Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Конфигурация за геймърски комп

Featured Replies

gothicrock съгласен съм за сега с твоето мнение, но както каза sliderum по-горе, че при по-новите игри ще се искат по-нови технологий, които 6850 не ги поддържа.

Гледай повече какво показват вторите цифри - HD 6850, HD 7770. ;)

• Отговори 66
  • Прегледи 4,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Ще го имам впредвид това за вторичните цифри, даже съм чел някъде мисля, че във ваш пост отново сте говорили за тях. Ясно ми е че 256 битовата шина е с предимство, но мисля, че в новите заглавя които ще излизат скоро 7770 поне с мъничко ще е над 6850 :P

HD 7770 има 80 вата максимално потребление, ако не е овъклокната и e с не по-лоша производителност от 6850 в реалните игри, въпреки по-тясната шина. Това все повече ще си проличава с новите заглавия, които ще изискват технологии неподдържани от 6850, или поне с карта, която има тази поддръжка, ще върват с по-добри параметри.

И какви са тези технологии?

Андрей къде подяволите видя кеш памет? :D

gothicrock съгласен съм за сега с твоето мнение, но както каза sliderum по-горе, че при по-новите игри ще се искат по-нови технологий, които 6850 не ги поддържа.

И относно андрейчо. 128бБИТА а не КЕШ... прочети малко в интернет и тогава се смей ня другите какво пишат и какво предлагат? :)

Просто се обърках :) и спокойно ;) като те гледам какви предложения правиш на хората ... леле майко 7770 била по-нова затова е била по-добра :D скрий се мой човек ;) ДА ТИ ИМАМ НОВИТЕ ТЕХНОЛОГИЙ ;) както каза колегата gothicrock " GTX 560 Ti > HD 6850 > HD 7770 " то по тфоята логика gtx 560 ti е по-слаба от 7770 , защото неподържала измислените ти нови технологий ли ? :D мога да ти кажа само едно: СРИЙ СЕ ЧЕ СЕ ИЗЛАГАШ !

И какви са тези технологии?

От къде да знам, не съм толкова навътре в занаята :D

Но пък със сигурност картата е даста по-тънка като харч на ток и е възможно да не трябва нов захранващ блок. Иначе ако бюджета беше около 900лв... Одма щях за предложа HD 7850(или евентуална Нвидиа алтернатива, която съвсем скоро ще е налице и вероятно ще натисне цената на HD 78ХХ още надолу) + някое марково захранване около 500 вата (или малко отгоре в зависимост от това все пак, коя карта ще е избрана).

minus2brains ако смяташ да купуваш нещо качествено за игри , което и от тези предложения да вземеш изобщо няма да сгрешиш !

Извинявай че надхвърлих малко бюджета , но мисля че си заслужава :)

GB H61M-S1 /H61/LGA1155 82.40 лв.

I3-2120 3.3GHZ/3MB/LGA1155/BOX 214.23 лв.

4GB DDR3 1333 KINGSTON BULK 38.68 лв.

500GB WD SATA 6GB/S 7200/16MB 137.69 лв.

CM ELITE 371, BLACK W/500W 130.97 лв.

SAPPHIRE HD6770 1G G5 BULK 182.13 лв.

Обща стойност: 786.09 лв. с ДДС

Ако ти са проблемни тия 30 лв. може да сложим: това захранване PSU CM ELITE POWER 460W PFC и тази кутия: CX-5859 /SILVER/NO PSU и ще стане

Обща стойност: 758.09 лв. с ДДС но надали ще ти хареса кутията

Дъно с USB 3.0 и SATA 3:

ASROCK B75M /B75/1155 - 1 бр. - 116.22 лв.

I3-2120 3.3GHZ/3MB/LGA1155/BOX - 1 бр. - 214.23 лв.

4GB DDR3 1333 A-DATA - 1 бр. - 34.18 лв.

SAPPHIRE HD6850 1GB GDDR5 BULK - 1 бр. - 253.26 лв.

CM ELITE 371, BLACK W/500W - 1 бр. - 130.97 лв.

Обща стойност - 748.84 лв. с ДДС

minus2brains ако смяташ да купуваш нещо качествено за игри , което и от тези предложения да вземеш изобщо няма да сгрешиш !

Моето не си скивал :P

Моето не си скивал :P

скивах го :Д ама не скивах във него захранване :д и поне за мен 7770 е доста по зле от 6850,gtx 560 ti ... (не толкова по зле от 6850 , но е по слаба поне за мен)

Кутията че е важна, важна е. Ама за тия пари какво по-напред. Oтворената кутия решава главно проблема с температурата на процесора. Карал съм година и половина с 8800GT в непроветрива кутия с максимален клок, след това още година и половина с CM690 и сумати вентилатори. Накрая я продадох в отлично състояние. А 8800GT не е от най-хладните видеокарти. Същото мога да кажа и за един суперзатворен хард Seagate SATA 1 , дето още си бачка от 2005 година наасам, макар вече рядко да го ползвам. Та тоя хард ме изкара 3-4 години затворен с температури средно около 50-55 градуса целзий. Готов съм да споря със всеки, дето твърди, че при тая температура не могат да работят компонентите и че видите ли, деградирали. Ако деградираха, нямаше да слагат горни температури от 100 или 105 градуса целзий. И още нещо. Точно пък при температури от порядъка на 200-210 градуса се извършват много "ремонти" в печки на видеокарти от рода на 8800GT. Това показва, колко полезна е понякога високата температура за компонентите. Това разбира се в кръга на шегата, макар точно това да се прави при отлепено ядро на тия видеокарти.

Та за 750 лева може и да се направи геймърска машина, но ми е много интересно как :) Вярно, ще се играят игри и с тая 6850, но на каква резолюция? Пуснете и един S.T.A.L.K.E.R. CoP на 1600x1200 да ви видя. Разбира се, че върви, но от вървене до вървене при шутър има балкан разлика. Или да кажем едно Метро . Айде от мен да мине, 1280х1024 стигат за пробите ви . Не се излагайте, че предлагате геймърски машини за 750 лева. Да, играят се игри, но такива машни в никакъв случай не може да се нарекат "геймърски" с изключение на някои фирмички като e Varna Да живее гейминга! :P

Голямо фаворизиране на тая HD6850, а песента и вече е изпята. Аз под "геймърска машина" разбирам такава машина, в която е бодната поне една видеокарта за 400-450 лева ( то и сега цените скочиха, та не е като едно време да дадеш 400 лева и да си свиркаш с 8800GT)

Голямо фаворизиране на тая HD6850, а песента и вече е изпята. Аз под "геймърска машина" разбирам такава машина, в която е бодната поне една видеокарта за 400-450 лева ( то и сега цените скочиха, та не е като едно време да дадеш 400 лева и да си свиркаш с 8800GT)

Гейм машина може да се направи за 750 лв. като имаш кутия и хард (както в случай) не е невероятната машина , но все пак за 750 лв. кфо повече :Д И междудругото 6850 може да подкара S.T.A.L.K.E.R. CoP на 1600x1200 с прилично ФПС

Гейм машина може да се направи за 750 лв. като имаш кутия и хард (както в случай) не е невероятната машина , но все пак за 750 лв. кфо повече :Д И междудругото 6850 може да подкара S.T.A.L.K.E.R. CoP на 1600x1200 с прилично ФПС

Stop! Мой човек, и аз я подкарвам с GTX460. Въпросът е с колко кадъра и къде в кое време на денонощието. Ако за теб 20-40 fps за GTX460 са добре, ОК. А GTX 460 е с около 10 % по-бавна от HD6850 според всички тестове в нета. Виж, Метрото няма как да подкараш с всички салтанати дори на 1280х1024. 1024х768 е игруема резолюция в повечето случаи, но повярвай ми, никакъв кеф не прави това ;) И глей ся. Темата е за :геймърска машина за тежки игри" ако не си забелязал. Такова животно нема за 750 лева, дори без хард и кутия. А сега почнаха да излизат доста тежички игрички. Въпрос на месеци е тая 6850 да клекне изцяло пред новите заглавия. Затова, нека не експлоатираме темата, която е за геймърска машина. Нека кажем - машина, позволяваща да се играят повечето игри на 1600х1200 с максимални детайли и малко АА. Така по-става. Иначе си чешем езиците, заблуждавайки човека.

• Автор

оо такава голяма резолюция не... 1024х768 си ми е перф. Може доста да съм ви подвел с "тежката игра". По-скоро става дума за диабло 3 и дота2

Stop! Мой човек, и аз я подкарвам с GTX460. Въпросът е с колко кадъра и къде в кое време на денонощието. Ако за теб 20-40 fps за GTX460 са добре, ОК. А GTX 460 е с около 10 % по-бавна от HD6850 според всички тестове в нета. Виж, Метрото няма как да подкараш с всички салтанати дори на 1280х1024. 1024х768 е игруема резолюция в повечето случаи, но повярвай ми, никакъв кеф не прави това ;) И глей ся. Темата е за :геймърска машина за тежки игри" ако не си забелязал. Такова животно нема за 750 лева, дори без хард и кутия. А сега почнаха да излизат доста тежички игрички. Въпрос на месеци е тая 6850 да клекне изцяло пред новите заглавия. Затова, нека не експлоатираме темата, която е за геймърска машина. Нека кажем - машина, позволяваща да се играят повечето игри на 1600х1200 с максимални детайли и малко АА. Така по-става. Иначе си чешем езиците, заблуждавайки човека.

Немога да споря за 6850 защото нито я имам нито съм я тествал :) Вярвам ти на теб , просто не съм се интересувал от нея , а иначе аз не съм казал че ще е животно за 750 лв. просто ще ги подкарва игрите игрите като Баталфилд 3 , Крайсис 2 и тия ще ги кара на HIGH в това съм 100% сиг. за новите заглавия незнам , не им знам изискванията , а и всичко очаквам от производителите на игри :) Но пак няма да клекне много може би ще ги кара на Медиум най-новите , но за толкова пари няма да е ДЗВЕР !

нека който ми предложи видеокарта да се съобрази и с това: http://forums.24game...ържат-diablo-3/

Това са доста стари видеокарти и няма начин, която и от предложените в темата да бъде в списъка. Обаче посочената резолюция в предният коментар, сочи съм това, че не си с широко форматен монитор, а няма да се учудя много, дори ако не си с LCD, а с CRT монитор?

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

• Автор

Това са доста стари видеокарти и няма начин, която и от предложените в темата да бъде в списъка. Обаче посочената резолюция в предният коментар, сочи съм това, че не си с широко форматен монитор, а няма да се учудя много, дори ако не си с LCD, а с CRT монитор?

за мен не е от значение резолюцията, 1024х768 си ми е ок

Налагаше се да се уточнят нещата. Иначе всички геймъри щяхме да вземем за 250 лева една видеокарта и за още толкова процесор, да си караме новите заглавия със 100 фпс и да си свиркаме 3 години. Целта са все пак минимум 60 фпс ( не средни!), за да се ползва добре и ВС.

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

Това го приемам за вярно само и единствено за мултиплейър FPS(first person shooter не frame per second) - CS, BF, CoD и т.н и то за свръхпретенциозни геймъри. За сингълплейър и други типове игри е достатъчно да няма резки падове под 30fps и се играе съвсем нормално. И да, в момента видеокарта за 250лв.(6850) с процесор за 220лв.(i3-2120) е отлична бюджетна гейм платформа за 1680х1050 и 1920х1080, и ще се играят спокойно всички съвременни игри, стига да не очакваш, че ще работи като система за 2500лв. с Core i7 и GTX680/HD7970, и да дъниш филтрациите на максимално ниво. Ако ми кажеш че при Full HD резолюция при интезивен геймплей виждаш разлика между 2xAA и 8xAF vs. 8xAA и 16xAF значи не се наслаждаваш на играта, а просто търсиш нарочно визуални разлики в графиката, и си търсиш (безпричинни)поводи за ъпгрейт.

Целта са все пак минимум 60 фпс ( не средни!), за да се ползва добре и ВС.

Малко претенциозно звучи. ;)

Процесор-Intel i7 Видео-ATI RAEDON 6690 HD Рам памет-32гб ddr3

Малко претенциозно звучи. ;)

Да, така е, макар да си мислех за 65 или дори 75 ;) Осбено с CRT нещата лично при мен са зле, ако нямам кадри, достатъчни за вертикална синхронизация. Не мога да твърдя в тоя момент как стоят нещата при по-модерните монитори, макар съвсем скоро и това да пробвам с моя комп, но с CRT-то определено трябват повечко кадри при почти всички игри и то с включена непременно вертикална синхронизация. Все пак, ако човек е геймър, не бива да пести от кадри. Нали тук ставаше въпрос за геймърска машина, та затова и направих тия уточнения. Иначе съм съгласен с вас, че HD6850 e напълно достатъчна за непретенциозни геймъри, играещи само колкото да убият времето, без да се задълбват в детайлите на картината и в това, че тук му насякло и го утрепали ;) Ако питате мен и HD7770 е добро предложение за закърпване на положението в ниските резолюции и високи детайли. Ама един уважаващ себе си геймър, не би дал по-малко от 400 лева за видеокарта и то само защото от 550-600 лева нагоре нещата стават доста неизгодни откъм съотношение цена/производителност, а ползата от файдата е спорна.

Това го приемам за вярно само и единствено за мултиплейър FPS(first person shooter не frame per second) - CS, BF, CoD и т.н и то за свръхпретенциозни геймъри. За сингълплейър и други типове игри е достатъчно да няма резки падове под 30fps и се играе съвсем нормално. И да, в момента видеокарта за 250лв.(6850) с процесор за 220лв.(i3-2120) е отлична бюджетна гейм платформа за 1680х1050 и 1920х1080, и ще се играят спокойно всички съвременни игри, стига да не очакваш, че ще работи като система за 2500лв. с Core i7 и GTX680/HD7970, и да дъниш филтрациите на максимално ниво. Ако ми кажеш че при Full HD резолюция при интезивен геймплей виждаш разлика между 2xAA и 8xAF vs. 8xAA и 16xAF значи не се наслаждаваш на играта, а просто търсиш нарочно визуални разлики в графиката, и си търсиш (безпричинни)поводи за ъпгрейт.

Може би си прав, но не съвсем. Аз визирах моя CRT монитор, а и доколкото схванах от темата, колегата май не е в по-добро положение, но може и да греша. И да, правя разлика в детайлите при 2 АА и 8 АА. Най-много от това се дразня - липса на достатъчно АА при ниска резолюция :) Иначе, за какво ми е скъпа видеокарта, като мога да пусна всички игри на LOW с карта за 150 лева? За сингъл плейъра...ами явно не си играл с карта среден клас ( може би бивш вече) като моята GTX 460 S.T.A.L.K.E.R. CoP, че и по-старите версии като Чисто небе, дето като включиш DX 11 или DX10 по някое време на денонощието се чудиш, как е възможно карта за 370 - 400 лева преди година и половина да дава 15 fps :) Тъжна историйка наистина. Какво дава клока? 20 % отгоре? И колко са 20 % върху 15 или 20 fps? Ама айде да вземем и една от любимите ми Metro 2033. Нещата са подобни при някои нива и макар по-добрият процесор да помага малко, тук важна си е видеокартата все още. Направо е ужасно да играеш включени DX11 опции. Сигурен съм, че има много такива игри. И понеже от 4-5 месеца играя главно различните варианти на S.T.A.L.K.E.R. , мога да изкажа личните си впечатления подробно. Даже и сега отивам да разцъкам малко, доколкото ми позволи машинката ;)

Виж, не знам как би било с течнокристален монитор, но скоро и това ще разбера. Ако проблемът е в моето CRT, ще се извиня. Иначе, ако някой има желание да ми помогне, пускам една темичка за монитор, че такова чудо за последно купих преди 7 години и то на старо.

Crysis 2 с DirectX11 пача и настройка на Ultra, с една GTX460 дава под 30 кадъра средно, т.е., не е много комфортно за игра. Ако се смъкнат едно ниво настройките, вече става по-добре. Ако ще се играят съвременните игри (и тези през следващите поне 2 години) на макс, си трябва бая мощна и скъпа карта (и компютър като цяло).

Все пак имайте предвид, че става въпрос за компютър за 750 лева. Също така, не са малко хората, за които да имат видео карта като HD 6850 или GTX 560 Ti е лукс - въпросът е да може да се подкарват прилично игрите и да не зацикля системата.

Все пак имайте предвид, че става въпрос за компютър за 750 лева.

Също така, не са малко хората, за които да имат видео карта като HD 6850 или GTX 560 Ti е лукс - въпросът е да може да се подкарват прилично игрите и да не зацикля системата.

Напълно си прав, аз се хванах на думичките "геймърски компютър за 750 лева". Стори ми се доста смешно това снощи, дори да се спести от кутия и хард. Все пак, GTX 560 ti е маааалко по-нагоре в йерархията - да кажем на нивото на HD 6950, като разликата с HD 6850 е цели 35 % изразено в средно кадрово отношение, което за мен не е малко. Просто, нека не слагаме HD6850 сред геймърските карти, защото реално не е такава. Друг е въпросът, че с нея се играят всички игри с максимални детайли, малко АА и вече всичко зависи от избраната резолюция, ако разбира се има и подобаващ процесор.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.