Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпрос за презареждащи батерии Дюрасел

Featured Replies

като гледам смята се точно по същата формула дето аз ползвам: капацитетът, разделен на тока на зареждане = броя часове и към часовете после се добавят 20%. формулата е за автомобилни акумулатори, но си е златна - става за всичко

значи експериментирах с тези Публикувано изображение обикновенните и те загряваха а тези дюрасел ги проверих не греят а сам ги сложил вчера

тия батерии са най големите боклуци, ако ще ползваш такива по добре си купувай китайски батерии - пак толова издържат, но са доста по евтини. въобще марката тошиба всичко е боклуци, от лаптопи, до климатици и телевизори. отделно чети на батериите както пише, в случая за тия "do not recharge"

Публикувано изображение

на най дясната се вижда надписа

Редактирано от the professor (преглед на промените)

• Автор

Интересува ме и друг въпрос.... ако например ги махна от зарядното преди пресметнатото време за пълен заряд ще е проблем ли :(:huh:

моля кажете ми :(

С прости думи: батерията няма да е заредена до края. Говорим за презареждащи батерии!

В зависимост, колкото по-бързо е извадена от зарядното (в часове), толкова по малко е заредена.

Освен това когато не се зарежда до край, пада капацитета, тъй като има "ефекта на паметта"- батерията запаметява капацитета, постигнат до спирането на зареждането и ако това се повтаря постоянно, капацитета на батерията много бързо ще спадне. Затова е най- добре да се изтощава до край и да се зарежда до край. Това важи в най- голяма степен при NICD и в по- малка при NIMH

Редактирано от eleena1999 (преглед на промените)

благодаря за съвета

ако минат 24часа какво ще стане саморазряд ли :(:no-no:

Нищо няма да стане. Първия път ги зареди 24 часа. Същите батерии ги бях забравил 2 дни в зарядното и нищо им нямаше. Втора година са, като нови. Използват се за служебен фенер, който се ползва всяка нощ. Имал съм случаи да ги зареждам когато ми скимне. Не се шашкай толкова. Това е все едно батерия на телефон. По друг твой въпрос. Представи си, че си ги сложил да се зареждат и угасне тока. Не е кой знае какъв проблем.

Редактирано от andreygg (преглед на промените)

Тук се развихри вече втора тема за едни батерии :) това са все пак батерии за лично ползване , не говорим за уред който ще го пращаме на тъмната страна на луната Публикувано изображение

И защо автора пуска втора тема :ohmy:

• Автор

Освен това когато не се зарежда до край, пада капацитета, тъй като има "ефекта на паметта"- батерията запаметява капацитета, постигнат до спирането на зареждането и ако това се повтаря постоянно, капацитета на батерията много бързо ще спадне. Затова е най- добре да се изтощава до край и да се зарежда до край. Това важи в най- голяма степен при NICD и в по- малка при NIMH

нали казват че нямат мемори ефект

Редактирано от www543 (преглед на промените)

Математиката е елементарна. Оловните акумулатори се зареждат с ток 1/10 от капацитета - 16 часа.

В случая NI-MH акумулатори се зареждат с ток 1/10 от капацитета - 12 часа. И това при условие че са разредени до дупка - 0.9 V. Едно интелигентно зарядно, което следи deltaV, ток, температура и се изключва само и поддържа акумулаторната батерия в готовност след заряд е от порядъка или по-евтина от 2 NI-MH акумулатори. Съвета ми е автора на темата да инвестира 20-на лева и до живот ще е сигурен, че зарежда на оптимум. Освен това е крайно нежелателно да зареждаш акумулатори по двойки, което многократно скъсява живота им. Всяка трябва да се зарежда сама за себе си.

Успех.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.