Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Подпомагане на АВ програмите с дефиниции,откриване на нови заплахи - част 14

Featured Replies

Така, съгласен съм, че Symantec - Norton е автоматична програма в по-пълния смисъл на думата, но по-добрата защита според мен си е Kaspersky. Едно питане според мен не е такъв проблем при положение, че на потребителя няколко пъти му е алармирано за заплаха, съществува възможност, той да прецени, защото знаем, че понякога познаваме и ползваме програми, които се сигнализират като опасни... а не са ! И към двете програми имам афинитет..... всеки потребител сам да си прецени какво иска да ползва... тука стават сблъсъци на хора с ясно изградени за тях предпочитания..., а няма смисъл от това..., но все пак за това е темата да има огън :) П.С: Искам да разбера от NEY как точно установи, че ESET дава много FP (както пропагандираш в дост твои постове)... човек много хора ще ти се смеят НЕДЕЙ ..... докажи с много на брой примери, не с един.. за да заключиш толкова рязко, предполагам за интлигентен човек си даваш сметка, че трябва да тестваш страшно много, а ти си правиш смешни изводи от засичания на програмите в ТОТАЛА... Смешни изводи, смешни твърдени...

Редактирано от hUstle (преглед на промените)

• Отговори 2,4k
  • Прегледи 118,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Точно преброяване (със снимки)- 9 уведомявания, от които 1 изискващо намеса!

1. До тук- добре

Публикувано изображение

2. Т'ва к'во ме интересува?

Публикувано изображение

3. А това за чий ми е?

Публикувано изображение

4. А!!!.....нъл беше на "автоматик", бе? :no-no: Че на всичко отгоре заема и 25% от екрана!

Публикувано изображение

5. тоя продължава да ме занимава със себе си....

Публикувано изображение

6. И пак продължава да бълва...

Публикувано изображение

7. До кога....?

Публикувано изображение

8. А!??? това вече го видяхме веднъж.... :eek:

Публикувано изображение

9. Кво става тука, ве....още едно повторение... :no-no:

Публикувано изображение

10. Свърши се най-накрая! :(

Публикувано изображение

1. Уведомителните съобщения могат да се спрат,те са само за уведомяване и не изискват никаква намеса.

2. Единствено има един прозорец при който е нужна намеса на потребителя,а не два както ти твърдеше и този прозорец се появява само тогава когато има належаща причина за някакво действие.

3. Двете опции водят до един резултат - вредоносната програма е елиминирана. Няма възможност за някаква грешка.

4. Последата снимка поздрави от мен :D

Така, съгласен съм, че Symantec - Norton е автоматична програма в по-пълния смисъл на думата, но по-добрата защита според мен си е Kaspersky.

Въпрос на удобство и лично виждане.

Едно питане според мен не е такъв проблем при положение, че на потребителя няколко пъти му е алармирано за заплаха, съществува възможност, той да прецени, защото знаем, че понякога познаваме и ползваме програми, които се сигнализират като опасни... а не са !

На практика в конкретният случай какъвто и да е изборът на потребителя няма да направи грешка. Сканирането след установяване на активни заплахи може да е неприятно но е полезно.

И към двете програми имам афинитет..... всеки потребител сам да си прецени какво иска да ползва... тука стават сблъсъци на хора с ясно изградени за тях предпочитания..., а няма смисъл от това..., но все пак за това е темата да има огън :)

Е,няма как да сме всички на едно мнение. Огън е силно казано,по скоро лек спор ;)

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Мъка, мъка и пак мъка....при положение, че всичко е на "автомат"....уж!

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

За целта на експеримента, на всички въпроси е давано- "Доверять"...В крайна сметка нищо не се случи, въпреки предупрежденията за вредност на файла! Върви, че го разбери! Страшно объркана и нелогична програма....не знаеш как ще реагира във всеки един момент...а уж е на автомат, с по-долу посочените настройки:

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

По подразбиране програмата се стартира първо като слабо ограничена,ти и даваш да е доверена а пък тя не иска...защо ли е така?

Защото 98% ограничават програмата ама Проектанта вярва ли.... :D

Странни случки ти се случват наистина. Много странни. При толкова версии слагани и то в последните две седмици един път нямам такива проблеми.

При стартиране на програма без цифров подпис пита един път и после не повтаря,тебе те разпитва като шпионин :D

пп. Що ми се струва,че първите два шота са с един и същ пррозорец? Отворил си само различни настройки.

По подразбиране програмата се стартира първо като слабо ограничена,ти и даваш да е доверена а пък тя не иска...защо ли е така?

• Стартирам файла
  • Скача кафявия прозорец и ме пита! Що ме пита, питам аз!? Нъл е "автоматик%! Нъл автоматично определя групата, що ме пита, к'во да я правя?! И изобщо защо пита,....ЗАЩО?
  • Давам и "доверено" за да видим, какво следва

Защото 98% ограничават програмата ама Проектанта вярва ли.... :D

Аз пак питам- защо тя ме пита? нали е на "автомат"!?

пп. Що ми се струва,че първите два шота са с един и същ пррозорец? Отворил си само различни настройки.

Да, за да се вижда, че става въпрос за един и същи файл, и да се виждат какви са настройките, при това съобщение, за да няма подозрения за шмекерлъци!

Пак казвам- ужасно объркана, нелогична и непредсказуема програма. Уникално "непотребителски" направена програма!

Едно питане според мен не е такъв проблем при положение, че на потребителя няколко пъти му е алармирано за заплаха....

Не само, че е проблем, ами си е много голям проблем! Разбери го и ти- клетия потребител, който е дал 120-130 лв за тая "уникална" програма, едва ли е очаквал, че той ще трябва да преценява как да постъпва програмата в дадена ситуация! Той не е длъжен да е вирусен аналитик, да разбира от принципа на организация на Уиндоус, да разбира от регистри и т.н. за да може да отговаря на въпроси! По дяволите, за какво да си купувам програма за защита на компютъра, която с фабричните си настройки (пък и даже след донастройване), ще ме засипва с една дузина безсмислени съобщения, ще пита какво да прави и като капак ще е по-тромава и по-бавна от друга програма, струваща 3 пъти по-евтино и нищо не питаща???

....съществува възможност, той да прецени....

И как ще "преценява", бе моето момче? Как? Като хвърля боб ли? И защо трябва да се налага изобщо да "преценява"....нали за това си е купил програма?!? Трябва да излезеш от кожата на АВ манияк, който иска всичко да "контролира", за да осъзнаеш за какво изобщо говоря и да разбереш, че не говоря празни приказки! Програмата, по своята същност, може и да е добра (аз лично не съм убеден в това клише, по-скоро е много добър чистач), НО е крайно некадърно направена за ползване, като изобщо не е мислено от гледната точка на обикновен потребител! Точно това е огромният недостатък на Касперски! "На повърхността" са извадени напълно ненужни за потребителя операции, съобщения, прозорци, които отвличат Потребителя от работата му с компютъра!

.....защото знаем, че понякога познаваме и ползваме програми, които се сигнализират като опасни... а не са !

Кои сте тези, които знаете? Манияците ли? Мислиш, ли, че кифлата-перхидролка от 5-ия етаж знае каква програма ползва и какво изобщо прави? И дали изобщо я интересува! не става така пич...много проблеми има в тази програма...много!

Редактирано от Проектанта (преглед на промените)

Здравей Проектанта, искрено се радвам, че отново прописа тук.

за какво да си купувам програма за защита на компютъра, която с фабричните си настройки (пък и даже след донастройване), ще ме засипва с една дузина безсмислени съобщения

Мисля че до някъде имаш право, че Kaspersky задава въпроси по подразбиране, но всичко се променя с една отметка.

Публикувано изображение

Автоматично поставяй в група: за това автоматично ти говоря.

При това положение има две възможности, приложението е доверено или несигурно.

Така отпадат въпросите от Малките и Големите ограничения. Също отпадат и въпросите от проактивната защита, защото приложението ако е доверено, то не се следи. Но ако не, то вече не попада в Малките и Големите ограничения, а направо се блокира от Контрола за програмите, което означава че проактивната защита няма какво да следи и задава въпроси.

Също въпроси от модула, Следене на активността, едва ли ще се покажат.

Единствения въпрос може да дойде от модула, Защита на файловете.

Върни Kaspersky по подразбиране и промени само това което съм показал на снимката и тествай. След ден два кажи какво мислиш.

Приятен ден, отивам на риболов.

Редактирано от nikval (преглед на промените)

Автоматично поставяй в група: за това автоматично ти говоря.

При това положение има две възможности, приложението е доверено или несигурно.

Така отпадат въпросите от Малките и Големите ограничения. Също отпадат и въпросите от проактивната защита, защото приложението ако е доверено, то не се следи. Но ако не, то вече не попада в Малките и Големите ограничения, а направо се блокира от Контрола за програмите, което означава че проактивната защита няма какво да следи и задава въпроси.

Също въпроси от модула, Следене на активността, едва ли ще се покажат.

Единствения въпрос може да дойде от модула, Защита на файловете.

Това, което предлагаш, съм почти убеден без да съм пробвал (по пътя на логиката), че ще проработи, и Касперски наистина ще "замълчи", НО веднага ми възникват няколко въпроса, или по скоро разсъждения:
  • по този начин- реално не програмата пази, а Потребителя "изкуствено" се самопредпазва
  • блокирайки директно непозната програма, Потребителят практически се лишава от възможността да разбере дали реално програмата е вредна или не, тъй като тя е блокирана. Няма да е коректно да се прави аналогия на този блокаж с "репутацията" на Нортон, защото там това се прави от самата програма и не е безприципно, докато тук това е изкуствено зададено от Потребителя, и не е решение на проблемите, които има програмата
  • смяташ ли, че масовият потребител е чак толкова компетентен, за да тръгне да ръчка в настройките на АВ програма, така, че тя да заработи малко-отмалко по- нормално
  • смяташ ли, че е нормално, фабричните настройки на Касперски да са в такова положение, че да бълва десетки съобщения за щяло и нещяло и да иска на всичко от горе- намеса на потребителя във вземането на решения?
  • Смяташ ли, че масовият потребител ще може да се справи с въпросите на Касперски в стил "Стани богат", и необходимо ли е фабрично Потребителя да бъде подлаган на това изпитание?
Мога да продължа да задам въпроси, но ще спра до тук, защото отдавна говорим едно и също нещо и се въртим в кръг!

Вчера някой беше писал, че Касапа ми е бил трън в очите....нямаше да и обърна изобщо внимание на тази програма и да я споменавам, но тя е единствената програма, в този форум, която постоянно се навира под носа на всеки, постоянно се говори колко била велика, как пиле не можело да прехвръкне, как предстояла да излезе n-та "кръпка" на m-та версия, как предстояло излизането на: то не беше Пюрета, Кристали, ONE, SOS-и, КОС-ове, Тотали, Ферарита, Уърк Спейс-ове, бизнес Спейс-ове, Интерпрайс Спейсове, Ендпойнт-ове....и т.н... Е нЕма друг производител с такъв тюрлюгювеч от програми....Ама явно-както казва мечо Пух: "колкото повече, толква повече!"

Е писнА ми на кUр@!

Поредната фалшива тревога Malware Defender vs Trojan.AgentGen-Alient

Бубите от последно поколение се пробват всякакси - за да постигнат целта си. Как ще ги спре "нещо", което не ги вижда? Как ли е с Касперски и с ESET? Резултати https://www.virustotal.com/file/dfee06251565478a7c38e6700d64b25b1277392b2922ebc0aef28998a0af73fd/analysis/1345372133/
Инженере много им е на пилетата на Руснаците какво ти е на к..а. Касперски е направен за Руския пазар. Ако го направят като Нортън просто Руснаците няма да го ползват , техния мозък/манталитет няма нищо общо с този на тлъстите Американци.

Бубите от последно поколение се пробват всякакси - за да постигнат целта си. Как ще ги спре "нещо", което не ги вижда? Как ли е с Касперски и с ESET? Резултати https://www.virustot...sis/1345372133/

Ти пак правиш смешни изводи, върни се малко по-горе в коментарите и виж, че съм показал, че в тотала ESET не хваща дадената заплаха, а в действителност не е така..

Допадаш ми, когато Symantec хваща нещо да се праскаш, а когато мълчи да говориш за FP, че ставаш банална стара грамофонна плоча... Просто ако има опция за скриване на постовете на някой с удоволствие бих дал да са твоите, не си обективен или градивен в постовете си пич... (нищо лично, сигурно и аз не допадам на много хора с писаниците си)...

П.С: в момента съм с NIS 2012 и не мога да покажа, хваща или не ESET, респективно Kaspersky.. Може и да спи.., но това е нормално в някои случаи за всички програми ;)

Редактирано от hUstle (преглед на промените)

Няма как да правя смешни изводи. SEP 12 при мен е с настройки да блокира стартиране на всичко непознато. В този режим програмата е хищник спрямо бубите, а те са си жертви. NIS също е като детска занимавка спрямо възможностите на корпоративната програма. И аз не зная доколко съм обективен - възможно е да ми влияе програмата на янките. SEP 12 сега е доста над конкуренцията, според тях и според мен. В многото тестове и още могат да пробват да доказват всемъзможни други недостоверни неща...

Kingsoft и Comodo спят!

Публикувано изображение

;)

Бубите от последно поколение се пробват всякакси - за да постигнат целта си. Как ще ги спре "нещо", което не ги вижда? Как ли е с Касперски и с ESET? Резултати https://www.virustot...sis/1345372133/

Как ли? Така

Публикувано изображение

Или пък така

Публикувано изображение

Добри блокирания. Ето друго - там Касперски и Нод32 са с дефиниции, а повечето от другите си мълчат. Защо ли е така http://pconverter.com/d/ https://www.virustotal.com/file/ddacb593cc01bcedccb7e4eb936086416b9cb77740ac5b3e772aa72af1e0a827/analysis/1345380994/

===========как предстояло излизането на: то не беше Пюрета, Кристали, ONE, SOS-и, КОС-ове, Тотали, Ферарита, Уърк Спейс-ове, бизнес Спейс-ове, Интерпрайс Спейсове, Ендпойнт-ове....и т.н... Е нЕма друг производител с такъв тюрлюгювеч от програми....Ама явно-както казва мечо Пух: "колкото повече, толква повече!"

Е писнА ми на кUр@!

Ахам дойдохме си на думата. Ясно дразни те това,че има всичките тези теми и обективно правиш твоите тестчета които подчертавам всички тука сме длъжни да приемаме като единствено верни. Е,хубаво приемаме ги и ги оценяваме по достойнство.

Добри блокирания. Ето друго - там Касперски и Нод32 са с дефиниции, а повечето от другите си мълчат. Защо ли е така https://www.virustotal.com/file/ddacb593cc01bcedccb7e4eb936086416b9cb77740ac5b3e772aa72af1e0a827/analysis/1345380994/'>http://pconverter.co...sis/1345380994/

Надявам се шегуваш

Публикувано изображение

Гледам Симантек не го засича. Ясно.

Допадаш ми, когато Symantec хваща нещо да се праскаш, а когато мълчи да говориш за FP, че ставаш банална стара грамофонна плоча...

Интересно,явно има защо.

Оооо отдавна го намерих

http://ak.imgfarm.com/images/nocache/vicinio/205320000/43148-120712173556/VideoDownloadConvertSetup2.5.5.6.HJman000.exe

Публикувано изображение

Надявам се не е нужно допълнително да обяснявам що е това not-a-virus :)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.