Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Имам нужда от компетентно мнение

Featured Replies

Здравейте! За пръв път пускам тема в този форум и се извинявам ако не съм в правилния раздел.

Искам да попитам кой лаптоп от изброените според вас ще ми свърши най-хубава разбота за продуциране на музика и за графичен дизайн. Искам да направя инвестиция в някакъв по-свестен лапстоп защото ми предстоят пътувания и разкарвания насам-натам и не мисля, че ще смогна с местене на компютри и т.н.

Та следните модели, за които искам да попитам са :

http://laptop.bg/laptops-asus-K73_dark_grey-asus_k73sv

http://laptop.bg/laptops-acer-Aspire_5755-acer_aspire_5755g_LX_RV20C_001

http://laptop.bg/laptops-asus-K53-asus_k53smsx085d

http://laptop.bg/laptops-lenovo-Ideapad_Y570-lenovo_ideapad_y570_59325426

Общо взето съм се спрял на

Intel Core i7-2670QM и не искам и да си помислям за по-слаб процесор, защото смятам този лаптоп да ми е компютъра за близките 3-4 години :)

Приемам всякакви мнения и препоръки, плюсове и минуси на лаптопите, ако имате по-допри предложения давайте насам. Общо взето ценовия диапазон 1400-1700.

Благодаря ви предварително.

Аз лично бих предпочел Леновото.Лошото в случая че всички избрани модели са със гланцови екрани.

• Автор

Знам, че матиран дисплей е много по-добре, ама каквото предлагат в магазина такова.. С какво Леновото или Ейсъра превъзхождат останалите ? Аз лично не съм много фен на Ейсър като марка, но да не забравяме, че не трябва да ставаме робове на марки..

Един от най-продаваните модели с USA беше lenovo y560 прави си сметка тогава , отделно лесно се разглабя за чистене само с 1 капак е отдолу. Който и модел да земеш с i7 ще си е малка печка дори и този.

• Автор

Ще си купя Cooling Pad ясно ми е, че лаптоп с такива характеристики ще си грее.. Знам, че ще грее. Лаптоп с такива характеристики ще си е яко нагревателче за зимата, ама ще си купя Cooling Pad. Бях чел, че Lenovo Y570 е най-продавания лаптоп за 2011 година.

Посочените лаптопи са с изключително лошо цветопредаване, което би могло да бъде проблем при дизайна, когато се търси точния цвят.

Леновото, но с две 4ГБ(общо 8ГБ) плочки памет, което ще добави малко към цената. GT 555M, е по-добра карта от примерно GT 630М. Картина, ако е нужно с по-висока резолюция и по-добре спазени RGB и други цветови гами, може да се вади на външен дисплей, или пък ако трябва голям диагонал - телевизор, за презентации - през проектор.

Можете да погледнете сериите на леново thinkpad T4xx и T5xx X220.Ако на мен ми трябваше лаптоп за някакъв вид бизнес бих избрал някой от тази серия.Лаптопите от тези серии покриват армейските стандарти(на САЩ):

Low Pressure – Tests operation at 15,000 feet

Humidity – Cycles 95 percent humidity through the environment

Vibration (operational and non-operational) – Jostles and jolts the laptops to make sure they can withstand shocks

High Temperature – Simulates high heat conditions by baking the laptop up to 140°F

Low Temperature – Tests operation at -4°F

Temperature Shock – Fluctuates between -4 and up to 140°F to test operation

Dust – Blows dust for an extended amount of time

Но цените им са височки :)

Като цяло по характеристики са еднакви но има една фундаментална разлика.

Първия лаптоп Асус

K73 има по-добра резолюция и по голям екран (

17.3" 1600x900) със който ще се чувстваш сякаш си пред настолен.

Видеокартата му ще изкарва към 8000 точки на 3D mark 06.

Другия интересен лаптоп е Леновото което е стандартен по размер и резолюция (

15.6" 1366x768).

Видеокартата му е по-добра от на първия и би направила около 10 000 точки на 3D mark 06.

Това което бих препоръчал е да видите дали по-големия лаптоп ще ви бъде по удобен или стандартния размер.

Като цяло по характеристики са еднакви но има една фундаментална разлика.

Първия лаптоп Асус

K73 има по-добра резолюция и по голям екран (

17.3" 1600x900) със който ще се чувстваш сякаш си пред настолен.

Видеокартата му ще изкарва към 8000 точки на 3D mark 06.

Другия интересен лаптоп е Леновото което е стандартен по размер и резолюция (

15.6" 1366x768).

Видеокартата му е по-добра от на първия и би направила около 10 000 точки на 3D mark 06.

Това което бих препоръчал е да видите дали по-големия лаптоп ще ви бъде по удобен или стандартния размер.

Само не разбрах какво значение има колко точки ще изкара на някакъв синтетичен тест.

Тук се избира лаптоп за работа, не геймърски компютър.

• Автор

Попринцип смятам да уча в София и ще ми трябва да си бачкам там на програмите, но като се прибирам в нас имам един монитор, който ще го включвам той е 19" и не мисля, че един дисплей ще ми е чаааааак такъв проблем след като ще имам по-хубава видеокарта.. Затова и смятам, че леновото е по отдачния вариянт.. Апък и му точа специално на него лиги от доста време.. Благодаря ви много за коментарите, мненията и помощта :)

Пожелавам тогава успешна работа и безпроблемно ползване на лаптопа който ще вземете.

@trial version - Геймърство на лаптоп не е нещо препоръчително. Но човека спомена, че ще се занимава с графичен дизайн, смятам че освен сурова процесорна мощ, видеокартата може да допринесе за по добре свършена работа. За това му приложих примерни резултати от синтетичен тест.

• Автор

Благодаря! Да процесор ще трябва със сигурност и за графичния дизайн, и за програмите относно музиката.. За това и се спрях на този.. Надявам се поне 3-4 години да ме държат тези характеристики, че с тази светлинна скорост, с която се развива технологията.... :x

Като допълнение към вече избраният лаптоп ще добавя и това, което hyde написа. Много важно условие е да има и удобна профилактика. Щом ще го ползваш натоварен с такъв процесор, ще трябва и допълнителна охлаждаща подложка. Препоръчвам такава с един голям вентилатор, отколкото с няколко по-малки. Подложката ще подпомага значително охлаждането на лаптопа, но и по-бързо ще го замърси. Затова е много важно и неговото устройство отдолу, как се стига до вентилатора му, за да го почиствате вие, а не в някой сервиз. hyde споменава точно това предимство за него. Успех!

Lenovo е с едни гърди напред заради видеото. До колкото виждам само той има bluetooth.

Acer-a е с 1ТБ хард, докато Леновото е с 500ГБ. Ти си решаваш кое те устройва. Имай предвид, че HP са най-продавана марка, но това не пречи да са боклуци. Охлаждащите подложки не са лошо нещо, но за да работи, трябва да е съобразена със самото охлаждане на машината. Да вее на пластмасите отдолу няма особен смисъл. И да, гланциран дисплей на слънце е нещо ужасно.

Ето и 1 доста добър модел на делл DELL XPS 15 L502x малко превишава бюджета но получаваш една страхотна машинка с хубави цветове и доста добра изработка на шасито и не грее много, а най-големия плюс е , че има 4 години гаранция

Редактирано от uL7r4 (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.