Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Лап-топ-а ми Aser AS 5536 прегрявa

Featured Replies

За максималната температура под товар мога да се съглася, че заедно с почистването и смяна на пастата е довело до такъв ефект. При лаптопите е от голямо значение и пастата, например МХ-3 спокойно може да доведе до 5-10 градуса в сравнение с най използваната за настолни машини бяла силиконова термо паста.

Преди около 3 години попаднах в пасат на евтина силиконова термопаста. 10грама спринцовка. Бях толкова възторжен от цената че си купих две, беше нещо като 2-3лв бройката. Трябваше ми за едно захранване за транзисторите и не исках да хабя MX-2. Заиграх се малко с тестове. Оттогава MX-2 слагам само ако някой настоява. Между MX-2 и MX-3 разликата е градус-градус и половина, до колкото помня от тестове които четох когато излезе. Между силиконката и MX-2 разликата е също толкова. Така че при правилно слагане, не мисля че може да се достигне повече от 5 градуса разлика и дори това е много. Реално са 2-3.

А проблема на тея асери и горепосоченото решение ги потвърждавам и аз. Преди десетина дни дупчих такъв лаптоп. Направо се прероди. А твърдия диск неслучайно е изнесен максимално встрани от греещите елементи.

То не му е тук мястото да пиша за термо пастите ама.

Преди време приятел работеше в сравнително голям компютърен сервиз.

Тъкмо се бях снабдил с дъно поддържащо UCC и приятеля звъни и казва че ми е отделил десетина различни процесора, който според серийните номера имат добри шансове за отключване.

Купих един "буркан" българска термо паста за транзистори и се заех да тествам изпратените процесори.

Всичките ги слагах по няколко пъти с продължителни тестове за стабилност.

Българската паста от 5лв буркана се представи доста добре.

Разпродадох излишните процесори, оставих си и за мен един успешно отключен, но за по сигурно си купих MX-2 и о изненада минимална разлика спрямо пастата от буркана.

После тук във форума попаднах на едно ревю публикувано от дявола в което руснаците тестват един куп термо пасти от най-скъпите до най-евтините че и паста за зъби бяха тествали, и разликите между пастите бяха в порядъка на 5-6 градуса.

Та от тогава си карам с Българска паста, на доста хора съм слагал от нея и досега никои не се е оплакал.

• Автор

Вече пиша от съживения лаптоп. Подмених навсякъде където трябваше термопастата. Препоръчаха ми Антеk Формула 6. Струваше ми 18 $ не знам това скъпо ли е или евтино. Продавача каза че тая дори ставала за лек овърклок. Колко е вярно да кажат тия дето разбират. Жена ми като го видя такъв разпарчадосан вика, от туй повече лаптоп не става. Сглобих го. Пуснах му АИДА стрес тест на всичко едновременно. След около 6 минути температурата на цпу-то все още си стоеше на 82 градуса а харда на 31. Коренна разлика в сравнение със предишното положение. Само да допълня ако въобще това иманякакво значение. По време на АИДА теста стайната температура беше 26 градуса. Прилaгам миниатюра от теста. Направо съм на седмото небе. Значи това е било причината за високите температури- недобрият контакт на цпу-то с топлоотводните елементи ако мога така да ги нарека, поради неизвестна причина (засъхнала термопаста, изтекъл срок на годност на същата и т.н. ) Радвам се че се оправих сам. Почти забравих : Пробих му все пак около 30 отвора по 2.5мм всеки точно под heat синк-а. Може и те малко да помагат. USB вентилатор чакам да получат, Ще го сложа и него на докинг станцията, да духа отдоло. Още веднъж благодаря на всички и се извинявам за лошото качество на снимките, но както вече писах по-рано са правени със web - камерата и затова.

Редактирано от julienalexandrov (преглед на промените)

За термо-пастите при процесорите на настолни РСта съм напълно съгласен, е наложително да се използват в много ограничени случаи и то при екстремен оверклок където всеки градус е важен за стабилността на системата. Иначе бялата силиконова термо-паста си е чудесно решение за никакви пари общо взето. При лаптопите ситуацията е малко по-различна там контактната площ на процесора с охладителя е доста по-малка. Самия охладител е с доста по малка топлоотдаваща повърхност и дори и няколко градуса са чудесен резултат. А като се сумират няколко градуса от почистване, няколко градуса от остаряла паста, няколко от по-скъпа паста, в случая ефекта от направените отвори и резултата започва да придобива задоволителни измерения. При по-гъстите термопасти е желателно да се знае, че пълния ефект не се проявява веднага, тъй като пастата все още не е достигнала оптималното разнасяне. След като машината поработи това довежда до допълнително втечняване на пастата, респективно по равномерното и тънко разнасяне и максималния ефект се проявява на малко по късен етап.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.