Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Подпомагане на АВ програмите с дефиниции,откриване на нови заплахи - част 14

Featured Replies

Чест и почитания за труда на сънародниците в Замунда, а и не само там. Бедна България все още следва да оценява правилно реалностите. С извинение за оффтопика...

• Отговори 2,4k
  • Прегледи 118k
  • Създадено
  • Последен отговор
системата ми се рестара сама от самосебе си 2 пъти за последните няколко часа , явно нещо е останало , но няма никакви странни процеси и хитман про също нищо не намира
Hitman Pro и аз го ползвам....Недостатъчен си е. Убедил съм се.

Ако имате съмнения, просто не го инсталирайтте. Едва ли е нещо без което да не може да минете, ако става въпрос за игра...

Няма смисъл да рискувате.

Е как да няма смисъл. Най големия смисъл за риск са точно игрите.

Може би не знаете но аз съм "геймър" и 80% от времето на компа прекарвам в играене на игри... Най-новите, най-скъпите....

Аз съм почти на 40..., познайте пък тогава кое е най-важно за тинейджърите -това са игрите, и то кракнатите... Ако се заразя от крак на Crysis3 (например) най мало ще ме е яд...

системата ми се рестара сама от самосебе си 2 пъти за последните няколко часа , явно нещо е останало , но няма никакви странни процеси и хитман про също нищо не намира

Я минете оттук...

Ще го пратиш ли на MBAM, че не се засича или аз да го направя?

Ми като е свален от тук http://vxvault.siri-....siri-urz.net?? ;) но може да е морфирал тъй,че го прати ти. Аз МВАМ заради бета тестването на Касапа нямам.

Касперски след захранката вече го лови Trojan.Win32.Yakes.aegx

Публикувано изображение

пп. Ето и адреса:

http://live.cougarsupport.info/download.php?email=ro7ma0Eey5%40ieSei5chee.com&remind=Send+request

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

За пращане.

Това, почти никой не го лови:

https://www.virustot...sis/1338637038/

Помислих да не е "счупен" файла и го стартирах. Не е повреден.

Браво наEmsi.

Изпратено на НОД32.

Преди да ми заключи десктопа, PCTools Firewall засече дейността му съобщавайки, че иска вземе контрол над системата и, че създава рег. ключ ... HKLM...не съм сигурен.../LOGON и ме пита какво да прави. След като му дадох да, ПРАС!

livesp.exe

CRC32: 5C3CD684

MD5: 5583E61FA55CC7F99CC331D81C8B5B8E

SHA-1: 20D2C58F6F519E77C39609161BB77038CD1345C7

Detection ratio: 5 / 42

https://www.virustot...sis/1338612579/

Изпратено на нод.

Текстовый документ.txt

Редактирано от М. Дамянов (преглед на промените)

В случая Симантек е без дефиниция - а за мен това си е и без значение... Не е лошо да се научим ... да изпреварваме някои неща.

Защитата ми го пропуска. А аз дали ще пропусна си е друг въпрос. В кръга на шегата - вероятно пропускам много повече от Симантек - но нали все пак трябва и да е весело...

Редактирано от NEY (преглед на промените)

Nikssi, мога да покажа например нещо азиатско и Касперски и на безобидни неща ще е отново с подобни съобщения.Това може да се случи при всички и това нищо не означава - ако се касае за сложни сработвания.

Nikssi, мога да покажа например нещо азиатско и Касперски и на безобидни неща ще е отново с подобни съобщения.Това може да се случи при всички и това нищо не означава - ако се касае за сложни сработвания.

E хубаво но имах впредвид това Detection ratio: 34 / 42 и понеже темата е:

Подпомагане на АВ програмите с дефиниции,откриване на нови заплахи

Да - това е темата. С някоя стара заплаха може да се провери дали и доколко ти работи защитната програма. Понякога вредоносен код ги атакува и след това те са с нарушена функционалност. Ето една такава заплаха от 2008 година . Trojan.Adclicker - според Симантек. Направете нужните изводи - ако програмите Ви не реагират hxxp://www.2shared.com/file/Cs-mu3p1/sample_virus.html P.S. Австрийските програми тук класифицират 22 разнообразни заплахи - прецених, че е редно предварително да Ви е известно.

Редактирано от NEY (преглед на промените)

a-squared Anti-Malware - Версия 6.5 Последно обновяване: 05.6.2012 г. 17:24:29 Настройки на проверката: Scan type: custom Обекти: C:TNNsample virus.rar Проверка на архиви: Включено ADS Проверка: Включено Начало на проверката: 05.6.2012 г. 18:54:38 C:TNNsample virus.rar -> sample virus3ekor dalam program file.rar -> tmp0.exe Открити: Trojan-Downloader.Win32.Small!E2 C:TNNsample virus.rar -> sample virus3ekor dalam program file.rar -> tmp1.exe Открити: Trojan-Downloader.Win32.Small!E2 C:TNNsample virus.rar -> sample virus3ekor dalam program file.rar -> tmp2.exe Открити: Trojan-Downloader.Win32.Small!E2 C:TNNsample virus.rar -> sample virus3ekor dalam program file.rar Открити: Trojan-Downloader.Win32.Small!E2 C:TNNsample virus.rar -> sample virus734914.rar -> 734914734914.dll Открити: Trojan.BHO!E2 C:TNNsample virus.rar -> sample virus734914.rar Открити: Trojan.BHO!E2 C:TNNsample virus.rar -> sample virusantiviirus.rar -> antiviirus.exe Открити: Trojan-Downloader.Win32.Small!E2 C:TNNsample virus.rar -> sample virusantiviirus.rar Открити: Trojan-Downloader.Win32.Small!E2 C:TNNsample virus.rar -> sample virusaxrfgvek.rar -> axrfgvek.dll Открити: Virus.Win32.Agent.LTS!E2 C:TNNsample virus.rar -> sample virusaxrfgvek.rar Открити: Virus.Win32.Agent.LTS!E2 C:TNNsample virus.rar -> sample viruseqbx.rar -> eqbx.exe Открити: Trojan.Win32.Zlob.Q!E2 C:TNNsample virus.rar -> sample viruseqbx.rar Открити: Trojan.Win32.Zlob.Q!E2 C:TNNsample virus.rar -> sample viruskgqfweltgnr.rar -> kgqfweltgnr.dll Открити: Trojan.Win32.Vapsup!E2 C:TNNsample virus.rar -> sample viruskgqfweltgnr.rar Открити: Trojan.Win32.Vapsup!E2 C:TNNsample virus.rar -> sample virusmrvtdpqe.rar -> mrvtdpqe.exe Открити: AdWare.AdSpy!E2 C:TNNsample virus.rar -> sample virusmrvtdpqe.rar Открити: AdWare.AdSpy!E2 C:TNNsample virus.rar -> sample virusokmdepgb.rar -> okmdepgb.dll Открити: Virus.Win32.Agent.LTS!E2 C:TNNsample virus.rar -> sample virusokmdepgb.rar Открити: Virus.Win32.Agent.LTS!E2 C:TNNsample virus.rar -> sample virusProgram Files.rar -> tmp2.exe Открити: Trojan-Downloader.Win32.Small!E2 C:TNNsample virus.rar -> sample virusProgram Files.rar -> tmp0.exe Открити: Trojan-Downloader.Win32.Small!E2 C:TNNsample virus.rar -> sample virusProgram Files.rar -> tmp1.exe Открити: Trojan-Downloader.Win32.Small!E2 C:TNNsample virus.rar -> sample virusProgram Files.rar Открити: Trojan-Downloader.Win32.Small!E2 Проверени 1 Открити 22 Край на проверката: 05.6.2012 г. 18:54:49 Да се чуди човек защо на никой не му е интересно...

Да се чуди човек защо на никой не му е интересно...

Който може да чете между редовете няма да се чуди :P

Как да го тълкуваме? Пълно е с мутиращи буболечки и не виждам нищо впечатляващо. Впечатлявам се само когато успеят да преодолеят защитата на маниак като мен. Случва се много рядко. Ето и един реален Sality hxxp://www.ziddu.com/download/19471045/Sality.rar.html Защитата ми го блокира и не ме интересува дали се пробва и още да мутира.Какво биха споделили четящите между редовете?

=====Ето и един реален Sality hxxp://www.ziddu.com/download/19471045/Sality.rar.html Защитата ми го блокира и не ме интересува дали се пробва и още да мутира.Какво биха споделили четящите между редовете?

Публикувано изображение

pxtns.exe Обнаружено: Virus.Win32.Sality.bh 6.6.2012 г. 23:14:54 ч. h ttp://downloads.ziddu.com/downloadfiles/19471045/Sality.rar//

......... Ето и един реален Sality hxxp://www.ziddu.com/download/19471045/Sality.rar.html Защитата ми го блокира и не ме интересува дали се пробва и още да мутира.Какво биха споделили четящите между редовете?

Светкавично :)

Публикувано изображение Публикувано изображение

Редактирано от hUstle (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.