Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Снимки на вашия Linux

Featured Replies

• Автор

XFCE 4.10 още не е влязла в sid. Сигурно ще си стои в експерименталните хранилища поне още три месеца. Това не е само недостатък. Често е и предимство. Ако искаш новости - има Fedora и нормални издания на Ubuntu. Много Debian базирани дистрибуции /като Aptosid/ имат собствени хранилища с тествани експериментални пакети и собствени прекомпилирани ядра. Хранилищата на Mint Debian са подобни. Те нямат собствени ядра, но са пуснали доста експериментални пакети в тях. Колко са ги тествали - не мога да кажа. От години работя с ядра и пакети от Sidux/Aptosid и мога да гарантирам само за тях.

Редактирано от cybercop (преглед на промените)

• Отговори 2k
  • Прегледи 163,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

http://prikachi.com/images/525/5613525l.png

root@porteus:~# uname -a
Linux porteus 3.4.9-porteus #1 SMP PREEMPT Thu Aug 16 21:33:09 UTC 2012 x86_64 Intel® Pentium® D CPU 3.40GHz GenuineIntel GNU/Linux
root@porteus:~#

uname -a

в терминала показва с кое ядро си в момента http://s19.postimage.org/sn7hcu8c3/uname.png

Хубава картинка  ;) Може ли на ЛС ? Нищо, че съм малак  :shy11:

Eдвали ще ги даде  на малки деца .Ама на мен ще ми го даде аз съм почти на 16г.

• Автор

Хубава картинка  ;) Може ли на ЛС ? Нищо, че съм малак  :shy11:

http://dox.bg/files/dw?a=dce0aae839

http://dox.bg/files/dw?a=6801dc0a6c

Eдвали ще ги даде  на малки деца .Ама на мен ще ми го даде аз съм почти на 16г.

Може ли един въпрос? И понеже съм културен ще го задам на лично съобщение.

Изумен съм от бързината на тази дистрибуция, от красотата също...  :no-no:  :ohmy:

Публикувано изображение

• Автор

Ако искаш ефекти, премахни другите композитни мениджъри и инсталирай mate-compiz.

премахни другите композитни мениджъри

Стъпка по стъпка ако може, в линукс обща дискусия да не спамиме тука.

Обмислям Mint с MATE...  :wink12:  Ама се чудя 13 или 14...  Какво ще кажеш ivo23 ?  :ph34r:

Публикувано изображение

От кога ти разправям за това дистро, ама ти кат магаре на мост си се запънал.

Аз си харесах KDE на MInt и не мисля скоро да я разкарвам. А и преди няколко седмици дигнах рамта на 4 GB с опция за още 4 :computer2:

Редактирано от ivo23 (преглед на промените)

Само да беше проявил малко повече уважение към българският език...

Аз така си пиша из форума.

Има няколко диалекта в България, които много ме радват :whist:

• Автор

Не са ли ти в повечко браузърите ? Konqueror+Rekonq+Iceweasel+google-chrome. Deadbeef също е типично GTK приложение и не е много за KDE.

Не са ли ти в повечко браузърите ? Konqueror+Rekonq+Iceweasel+google-chrome. Deadbeef също е типично GTK приложение и не е много за KDE.

Не мисля че е от значение колко браузари имаш, а как и защо ги използваш. "Всеки един от тях е бижу, без което аз не мога :)"

Deadbeef  е чудесен и лек плеър, а че е GTK то и Gimp и  Iceweasel  и още много много други са такива, но това не ми забранява да ги не ползвам в KDE 

• Автор

Deadbeef ползвам и в момента, но под Debian с lxde. За KDE като лек плеър ползвам JUK. Clementine и Amarok са "тежка артилерия" с доста по- големи възможности.

• Автор

Десен бутон на мишката върху долният панел>>нов панел и му добавяш елементи. Часовникът е от screenlets, a conky-то е както си го направиш. Всъщтност - за часовника не съм много сигурен. Прекалено добре се в вместил в conky-то.

Редактирано от cybercop (преглед на промените)

Може ли тапета ?

И как си го направи така Mint-a ? 

Тапета, в минта няма нищо забележително с още един панел и добяване на менютата, при XFCE може да се получи абсолютно същото (с някои малки разлики), часовника си е от конкито, ако някой иска мога да споделя от къде съм копирал скрипта за него ....

Пробвай минт с mate, има повече опции от xfce .

Редактирано от Jokerface (преглед на промените)

Е аз съм с mint 14 mate :D но блгагодаря все пак. :)

Е аз съм с mint 14 mate :D но блгагодаря все пак. :)

Отдавна съм сложил този минт, и съм забравил как изглежда първоначално инсталиран mate, за това се обърках с XFCE, явно много си приличат :D

Редактирано от Jokerface (преглед на промените)

http://prikachi.com/images/540/5629540u.png root@linuxsl:~# uname -a
Linux linuxsl 3.2.29 #2 SMP Mon Sep 17 14:19:22 CDT 2012 x86_64 Intel® Pentium® D CPU 3.40GHz GenuineIntel GNU/Linux
root@linuxsl:~# This is my Slackware 14.0 x86_x64

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.