Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Подпомагане на АВ програмите с дефиниции,откриване на нови заплахи - част 14

Featured Replies

Ясно дразни те това,че има всичките тези теми и обективно правиш твоите тестчета които подчертавам всички тука сме длъжни да приемаме като единствено верни.

• това не са тестове, а демонстриране на принципа на работа на програмата, наречена Касперски
  • трагичното е не, че са напълно обективни (което е факт), а че програмата има толкова много вградени кусури и недомислици, че даже и с донастройване пак си остава неудобна за работа
  • това, че твоите "тестове" показват само и единствено когато Касапа НЕ се дъни, е поредното доказателство за тяхната НЕдостоверност
  • това, че програмата Касперски е супер-преекспонирана в този форум, също е неоспорим факт
Лека вечер!
  • Отговори 2,4k
  • Прегледи 118,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

-

Мога ли да попитам за практическия смисъл на тази микро-лекция, изнесена в това съобщение?? Небоходима ли тази "енциклопедична" информация в това съобщение, питам аз, и каква е реалната полза от това? Да, това може да е любопитно като информация, но не му е мястото в това съобщение!

Публикувано изображение

Редактирано от Проектанта (преглед на промените)

това не са тестове, а демонстриране на принципа на работа на програмата, наречена Касперски

Демонстрация се прави единствено от запознат с програмата човек. Не такъв който пита и не знае отговорите.

трагичното е не, че са напълно обективни (което е факт), а че програмата има толкова много вградени кусури и недомислици, че даже и с донастройване пак си остава неудобна за работа

Прав си, трагично е незапознат с програмата вместо да пита да дава съвети.

това, че твоите "тестове" показват само и единствено когато Касапа НЕ се дъни, е поредното доказателство за тяхната НЕдостоверност

Тука ще отбележа две неща:

1. Не правя тестове,аз участвам в такива съобразно скромните си възможности.

2. Възможно е при мене да е различно поради ред причини. Може и да съм по запознат с програмата за разлика от теб например.

това, че програмата Касперски е супер-преекспонирана в този форум, също е неоспорим факт

Касперски тука излиза на преден план единствено когато някой като тебе го тества с цел да покаже полко велика е програмата която ползва.

Например ти Нортон. Всяка програма има своите недостатъци но ти твърдиш и натрапваш единствено недостатъците на другите програми и величаеш Нортон. Хубава програма,с традиции. Имам и доверие и ми харесва но определено почна да ми втръсва това повтаряне на Симантек.

Справка - виж последните постове.

Лека вечер!

Лека и на тебе , макар, че все още слънце грее. :)

Вдигна ли нивото на форума или пада още? Направо не е за вярване. След един пост от мене,в който дадох снимки в интерактивен режим(за да е видно точно какво засича) излиза мистър ПроеКтиращ и почва компетентно да извърта темата,както му се харесва.

Предполагам ще последват обидни епитети и сълзливи постове.

Приятен ден все още и лека вечер.

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

"Допадаш ми, когато Symantec хваща нещо да се праскаш, а когато мълчи да говориш за FP, че ставаш банална стара грамофонна плоча...

Интересно,явно има защо." Нещо пак нищо не схванах. Препоръчвам програми допускащи безплатно ползване у дома. Мога все да съм с програми на Касперски или ESET - докато е зле защитата на лицензионните им права. Ключове колкото искаш в мрежата. Но не го препоръчвам - защото е неморално и е излишна загуба на време да ги търсиш, инсталираш, обновяваш и т.н. И отгоре на всичко пак нещо е съмнително и "явно има защо".... Лично аз не виждам нищо обосновано и логично в подобни абсурдни съмнения.

Вдигна ли нивото на форума или пада още? Направо не е за вярване.

Нали знаеш, че като участвам аз, нивото рязко пада, заради напълно безпочвените ми и неаргументирани писаници! Затуй ще те оставя да се вихриш....поне за месец, че може и за по-дълго!

Най-лошото е да нямаш собствено мнение... пробвай и сам прецени, кое те устройва повече...

"not-a-virus" хем не е вирус, хем може и да е вирус... Уникално квалифициране, ползвано и за шпионски приложения. Австрийците също го ползват. Според мен те така само излишно си доусложняват практиката. На /??gen/ бих препоръчал да си хареса някоя безплатна програма - ако търси нещо за у дома. И съвсем не е задължително да се купуват програми от Касперски или Симантек. А тук как е http://www.mediafire...heoif4okh22u9o8

Редактирано от NEY (преглед на промените)

"Може да нямате подходящи права за достъп" какво означава и дали всеки път все ще е така? Методът с репутацията е по-ясен - задейства се винаги до достигането на параметрите от предпочитани настройки. Примерно минимум 100 ползватели за последните 5 дни или нещо подобно.

"Може да нямате подходящи права за достъп" какво означава и дали всеки път все ще е така?

Ето причината

Публикувано изображение

И пиле не може да прехвръкне

Тогава защо азиатци я преодоляват с лекота и настроение? Некоректно е и няма да посочвам линк. И защо същите азиатци здраво буксуват при среща с американската репутация? По-опростеното винаги е ефективно - това си е общовалидно.

Ето причината

Публикувано изображение

И пиле не може да прехвръкне

Това е ясно, че работи, но нищо НЕ решава...просто се блокираш (предпазваш) изкуствено, което може да направиш по няколко начина, като даже изобщо не стартираш файла. Не ми допада на мен това...."изкуствено" ми е, и не ми дава отговор на въпроса- "защо?"! Това трябва да го прави програмата сама самичка, без твоя помощ, без подпомагане, без питане! Касперски това НЕ го може при непознати файлове... и за това пита, ама и понеже и питаният няма как да знае отговора се прибягва да настройките за изкуствения блокаж, който все пак помага превантивно, без обаче да е ясно защо!? Това е проблем в програмата! Ако я поставиш на "автоматик" със сигурност ще пита, което не е добре, ако настроиш да блокира директно- пак не е добре! липсва елемента на самостоятелното решение! този проблем щеше да отсътва, ако го нямаше раздробяването на файловете на толкова много вида: сигурни, слаби ограничения, силни ограничени, недоверени. Т.е. това за което бях писал- стремежа към голяма прецизност, води до усложнения. Т.е. ако нещата се опростят и се погледне малко по-кардинално и практично (както са направили Симантек), нещата ще се подобрят!

пак много се отплеснах.....

"Това е ясно, че работи" А дали работи достатъчно надеждно? То и при Comodo IS уж работи - тогава защо някои хора все пак успяват да излъжат някакси подобни програми? А понякога и недоосведомени ползватели с действията си без да желаят им помагат....Тази последна възможност, според мен, до максимум следва да се ограничи. На обикновен потребител май за абсолютно нищо не може да се разчита - а после... все програмите са виновни....

Това е ясно, че работи, но нищо НЕ решава...просто се блокираш (предпазваш) изкуствено, което може да направиш по няколко начина, като даже изобщо не стартираш файла. Не ми допада на мен това...."изкуствено" ми е, и не ми дава отговор на въпроса- "защо?"! Това трябва да го прави програмата сама самичка, без твоя помощ, без подпомагане, без питане! Касперски това НЕ го може при непознати файлове... и за това пита, ама и понеже и питаният няма как да знае отговора се прибягва да настройките за изкуствения блокаж, който все пак помага превантивно, без обаче да е ясно защо!? Това е проблем в програмата! Ако я поставиш на "автоматик" със сигурност ще пита, което не е добре, ако настроиш да блокира директно- пак не е добре! липсва елемента на самостоятелното решение! този проблем щеше да отсътва, ако го нямаше раздробяването на файловете на толкова много вида: сигурни, слаби ограничения, силни ограничени, недоверени. Т.е. това за което бях писал- стремежа към голяма прецизност, води до усложнения. Т.е. ако нещата се опростят и се погледне малко по-кардинално и практично (както са направили Симантек), нещата ще се подобрят!

пак много се отплеснах.....

При статиране на непозната програма Касперски прави връзка с база данните си. Ако присъства като доверено приложение тръгва,ако не присъства като такова се прилага по-рано избраното правило от потребителя. Паралелно върви запитване и до KSN ако файла е непознат към даден момент.

Въпроси се задават,както и не се задават. Уведомителните съобщения също могат да се ограничат и така всичко се свежда до една спокойна работа,без никакъв риск да се стартира нещо непознато. Всички нефигуриращи като доверени приложения в базата на Касперски нямат права! Останалите си работят чудесно. Не знам за кой път ти се обяснява това.

Симантек прави връзка с облачният си сервиз и оттам получава данните. Питам - при липса на интернет в момента как ще знаем това което инсталираме е читаво? Също така запитването за големи по обем файлове нерядко е доста продължително. Имал съм случай и на зацикляне при един архив. Какво правим тогава? Правим си кафе и чакаме или си скубем брадата от нетърпение...

Всяка програма има добри и лоши страни. Като не ти приляга не я ползвай,ама да прокламираш и да опитваш да убедиш всички ,че видите ли ТИ си прав някакси ми намирисва ... лошо.

"Това е ясно, че работи" А дали работи достатъчно надеждно? То и при Comodo IS уж работи - тогава защо някои хора все пак успяват да излъжат някакси подобни програми? А понякога и недоосведомени ползватели с действията си без да желаят им помагат....Тази последна възможност, според мен, до максимум следва да се ограничи. На обикновен потребител май за абсолютно нищо не може да се разчита - а после... все програмите са виновни....

Да работи и то доста ефективно. Системата се обновява,програмите също и живота си тече. При инсталация се маха само една отметка и се продължава ...

Обикновен потребител няма представа за доста програми. каквото му сложат това е,ако изобщо нещо му сложат де.

Забравих да спомена, всичко това става без въпроси. :lol6:

Това е тъпо...много тъпо! По тази логика- слагай Defance Wall и не ти трябва Касперски, или пък карай само Защита+ на Кодомо, а най-сигурно- дърпаш кабела...Що не си признаеш директно, че Касапа НЕ може да справи с непозната програма без "външна" помощ- било чрез питане, било чрез предварителна насторойка за блокаж! Признай си и няма да го закачам тоя Касап повече! :)

Публикувано изображение

Има разлики в настройките. Ето отчета

19.8.2012 г. 15:24:17 ч. lol-2012-hack.exe Разрешено: SystemDll C:WINDOWSSYSTEM32

19.8.2012 г. 15:24:17 ч. lol-2012-hack.exe Запрещено: Запуск других процессов c:program filesinternet explorer

19.8.2012 г. 15:24:17 ч. lol-2012-hack.exe Разрешено: Защищаемые программы C:PROGRAM FILESINTERNET EXPLORER

19.8.2012 г. 15:22:43 ч. lol-2012-hack.exe Запрещено: Winlock.Appverifier hklmSOFTWAREMICROSOFTWINDOWS NTCURRENTVERSIONIMAGE FILE EXECUTION OPTIONSDLLNXOPTIONS

19.8.2012 г. 15:22:43 ч. lol-2012-hack.exe Разрешено: Установка перехватчиков C:Windowssystem32

19.8.2012 г. 15:22:43 ч. lol-2012-hack.exe Разрешено: SystemDll C:WINDOWSSYSTEM32

19.8.2012 г. 15:22:43 ч. lol-2012-hack.exe Разрешено: SystemDll C:WINDOWSSYSTEM32

19.8.2012 г. 15:22:43 ч. lol-2012-hack.exe Запрещено: Winlock.Appverifier hklmSOFTWAREMICROSOFTWINDOWS NTCURRENTVERSIONIMAGE FILE EXECUTION OPTIONSDLLNXOPTIONS

19.8.2012 г. 15:22:43 ч. lol-2012-hack.exe Запрещено: Winlock.Policies.Values.Sub hklmSOFTWAREPOLICIESMICROSOFTWINDOWSSAFERCODEIDENTIFIERS

19.8.2012 г. 15:22:43 ч. lol-2012-hack.exe Разрешено: Запуск

19.8.2012 г. 15:22:43 ч. lol-2012-hack.exe Программа помещена в группу Слабые ограничения

Здравей Проектанта

По дяволите, за какво да си купувам програма за защита на компютъра, която с фабричните си настройки (пък и даже след донастройване), ще ме засипва с една дузина безсмислени съобщения

Искам Николайчо да покаже настройки на Касапа (ако въобще са възможни), при които той заработва в стил "Нортон", т.е.:

• няма въпроси и прозорци, искащи решение на потребителя
  • няма абсолютни никакви съобщения, освен такива, индикиращи, информативно за засичане на вирус или блокиране на външна атака
  • няма съобщения за извършено обновяване на базите
  • напълно автоматична работа на програмата
Чакам!

Признай си и няма да го закачам тоя Касап повече! :)

Мисля че ти показах и то само с една единствена настройка, не знам какво да признавам ;)

Редактирано от nikval (преглед на промените)

Добре, има ли нещо тук http://step.yourfile...QW76CCluExFkE0A==

Публикувано изображение, според НИС е чист..

Вярвай на каквото искаш :)

https://www.virustot...9640d/analysis/

Редактирано от hUstle (преглед на промените)

Добре, има ли нещо тук .....==

Има глупости на търкалета. :beat:

Публикувано изображение

Нямам основания да не вярвам на репутация според съобществото на Симантек - обаче съобразно моите настройки. Естествено - при мен го блокира SEP 12. Някога по-нататък може и да получи разрешение за старт .

Ооооо ти Велики Повелителю на защитата, върховен покровителю на SEP тази програма, революционна и колосална.... Да пребъде ползването ти и да се облекчи страданието ти, по митовете, и легендите !

Редактирано от hUstle (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.