Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Подпомагане на АВ програмите с дефиниции,откриване на нови заплахи - част 14

Featured Replies

"0ооlllodox.bg/files/dw?a=7265e9782a" Виждам отново

Internet Explorer не може да покаже уеб страницата

А Нод 32 какво засича или не засича - не се ангажирам да коментирам.

Аз пък това виждам :ph34r:

Публикувано изображение

....и сигурно вече съм заразен поради липсата на SEP на компа ми :sobbing:

• Отговори 2,4k
  • Прегледи 118k
  • Създадено
  • Последен отговор

Ох, за съжаление не стигнах HJT отбора. Рестарт и нямах интернет. Омотах се ядосах се и преинстал.

Бтв, Conficker се чисти сравнително лесно с малко скриптове. Трябваше да не бързаш, но нищо де. Явно си нямал втори комп, който е имал интернет за да постнеш тема. :)

Аз отивам да тествам един рууткит, който модифицира BCD настройките за да позволи зареждането на цифрово неподписани драйвъри под x64. Засега не мога да го публикувам.

Аз пък това виждам :ph34r:

Публикувано изображение

....и сигурно вече съм заразен поради липсата на SEP на компа ми :sobbing:

SEP 12 също е недостатъчен - затова DW 2.56 вече над месец при мен му е в компания... Май няма подобна друга подобна условно безплатна защитеност на такова ниво...При друго мнение - посочете я и аз ще имам мотив за съпоставки. За мен вече е неморално да ползвам платени програми с откраднати ключове откъде ли не...Омръзнало ми е.

К'во пак става с теб, градски? Къде си ходил? Относно подозрението за флашката: нямаш ли инсталирана ваксиниращата Панда? задължителна е според мен! Друг път недей ползва Емсисофт като основна защита...за скенер става, но за базова защита- недей!

Еми, а де! Бе Емсисофт става, ма за активно браузване... по няккви техносайтове да съм ходил - аз от "онея" сайтове не посещавам. Имам предвид Емсисофт, която е с реалновремева защита, не безплатният скенер...

Редактирано от М. Дамянов (преглед на промените)

А аз все съм в "онея" сайтове. Защитата ми сега май превъзхожда възможностите на атакуващите. Те ще трябва още здраво да творят и да не забравят, че на някои хора не им е невъзможно и да ги поизпреварят...

Приятелю NEY искам да те попитам ти да не да имаш до иконата на Христос, икона на SEP ? Честно братле малко в повече идват тези "благословии" :) Жив и здрав, лека вечер.

Редактирано от hUstle (преглед на промените)

Продължение: Снощи ми хрумна друго предположение: gmail. Значи, открих си поща там още, когато бе с покани, но безпричинно по едно време почна да се пълни със спам и усетих, че вграденият им филтър не е добър май, заради това я изоставих. Не я бях ползвал за реговe..Не бях влизал отдавна, но наскоро ми се наложи да вляза. Това стана след случая с CloudFlare, и понеже тъпаците от Гугъл не казаха истината (знаели са от края на май!!! а може и по-рано) веднага, помислих, че това засяга само въпросният доставчик, а работата излиза май, че е била дебела. Ще видим... Нямам толкова много пароли и за пощите ги помня, но каква изненада, не ме пусна. Викам си: "не съм влизал отдавна сигурно съм я забравил (принципно не ми се случва). " Предложиха ми да я възстановя. Ок. И тука идват забавни неща. Първо, искаха да въведа новата парола на сайта. Обикновено, даваш си мейла, те ти пращат временна парола, която ти да промениш. Или има някакъв друг начин на верификация, че съм именно аз. Такъв нямаше!!!Следващото нещо, което супер ме учуди (и това вярвам е още една глупост на малоумниците от Гугъл) ми предоставиха подсказка ! за имейла ми в следната форма: [първа буква от името на пощенския акаунт][звездички, точно толкова, колкото са буквите до][последна буква на пощенският акаунт]@[първа буква от името на пощенската услуга][звездички, точно толкова, колкото са буквите до][последна буква на пощенската услуга].[разширението]. Нещо такова: p********r@е***l.us Не трябва да си гениален социален инженер, например, за да се сетиш, че последното ще да е email.us, нали? Не беше истина просто. Та кой ми е пратил писмото - дали наистина Гугъл или... А в рефералният ми за Гугъл мейл адрес почнаха да пристигат писма, чиито адрес на подателя изглежда така: два имейл адреса като единият е собственият ми - на същата тази поща, не на Гугъл, както и друг адрес. И двата адреса са оградени от: <> За разлика от малоумната поща на Гугъл, спам-филтъра и е железен (поне засега. Да чукна на дърво.) А интересно ми е ако има пробив в google.accounts какво е положението с пустинната социална мрежа на Google? И задава ли се нещо голямо, или това е просто кратък инцидент? Яд ме е, понеже въпреки, че осъзнавах, че може да стане нещо, обичайната ми мнителност не проработи. Та идеята ми е, че работата е станала след цъкането на връзката, а тоя френд с флашката, може би е доомазал нещата, а и ако Шадоу се е издънил... Сега за сега грижи нямам (чукам на дърво пак). Сега ще разузная как да се свържа с нет (не мога и не мога. Чакам един приятел да хелпне другата седмица. Днес разгледах Убунту 11 и всичко много ми допадна, само с лана не се оправих. Игри много рядко играя, така че няма да ми е дерт, предполагам) и Убунту и май-май ще се раззделям с чичко Бил. Може би в малко по-дългосрочен план, де. ред. И още нещо, стената на Комодо ми показваше на главната си страница svchost оцветен в червено и въпреки това го пренебрегнах...

Редактирано от М. Дамянов (преглед на промените)

Преди ползвах Убунту и останах доволен,ама пустите му игри.Публикувано изображение

Продължение:

Снощи ми хрумна друго предположение: gmail.

Значи, открих си поща там още, когато бе с покани, но безпричинно по едно време почна да се пълни със спам и усетих, че вграденият им филтър не е добър май, заради това я изоставих. Не я бях ползвал за реговe..Не бях влизал отдавна, но наскоро ми се наложи да вляза. Това стана след случая с CloudFlare, и понеже тъпаците от Гугъл не казаха истината (знаели са от края на май!!! а може и по-рано) веднага, помислих, че това засяга само въпросният доставчик, а работата излиза май, че е била дебела. Ще видим...

Нямам толкова много пароли и за пощите ги помня, но каква изненада, не ме пусна. Викам си: "не съм влизал отдавна сигурно съм я забравил (принципно не ми се случва). " Предложиха ми да я възстановя. Ок. И тука идват забавни неща.

Първо, искаха да въведа новата парола на сайта. Обикновено, даваш си мейла, те ти пращат временна парола, която ти да промениш.

Или има някакъв друг начин на верификация, че съм именно аз. Такъв нямаше!!!Следващото нещо, което супер ме учуди (и това вярвам е още една глупост на малоумниците от Гугъл) ми предоставиха подсказка ! за имейла ми в следната форма:

[първа буква от името на пощенския акаунт][звездички, точно толкова, колкото са буквите до][последна буква на пощенският акаунт]@[първа буква от името на пощенската услуга][звездички, точно толкова, колкото са буквите до][последна буква на пощенската услуга].[разширението]. Нещо такова:

p********r@е***l.us

Не трябва да си гениален социален инженер, например, за да се сетиш, че последното ще да е email.us, нали?

Не беше истина просто. Та кой ми е пратил писмото - дали наистина Гугъл или...

А в рефералният ми за Гугъл мейл адрес почнаха да пристигат писма, чиито адрес на подателя изглежда така:

два имейл адреса като единият е собственият ми - на същата тази поща, не на Гугъл, както и друг адрес. И двата адреса са оградени от: <>

За разлика от малоумната поща на Гугъл, спам-филтъра и е железен (поне засега. Да чукна на дърво.)

А интересно ми е ако има пробив в google.accounts какво е положението с пустинната социална мрежа на Google? И задава ли се нещо голямо, или това е просто кратък инцидент?

Яд ме е, понеже въпреки, че осъзнавах, че може да стане нещо, обичайната ми мнителност не проработи.

Та идеята ми е, че работата е станала след цъкането на връзката, а тоя френд с флашката, може би е доомазал нещата, а и ако Шадоу се е издънил...

Сега за сега грижи нямам (чукам на дърво пак). Сега ще разузная как да се свържа с нет (не мога и не мога. Чакам един приятел да хелпне другата седмица. Днес разгледах Убунту 11 и всичко много ми допадна, само с лана не се оправих. Игри много рядко играя, така че няма да ми е дерт, предполагам) и Убунту и май-май ще се раззделям с чичко Бил. Може би в малко по-дългосрочен план, де.

Да при забравена парола и когато не си влизъл доста време в акаунта си ,пак има питане относно имейла на който се получава резервната парола и е точно с такава подсказка. Тъй че ако това те тревожи не е от цъкането върху бубата. Бай гого си е такъв - шпионин!

hxxp://www.2shared.com/file/Xm8ITxp7/decrypter.html

Публикувано изображение

Не знам защо такива файлове се дават тука?

https://www.virustot...2a836/analysis/

За проверка ще реагира ли инсталирания антивирус. Ако мълчи - правилно е да се преинсталира или да се смени с друг. Ето и нещо по-различно hxxp://www.mediafire.com/?wmvxsta31wruipg https://www.virustotal.com/file/616ed8002b3fc2dcbda01de6340b5b6581b012ced67d2deea84cd37815b201a3/analysis/1339871980/

Редактирано от NEY (преглед на промените)

hxxp://www22.zippyshare.com/v/14018111/file.html

От папката на PotPlayer. :ohmy:

https://www.virustot...2d474/analysis/

PEiD packer identifier

Petite v1.4

Petite is a Win32 (Windows 95/98/2000/NT/XP) executable (EXE/DLL/etc...) compressor. The compressed executables decompress themselves at run time, and can be used just like the original non-compressed versions. Petite also adds virus detection to the compressed executables - they will check themselves for infection every time they are executed.

PE file compressor by Ian Luck (UK). :)

http://www.un4seen.com/petite/

Реших да гледам онлайн у дома един от най-интересните филми -

Prometheus / Прометей [2012] Търсачките ме разхождат из руски сайтове и започват едни щуротии... Ето една от тях https://www.virustotal.com/file/223af16e90e694969bc1f31dc2f7dbc6c3e10a4446a994dd2c027687894d0eff/analysis/1339919691/ hxxp://katushka.net/groups/films/feature/37744/ Подобен филм най-добре е да си се гледа на кино.

Реших да гледам онлайн у дома един от най-интересните филми -

Prometheus / Прометей [2012] Търсачките ме разхождат из руски сайтове и започват едни щуротии... Ето една от тях https://www.virustot...sis/1339919691/ hxxp://katushka.net/groups/films/feature/37744/ Подобен филм най-добре е да си се гледа на кино.

Публикувано изображение

hxxp://preventionperfomancedata.in/39f678a0d39279b6/1/

Публикувано изображение

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.