Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Конфигурация за геймърски комп

Featured Replies

• Автор

Все пак имайте предвид, че става въпрос за компютър за 750 лева.

Също така, не са малко хората, за които да имат видео карта като HD 6850 или GTX 560 Ti е лукс - въпросът е да може да се подкарват прилично игрите и да не зацикля системата.

тазманийски дяволе, разбираш добре какво искам ;) Мисля, че за 750-800лв може да се направи една добра конф. за игри като дота 2 и диабло 3, при условие, че имам хард диск и кутия . Искам да ми върви добре, с 60 фпс ама да не засича! :)))

• Отговори 66
  • Прегледи 4,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Да, Diablo 3 с Core i3-2120 и HD6850 ще ти върви не с 60, ами и със 100 кадъра, и няма да насича. На системата от подписа на 1680х1050 никога не е падало под 60fps бетата, а с изключен vsync държеше средно 90-100fps на максимално ниво на детайлите. Друг е въпроса, че на ниска резолюция е ужсно да се играе точно Diablo III, a и че за тая игра и 40fps са пре-предостатъчни:

ASROCK B75 PRO3-M /B75/1155 - 1 бр. - 127.85 лв.

I3-2120 3.3GHZ/3MB/LGA1155/BOX - 1 бр. - 214.82 лв.

2GB DDR3 1600 A-DATA - 2 бр. - 44.54 лв.

SAPPHIRE HD6850 1GB GDDR5 BULK - 1 бр. - 253.95 лв.

PSU CM GX 450W APFC - 1 бр. - 104.19 лв.

Обща стойност - 745.34 лв. с ДДС

С това няма да имаш никакви проблеми с Diablo 3 и DOTA 2.

Някой прекалено се "изхвърля" с кадрите в секунда (fps)... Всички знаем колко кадъра в секунда е в състояние да различи човешкото око - 24 ! Игрите си вървят гладко с 30 и над тях кадри в секунда. Така, че да не преувеличаваме границите на възприятие на човешкото око с цифри от порядъка на "65 или дори 75". В някои сцени може и да има нужда от повече кадри, важното е да не падат под 25-30.

Редактирано от baikolio95 (преглед на промените)

Просто се обърках :) и спокойно ;) като те гледам какви предложения правиш на хората ... леле майко 7770 била по-нова затова е била по-добра :D скрий се мой човек ;) ДА ТИ ИМАМ НОВИТЕ ТЕХНОЛОГИЙ ;) както каза колегата gothicrock " GTX 560 Ti > HD 6850 > HD 7770 " то по тфоята логика gtx 560 ti е по-слаба от 7770 , защото неподържала измислените ти нови технологий ли ? :D мога да ти кажа само едно: СРИЙ СЕ ЧЕ СЕ ИЗЛАГАШ !

Малко OFF TOPIC!!!

Добре аз ще се СКРИЙ... Не знам само защо нападаш?? И защо се криеш зад на колегите мненията? И им поддържаш??

И моля те не ми давай акъл на мен. Аз мога и сам да се справям, човекът които иска да си вземе компютър има право на избор за конфигурация, има право и сам да си избере в какво ще я слага! А ти можеш както си 96 набор да вземеш да седнеш да понаучиш малко на български език. Също така ти трябва доста четене, за да стигнеш до там да се правиш на голям акълия, да даваш 100% сигурни съвети, че ще стане това и това без да знаеш онова! Нищо против просто не искам човека да си вземе частите и после да се хване за главата като няма къде да ги сложи! ;)

Ето и още малко информация за двете карти, като на тестове разликата е 1-2 FPS в полза на 6850.

http://hicomm.bg/rev...ena.html?read=3

Eто инфо за 7770:

- 7770 – първата едногигахерцова видеокарта, произвеждана серийно.

- Второто е новият производствен процес – 28 нм, и като пряко следствие от него – драстично понижената енергийна консумация на картата. Благодарение на новата технология AMD ZeroCore в покой 7770 употребява едва... 3 вата енергия!

- С около 25% по-висока скорост, по-ниска енергийна консумация, PCI-E 3.0 и Eyefinity 2.0 поддръжка на същата стартова цена – мисия 7770 изпълнена!

Редактирано от Just Human.. (преглед на промените)

Малко OFF TOPIC!!!

Добре аз ще се СКРИЙ... Не знам само защо нападаш?? И защо се криеш зад на колегите мненията? И им поддържаш??

И моля те не ми давай акъл на мен. Аз мога и сам да се справям, човекът които иска да си вземе компютър има право на избор за конфигурация, има право и сам да си избере в какво ще я слага! А ти можеш както си 96 набор да вземеш да седнеш да понаучиш малко на български език. Също така ти трябва доста четене, за да стигнеш до там да се правиш на голям акълия, да даваш 100% сигурни съвети, че ще стане това и това без да знаеш онова! Нищо против просто не искам човека да си вземе частите и после да се хване за главата като няма къде да ги сложи! ;)

Ето и още малко информация за двете карти, като на тестове разликата е 1-2 FPS в полза на 6850.

http://hicomm.bg/rev...ena.html?read=3

Eто инфо за 7770:

- 7770 – първата едногигахерцова видеокарта, произвеждана серийно.

- Второто е новият производствен процес – 28 нм, и като пряко следствие от него – драстично понижената енергийна консумация на картата. Благодарение на новата технология AMD ZeroCore в покой 7770 употребява едва... 3 вата енергия!

- С около 25% по-висока скорост, по-ниска енергийна консумация, PCI-E 3.0 и Eyefinity 2.0 поддръжка на същата стартова цена – мисия 7770 изпълнена!

Ако вземе 7770 пред 6850 ще се хване за главата :) И защо си мислиш , че се крия зад на колегите мненията ?

Редактирано от Andrey_96 (преглед на промените)

Защото е така. Проследи темата и ако се опиташ да си задействаш малко мозъчното вещество току виж какво правиш? И защо да се хване за главата? 128 битова карта, ползва 89W енергия и на какап отгоре настига почти 256битовата 6850, която е с около 5лева по-скъпа. А ако не знаеш ще уточня, че колкото по-малко енергия ползва едно видео/процесор толкова по-студена е и по-икономична от към ток. Та ако човека реши да не си зима кутия по-добре да си вземе по-студената видео карта. Ако си взима кутия може и 6850. Както казах по-горе той сам си решава какво да взима тук просто иска съвет. :)

Редактирано от Just Human.. (преглед на промените)

Някой прекалено се "изхвърля" с кадрите в секунда (fps)... Всички знаем колко кадъра в секунда е в състояние да различи човешкото око - 24 ! Игрите си вървят гладко с 30 и над тях кадри в секунда. Така, че да не преувеличаваме границите на възприятие на човешкото око с цифри от порядъка на "65 или дори 75". В някои сцени може и да има нужда от повече кадри, важното е да не падат под 25-30.

За втори път те засичам да пишеш подобна глупост, ама карай ;) Я да те видя, как ще се завъртиш с 30 fps дори с включена вертикална синхронизация :) Има такава възможност, ако притежаваш някоя по-нова карта на NVIDIA и последните бета драйвери. Та има една опцийка "адаптивна вертикална синхронизация", която може да ти пусне кадрите и на 30. Е, пробвах я няколко пъти за по-сигурно, играейки S.T.A.L.K.E.R. Ами не става с 30 fps не само да играеш, а и просто да се разкарваш по картата. Ако погледнеш и някои видеоклипчета, снимани с 30 fps пак ще забележиш, че движещите се обекти са размазани. Поне такива са на CRT монитор. Абе момчета, колко често играте FPS (говоря за шутъри, не за кадри в секунда) ? Ама каквото и да играете, под 40 fps са си направо гадни, независимо дали става въпрос за шутър или рейсинг. Ако вие можете да играете с толкова, браво на вас. Тук имаше един колега, дето ме обвиняваше в какво ли не, че съм твърде взискателен и така наатък, но сам си призна за аватара, колко опростен е той. Ако сте като него, ви разбирам. За вас не само естетиката не е важна, а и това да правите нещата както трябва. Лично мнение, ама запомнете нещо от мен. С такава посредственост доникъде няма да стигнете. Скоро в пресата излезе едно интервю на някакъв бизнесмен, шеф на някаква камара или нещо подобно( не е важно). Та той си го каза - нека всеки работник и служител прави нещата маааалко по-добре и съвестно. Само така ние, българите, ще се оправим. Защо пиша това? Ами защото ставаш смешен вече с тия 24-30 кадъра, дето човешкото око различавало. Ами човешкото ухо различава и 16 херца. Защо не слушаш музика с 20 херца само, а отиваш дори и на 20 килохерца? Навремето по "телевизионна техника" ни набиваха в умовете, как 600-700 реда са добре за телевизията и че на човешкото око не му трябвало повече. А защо сега не продължавате да гледате телевизора си с електронно-лъчева тръба? Нали 700 реда стигат?Май и една дребна буква не можете да разчетете, ама иначе си вярвате, че всичко е ОК и със 700 реда.

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

Аз като играя FPS (най-вече CS) се дразня на 70 fps камо ли на 40... абсурд! При това на максималната резолюция на моя монитор 1280x1204.. Друго си е DOTA League Of Legends (втората я играя с 23-24fps без проблем). А колкото за Diablo 3 и DOTA 2: За диаблото не съм се интересувал за нея, но понеже съм запален геймър на тема дота, LoL от VALVЕ правят проучване на което си даваш информацията за конфигурацията ти. Това става като кандидатстваш за бета ключ. Така те събират информация за геймърите, които се интересуваме от играта, за да можем да я играем и ние (тези със старите компютри). Та в реда ми на мисли искам да кажа, че предполам, че дота 2 няма да иска повече от видео с DX 9.0c, 256MB, Shader 3.0, колкото до процесора или от най-старите двуядрени или даже да не кажа едноядрени процесори какъвто е моят (Athlon 3700+)

...Защо пиша това? Ами защото ставаш смешен вече с тия 24-30 кадъра, дето човешкото ухо различавало. Ами човешкото ухо различава и 16 херца. Защо не слушаш музика с 20 херца само, а отиваш дори и на 20 килохерца? Навремето по "телевизионна техника" ни набиваха в умовете, как 600-700 реда са добре за телевизията и че на човешкото око не му трябвало повече. А защо сега не продължавате да гледате телевизора си с електронно-лъчева тръба? Нали 700 реда стигат?Май и една дребна буква не можете да разчетете, ама иначе си вярвате, че всичко е ОК и със 700 реда.

Човече, вече бъркаш понятията... Диапазона на човешкия слух е от 20 херца до 20 килохерца (на теория), и всичко в тоя диапазон се възприема (с някои изключения). Кадрите в секунда, които може да се възприемат като отделни кадри от човешкото ОКО са максимум 24 в секунда . Спри да се правиш на важен, и да натякваш какво са те учили през 1965-та година, а първо чети какво ти се пише. Хубавото на болестта на Алцхаймер е, че всеки де се срещаш с нови хора...

Човече, вече бъркаш понятията... Диапазона на човешкия слух е от 20 херца до 20 килохерца (на теория), и всичко в тоя диапазон се възприема (с някои изключения). Кадрите в секунда, които може да се възприемат като отделни кадри от човешкото ОКО са максимум 24 в секунда . Спри да се правиш на важен, и да натякваш какво са те учили през 1965-та година, а първо чети какво ти се пише. Хубавото на болестта на Алцхаймер е, че всеки де се срещаш с нови хора...

Кой пише глупости не знам, но е ясно кой не е играл игри, а дава умни съвети. Аз ти дадох някои препоръки за бъдещето, ти сам си решавай дали е добре да се съобразяваш с някои от тях или не.

baikolio95: Не съм изчел внимателно, но предполагам говори за честотата на опредняване на монитора. Избяга ми точно в момента, но мисля, че под 75 Hz изглежда все едно екрана трепти. FPS пък е друго и да, човешкото око не различава над 24 кадъра в секунда, но може и да са 100 кадъра, а честотата като е 30 Hz и да ти трепти картината... Да не навлизаме в подробности, не съм изчел темата, нито целият спор. Искам да ви помоля да спазвате добрият тон и да провеждате конструктивна дискусия! Считайте го за предупреждение и уважавайте мнението и на другия, обосновавайте се. Без нападки!

Твърде много омешихте коренно различни физически термини, и накрая се получи някакъв "тюрлюгювеч". fps не се измерва в Hz (херци), а и надали някой ползва монитор на 30Hz... Спирам с офф-а до тук.

Ще си позволя да цитирам нещо, което съм писал в една друга тема по въпроса за броя на кадрите при игрите, за да се има предвид една тънкост при работата на видео картите: Филмите стандартно са с 24 кадъра в секунда, пък не знам някой да е имал проблеми с това. Въпросът е колко равномерно се възпроизвеждат кадрите, т.е. да има еднакъв интервал между отделните кадри - ако това условие е нарушено, може и при повече кадри графиката да сече. При филма времето между кадрите е разпределено равномерно, а при игрите не е и зависи от работата на процесора и видео картата. Човешкото око възприема движение при минимум 10 кадъра в секунда. Филмът работи с време между кадрите от 0,042 секунди, а при играта тази стойност варира и дава отклонение - затова при повече кадри вероятността да се получи сериозно отклонение на времето между два кадъра намалява и, съответно, играчът си мисли, че това е заради броя кадри, а всъщност причината е неравномерното време между кадрите, което при повече кадри пада под чувствителността на човешкото око и картината се възприема като непрекъсната.

Редактирано от gothicrock (преглед на промените)

Ще си позволя да цитирам нещо, което съм писал в една друга тема по въпроса за броя на кадрите при игрите, за да се има предвид една тънкост при работата на видео картите:

Филмите стандартно са с 24 кадъра, пък не знам някой да е имал проблеми с това. Въпросът е колко равномерно се възпроизвеждат кадрите, т.е. да има еднакъв интервал между отделните кадри - ако това условие е нарушено, може и при повече кадри графиката да сече. При филма времето между кадрите е разпределено равномерно, а при игрите не е и зависи от работата на процесора и видео картата. Човешкото око възприема движение при минимум 10 кадъра в секунда. Филмът работи с време между кадрите от 0,042 секунди, а при играта тази стойност варира и дава отклонение - затова при повече кадри вероятността да се получи сериозно отклонение на времето между два кадъра намалява и, съответно, играчът си мисли, че това е заради броя кадри, а всъщност причината е неравномерното време между кадрите, което при повече кадри пада под чувствителността на човешкото око и картината се възприема като непрекъсната.

И понеже не четете внимателно, да ви подканя отново. Пуснете си адаптивната вертикална синхронизация на 30 fps и се опитайте да играете шутър. Обаче аз се опитах да обясня друго за "геймърските" видеокарти и игри. Целта са минимум 60 fps, защото това е минималната честота на опресняване за един CRT монитор. Под тая честота и включена вертикална синхронизация, картината се усеща като насичане. Затова и от NVIDIA въведоха с драйверите си 3... адаптивната вертикална синхронизация, отнасяща се за LCD монитори главно. Под 60 fps примерно, вертикалната синхронизация се изключва и играта се играе като такава без. За CRT монитори няма голямо значение ( поне при мен), защото така и така картината е доста лоша при повечето игри, дори при доста по-високи fps. Когато обаче кадрите не падат под 60, те идеално се синхронизират с честотата на монитора, ако той е на 60 херца. Ей затова говорех, че няма такова чудо, като 30 или 40 fps при шутър, които да са достатъчни дори и на по-непретенциозните геймъри с CRT монитор. Факт е също, че половинчатата вертикална синхронизация не върши кой знае каква работа, дори тя да е 37-38 fps. И тая честота пробвах при игра и макар нещата да са малко по-добре, не могат да заменят шейсетте кадъра при пълната вертикална синхронизация. Изрично уточних, че не съм пробвал моята машина с LCD монитор и в момента не споря с никой, разполагащ с такъв. Няколко години играх GRID онлайн и по-точно главно частта с дрифта. Ами тая игра си изисква ВС откъдето и да го погледнеш. В противен случай е трудничко на моменти да следваш правилната траектория близо до колчетата. Знаете ли колко пъти просто съм зарязвал сесия заради недоброто изобразяване на кадри и насичането, предизвикано от липсата на добра синхронизация с честотата на монитора? Разбрах за познанията ви по телевизионна техника. Лично аз за последно четох тия учебници преди 15 години така, че разчитам на вашите пресни знания. Едно е обаче зубренето, друго практиката.

Целта са минимум 60 fps, защото това е минималната честота на опресняване за един CRT монитор. Под тая честота и включена вертикална синхронизация, картината се усеща като насичане.

При теб проблемът явно е в монитора и честотата, на която работи, а не във видео картата и броя кадри в секунда, който дава, защото нещо не виждам логиката в това твърдение.

Аз спирам дотук.

Редактирано от gothicrock (преглед на промените)

24 кадъра не стигат за комфортна игра, особено ако е по-динамична. Не че съм геймър, ама навремето съм се мъчил с евтини карти и слаби компютри и знам разликата между това да върви една игра и да се играе комфортно. Примерно, едно целене на обект на далечно разстояние при по-ниски кадри се превръща в мъчение. При повече кадри бързите движения са по-плавни. Окото различава 24 кадъра, но това е минимума, за да възприема образите като непрекъснато движение, а не че не може да възприема повече. Освен това, ако говорим за средни кадри, тия 24 на моменти се превръщат в 10, което си е яко сечене. Ако сложим 30 като минимум, т.е., дори в най-натоварените сцени да не падат под тази стойност, тогава вече е друго.

Темата е завършена. Ще бъде отворена, ако авторът и не закупи някоя от предложените машини в близките няколко месеца и се променят пазарните обстоятелства, защото ако тогава все още е решен все пак да купува, предложенията може да се различават достатъчно от тези, които са дадени до сега.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.