Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Нужно ли е да имам 3D TV за да гледам 3D филми?

Featured Replies

Здравейте приятели имам един въпрос.Значи телевизора ми е LG 42LV3400 - 107 cm http://www.lcd-compare.com/televiseur-LG42LV3400-LG-42LV3400.htm тоест не е 3d тв но тук таме чета че можело че неможело да гледам 3D филми въпроса ми към вас е може ли или не и ако може какво ми е нужно отписваме компа че той е от на баба ми времето ии няма как да ми подаде такъв сигнал има ли начин примерно да си тегля филмчетата да си ги мятам на флашка и след това да си ги гледам на тв то с едни обикновенни очила ?

• Автор

може да гледаш такива филми,ама ще видиш това.

http-~~-//www.youtube.com/watch?v=gPnt2O5ptJA

Аха е това добре ли е или не аз видях какви са ноо очилата ми все още не са тук ии нз дали ще е добре или не а ако кажем че си купя от тия ДВД та кадето възпроизвеждат 3д ще стане ли хватката

Колкото и глупаво да звучи изобщо не съм запознат с тези иновации ии ако вие бяхте на мое място какво бихте направили смисъл искам някои съвет примерно купи си това + това свържи го така и тнт благодаря ви предварително

• Автор

нещо си противоречите хах ся как да разбера аз давайте малко акъл някои пишат че на обикновен lcd монитор гледали 3d а аз на тоя тв няма да мога така ли ?

а ето и точния линк на тв то предния май на френски беше хах http://www.lg.com/za/tv-audio-video/television/LG-led-lcd-tv-42LV3400.jsp

Това клипче по-горе без проблем можеш да го гледаш, само че трябва да имаш анаглифни очила - виж тук

• Автор

Това клипче по-горе без проблем можеш да го гледаш, само че трябва да имаш анаглифни очила - виж тук

мхм благодаря тия очила тия дни трябва да пристигнат иначе филми като това клипче се намират нали

3D digital cinema is actually presented at 144 Hz, not 48 Hz, to reduce the apparent flicker that would be created by such a low refresh rate; this presents a 72 Hz refresh rate for the eye, which very few will actually see flicker in.

3D television and (plasma, LCD, DLP/LCoS, and laser) and gaming (using the NVIDIA NVISION device) generally use a 120 Hz screen refresh, or a multiple of 120 Hz (240, 600, etc). However, the tech only shows left and right images at 60 Hz each due to limitations of current shutter glasses; this presents flicker that a lot more people can perceive. It's similar to older CRT monitors and the flicker these devices had with 56 and 60 Hz refresh rates.

If you want to know why 3D on a 60 Hz display is a bad idea, find an original Sega Master System or an original Sega Genesis/MegaDrive with a Power Base Converter, a pair of Master System shutter glasses, any one of the Master System 3D games (Zaxxon was probably the best), and a standard definition tube TV set (LCD, Plasma, DLP/LCoS, laser, and HD tube TVs will kill the effect). Even though the 6 games in 3D for the Master System were some of the best games on the system, most gamers did get headaches for playing these games over extended periods.

От тук! Не че и на обикновен телевизор не можеш да пуснеш подходящ формат клип или филм и да го изгледаш с анаглифните очила. Обаче очите ти струват ли евтино. Можеш ли да си транплантираш нови очи за хилядарка?

• Автор

3D digital cinema is actually presented at 144 Hz, not 48 Hz, to reduce the apparent flicker that would be created by such a low refresh rate; this presents a 72 Hz refresh rate for the eye, which very few will actually see flicker in.

3D television and (plasma, LCD, DLP/LCoS, and laser) and gaming (using the NVIDIA NVISION device) generally use a 120 Hz screen refresh, or a multiple of 120 Hz (240, 600, etc). However, the tech only shows left and right images at 60 Hz each due to limitations of current shutter glasses; this presents flicker that a lot more people can perceive. It's similar to older CRT monitors and the flicker these devices had with 56 and 60 Hz refresh rates.

If you want to know why 3D on a 60 Hz display is a bad idea, find an original Sega Master System or an original Sega Genesis/MegaDrive with a Power Base Converter, a pair of Master System shutter glasses, any one of the Master System 3D games (Zaxxon was probably the best), and a standard definition tube TV set (LCD, Plasma, DLP/LCoS, laser, and HD tube TVs will kill the effect). Even though the 6 games in 3D for the Master System were some of the best games on the system, most gamers did get headaches for playing these games over extended periods.

От тук! Не че и на обикновен телевизор не можеш да пуснеш подходящ формат клип или филм и да го изгледаш с анаглифните очила. Обаче очите ти струват ли евтино. Можеш ли да си транплантираш нови очи за хилядарка?

абе братле никои не ти говори за цени или пари мисълта ми беше какво допълнително трябва си взема никои не говори за цена на очите ми но ако е нужно нещо повече да се купи като плеари и тнтн това исках да знам мерси все пак

Подходящ телевизор трябва. Никаква периферна техника, няма да даде нужния комфорт, така че да се кефиш и да не си увреждаш зрението. То не че и от телевизорите поддържащи 3D, няма какво още да се иска, но това е нивото до което е достигнала в момента, масово достъпната битова техника.

Разбира се че освен телевизор трябва да имаш и плейър Блу рей който може да възпроизвежда 3D но после ще ти са нужни филми с запис на 3D.Аз ще изчакам когато дойде момента телевизиите да започнат да излъчват на 3D .Тогава без такъв телевизор няма да можеш да ги гледаш.

Разбира се че освен телевизор трябва да имаш и плейър Блу рей който може да възпроизвежда 3D но после ще ти са нужни филми с запис на 3D.Аз ще изчакам когато дойде момента телевизиите да започнат да излъчват на 3D .Тогава без такъв телевизор няма да можеш да ги гледаш.

Може да си плейва файловете на компота и от там да извежда сигнала на телевизора. Т.е. не трябва(или поне не е задължително) да се набутва с допълнителна битова техника. Начини има бол. Въпроса е че човека иска да гледа 3D, за това са нужни два компонента: подходяща медия която да се подава към телевизора(почти е без значение как е била съхранена и плейвана(дали от/при потрябителя или в студиото на някакъв доставчик. и устройство превръщащо дигиталният сигнал в картина с подходящи характеристики(телевизор, или PC монитор). Вече има поне по два-три модела(на всеки по-известен производител) телевизори(също май и монитори), ако не се лъжа, на които 3D, може да се наблюдава без очила. Още малко за 3D дисплеите.

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

Аз цял живот 3D съм гледал и сега много ми е терсене ако нямам 3D почти нищо не им се разбира на филмите и клиповете.

• Автор

Аз цял живот 3D съм гледал и сега много ми е терсене ако нямам 3D почти нищо не им се разбира на филмите и клиповете.

хах какво искаш да кажеш с това

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.