Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Подпомагане на АВ програмите с дефиниции,откриване на нови заплахи - част 14

Featured Replies

pass: infected

Публикувано изображение

Според NIS e непознат.

• Отговори 2,4k
  • Прегледи 118,1k
  • Създадено
  • Последен отговор
Публикувано изображение

Публикувано изображение

Bиждам че въртиш BitDefender,крашва ли при теб при банкиране(виртyaлизацията)или не си го пробвал?

Редактирано от Exhibit A (преглед на промените)

Имаше ъпдейт някакъв,нова версия.Банкиране нямам.Каточе ли е малко по-лек от касперски.Виртуализации не съм пробвал.

Bиждам че въртиш BitDefender,крашва ли при теб при банкиране(виртyaлизацията)или не си го пробвал?

Забрави го това банкиране! Това е само евтин търговски трик, от страна на АВ компаниите! Нито една сериозна банка НЕ допуска във връзката между нея и клиента да има трето "лице". При опит за намеса на такова, връзката просто се прекъсва- доказано за няколко програми! Повярвай, че това, което прави банката е за твое добро...няма място АВ програма в криптираната връзка "банка-клиент"!

При посещение на онлайн магазин страницата може да бъде заменена от злонамерени лица на фишинг страница. Защитният софтуер проверява страницата и при наличие на несъответствие я блокира и заменя фишинг страницата със своя. Страницата за електронно плащане също така се отваря в защитен браузър. Освен банки има и други системи за плащане да не забравяме това.

Публикувано изображение

АВ програмата не се намесва в криптираната връзка след входа,а защитава до самият вход!

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Освен банки има и други системи за плащане да не забравяме това.

Тук вече не знам...не ползвам такова и не мога да взема отношение

АВ програмата не се намесва в криптираната връзка след входа,а защитава до самият вход!

Да, програмата пази до входа. Ама то това си се прави за всякаква интернет страница, така, че не е нещо извънредно. Просто самата т.н. "естра"- "интернет банкиране", не нищо повече от обикновено сканиране на страница. защото като напишеш "интернет банкиране", повече хора си мислят, че това е някаква извънредна и повишена защита, отличаваща се от защитата на обикновена страница, а то изобщо не е така! Това ми беше мисълта!

А пък тая "иденти сейф" на Нортон изобщо никога не го ползвам...как си представяш филма- Нортон (или която и да е АВ програма) да ми знае паролите за пощата или още повече за банката!! :ohmy: Никога не бих ползвал подобна екстра на която и да е АВ компания! :down:

Тук вече не знам...не ползвам такова и не мога да взема отношение

Напоследък хората все повече прибягват до такива услуги.

Да, програмата пази до входа. Ама то това си се прави за всякаква интернет страница, така, че не е нещо извънредно. Просто самата т.н. "естра"- "интернет банкиране", не нищо повече от обикновено сканиране на страница. защото като напишеш "интернет банкиране", повече хора си мислят, че това е някаква извънредна и повишена защита, отличаваща се от защитата на обикновена страница, а то изобщо не е така! Това ми беше мисълта!

Да в повече е след като се стартира браузър в защитен режим и го виртуализира!

Да в повече е след като се стартира браузър в защитен режим и го виртуализира!

Това може да си го правиш за всяка страница...по желание! Нищо екстрено не е! Не съм пробвал, но имам съмнения че виртуализиран браузер, ще се приеме от банката и ще допусне влизане в акаунта...Довечера ще проверя!

Редактирано от напуснал (преглед на промените)

Не съм пробвал, но имам съмнения че виртуализиран браузер, ще се приеме от банката и ще допусне влизане в акаунта...Довечера ще проверя!

Банката не я интересува къде и как си стартирал браузъра , тя се грижи за криптирането на връзката и допускане в акаунта при съвпадение на парола.

Банката не я интересува къде и как си стартирал браузъра , тя се грижи за криптирането на връзката и допускане в акаунта при съвпадение на парола.

Абе така е принципно, ама трябва да се провери все пак на практика....

Какви ги пишете само :eek: Интернет банкирането е специален софтуер който се предоставя от банката на клиента във вид на CD от него се инсталира на компа, нито една антивирусна или друга програма няма общо с това... Връзката е директна от самия софтуер. Май пишете за пазаруване онлайн ми се струва?

Редактирано от Highagain (преглед на промените)

Какви ги пишете само :eek: Интернет банкирането е специален софтуер който се предоставя от банката на клиента във вид на CD от него се инсталира на компа, нито една антивирусна или друга програма няма общо с това... Връзката е директна от самия софтуер. Май пишете за пазаруване онлайн ми се струва?

Аз това имам впредвид

При посещение на онлайн магазин страницата може да бъде заменена от злонамерени лица на фишинг страница. Защитният софтуер проверява страницата и при наличие на несъответствие я блокира и заменя фишинг страницата със своя. Страницата за електронно плащане също така се отваря в защитен браузър. Освен банки има и други системи за плащане да не забравяме това.

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

http://dox.bg/files/dw?a=2db39bacab Ето ви примерно инфо какво е банкиране и как се прави.

Банките в чужбина отдавна разработват собствен софтуер за банкиране, има и български банки които го предлагат на клиентите си, така се избягват уязвимости в браузърите особено ИЕ. За последния месец имаше ъпдейти за 2 критични уязвимости, затова и БитДефендер го разработват това в продуктите си.

Интернет банкирането е специален софтуер който се предоставя от банката на клиента във вид на CD от него се инсталира на компа, нито една антивирусна или друга програма няма общо с това... Връзката е директна от самия софтуер. Май пишете за пазаруване онлайн ми се струва?

Няма такъв филм....за български банки поне! Има си личен сертификат, има си потребителско име, има си парола. Най-голямата защита при транзакция идва от sms-кода, който получаваш при заявка за транзакция. Имаш време за въвеждане на кода- 10 мин, ако до тогава не се въведе- транзакцията се анулира! sms-кода може да го получи единствено притежателя на сим-картата, освен ако не бъде прихванат, по някакъв начин, при получаването. Няма никакви софтуери и други чудеса...не и за частни клиенти...за фирми-не знам!
Мисля, че трябва да се насочите към темата за SPAM...

Няма такъв филм....за български банки поне! Има си личен сертификат, има си потребителско име, има си парола. Най-голямата защита при транзакция идва от sms-кода, който получаваш при заявка за транзакция. Имаш време за въвеждане на кода- 10 мин, ако до тогава не се въведе- транзакцията се анулира! sms-кода може да го получи единствено притежателя на сим-картата, освен ако не бъде прихванат, по някакъв начин, при получаването. Няма никакви софтуери и други чудеса...не и за частни клиенти...за фирми-не знам!

Има и ОЩЕ КАК, дори дава инфо за състоянието на българската фондова борса, международните финансови и валутни пазари.

Има и ОЩЕ КАК, дори дава инфо за състоянието на българската фондова борса, международните финансови и валутни пазари.

добре момче...щом казваш ТИ, значи има...аз не ги разбирам тия работи...има по учЕни от мен.

Нортона остави само 1

http://rghost.net/40292358
От safegroup.

Нортона остави само 1

От safegroup.

100% Обезвредено, при мен не остави нищо, просто разархивирах не съм изключвал защитата и всичко се прибра на топло....... Паролата за архива е sg

Публикувано изображение

Редактирано от hUstle (преглед на промените)

Нортона остави само 1

От safegroup.

парола : sg

Comodo IS 5.12 остави 2 файла - вече изпратени:

Публикувано изображение

Нортона остави само 1

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

През програмата отнема страшно много време та предпочитам да пращам директно на Комодо.

The only problem with this method, and why I didn't mention it, is that it takes a long time.

From what I've seen the best ways to submit malware are either through the web interface or in that forum topic.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.