Премини към съдържанието

Препоръчан отговор


Здравейте колеги. Аз съм бъдещ емигрант. Все още не мога да събера достатъчно пауър (парички) за да излетя от БГ. Търся из нета и сума глупости изчетох, но нито едно не беше конретно за това от какво се нуждая за да кандидатвствам за студентска бригада. Има ли значение задочик ли си или не, какви документи се искат, такси. Дипломата трябва ли да се превежда? Коя фирма е доверена наистина, не да ми казват подкупени хора че било хубаво и накрая да съм прецакан. Можете ли да ми помогнете с малко Инфо. Благодаря на отзовалите се :)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

1. Ако си бъдещ емигрант, без професия и без редовни документи просто забрави. 2. Фирми има доста, които провеждат интервюта и те изпращат на бригада, но както каза ти има и такива, които са фалшиви. На късмет си е да попаднеш на свястна таката. 3.Доколкото знам самият университет, в който си , може да ти даде инфомрмация за студентски бригади и да те изпрати на такава бригада ако отговаряш на изискванията.(поне при мен беше така докато учих във Велико Търново). 4.Даже и да отидеш на бригада, там чужденците искат да се работи. Но пък ще видиш колко са по напред от нас във всяко отношение.

  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

За да отидеш на бригада, трябва да си редовен студент. По отношение на документите - трябва да попиташ в канцеларията на факултета ти точно какви (едва ли във всеки ВУЗ се различават кой знае колко, де). Отделно се теглят и изпитите в зависимост от това кога ще се заминава (обикновено това става през месец май). За доверени фирми не мога да кажа, не съм особено запозната. За таксите... ами, една подготовка за заминаване си е немалка инвестиция, в зависимост от дестинацията, разбира се. Използвай посреднически услуги на някоя агенция. П.С. Хубаво щеше да бъде, ако бе запознат по-отрано за пътуването и последващите изисквания. ;)

  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Това,че желаеш да заминеш на студентска бригада...ок добре звучи,но определено зависи към коя страна или по-точно посока искаш да заминеш...?!?

U.K или U.S.A. или...!?

Ако си решил студентска бригада за два-три месеца в UK,защо пък не може да ти се получи... незнам в тази сфера как са по-точно нещата,но...

Ако след това искаш например да се заселиш трайно тук на острова-UK ще ти бъде по-трудно от към оформяне на документи,защото вече се чака по-дълго,а новодошлите постоянно получават отказа поради една или друга причина.

Тук в Англия за последните вече две години доста затегнаха властите,относно документи,разрешително за работота (все още някои компании / фирми искат,така наречената и толкова прословута "ЖЪЛТА КАРТА"-work permit)

Без така необходимият NIN-National Insurance number просто няма как той е също един много същствен и необходим документ.

Другото също много и разбира се важно е нещо е така нареченият UTR number ,чрез ,който ти се превежда това,което си изработил за седмицата,като парично възнаграждение,тоест заплата.

Банкова сметка също e нужна и т.н.т.

До тук всичко това е свързано с една доста сулидна доза финансови средства,който са в основата на всяко едно такова начинание,като въпросното,което макар и накратно съм поставил по-горе.

Над всичко това ти можеш и имаш достатачно време да размислиш.Имаш избор,възможности и достатачно опции за да се възпозваш,но също така е хубаво да се владее добре поне един език,като английски разбира се.

P.S. Аз лично ти пожелавам,късмет,успех,последоваелност и разбира се кураж,силна воля и непримирим дух.

И не забравяй ..."Съдбата обича смелите" !

  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Хубаво е да си редовен студент, да имаш хубав успех и да не си последна година - това се разглежда като мотив да се върнеш вкъщи след бригадата. Просто на Запад им трябват черноработници, а не квалифицирани емигранти. Имай предвид, че те чака много яко бачкане на тези бригади. ;)


  • Харесва ми 3

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Аз лично ненезнам,какво точно разбираш под "черноработници",но както и да е.

Ако имаш предвид нелегални емиграти,та дори и от източна европа ,без регистрация,работещи нелегално,тоест на "черно" Ок ще се съглася с теб.

Просто тук хората си имат прици и закони и така трябва да бъде.

Тези закони трябва да се зпазват и да се съобразяваме в нормите,традицийте и порядките в дъжавата,в която се намираме или прибиваваме.

Да се заплащат нужните данаци,който за в съобразност със самите закони на дадена институция или съотвено където и когато трябва.

Аз лично познавам БГ сънародници,които немогат и не искат да приемат този начин тук на живот. Разбира се тук не е идеално място за живот,но все пак има своите собствени цели и мечти,планове и надежди.

Лично за себе си когато доидох тук в Лондон юни 2008-ма година започнах разбира се съвсем легално работа в сферата на строителството определено ми беше много трудно,но когато човек е уверен в себе си следва целите и мечтите си упорито и поледователно ,то след време вижда семената от собствените на плодове.

Научих езика спестих малко пари. Записах постепено с времето курсове за...

make up artist,курс за готвач,записах и курсове за водопроводчик...

Срещтнах момичето на живота си...

Всичко става с желание,воля,много лишения,компромиси,но и малко късмет.

Не съм успял кой знае колко в този живот или натрупал огромен финансов капитал,но това,което имам съм благодарен и,което съм направил лично за себе си.

На този етап не бих се върнал в родният Пазарджик,където не мога да намеря работа или каквато и да е реализация.

Но аз лично вярвам,че България след 10 или 15 години ще бъде много по-модерна,европейска с релно действаща и високо технологична икономика.

С едно много по-интелигетно и силно гражданско общство,ниска безработица и разбира се с едни Дай Бoже всеки му много по-високи реални европейски заплати.

Разбира се аз съм оптимист,че това рано или късно за доброто на България ще се случи ,независимо колкото и години да минат,но то е за доброто на всики нас стари,млади,деца,мъже,жени.

Към gthic rock.... Ето еин приятен поздрав към теб с великолепната uk банда

The Bolshoi песента се казва ...

Away -http://www.youtube.com/watch?v=qKDc6F0yXdw

Още венъж се извинявам за правописните ми грешки,но това се дължи на този Flex Type.

Ох... ще трябва да го махна ... :no-no:

  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Аз лично ненезнам,какво точно разбираш под "черноработници",но както и да е.

Ако имаш предвид нелегални емиграти,та дори и от източна европа ,без регистрация,работещи нелегално,тоест на "черно" Ок ще се съглася с теб.

Не. Имам предвид нещо съвсем различно.

Бъдещият висококвалифициран елит на България отива на Запад да върши тежка физическа работа на по-ниска цена, отколкото се плаща в съответната държава, и работа, която жителите на съответната държава не искат да работят.

Доколкото имам информация от мои колеги, които ходиха на такива бригади, когато отидеш в съответната държава, те наемат на почасова работа и взимаш надница на заработени часове, като ти се удържат всички такси, които се изискват по закон. Не мога да си спомня точно как стояха нещата с комисионните за фирмата, която те праща, или те са включени в таксата, която предварително се заплаща, за да отидеш на студентска бригада.

Работата наистина е тежка, защото на колегите, които ходиха на такива бригади, им личеше доста добре. Но пък се върнаха с по няколко хиляди долара.

Всъщност, с колко пари ще се върнеш, зависи единствено от теб, защото това ще са парите, които не си успял да похарчиш, докато си бил на бригадата, тъй като с изкараното от теб трябва да си покриваш всички разходи и евентуални удоволствия, на които можеш да се отдадеш, ако ти останат време и, още повече, сили за тях.

  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Много моля ако съм засегнал или обидл някого с моите коментари,то тогава аз лично се извинявам. Аз вече съм направил своят собствен избор в живота си и смятам,че за мен лично така е редно. Не ми е никакъв проблем да си взема еднопосочен билет за България,но аз лично не бих искал да го направия. Ако на мен или на когото и е не му харесва да живее в опрделена частн на Европа,то никой нокого не те задължава да стоиш в дадна държава било,то членка на еврпейският съюз или не. Всеки сам преценява и решава къде ще избере да живее и да работи.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Много моля ако съм засегнал или обидл някого с моите коментари,то тогава аз лично се извинявам.

Аз не съм се засегнал или обидил. Просто споделям някои неща, които е хубаво да се вземат предвид. Човек трябва да е информиран. От една такава бригада един студент може да изкара пари, които иначе само може да сънува, но това е само едната страна на нещата.

А и трябва да се има предвид, че тези бригади не са съобразени със сесиите, и е хубаво да се провери как стоят нещата с взимането на изпити и заверки.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Преди да заминете, ви препоръчвам да минете курсове по английски език, ако мислите, че не сте достатъчно подготвени за езиковата бариера.

Редактирано от capnemo
реклама (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Върви и бачкай :) бери ягодки, краставички или квото там ти кажат :D :D

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

1. Ако си бъдещ емигрант, без професия и без редовни документи просто забрави.

2. Фирми има доста, които провеждат интервюта и те изпращат на бригада, но както каза ти има и такива, които са фалшиви. На късмет си е да попаднеш на свястна таката.

3.Доколкото знам самият университет, в който си , може да ти даде инфомрмация за студентски бригади и да те изпрати на такава бригада ако отговаряш на изискванията.(поне при мен беше така докато учих във Велико Търново).

4.Даже и да отидеш на бригада, там чужденците искат да се работи. Но пък ще видиш колко са по напред от нас във всяко отношение.

Знам че ще искат да се работи аз нямам против хахах. В университета в който уча не предлагат :)

За да отидеш на бригада, трябва да си редовен студент.

По отношение на документите - трябва да попиташ в канцеларията на факултета ти точно какви (едва ли във всеки ВУЗ се различават кой знае колко, де). Отделно се теглят и изпитите в зависимост от това кога ще се заминава (обикновено това става през месец май). За доверени фирми не мога да кажа, не съм особено запозната.

За таксите... ами, една подготовка за заминаване си е немалка инвестиция, в зависимост от дестинацията, разбира се. Използвай посреднически услуги на някоя агенция.

П.С. Хубаво щеше да бъде, ако бе запознат по-отрано за пътуването и последващите изисквания. ;)

Благодаря за информацията :) . Знам че не е малка инвестиция, но ориентировъчно. Все пак нямам налични никакви пари и ще взимам на заем ако ще се ходи някъде :)

Това,че желаеш да заминеш на студентска бригада...ок добре звучи,но определено зависи към коя страна или по-точно посока искаш да заминеш...?!?

U.K или U.S.A. или...!?

Ако си решил студентска бригада за два-три месеца в UK,защо пък не може да ти се получи... незнам в тази сфера как са по-точно нещата,но...

Ако след това искаш например да се заселиш трайно тук на острова-UK ще ти бъде по-трудно от към оформяне на документи,защото вече се чака по-дълго,а новодошлите постоянно получават отказа поради една или друга причина.

Тук в Англия за последните вече две години доста затегнаха властите,относно документи,разрешително за работота (все още някои компании / фирми искат,така наречената и толкова прословута "ЖЪЛТА КАРТА"-work permit)

Без така необходимият NIN-National Insurance number просто няма как той е също един много същствен и необходим документ.

Другото също много и разбира се важно е нещо е така нареченият UTR number ,чрез ,който ти се превежда това,което си изработил за седмицата,като парично възнаграждение,тоест заплата.

Банкова сметка също e нужна и т.н.т.

До тук всичко това е свързано с една доста сулидна доза финансови средства,който са в основата на всяко едно такова начинание,като въпросното,което макар и накратно съм поставил по-горе.

Над всичко това ти можеш и имаш достатачно време да размислиш.Имаш избор,възможности и достатачно опции за да се възпозваш,но също така е хубаво да се владее добре поне един език,като английски разбира се.

P.S. Аз лично ти пожелавам,късмет,успех,последоваелност и разбира се кураж,силна воля и непримирим дух.

И не забравяй ..."Съдбата обича смелите" !

Благодаря за отговора. Това исках да разбера долу горе :)

Хубаво е да си редовен студент, да имаш хубав успех и да не си последна година - това се разглежда като мотив да се върнеш вкъщи след бригадата. Просто на Запад им трябват черноработници, а не квалифицирани емигранти.

Имай предвид, че те чака много яко бачкане на тези бригади. ;)

Знам, но е по-добре отколкото да седя тука безцелно :) За съжаление не съм редовен. Но нямам и възможност да съм. Все пак дори за да искам да замина трябват пари, следователно работа, следователно липса на време за редовно обучение :)

Преди да заминете, ви препоръчвам да минете курсове по английски език, ако мислите, че не сте достатъчно подготвени за езиковата бариера.

Знам английски на добро ниво :)

Колега прав си не си обидил никой. Аз също искам да се махна от тук поради простата причина че вече 2 години съм безработен. Живея в морското градче Несебър. Тук има работа само през лятото. Официално сме около 15 000 души, но измата сме около 8-9 хиляди. Има 3 работещи кафета 1 хотел и една дискотека..... Няма къде да се работи. просто няма. ПАрите от лято 201о заминаха за търсене на работа. Парите за 2011 заминаха за обучението ми в университета коеот дори не успях да продължа понеже нямам пари да си платя ни семестър нито пък да стигна до пловдив. Изхарчих пари за да остана 1 месец и отгоре в Пловдив и да намеря работа. НАМЕРИХ една от ця лмесец търсене, обещаха заплата от 700 лв и като подписах договора ми казаха всъщност че е 35о лв. Оказа се още и че трябва да бачкам не на смени а ця лден, както и куп други неща. Оказа се също и че плащат с по 2-3 месеца закъснение. Не стига че парите са недостатъчно да оправя само квартира, ток и вода не стигат дори и за храна, ами и представете си забавянията, просто ад. Опитах в софия да търся, н отам чакат по 3-4 хиляди души за едно проклето работно място. Във Бургас също няма къде да се работи. Не съм барман, нито сервитьор, а и не ставам за такъв. Имам проблем със запомнянето, или концентрацията и аз не знам вече. Не съм прост, но имам минуси и не ставам за всяка работа. Занимавам се професионално с компютри. dj съм и пея ..само толкос мога. За това предпочитам да бера ягоди извън България понеже тея кирливи 300 лв де се вика ще ги изкарам за 2 седмици не за 1 месец, както и гаранция ще живея по-спокойно. Много хубаво го каза колегата

Lestat

Аз мисля че страната скоро няма да се оправи, но дори и да е така аз раста и се нуждая от средства да си купя дом, да си поддържам евентуално семейството ако имам такова. Няма време да чакам някой да застане до гърба ми за да променим държавата. Аз чаках доста дълго и както онея 300 човека на протестите тая година за промяна в държавата МЕ помислиха за луд и никой неме отрази. Искам по добър живот и ще се потя за да го имам. Не искам да живея повече в страх учудване, дългове и мизерия. Та подяволите скоро за малко и без вода да остана :Х За това дали чрез бригада или отделно заминаване извън Бг няма значенеи важното е да се замине. А за бригадите питах, понеже уж по-организирано било и само се плаща. И за това исках да нзам дали по-;есният вариянт ще е този или сам да се захващам с търсене на работа, обикаляне, превеждане на незнайно колко документа, такси, карти, визи и други неща с които съм наясно. не бях наясно с бригадата, но ми звучи по лесно и по добро за изпълнение. Бързо и за лятото е идеално.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Здравейте колеги. Аз съм бъдещ емигрант. Все още не мога да събера достатъчно пауър (парички) за да излетя от БГ. Търся из нета и сума глупости изчетох, но нито едно не беше конретно за това от какво се нуждая за да кандидатвствам за студентска бригада. Има ли значение задочик ли си или не, какви документи се искат, такси. Дипломата трябва ли да се превежда? Коя фирма е доверена наистина, не да ми казват подкупени хора че било хубаво и накрая да съм прецакан. Можете ли да ми помогнете с малко Инфо. Благодаря на отзовалите се :)

 

и аз само да добавя нещо. Това с данъците да не те притеснява много. Докато си навън и работиш си ги плащаш после като се върнеш в България можеш да си ги върнеш. Можеш да го направиш сам, което адски тромаво и досадно или директно можеш да се обърнеш към фирма. Фирми има доста, от които 2-3 се отличават с добри отзиви а други с изключително негативни. А това с данъците е много сладко. На мен ми препоръчаха http://www.rttax.com/bg  миналата година ги ползвах за първи път и всичко стана перфектно  :D

  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

и аз само да добавя нещо.

 

 

Тука има доста изписано: 

Човека може вече да е станал милионер през изминалите две години!

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Човека може вече да е станал милионер през изминалите две години!

За съжаление, нито помощ от тук получих, нито правилната помощ от приятели и все още съм тук и си мизерувам опитвайки се да догоня големите разходи ( за да си оправя борчовете с който си плащам преживяването )... и все още нищо :) Познати пак успяха да се уредят, аз си кибича. Или аз съм тотален карък или на никой не му дреме за другия (което е най-вероятния случай).

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

За съжаление, нито помощ от тук получих, нито правилната помощ от приятели и все още съм тук и си мизерувам опитвайки се да догоня големите разходи ( за да си оправя борчовете с който си плащам преживяването )... и все още нищо :) Познати пак успяха да се уредят, аз си кибича. Или аз съм тотален карък или на никой не му дреме за другия (което е най-вероятния случай).

 

Ами просто държавата ни е в пълен разпад. А държавата - това сме ние. Както един политик беше казал (единственото смислено нещо, което каза) човешкият ни материал е лош. Не разчитай на другите, а действай сам. Чакаш ли някой да ти помогне си загубен.

  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
публикувано (редактирано)

Ами просто държавата ни е в пълен разпад. А държавата - това сме ние. Както един политик беше казал (единственото смислено нещо, което каза) човешкият ни материал е лош. Не разчитай на другите, а действай сам. Чакаш ли някой да ти помогне си загубен.

 

Действам, но за момента нищо не се получава, нито пари имам за преживяване, нито успявам да събера за заминаване :) , а още малко и дрехите ще започна да си продавам.... Мъча се и бизнес да правя, още по-зле стана...

Редактирано от pipetko (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Действам, но за момента нищо не се получава, нито пари имам за преживяване, нито успявам да събера за заминаване :) , а още малко и дрехите ще започна да си продавам.... Мъча се и бизнес да правя, още по-зле стана...

 

Нещо по морето няма ли, ако си от този край? Говори се, че не им достигат хора и ако имаш възможност пробвай.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

Регистрирайте се

Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

Нова регистрация

Вход

Имате регистрация? Влезте от тук.

Вход

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.