDEI?

Локализацийте на КДЕ

А каква е разликата с KDE? Т.е. кое от двете да си пусна при инсталацията?

KDE е самата графична среда а kdei  са преведената версия на кде примерно на български,сръбски и т.н

Убунту 12.04 с MATE.

Публикувано изображение

Имам няколко въпроси, относно конфигурирането на средата, но те ще бъдат зададени след няколко часа. Сега отивам да поспя.

Имам няколко въпроси, относно конфигурирането на средата, но те ще бъдат зададени след няколко часа

Ще започнем серията с: Как да сложа текст до бутона на главното меню долу в левия ъгъл? Тоест до бутона да има текст „Menu“ да речем.

Публикувано изображение

Ровя се в това:

Публикувано изображение

Ще започнем серията с: Как да сложа текст до бутона на главното меню долу в левия ъгъл? Тоест до бутона да има текст „Menu“ да речем.

Публикувано изображение

Ровя се в това:

Публикувано изображение

Не съм много сигурен, но мисля че имаше такава опция като дадеш десен бутон върху самото меню и избереш да го конфигурираш.

• Right click "Menu", select "Preferences".
  • In the "Main button" tab, remove the word "Menu" from the "Button text" box if you like to hide the text.

Не съм много сигурен, но мисля че имаше такава опция като дадеш десен бутон върху самото меню и избереш да го конфигурираш.

Там е проблемът - в чистия MATE не намирам такава опция.

Публикувано изображение

.........

Мисля че във MATE е невъзможно да го направиш това.И аз съм търсил подобна опция и не намерих.Нито с dconf нито с десен клик на менюто.

Netrunner 12.12.1-i386

http://imageshack.us/photo/my-images/854/snapshot2r.png/

Редактирано от upili (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.