Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Подпомагане на АВ програмите с дефиниции,откриване на нови заплахи - част 14

Featured Replies

Не мога да схвана какво имаш предвид. 15/41 едва ли става въпрос за FP.

Тогава стартирах лично файлчета за Волво от 2003 г. Може да проследите мненията. ESET ми са "на мушката" заради 74 награди при Вирусбюлетин.... Не следваше ли да е извън възможностите ми да им установявам случаи с FP!? Няма лошо в дискусията да се включат и техни експерти.
  • Отговори 2,4k
  • Прегледи 118,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

При моите настройки, непознат за Симантек файл няма да може да стартира - това е точен подход при среща с все още неизвестен вредоносен код. Обаче се блокират и безопасни непознати файлчета,a това не е FP.

Те хората от Symantec са го написали

When you set the sensitivity level higher, Download Insight detects more files as malicious and considers fewer files as unproven. At higher levels, Download Insight returns more false positive detections. Only the files with the best reputations are allowed.

At lower sensitivity levels, Download Insight detects fewer files as malicious and returns fewer false positive detections. However, more files are considered unproven

Явно само ти нещеш да го приемеш.

И друг път чети Help-a на програмата, преди да спориш.

Публикувано изображение

Редактирано от nikval (преглед на промените)

Аз по принцип с никой не споря. Help-a на програмата въобще не е за такива като мен. Направо им тероризирам програмата, а те вероятно са ми и благодарни - защото всичко "отлита" в облака им. Даже и аз съм доволен - ползвам у дома безплатно пълнофункционална корпоративна версия. Например KIS 2012-2013 ми изглеждат като детски занимавки спрямо SEP 12. Не желая никого да засегна с мнението си. Не е ли време пак да се подават още опасни файлчета, пък ако ще и пак да са FP! Поздрави

Какво ли "елиминира" този китаец? Нещо не може да се стартира това файлче при SEP 12. Няма нищо за елиминиране...

Какво ли "елиминира" този китаец? Нещо не може да се стартира това файлче при SEP 12. Няма нищо за елиминиране...

Пак глупости пишеш,след стартиране на файла от пост : http://www.kaldata.com/forums/topic/192967-%d0%bf%d0%be%d0%b4%d0%bf%d0%be%d0%bc%d0%b0%d0%b3%d0%b0%d0%bd%d0%b5-%d0%bd%d0%b0-%d0%b0%d0%b2-%d0%bf%d1%80%d0%be%d0%b3%d1%80%d0%b0%d0%bc%d0%b8%d1%82%d0%b5-%d1%81-%d0%b4%d0%b5%d1%84%d0%b8%d0%bd%d0%b8%d1%86%d0%b8%d0%b8%d0%be%d1%82%d0%ba%d1%80%d0%b8/page__st__1360#entry2306533

Публикувано изображение

Как няма нищо, това си е троянче.Бахти щом SEP мълчи, значи файла е повреден,а?

Как няма нищо, това си е троянче.Бахти щом SEP мълчи, значи файла е повреден,а?

Китаец лови нещо, което при Симантек изобщо не стартира,,, Без коментар, че стана като виц...

Ама не е само китаеца бе Тодоре,немците също го хванаха (Avira) както и Австийците (Ikarus) и Японците (TrendMicro)... Все тая.

Редактирано от luckyboy (преглед на промените)

Те тези са безхаберни спрямо китайските мутации и често са съвсем неадекватни. Какво ли са хванали немци, японци и австрийци? И защо изобщо му позволиха да се стартира? От незнание ли?

Грандовете мълчат....Kingsoft успешно го елиминира.

https://www.virustot...sis/1345299296/

http://dox.bg/files/dw?a=b78906d274

Касперски както показва във вирус тотал няма дефиниция. Затова пък SW си свърши работата.

Тествано в интерактивен режим. Стартираме и до този прозорец избирам разрешаване.

1. Разрешаваме

Публикувано изображение

2. Избираме маркираното - изтриване

Публикувано изображение

3. Избираме маркираното - да обработи съобразно по-рано зададените параметри - изтрий

Публикувано изображение

След малко за спорта клип на автомат.

http-~~-//youtu.be/hvgERjdC7eQ

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Да му се блокира стартирането е несложна работа. Абсолютно се обезсмисля азиатския нов код. Но трябва и да се направи. При Symantec тези неща не от вчера са и практика. Постове като 1381 са безсмислени и смешни. Не пишете още подобни.

Да му се блокира стартирането е несложна работа. Абсолютно се обезсмисля азиатския нов код. Но трябва и да се направи. При Symantec тези неща не от вчера са и практика. Постове като 1381 са безсмислени и смешни. Не пишете още подобни.

Тодоре,виж сега.

Всеки тука ти представя инфо за това как се е държала програмата.Ти пишеш само едно и също,повтаряш като повредена грамофонна плоча.

Най лесно е да се блокира изпълнението,както с Касперски,така и с Есет който ти толкова хули напоследък. Знаеш,че най-малко пък ще съм привърженик на Есет ама твоето просто накъртва...

Обясни как ще блокираш непознатият код с домашен продукт на Симантек,как ще го настроиш.

Снимки,клипчета или може някаква връзка да се прочете нещо полезно.

Нищо лично знаеш.

Поздрави :)

След малко за спорта клип на автомат.

http-~~-//youtu.be/hvgERjdC7eQ

11 съобщения, при които 2 пъти се искаше намеса на потребителя!

Да ти еб@ и "автомата", да ти еб@ комфорта за потребителя!

Благодаря за "рекламата" която направи на Касапа в режим "Автомат"...так держать!!! :yanim::hush:

Ники, и защо да го правя? Аз избягвам да се занимавам с безсмислени и неефективни неща. Не правя снимки и клипове - защото не е нужно да харча от времето си. Касперски и Есет засега с нищо не са привлекли вниманието ми и изобщо не ме интересуват .Поне на този етап... Поздрави

Благодаря за "рекламата" която направи на Касапа в режим "Автомат"...так держать!!! :yanim::hush:

ХАХАХАХА Проектанте, много голям трън в очите ти е тоя Касперски бе.... :D :D :D:wink12:

Редактирано от luckyboy (преглед на промените)

С настройки по-подразбиране,при стартиране на файла:

Публикувано изображение

Публикувано изображение

ХАХАХАХА Проектанте, много голям трън в очите ти е тоя Касперски бе.... :D :D :D:wink12:

Ето го истинския и единствен "автомат"...работа за 3 секунди и само две, при това дискретни и ненатрапващи се, съобщения в долния десен ъгъл, и никакво участие на потребителя! Същия брой съобщения са и когато се стартира файл и работи "Сонара", който в случая не влиза в играта!

Публикувано изображениеПубликувано изображение

В карантината:

Публикувано изображение

Участието ми приключи!

п.п.

В темата ще се включвам само като коректив на очевидни лъжи и манипулация!

Приятна вечер!

https://www.virustot...sis/1345299296/

http://dox.bg/files/dw?a=b78906d274

И защо по дяволите в Тотала ESET УЖ спи ??

Публикувано изображение

Редактирано от hUstle (преглед на промените)

"В темата ще се включвам само като коректив на очевидни лъжи и манипулация!" И как ще стане това - при мои предпочитани настройки е блокирано и първоначалното стартиране!?

Един прозорец,само един прозорец - тогава когато пита за сканиране или обработка съобразно зададеното действие.

Това,че отворих главният прозорец беше да се види какво изписва,че е открито. Когато не виждаш,по-добре да мълчиш! Останалите съобщения в трея са информативни и могат да се избегнат от настройките за уведомяване. Сканирането след намиране на активни заплахи също може да се спре...

http://youtu.be/x5G2JiOR7dw

Коректив ... :D

Kingsoft изглежда вече е гранд и какво трябва сега да правим? Да изчакваме изводите на азиатеца ли?

Коректив ... :D

Точно преброяване (със снимки)- 9 уведомявания, от които 1 изискващо намеса!

1. До тук- добре

Публикувано изображение

2. Т'ва к'во ме интересува?

Публикувано изображение

3. А това за чий ми е?

Публикувано изображение

4. А!!!.....нъл беше на "автоматик", бе? :no-no: Че на всичко отгоре заема и 25% от екрана!

Публикувано изображение

5. тоя продължава да ме занимава със себе си....

Публикувано изображение

6. И пак продължава да бълва...

Публикувано изображение

7. До кога....?

Публикувано изображение

8. А!??? това вече го видяхме веднъж.... :eek:

Публикувано изображение

9. Кво става тука, ве....още едно повторение... :no-no:

Публикувано изображение

10. Свърши се най-накрая! :(

Публикувано изображение

Kingsoft изглежда вече е гранд и какво трябва сега да правим? Да изчакваме изводите на азиатеца ли?

Гранд ли? Та коя антивирусна се води за такъв?

Въпросният антивирусен софтуер си лови достатъчно добре, за да предпазва средностатистическия "сърфист".

Редактирано от dokalorm (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.