Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как да заловим крадците на парно?

Featured Replies

всичко това - комисии, проверки, наказания ми прилича на времето през 50-те години. тогава е било така - някой си прави донос че комшията му има еди какво си или прави еди що си - влиза се в дома на "прегрешилия" - и най-лесното е било - има човек има проблем, няма човек - няма проблем. без доказателства, без съд, без присъда. всъщност по този начин на разпределение - всички комшии във входа са виновни. нали би трябвало всички да са невинни до доказване на противното. аз казвам, че топлофикация е виновна и по този начин би трябвало и аз да мога да я осъдя, просто защото така съм казал. преди години си сложихме топломери (всъщност това не са топломери, а някакъв уред, който мери нещо , но в никакъв случай не мери топлина). трябваше да се отчитат в удобно за хората време - но ...това явно е било само пожелание - почнаха да идват през деня когато хората са на работа. като не могат да влязат да отчетат (а това е в 80 % от апартаментите) си пишат някакви служебни единици. в края на периода се оказа че сами надписали по този начин около 500-600 лв. просто не съм ползвал тяхното парно, а ток. пиша им, идват на проверка и виждат че това е така. надписали са стотици единици. обаче..... казват ми - ами вие си платете- пък после ще ви ги приспадаме от следващите сметки - ужас - кви следващи сметки - аз не ви искам бре....та така - не плащам естествено - не съм използвал нищо. след 4 години и нещо се оказва че топлофикация са ме осъдили ? къв съд, кво дело, що се обаждат че е имало дело чак след 4 години? защо аз не знам? как ще се защитя в съда след като не знам? това го има само в в българия (пиша нарочно с малка буква). а това е само един случай. има стотици такива хора. и това е възможно само и единствено защото държавата го позволява. позволява на частна фирма да рекетира клиентите си. давам ви и веднага пример - имам частна фирма. имам да взимам хиляди левове от клиенти. защо държавата не ми позволи да си ги осъдя без те да знаят? луда работа, луда държава, смешна държава!!! нямам думи!

Горе-долу, ако си поръчам горещ чай от Бургас, Теца ми го подгрява през целия път за да ми го докара топъл. Вместо да го докара студен и да ми го стопли пред нас. Как мислите, кое е по-евтино? :no-no:

Горе-долу, ако си поръчам горещ чай от Бургас, Теца ми го подгрява през целия път за да ми го докара топъл. Вместо да го докара студен и да ми го стопли пред нас. Как мислите, кое е по-евтино? :no-no:

Отговор: Теца

Защото вероятно ще използваш ток, който пък вероятно е от ТЕЦ.

Колега, я прочети пак темата :wink12:

Какво да е чета,ясна е темата като заглавие на първата страница във вестник 24-часа.

Термални камери и глупости, по тая логика, като гледам снимката, крадеца се крие под стълбището.

А, просто си е прекарал радиатора на балкона :D

• Автор

А, просто си е прекарал радиатора на балкона :D

:) Много хора разширяват незаконно жилищата си, разрушавайки част от стената, която дели кухнята от балкона.

Правят си хорицата балконски кухни и кухненски трапезарии, без да се съобразяват с това, че нарушават сигурността на конструкцията :D

В такъв случай често изнасят не само мивките, но и радиаторите на балкона.

Нали сме нация техническа... :D

Защо винаги крадеца вика дръжте крадеца?

ТЕЦ (топло електро централа) предприяте произвежда и продава електроенергия. Горивото заграва вода до пара, тя задвижва турбини и произвежда електроенергия. Тази електроенергия се заплаща заедно с изразходваното гориво от абонатите и. Парата се кондензира до топла вода и се подава за отопление през зимата, като абонатите заплащат втори път изразходваното гориво.

АЕЦ ( атомна електро централа) тук при производството е нужно охлаждане на реактора. Затова са построени до вода. Аец Козлодуй до река Дунав, АЕЦ Белене също ще се строи до Дунав, В Япония е на самия бряг и бяха нужни месеци за охлаждане на реактора обливани с хиликоптери. При производството на електроенергия при охлаждане на реактора се загрява водата, като това е вторичен продукт и вместо АЕЦ да плаща на абонатита за охлаждането и те плащат, че се утопляват. Това е през зимня период. През другея период много малка част отива за подгряване на вода за къпане примерно а останалата топла вода отива в река Дунав да топли рибите. Само че няма как да вземат пари от рибите за това затоплане. Не случайно в енергетиката са едни от най-високите заплати.

Не зная защо са толкова черни буквите, не съм пипал настройките.

Редактирано от koce53 (преглед на промените)

• 1 година по-късно...

та как да се разбере кой или кои са се вързали към щранговете ни

че тука идват някакви сметки с хилядарки при нас баси

:(

та как да се разбере кой или кои са се вързали към щранговете ни

че тука идват някакви сметки с хилядарки при нас баси

:(

Какво говориш? Какви хилядарки? Та отоплителния сезон още не е започнал!

Я се стегни малко!!! 

В същност оправия няма.  :no-no:

Краде се на всякъде, краде се на ред и който го може си го може!

Системата е такава  - щом се съмняваш, разкрий ме!!! Да ама дрън, дрън! Ако съм ти и съсед  от типа "бабаит", то бързо ще ти свия "перките", че много да не надничаш в паничката ми.

Бе, манталитет български. Тръбим , че искаме промяна, но май никой не иска такава в действителност!!!  ;)

Редактирано от Black Power (преглед на промените)

Какво говориш? Какви хилядарки? Та отоплителния сезон още не е започнал!

Я се стегни малко!!! 

В същност оправия няма.  :no-no:

Краде се на всякъде, краде се на ред и който го може си го може!

Системата е такава  - щом се съмняваш, разкрий ме!!! Да ама дрън, дрън! Ако съм ти и съсед  от типа "бабаит", то бързо ще ти свия "перките", че много да не надничаш в паничката ми.

кво каза - че си крадец и ти ли а

говоря за топла вода

кво каза - че си крадец и ти ли а

говоря за топла вода

Как ще ме вкараш ти в беля???? :mark: 

Та, в бока дето живея този проблем е на дневен ред от години! Подаде ли някой жалба, то почва едно прехвърляне на топката между Топлинен счетоводител, Домсъвет и Топлофикация. В крайна сметка нищо не се случва реално!!!

Как ще ме вкараш ти в беля???? :mark:

Та, в бока дето живея този проблем е на дневен ред от години! Подаде ли някой жалба, то почва едно прехвърляне на топката между Топлинен счетоводител, Домсъвет и Топлофикация. В крайна сметка нищо не се случва реално!!!

аз така си говоря нъл знаеш еле кат съм изпушила ама тебе те обичам де

:P

това с топката е у цялата ни държавица нейнатамама

и тъз пуста топка никога не е у нашите ръчички

за целта спирате сичкото топло и тва е

амин

Не е нормално, в абсурдистан бях преди 2г., февруари,  ходих на гости при мой братовчед в София, има двустаен. Случйно го попитах колко плаща за парно, 400лв за януари имал, в Берлин за цяла год. 60кв жикище плащам 330 евро парно плюс топла и студена вода.Като в сметката влизат и 1900 м2 мазета,стълбища и тавани. Идва фирма, като преди 14 дена е сложила предупредителна бележка , че на еди коя дата от 18ч. ,ше очетчете топломерите.Това става в края на годината

С един общ топломер, как се отчита много ми е объркано,всеки трябва  да плаща каквото си е поръчал

Редактирано от balki65 (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.