Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Подпомагане на АВ програмите с дефиниции,откриване на нови заплахи - част 14

Featured Replies

pass: infected

Публикувано изображение

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

• Отговори 2,4k
  • Прегледи 118,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

pass?

Ми стандартна: infected

пп.Редактирах горният пост. Винаги ползвам стандартната парола,въпреки критиките,че била сложна.

Не само .... FP си е последния пример http://www.xotspot.c...z-internet.html

От един пример и то според теб, съдиш за слабост... ESET е сред програмите даващи най-малко FP ! Това можеш да си го провериш и да го запомниш, ако ли не можеш аз ще ти го напомням.... Разбрал си от FP ...

Редактирано от hUstle (преглед на промените)

Трикове за по-бърз uTorrent и P2P телевизия http://www.lvllord.d...n&url=downloads

Този файл го ползвам от една камара време

И по-бърз uTorrent и P2P телевизията от колкото си плащаш няма да станат.

Редактирано от nikval (преглед на промените)

ESET съвсем не е сред програмите даващи най-малко FP. Нямаше често да им намирам подобни грешки ... 74 -те награди при Вирусбюлетин са стъкмистика. Според мен.

ESET съвсем не е сред програмите даващи най-малко FP. Нямаше често да им намирам подобни грешки ... 74 -те награди при Вирусбюлетин са стъкмистика. Според мен.

Я сега да видим защо не реагират толкова защитни програми.

https://www.virustotal.com/file/16d5a9b6b9c512aafeec11f0abf4d261acbdc41ba54b7438b8b6f56d66edc000/analysis/1345228276/

http://www32.zippyshare.com/v/42407832/file.html

Я сега да видим защо не реагират толкова защитни програми.

https://www.virustot...sis/1345228276/

http://www32.zippyshare.com/v/42407832/file.html
SEP 12 блокира заради репутация - защото по-малко от 5 ползватели на Симантек са видяли файлчето за последните 2 дни. Трябва ли да изключа защитата си за да го стартирам успешно?

SEP 12 блокира заради репутация - защото по-малко от 5 ползватели на Симантек са видяли файлчето за последните 2 дни. Трябва ли да изключа защитата си за да го стартирам успешно?

Нали говорим за FP :rolleyes: Доколкото схващам SEP/Symantec изобщо няма никакви такива фалшиви сработвания.

Какво излиза? Скача на тестов файл :D Що не го стартираш и да видиш какво толкова ще навреди.

ESET ... 74 -те награди при Вирусбюлетин са стъкмистика. Според мен.

То от теб нищо различно не съм очаквал и да чуя ;) Не е ли нещо положително за SEP не е вярно.... много накъртваш пич, ама много :yanim::tease2::angry22:

Редактирано от hUstle (преглед на промените)

И по-бърз uTorrent и P2P телевизията от колкото си плащаш няма да станат.

Може би са открили формулата как от килограм брашно могат да правят два килограма хляб :P Дали има Аборигени които да вярват че това ще увеличи скоростта на интернета им ? !

Нали говорим за FP :rolleyes: Доколкото схващам SEP/Symantec изобщо няма никакви такива фалшиви сработвания.

Какво излиза? Скача на тестов файл :D Що не го стартираш и да видиш какво толкова ще навреди.

Ще блокира определено време - докато бъдат достигнати критериите на настройките за репутация. Липсва дефиниция. Не се касае за фалшиво сработване, защото подобни настройки се задават от ползвателя с превантивна цел. Вярно е, че ще блокира всички непознати файлчета, но нали аз съм го настроил така да работи...

Ще блокира определено време - докато бъдат достигнати критериите на настройките за репутация. Липсва дефиниция. Не се касае за фалшиво сработване, защото подобни настройки се задават от ползвателя с превантивна цел. Вярно е, че ще блокира всички непознати файлчета, но нали аз съм го настроил така да работи...

Ти ще го настроиш SEP имаш тази възможност ами домашните потребители?

Разбери ме правилно. Нямам нищо против политиката на компанията - тя така е решила. Тука поставям въпроса за фалшивото сработване,защото файла се блокира от Симантек поне според тебе и Вирус Тотал,а той дали е зловреден или не е вече въпрос на допълнително изследване.

Беше поставен въпроса за Есет и неговите фалшиви сработвания. Нима при други ги няма,като например този файл?

ESET съвсем не е сред програмите даващи най-малко FP.

Ами продуктите на Симантек къде са според тебе?
Download Insight при програмите на Симантек може да се настройва по множество начини. При моите настройки, непознат за Симантек файл няма да може да стартира - това е точен подход при среща с все още неизвестен вредоносен код. Обаче се блокират и безопасни непознати файлчета,a това не е FP. Ако изключа Download Insight, съвсем не ми е лесно да намеря FP при дефиниция или при работата на сонара, облака и т.н. Наскоро преинсталирахме XP SP3 при един приятел и той пожела да поставим безплатната версия на Rising,защото някъде бил чел, че работела на пълен автомат без да е нужна намеса на ползвателя. Не искаше CIS или клиентската версия на SEP - защото му изглеждали доста сложни. Rising обаче упорито класифицираше с дефиниция троянец при драйвер на новоинсталираната ОС и не приемаше указания за довереност. Нещата дотолкова се омотаха с китайската автоматизирана програма, та се наложи нов преход към свеж Win и сега човекът е с безплатна програма на Аваст, въпреки, че и тя му се струва сложна... Засега с Аваст няма изненади, но на подобни хора все нещо им се случва...

Download Insight при програмите на Симантек може да се настройва по множество начини.

Айде :ph34r: карай няма да споря,че пак ще се пръкнат двама трима дето сами си дават репутая на постовете. :ph34r:

Нищо не критикувам и нападам. Уточнявам,че мнение като твоето по отношение на Есет и другите програми ,които по някаква причина не са ти любимци е леко пресилено макар,че те също могат да се настроят. Какво да се прави феновете умора нямат. :ph34r:

Можете да видите отново пост 1327 - не ми е ясно как някой би могъл да настрои програма на ESET, та тя да спре да дава FP https://www.virustotal.com/file/7bf3df7d6f5ec36f788cb72b399ace2effaf8d04dec2f6501ef16fbe0601d071/analysis/1345287015/

Можете да видите отново пост 1327 - не ми е ясно как някой би могъл да настрои програма на ESET, та тя да спре да дава FP https://www.virustot...sis/1345287015/

Не мога да схвана какво имаш предвид. 15/41 едва ли става въпрос за FP.

...Обаче се блокират и безопасни непознати файлчета,a това не е FP.

Като не е FP, защо файла отива в карантина? Symantec нали знаеха кой файл е вреден и кой не?

Ааа това последното не го писа ти, извинявай.

... това е точен подход при среща с все още неизвестен вредоносен код.

С риск за повече грешки, от Symantec така се опитват да са с една крачка пред неизвестния вредоносен код.

Редактирано от nikval (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.