Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Боб сваля цената на 10.8 ст. за минута

Featured Replies

Да живее конкуренцията http://www.nixanbal.com/%D0%B1%D0%BE%D0%B1-%D0%BE%D1%82%D0%B2%D1%80%D1%8A%D1%89%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D1%83%D0%B4%D0%B0%D1%80%D0%B0-%D0%BE%D1%82-%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D1%8C%D0%BE-%D1%81%D0%B2%D0%B0%D0%BB%D1%8F-%D1%86%D0%B5%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-10-8-%D1%81%D1%82-%D0%B7%D0%B0-%D0%BC%D0%B8%D0%BD%D1%83%D1%82%D0%B0

Да живее конкуренцията! :) Искаме ми се обаче да влезнат още 1-2 оператора и тогава наистина цените на мобилните услуги, ще станат ниски. За съжаление поради липсата на достатъчно конкуренция в България плащаме едни от най-високите цени за 1 мин разговор в цяла Европа.

Да живее конкуренцията http://www.nixanbal....%83%D1%82%D0%B0

Рекламата е убийствена! :giggle1:

Още повече да се конкурират ... :P

Допълнение :

Знаех си ,че има някаква уловка :D

* Специалната цена от 0.11 лв. на минута към всички мрежи в страната е валидна 30 дни след активация на стартовия пакет. Ако през този период има презареждане със сума равна или по-висока от 10 лв., периодът на бонус цената се удължава с още 30 дни от датата на презареждане. При всяко презареждане, равно, или по-голямо от 10.00 лв. с ДДС, говорите за 0.11 лв. на минута с всички оператори в страната!При липса на презареждане или при презареждане на сума по-малка от 10.00 лв., цената за разговор след изтичане на промоционалния 30-дневен срок от последното презареждане е 0.34 лв. на минута.

Господин Боб поне не те задължава да презареждаш по 10 лева всеки месец ... :P

Редактирано от Ласков (преглед на промените)

Да живее конкуренцията http://www.nixanbal....%83%D1%82%D0%B0

Замени в заглавието на темата думичката боб със bob. В първия момент си помислих че става дума настина за боб (фасул).

Иначе е добра идея това намаляване на цената.Като гледам, все по-вече колеги са абонати на bob.

Рекламата е убийствена! :giggle1: Още повече да се конкурират ... :P Допълнение : Знаех си ,че има някаква уловка :D * Специалната цена от 0.11 лв. на минута към всички мрежи в страната е валидна 30 дни след активация на стартовия пакет. Ако през този период има презареждане със сума равна или по-висока от 10 лв., периодът на бонус цената се удължава с още 30 дни от датата на презареждане. При всяко презареждане, равно, или по-голямо от 10.00 лв. с ДДС, говорите за 0.11 лв. на минута с всички оператори в страната!При липса на презареждане или при презареждане на сума по-малка от 10.00 лв., цената за разговор след изтичане на промоционалния 30-дневен срок от последното презареждане е 0.34 лв. на минута. Господин Боб поне не те задължава да презареждаш по 10 лева всеки месец ... :P

Чак уловка незнам дали е, защото това го казват и на рекламата :) докато при bob до колкокото съм чувал, да си изключиш гласовата поща е 5лв, а разговора с оператор е 60 стотинки. Те затова, сигурно, на рекламата на "Кольо" казват, че се говори безплатно с поддръжката :)

рекламата е супер :) mtel ся може и те да пуснат нещо подобно да стане "война" :D нека има конкуренция че да печелим и ние от цялата работа.

Чак уловка незнам дали е, защото това го казват и на рекламата :) докато при bob до колкокото съм чувал, да си изключиш гласовата поща е 5лв, а разговора с оператор е 60 стотинки. Те затова, сигурно, на рекламата на "Кольо" казват, че се говори безплатно с поддръжката :)

рекламата е супер :) mtel ся може и те да пуснат нещо подобно да стане "война" :D нека има конкуренция че да печелим и ние от цялата работа.

Напълно съм съгласен с последното изречение, нека има конкуренция, да печелим ние от цялата работа. Обаче рекламата на Кольо си е брутален удар под кръста... Това си е отвсякъде нелоялна конкуренция и дори би следвало КЗК или КРС да ги глоби. Вижда ми се малко агресивно и липса на сякво въображение да клепаш конкуренцията...

Ами аз до колкото си спомням имаше подобни реклами и между coca cola и pepsi :) ама да се оправят там както си искат, аз предпочитам услугите на vivacom пред тези на mtel - имам карти и на двете компании :)

Да живее конкуренцията! :) Искаме ми се обаче да влезнат още 1-2 оператора и тогава наистина цените на мобилните услуги, ще станат ниски. За съжаление поради липсата на достатъчно конкуренция в България плащаме едни от най-високите цени за 1 мин разговор в цяла Европа.

Няма да станат по-ниски! Мобилните оператори тук действат с картелни споразумения. Изобщо, в тази мафиотска държавица, всичко върви нагоре с краката! Големия келепир, намаление с 1 стотинка - прах в очите!

Ами аз до колкото си спомням имаше подобни реклами и между coca cola и pepsi :) ама да се оправят там както си искат, аз предпочитам услугите на vivacom пред тези на mtel - имам карти и на двете компании :)

А в офисите на виваком държанието на служителите включително и на управителите е отвратително ! Защо не споменете за безплатните минути ? Как се делят,примерно имате 100 безплатни от който 50 за мтел и 50 за глобул.... :mad: С голямо нежелание прекратяват договор,връщат те да си пишеш вкъщи молбата,все едно нямат листове и химикали.В офис на М-тел,когато прекратявах договора си ми дадоха лист и химикал и даже служителите откликват на запитвания без да се зъбят ....

Писна ни да звънят и едва ли не да наричат майка ми лъжкиня по телефона..... Това аз на кой съм дал телефона,който е на мое име си е моя работа.Никъде не е упоменато да съм задължен лично аз да го ползвам.В законово право съм даже и да го заровя,ако поискам ...

При разговор защо искам да прекратя договора си им отговорих '' просто не искам да използвам услугите ви, защото няма да провеждам разговори към вашия оператор'',а те ми отвърнаха '' Вие смятате изобщо да нямате телефон ли ? '' :mad::shock11: Те ще ми кажат дали ще имам телефон и на кой оператор ще съм клиент.Оставиха ми молбата при една голяма купчина с молби и това в малък град,камо ли в Пловдив,софия.....Какви ли камари има там ...

Повече никога на виваком ! Хората,който виждат с очите си случеи като моя и те се отказват,мойте роднини и те няма да си имат взимане даване с този оператор.От един такъв случей се оказва,че не губят само един клиент .... Сами служителите си изяждат хляба с некултурното си поведение.

Всеки сам решава на кой мобилен оператор да е клиент,но когато се опари човек един път той не смее повторно да го направи.С един договор за една година,колко пъти ме опариха не си е истина ....

Точно заради описаното от Ласков премахнах картите си на Виваком и Глобул, и си останах само на Мтел. Колебая се да кажа кои са по-отвратителни - Вивите или Глобулите, но и двата оператора имах проблеми при прекратяването на договорите, унизителни подмятания и хиляди листове за подписване. Колкото до Боба и Кольо - пъна порграфия са и двете "дъщерни фирми", защото за пред Европейксата комисия нашите ги представят като "независими оператори", пример за конкуренция и т.н., а всъщност става дума за картел, още по-голям от колкото тоя при горивата.

А в офисите на виваком ...

Ами незнам, аз не съм виждал такова отношение. Два пъти съм взимал телефони от Vivacom и двата пъти не са били за мен, били са за подарък и двата пъти съм им казвал че телефона не е за мен и ще е за подарък, дори втория път написахме гаранционната карта на името на човека за когото е телефона. Телефоните им не са кодирани. Имал съм 3 карти на мое име (в момента са само 2) които съм дал на мой близки за да ги ползват, на служителите съм им казвал че картата не е за мен а ще я ползва баба ми (примерно) - никакъв проблем. Всеки си има виждания за нещата но мойте са такива: Mtel loop 4.90 лв такса на месец + телефон на изплащане за 19 лв ~ 3 карти на Vivacom с обща такса 22 лв + 2 телефона на изплащане на общо за около 36 лв на месец - т.е. на двете места плащах почти едно и също за месеца, като от mtel-ската карта говорех главно на loop и с mtel. И понеже преди ходех в Handy да си плащам сметките (вече няма да ходя там че ще ме изядат с парцалите в опити да ми набутат нови планове, телефони, лаптопи, гражданска отговорност, застраховки и т.н. :D ) като ме питат там защо сметката ми е 50 лв, аз незнам какво да им кажа, защото незнам от къде идват тия сметки :D странното е че след като изплатих телефона на вече плащам около 7-10 лв на месец :D

А какво стана като mtel си объркаха там фактури и т.н. освен да ти пращат фактура за 4-5 месеца на веднъж, аз дори получих и писмо че ще ме дават на съдия изпълнител ... Един колега е в група с 20 човека и получиха фактура за 2 месеца на скромната сума от ... 3 600 лв (това при положение че обикновено на човек се падаше да има по 15-20 сметка за плащане на месец)

А какво стана когато преди месец - два vivacom имаха проблем с услугите си в цялата страна (макар че аз тогава нямах проблеми) ? Подариха 50 безплатни минути към Vivacom и 1 седмица интернет срещу заявяване, че искаш да ги ползваш тия неща на сайта им (колко са си изпълнили обещанието незнам де, не съм искал да ползвам безплатните минути и без това ми остават от предния месец, а да ... още едно нещо - при Vivacom минутите се натрупват до двойна стойност на тоя които са по план т.е. ако имаш 30 мин на месец може да се натрупат до 60)

То в крайна сметка всеки е имал някакви преживявания с операторите и е останал доволен или не от крайния резултат :) при мен стана така че съм много по доволен от vivacom, а това че половината безплатни минути били зa globul а другите за mtel не съм го чувал, ще питам - може и така да е, може да зависи и от плана. :)

да живее конкуренцията и ние покрай нея, доста бърза реакция е това да смъкнат така цената на боб, сигурно все така ниски ще ги държат цените.

Господин Боб поне не те задължава да презареждаш по 10 лева всеки месец ... :P

Моля ти се не започвай и ти.Мързи ме да пиша затова ще си цитирам мнението от друг форум:

надухте форума с това че бил с месечна такса.Добре каква такса е това да заредиш 10 или повече лева в картата които ти дават право да говориш 1 месец за 11 ст. изразходвайки тези пари.Ако после не заредиш 10 лв. просто почват да те таксуват 34 ст. никой не ти иска да заредиш задължително.

Ако ги изговориш преди края на месеца значи говориш много и ти е изгодно да заредиш още.Ако не просто остатъка ще ти излезе по скъпо но значи че ти стига и никой не те кара да зареждаш повече докато не прецениш че ти трябва.Ако картата не ти трябва може да я дадеш на друг или да я хвърлиш.

Кой те задължава а?

Моля ти се не започвай и ти.Мързи ме да пиша затова ще си цитирам мнението от друг форум:

Кой те задължава а?

Задължават всеки който е закупил такава карта да презарежда всеки месец със сума не по-малка от 10 лева,ако иска да разговаря за 11 стотинки на минута! Това е условие! Ако не се презареди ще се провеждат разговори на по-висока цена.

Спорите и казвате нещо,което съм написал в самия си пост по-горе .... Ама,ако ще спорите четете и обмисляйте написаното преди да избивате комплексите си.Вас ви мързи не само да пишете ами и да обмисляте написаното.

Приятен ден!

Обаче рекламата на Кольо си е брутален удар под кръста... Това си е отвсякъде нелоялна конкуренция и дори би следвало КЗК или КРС да ги глоби.

Да не забравяме оная луда бабичка дето къртеше стени да търси кабели! Не знам удар под чий кръст беше. Време беше Виваком да ударят шамар на М-тел. С този Кольо просто уцелиха 10-ката!

...ие от цялата работа. Обаче рекламата на Кольо си е брутален удар под кръста...

Не казват ли истината в рекламата? Какво е по-точно невярното съдържание и кое по-точно е нелоялна конкуренция - да кажеш, че конкурентите ти предлагат по-лоши условия, от твоите?

Точно заради описаното от Ласков премахнах картите си на Виваком и Глобул, и си останах само на Мтел.

Колебая се да кажа кои са по-отвратителни - Вивите или Глобулите, но и двата оператора имах проблеми при прекратяването на договорите, унизителни подмятания и хиляди листове за подписване.

Колкото до Боба и Кольо - пъна порграфия са и двете "дъщерни фирми", защото за пред Европейксата комисия нашите ги представят като "независими оператори", пример за конкуренция и т.н., а всъщност става дума за картел, още по-голям от колкото тоя при горивата.

При мен пък, в офиса на Vivacom-Бургас ме посрещнаха симпатични и много красиви консултантки, които ме обслужиха относително бързо.

Мога да кажа и как влязох веднъж в магазин от веригата Хенди и веднага ме налазиха да съм преподписвал договор и това най-нахално А пък колко време чаках в офиса на Мтел в Бургас...

А да ти кажа ли как на места обхвата на Мтел така ми пропада и има само на Виваком и тук-таме на Глобул, които не ги харесвам, излъгаха мой познат да подпише договор.

Да не забравяме оная луда бабичка дето къртеше стени да търси кабели! Не знам удар под чий кръст беше. Време беше Виваком да ударят шамар на М-тел. С този Кольо просто уцелиха 10-ката!

Е, поне рекламата беше забавна, ако не друго.

Заключение-Всички сме наясно, че и 3-те оператора не са цвете, аз не харесвам Грабул, с Ментел на места ми се губи обхвата, да не говорим за фактурите, Вивасел за сега малко по-така се отличава, но с онези работи с договори за мъртви и сакати абонати...Абе, и 3-те са един дол дренки, изберете си който ви се вижда по-малко лош и се надявайте всичко да е ОК. Ако станат проблеми..търсете си правата...

Ама,ако ще спорите четете и обмисляйте написаното преди да избивате комплексите си.Вас ви мързи не само да пишете ами и да обмисляте написаното.

Приятен ден!

Не знам аз какви комплекси избивам но видях че всичко написано е защото Вива ти е трън в задника и изобщо не ти пука всъщност кой какво е намалил или задължил.

И явно не обичаш да ти противоречат.

Айде приятен и от мен.

Чак уловка незнам дали е, защото това го казват и на рекламата :) докато при bob до колкокото съм чувал, да си изключиш гласовата поща е 5лв, а разговора с оператор е 60 стотинки. Те затова, сигурно, на рекламата на "Кольо" казват, че се говори безплатно с поддръжката :) рекламата е супер :) mtel ся може и те да пуснат нещо подобно да стане "война" :D нека има конкуренция че да печелим и ние от цялата работа.

Еее колега, тва че ако заредиш с по-малка от 10 лв. сума говориш на 34 ст./мин. не го казват в рекламата на Кольо, мола ти се, има го като инфо в сайта им, ако не те мързи да четеш и осмисляш. Обаче в рекламата се казват само убавите неща за бай Кольо и лошите за Бобецо. Ама що не се споменава например, че Колето нема включени безплатни минути и смс-и, докато бай Боб има 150 безплатни мин. и смс-и към всички мрежи... Тва за деактивирането на гласовата поща колко пъти го правиш, ако толкоз те дразни, деактивираш я веднъж и забравяш... Ае със здраве ;)

Обаче тия дни нещо не съм виждала да я въртят рекламата с Кольо, май са я спрели заради намалението на цените на Боб , с тия 10,8ст. към всички и без такса, целия спор по -горе се обезмисля - минути, предплащания, пък към кой колко....Ей затова ми допада боба, щото не мислиш за тия неща.

Редактирано от starwars (преглед на промените)

Нещо се бЪркаш - днес я гледах поне 2 пЪти

Еее колега, тва че ако заредиш с по-малка от 10 лв. сума говориш на 34 ст./мин. не го казват в рекламата на Кольо, мола ти се, има го като инфо в сайта им, ако не те мързи да четеш и осмисляш. Обаче в рекламата се казват само убавите неща за бай Кольо и лошите за Бобецо. Ама що не се споменава например, че Колето нема включени безплатни минути и смс-и, докато бай Боб има 150 безплатни мин. и смс-и към всички мрежи... Тва за деактивирането на гласовата поща колко пъти го правиш, ако толкоз те дразни, деактивираш я веднъж и забравяш... Ае със здраве ;)

Казват че офертата важи само при зареждане на 10 лв в рамките на 30 дни, вярно е че не казват че иначе е на 34 стотинки но ако почнат да казват всичко рекламата трябва да е 5 мин поне :D при bob имаш 150 мин със стартовия пакет за който си плащаш 15 лв, поне така си мисля после вече си плащаш което си изговориш. Един път си изключваш пощата но 5 лв са си 5 лв, това в коя реклама на bob го споменават ? и в коя реклама на bob казват че се плаща разговор с оператор 0.60 лв/мин ? :D здраве да е :) както казах за нас е по добре да има конкуренция - дали ти ще говориш с bob или кольо ... все ми е едно :P важното е да си доволен :)

Обаче тия дни нещо не съм виждала да я въртят рекламата с Кольо, май са я спрели заради намалението на цените на Боб , с тия 10,8ст. към всички и без такса, целия спор по -горе се обезмисля - минути, предплащания, пък към кой колко....Ей затова ми допада боба, щото не мислиш за тия неща.

ей сега я даваха рекламата по ТВ :)

Редактирано от TheDarkAngelOfHope (преглед на промените)

Да се чуди чиляк, с тия "ниски" цени как изкарват, за да пускат толкоз много скъпи реклами, в толкоз много медии? :questions::whist::questions:

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

Нещо се бЪркаш - днес я гледах поне 2 пЪти

Да и аз я гледах снощи, но в този случай, когато от Боб намалха цената, рекламата не става ли подвеждаща? :huh:

да, рекламата в случая ще стане подвеждаща, но мисля, че още в самото начало рекламата с Кольо си беше такава, предвид на това, че ако се вгледаш по-подробно в плана ще видиш че няма някои преимущества като тези на боб, например няма 150 безплатни смс и минути, интересно ми е да видя как ще се развият събитията от тук нататък.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.