Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Конфигурация за геймърски комп

Featured Replies

Здравейте. Трябва ми комп да е добър за по-тежките игри. Бюджета да е 700-750лв. :)

• Отговори 66
  • Прегледи 4,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

И това какво по-точно трябва да включва? Защото само видеото ти ще стъпи поне около 4 стотака.

Извинявай че надхвърлих малко бюджета , но мисля че си заслужава :)

GB H61M-S1 /H61/LGA1155 82.40 лв.

I3-2120 3.3GHZ/3MB/LGA1155/BOX 214.23 лв.

4GB DDR3 1333 KINGSTON BULK 38.68 лв.

500GB WD SATA 6GB/S 7200/16MB 137.69 лв.

CM ELITE 371, BLACK W/500W 130.97 лв.

SAPPHIRE HD6770 1G G5 BULK 182.13 лв.

Обща стойност: 786.09 лв. с ДДС

Ако ти са проблемни тия 30 лв. може да сложим: това захранване PSU CM ELITE POWER 460W PFC и тази кутия: CX-5859 /SILVER/NO PSU и ще стане

Обща стойност: 758.09 лв. с ДДС но надали ще ти хареса кутията

• Автор

Може ли да си използвам хард диска от стария комп (ST3160212AS SATA II) и кутията , следователно направете по-силна конфигурация... :)

Може ли да си използвам хард диска от стария комп (ST3160212AS SATA II) и кутията , следователно направете по-силна конфигурация... :)

така определено ще е по-добре:

Балансирана конфигурация: добър процесор , с добро видео

ASUS P8H61-M LE /H61/LGA1155 92.80 лв.

Corsair 500W Builder Series CX V2 117.03 лв.

GB R685OC-1GD 1GB GD5281.01 лв.

Обща стойност: 743.76 лв. с ДДС

или с малко по-слаб процесор , но със по-добра видео карта (лично аз бих взел с по-доброто видео)

ASUS P8H61-M LE /H61/LGA1155

G840 2.8GHZ/3MB/LGA1155/BOX

4GB DDR3 1333 KINGSTON BULK

Corsair 500W Builder Series CX V2

PALIT GTX560TI 1GB D5

Обща стойност: 761.95 лв. с ДДС

Редактирано от Andrey_96 (преглед на промените)

• Автор

Това ми харесва. А може ли да сложа 8 гб рам или няма смисъл? Или първо да си взема 4гб и след време ако искам да сложа още 4?

Това ми харесва. А може ли да сложа 8 гб рам или няма смисъл? Или първо да си взема 4гб и след време ако искам да сложа още 4?

ми поне за мен няма смисъл от 8 гб на този етап и този бюджет

Първо мисля, че е рисковано да се ползва старата кутия без да се знае каква е.. :) та давам предложение с доста добра кутия за парите си, с добър въздушен поток и т.н. Кажете каква ви е кутията и евентуално тогава може да се коментира става ли или не става. Логиката е че никога не бих сложил части за 750лв в кутия за 20, която грее като печка.

Публикувано изображение

Редактирано от Just Human.. (преглед на промените)

• Автор

Балансирана конфигурация: добър процесор , с добро видео

или с малко по-слаб процесор , но със по-добра видео карта (лично аз бих взел с по-доброто видео)

ASUS P8H61-M LE /H61/LGA1155

G840 2.8GHZ/3MB/LGA1155/BOX

4GB DDR3 1333 KINGSTON BULK

Corsair 500W Builder Series CX V2

PALIT GTX560TI 1GB D5

Обща стойност: 761.95 лв. с ДДС

хаха еми моя процесор сега е Intel Celeron D 331, 2676 MHz (20 x 134) , но не е за предпочитане да ползвам него, нали?

Компа пронципно спокойно може да си работи и без кутия. Обаче не може в твърде малка да се набутат несъразмерни части. Автора на темата да сподели, дали не е с малоформатна кутия и дори марката и модела на кутията си, ако ги знае. Също може да е проблем, ако кутията е от компютър асемблиран от някоя известна марка, които кутии са поръчкови и си имат своите особености.

Първо мисля, че е рисковано да се ползва старата кутия без да се знае каква е.. :) та давам предложение с доста добра кутия за парите си, с добър въздушен поток и т.н. Кажете каква ви е кутията и евентуално тогава може да се коментира става ли или не става. Логиката е че никога не бих сложил части за 750лв в кутия за 20, която грее като печка.

Публикувано изображение

пич говориш глупости ! няма да му грее спокойно за тези пари неможе да се вземе хубава кутия ;)

хаха еми моя процесор сега е Intel Celeron D 331, 2676 MHz (20 x 134) , но не е за предпочитане да ползвам него, нали?

еми ако искаш да не усетиш разлика между сегашната ти видео карта и новата карай с стария процесор :Д

Aнрей кажи ми кое от тези неща е глупост? Колегата по-горе е посочил. Плюс това Елит 371 е много добра кутия... ако искаш направо сглобява компютъра целия, и пъха в един кашон, няколко дупки отстрани и готово? :whist: ПП: Чудя се от къде сте толкова сигурен, че няма да му грее? Може би знаете каква му е кутията?? :P И как ще кара със стария процесор? Като явно му е различен сокет и евентуално няма да пасне на новото дъно? Поддръжката на рам паметта също??

Aнрей кажи ми кое от тези неща е глупост? Колегата по-горе е посочил. Плюс това Елит 371 е много добра кутия... ако искаш направо сглобява компютъра целия, и пъха в един кашон, няколко дупки отстрани и готово? :whist:

глупост е да говориш че конфигурация за 750 лв. може да грее ГЛУПОСТ ! 1 мои приятел е със тази видео карта : http://nikem-bg.net/computer-components/GB-R685OC-1GD-1GB-GD5 (която предложиш на колегата) и с тази кутия която е страшно зле (уш) http://nikem-bg.net/computer-components/CX-5859--SILVER-NO-PSU и един АМД процесор - двуядрено атлонче и държи доста добри температури и играе Баталфилд 3 , И калл оф дути 3 на HIGH , без нито 1 вентилатор в кутията ! Та мисълта ми е че колегата дето ще си купува конфигурацията за 750 лв. няма начин да грее в тази кутия която има ,няма начин да има по лоша кутия от тази (е има ама не ми се вярва)

Има и по-лоши кутий от тази. Тази поне има на страничния капак място за вентилатори... След това... без нито един вентилатор в кутията?????? :D. И за капак, представи си някоя кутия на жар компютърс (като моята) една тясна, малка без почти никакви дупчици на страничния капак? И какво става? :) Един доста добър маслен радиатор за през зимата, ако изкара до тогава? :P

Дъно с USB 3.0 и SATA 3:

ASROCK B75M /B75/1155 - 1 бр. - 116.22 лв.

I3-2120 3.3GHZ/3MB/LGA1155/BOX - 1 бр. - 214.23 лв.

4GB DDR3 1333 A-DATA - 1 бр. - 34.18 лв.

SAPPHIRE HD6850 1GB GDDR5 BULK - 1 бр. - 253.26 лв.

CM ELITE 371, BLACK W/500W - 1 бр. - 130.97 лв.

Обща стойност - 748.84 лв. с ДДС

Има и по-лоши кутий от тази. Тази поне има на страничния капак място за вентилатори... След това... без нито един вентилатор в кутията?????? :D. И за капак, представи си някоя кутия на жар компютърс (като моята) една тясна, малка без почти никакви дупчици на страничния капак? И какво става? :) Един доста добър маслен радиатор за през зимата, ако изкара до тогава? :P

Те тия дупчици като ги има отстрани не значи че е хубава кутията ;) пак казвам има и по-лоши кутии но за момента с този бюджет може да си ползва неговата , ако тряя ще отвори страничния капак , или ще направи дупки на страничния капак с ДРЕЛКА и ако улучи дупките може да закачи някои вентилатор ;)

Дъно с USB 3.0 и SATA 3:

ASROCK B75M /B75/1155 - 1 бр. - 116.22 лв.

I3-2120 3.3GHZ/3MB/LGA1155/BOX - 1 бр. - 214.23 лв.

4GB DDR3 1333 A-DATA - 1 бр. - 34.18 лв.

SAPPHIRE HD6850 1GB GDDR5 BULK - 1 бр. - 253.26 лв.

CM ELITE 371, BLACK W/500W - 1 бр. - 130.97 лв.

Обща стойност - 748.84 лв. с ДДС

това предложение също не е за изпускане :)

А за предложенията ви мисля, че за гейм конфигурацията най-важните елементи са видеото и процесора. Не е лошо това видео 6850, но мисля, че може доста по-добре от това за тези пари :) И ми писна да споря с човек, които говори колкото да не заспи? Просто няма смисъл да ти се набива акъл. Казаното казано... той си решава какво да вземе

А за предложенията ви мисля, че за гейм конфигурацията най-важните елементи са видеото и процесора. Не е лошо това видео 6850, но мисля, че може доста по-добре от това за тези пари :)

И ми писна да споря с човек, които говори колкото да не заспи? Просто няма смисъл да ти се набива акъл. Казаното казано... той си решава какво да вземе

:D за мен ли говориш :D за игрите най-важното е да имаш добра видео карта и процесор който да не спъва видеото ! затова наливам в тези 2 неща повече отколкото да вложа в кутия :)

И както каза tahumba дай да го видео това "ПО-ДОБРО" то по-добро че има, има ама и пари тряя да има

Аз съм си дал предложението за конфигурация... и предложението на tahumba ми допада повече заради кутията... Все още си оставам на мнението, че кутия е нужна на 75%! Колкото до видео картите 7770 е по-нова, с по-голяма честота на паметта, по-голям Shader clock... но има 128 битова шина в сравнение с 6850, която има 256. Мисля, че може леко да се поспори коя карта е по-добра поради брой факти. :) ПП: Ето и едно интересно ревю на 7770 http://hexus.net/tech/reviews/graphics/35233-powercolor-radeon-hd-7770-amd-radeon-hd-7750/

Аз съм си дал предложението за конфигурация... и предложението на tahumba ми допада повече заради кутията... Все още си оставам на мнението, че кутия е нужна на 75%! Колкото до видео картите 7770 е по-нова, с по-голяма честота на паметта, по-голям Shader clock... но има 128 битова шина в сравнение с 6850, която има 256. Мисля, че може леко да се поспори коя карта е по-добра поради брой факти. :)

ПП: Ето и едно интересно ревю на 7770 http://hexus.net/tec...radeon-hd-7750/

:D пич как може да предлагаш 7770 с 128 мб кеш на такава цена :D то и президента ни е нов , ама не значи че е по-добър от стария

Линк. 645лв. + кутията, твърдият диск, евентуално оптичното устроство на автора на темата, разбира се и перифирията. HD 7770 има 80 вата максимално потребление, ако не е овъклокната и e с не по-лоша производителност от 6850 в реалните игри, въпреки по-тясната шина. Това все повече ще си проличава с новите заглавия, които ще изискват технологии неподдържани от 6850, или поне с карта, която има тази поддръжка, ще върват с по-добри параметри.

:D пич как може да предлагаш 7770 с 128 мб кеш на такава цена :D то и президента ни е нов , ама не значи че е по-добър от стария

Лол!

Ето как се нареждат предложените досега видео карти по производителност: GTX 560 Ti > HD 6850 > HD 7770

Андрей къде подяволите видя кеш памет? :D gothicrock съгласен съм за сега с твоето мнение, но както каза sliderum по-горе, че при по-новите игри ще се искат по-нови технологий, които 6850 не ги поддържа. И относно андрейчо. 128бБИТА а не КЕШ... прочети малко в интернет и тогава се смей ня другите какво пишат и какво предлагат? :)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.