Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Sony Xperia S или Samsung Galaxy S III

Featured Replies

Здравейте! Реших да си купувам нов телефон... След доста [може би не чак толкова] разглеждане и четене се спрях на тези два телефона. За какво ще го използвам? Общо взето за всичко... музика, интернет, емайл и т.н.. Не съм специалист в тази област, но не видях кой знае каква разлика освен 4-ядрения процесор и най-новата версия на адроид за галаксито. Интересува ме дали този 4-ядрен процесор ще ми върши по-добра работа или двуядрения е достатъчно добър? Същот така четох, че се очаква ъпдейт за Xperia-та до най-новата версия на андроид. Сигурно ли е? Ако съм изпуснал нещо, не се притеснявайте - кажете... :) И накрая... телефона ще го закупя без договор, което ще рече, че ще има разлика от сорта на 200-400 лева. Въпроса ми е дали [ако предположим, че галаксито е, така да се каже, по-добрия телефон] си струва тази разлика? Приемам всякакви мнения и предложения по въпроса, благодаря!

Experia S има по-добра камера според мен, ако това изобщо Ви интересува. Но за сметка н това дисплея е по-малък в сравнение с този на Galaxy S3.

Отделно Galaxy е по-скъпия телефон като цяло.

P.S. Забравих да кажа, че батерията на Sony не може да се сменя.

Не мога да говоря от опит за тези две устройства, но ето какво пишат тук

http://www.mobilebul...0/sony-xperia-s

Според мен, освен само който няма пари е абсурдно да се дадат на този етап към 1400лв. за телефон?!?

Редактирано от Viiipeer (преглед на промените)

• Автор

Точно това ме интересува... струва ли си разликата в цената? Има ли неща, с които галаксито да е по-добър [не говоря за минимална разлика в камерите или нещо подобно], които да си заслужават разликата?

http://www.mobilebul...&campare=??????

Накратко - Galaxy S3 по-голяма батерия, по-голя екран, възможност за външна карта с памет, по-нов хардуер като цяло. Всичко зависи от Вас за какво ще Ви трябва и не на последно място - според мен дизайна на Galaxy S3 е по-добър.

Sony-то е сглобено с поостарял хардуер, процесорът му е по-слаб от този на Samsung-а. Аз лично обаче бих се поогледал за нещо с Intel Atom - честно казано не знам колко се намират все още в България такива модели, но ми звучи доста перспективно да видя процесор, който доскоро се е намирал в разни нетбукове, в телефон.

Experia S има по-добра камера според мен, ако това изобщо Ви интересува. Но за сметка н това дисплея е по-малък в сравнение с този на Galaxy S3.

Отделно Galaxy е по-скъпия телефон като цяло.

Всичко е точно така, с малки изключения

1. Xperia S е нов телефон на Sony и има доста проблеми. Например:

- Лошо покритие на черните телефони, изтрива се по ръбовете и лъсва

- Лоша работа с SIM на MTel

- Проблеми с дисплея (жълти петна), може би с последните партиди е отстранен

Има сума ти телефони отпреди година и повече, които са по-стабилни и по-евтини.

2. Samsung Galaxy S III още не е излязъл на пазара в България на 100% и няма отзиви. Предлага се на умопомрачителни цени (около 1300 лв.), като дава абсолютно нищо ново в сравнение с предшественика си Samsung Galaxy S II, освен по-лош дисплей, изключително евтин пластмасов дизайн тип "лопата", клокнато видео, никому ненужен четириядрен процесор и пр.

Не препоръчвам да избързвате, само ще си загубите парите...

Всичко е точно така, с малки изключения

1. Xperia S е нов телефон на Sony и има доста проблеми. Например:

- Лошо покритие на черните телефони, изтрива се по ръбовете и лъсва

- Лоша работа с SIM на MTel

- Проблеми с дисплея (жълти петна), може би с последните партиди е отстранен

Има сума ти телефони отпреди година и повече, които са по-стабилни и по-евтини.

Тази информация съм я дал, като линк.

Разликата в цена едва ли си заслужава ! Какво толкова има повече за 600лв ?! И едва ли някога ще ти трябват 4 ядра и то на телефон !

Като гледам, може би е по-добре този модел, спрямо Sony

http://www.mobilebul.../2623/htc-one-x

Само за около 100 лева разлика - къде са 600лв., къде са 100лв.!

Тази информация съм я дал, като линк.

O.K.

P.S. Към автора на темата. Когато пуснат нови телефони, веднага се изпада в истерия. Няма нужда да се бърза, просто след няколко месеца нещата си идват на място. Имайте търпение, никой не ви кара насила да подписвате договори. Утре или след месец ще има доста по-изгодни оферти. :)

O.K.

P.S. Към автора на темата. Когато пуснат нови телефони, веднага се изпада в истерия. Няма нужда да се бърза, просто след няколко месеца нещата си идват на място. Имайте търпение, никой не ви кара насила да подписвате договори. Утре или след месец ще има доста по-изгодни оферти. :)

Бих добавил, че може би модата от преди години се възвръща - кой да има по-хубав телефон. Да се погледне реално на нещата - днес производителите се опитват да вградят какъв ли не хардуер, само за да привличат с него вниманието на потребителите и да "бутат" печалбите си. А дали изобщо на повечето им е нужен, това е друг въпрос. В края на краищата - ще се радвате на телефон, който струва 1000лв., че и повече и след няма и месец вече ще сте му свикнали с тази разлика че сте дали една камара пари!

Поне аз така ги виждам нещата. Няма лошо да си на "върха" с технологиите при телефоните, но дали има смисъл?

Не виждам никакъв смисъл да се дават даже и 600 лева за телефон, да не говорим за 1400 лева. Може колегите да ме подиграват, че съм старомоден, но за мен телефона служи само за едно нещо-да говоря. Всички други приложения са безмислени.

• Автор

Не знам дали Вие сте ме разбрали погрешно или аз съм се изразил неправилно и съм Ви накарал да мислите така, но... Целта ми не е да съм "най-модерния", с най-нов телефон и т.н... В момента разполагам само с един телефон, който вече ми е от няколко години с доста работи, които не са както трябва... Затова реших, че е време да си взема нов, и тъй като в момента мога да си позволя един такъв телефон, защо не? Все пак нямам намерение след един месец да го сменям, така че предпочитам да е нещо добро, но ако вземем на предвид по-горните постове аз, така да се каже... нямам право да си избирам по-нов телефон, защото се тълкува като "вижте ме кой съм, имам най-новия телефон"? По темата... какво ще кажете за HTC-то посочено по-горе? И от това, което прочетох... Galaxy-то не си струва парите, а Xperia-та не е най-добрия вариант? Също така, ако има значение... на М-Тел съм. Просто се бях спрял на тези два телефона, но не е задължително да е един от тях, приемам всякакви предложения... Главното ми изискване е да работи с андроид [по възможност най-новата версия]...

Редактирано от SVTerziev (преглед на промените)

Не виждам никакъв смисъл да се дават даже и 600 лева за телефон, да не говорим за 1400 лева. Може колегите да ме подиграват, че съм старомоден, но за мен телефона служи само за едно нещо-да говоря. Всички други приложения са безмислени.

Емо въпрос на гледна точка ! Аз ползвам моя GSM последно за да говоря по него ! Тази функция е с най-малко значение за мен - преди всичко за мен е MP3 Player , Internet и какво ли още не ;) Приложения за каквито се сетиш ;)

По темата... какво ще кажете за HTC-то посочено по-горе?

HTC One X имаше доста проблеми, справка на руски език тук. HTC избързаха и с One S, там се лющи корпуса, има проблеми с доставките при мобилните оператори и се въртят дефектни бройки, просто проверете в Гугъл. Не виждам смисъл в момента да вземате нов модел Андроид. Просто тази година всички претупаха нещата и го удариха на печалба. Как ще се почувствате, ако дадете телефона си за хиляда и кусур лева в рамките на една година за няколко пъти за по един месец престой в сервиза?
  • Автор

Причината, поради която искам най-новата версия е, че се предполага, че така да се каже... "новото е по-добро от старото"... Изчистени са бъгове [предполагам е имало], подобрени са някои неща, по-добра поддръжка и т.н...

Причината, поради която искам най-новата версия е, че се предполага, че така да се каже... "новото е по-добро от старото"...

Изчистени са бъгове [предполагам е имало], подобрени са някои неща, по-добра поддръжка и т.н...

При новите модели има не точно бъгове, а дефекти. И то в голям размер. Например при Samsung Galaxy S III става дума за 600 000 бройки с дефектен заден капак, справка. А бъговете в софтуера на новите модели се чистят за месеци. Затова не ви препоръчвам да се хвърляте на нов и скъп модел.

P.S. Понеже и пред мен преди месец стоеше дилема какво да си взема и естествено се получи грешка. Не си купих телефон, а ми го подариха неочаквано за мен - Nexus. Макар да има директна поддръжка от Google, макар да е евтин (399$ в САЩ от Google), гугълфона не ми харесва. Батерията е слаба, екранът - също, не е удобен за носене и така...

• Автор

Т.е. ми препоръчвате да изчакам...? И за да се уточним... какво точно? Друг телефон, поправка на дефектите в сегашните, поправка на дефектите в ОС? :)

Не знам дали Вие сте ме разбрали погрешно или аз съм се изразил неправилно и съм Ви накарал да мислите така, но...

Целта ми не е да съм "най-модерния", с най-нов телефон и т.н...

В момента разполагам само с един телефон, който вече ми е от няколко години с доста работи, които не са както трябва...

Затова реших, че е време да си взема нов, и тъй като в момента мога да си позволя един такъв телефон, защо не?

Все пак нямам намерение след един месец да го сменям, така че предпочитам да е нещо добро, но ако вземем на предвид по-горните постове аз, така да се каже... нямам право да си избирам по-нов телефон, защото се тълкува като "вижте ме кой съм, имам най-новия телефон"?

Разбира се, че не! Просто има къде по-евтини телефони, ако целта е да се смени стария само. Например за по 500-600лв. Не казахте какъв модел е стария.

Иначе е нормално, когато сумата за телефон надхвърля много над 1000лв., да се мисли така.

• Автор

Стария е най-обикновена нокия [5310 XpressMusic]. А и целта не ми е да купя нещо много над 1000 лв, просто се случи така, че се спрях на тези телефони, които са с такава цена... Целта е както да се замени стария, така и да си взема нещо ново [не е задължително под "ново" да се разбира телефон излязъл вчера], което да не искам да сменя след месец или два... Може би ще ми препоръчате някой друг телефон тогава? :)

Емо въпрос на гледна точка ! Аз ползвам моя GSM последно за да говоря по него ! Тази функция е с най-малко значение за мен - преди всичко за мен е MP3 Player , Internet и какво ли още не ;) Приложения за каквито се сетиш ;)

Имах в в предвид следното. Постващия пита за батерия, която държи повече време. Ако използва телефона за интернет, за гледане на филми или за слушане на музика да не остане разочарован. Ще трябва да зарежда телефона доста често. Иначе си прав, въпрос на гледна точка е колега.

................

Може би ще ми препоръчате някой друг телефон тогава? :)

Не, по-скоро препоръчвам да погледнете една статия на techradar: Best Android phone - which should you buy?

В нея става дума за миналогодишни Андроид телефони. Според мен с редки изключения статията отразява действителността. Ето моето мнение за някои от изброените там телефони:

1. Samsung Galaxy S2 - един от най-добрите Android телефони, доколкото си спомням беше обявен за смартфон на 2011 г.

2. HTC Sensation XE - много добро продължение на серията HTC Sensation с Beats Audio

3. Sony Ericsson Xperia Arc S

4. Sony Ericsson Xperia Ray - много добър малък телефон с Андроид, великолепен екран и камера.

5. Samsung Galaxy Nexus - писах по-горе

6. HTC Desire S

7. Motorola Razr - има още един модел - MAXX, който е с 3000 mAh батерия, но все още не се предлага при мобилните оператори в България

8. Orange Monte Carlo - доколкото разбрах, този телефон на ZTE е произведен само за Orange

9. Samsung Galaxy Note N7000 - доста големи габарити 146.9x83x9.7 mm, по-скоро е таблет, а не телефон

10. Sony Ericsson Xperia Mini - малък 3" екран с ниска разд. способност 320x480 пиксела

Голяма част от изброените по-горе телефони ги има при операторите, отдавна всичко е ясно за тях, имат добра поддръжка и безбрай фенове, цените им падат с всеки изминал ден и пр.

Ако желаете, изберете си модел от 2012 г. Имайте предвид, че освен SGS3, Xperia S и One X ще се появят още устройства, които вероятно ще бъдат конкуренция, а защо не още по-добри.

Успех и не бързайте!

• Автор

Разгледах горепосочените телефони и се спрях на Galaxy S2, но като гледам цените... в сайта на Виваком не видях цена без договор, а другите два оператора го предлагат за по около 1000 лева [М-Тел даже за 1150]... Ако има още мнения по темата - ще се радвам да ги прочета, ако не... ще изчакам засега, мерси за помощта... :)

Не бива да се купува смартфон от оператор без договор, защото цените са убийствени. По принцип предложенията за продажба в брой от магазините за техника са по-добри. Например SGS2 може да се намери за около 700+ лева нов, справка.

Най-добре е да разгледате телефоните на живо, вижте кой ще ви хареса най-много. Не забравяйте да погледнете екрана на слънчева светлина, както и да проверите за дефекти и пр. Не препоръчвам да вземате телефон, който е от разпечатана кутия.

P.S. При едногодишен договор за нов абонат и някакъв минимален план (не най-тънкия) за около 10 лева Виваком и Германос го дават за 720 лв. в брой, вчера проверявах. :)

Разгледах горепосочените телефони и се спрях на Galaxy S2, но като гледам цените... в сайта на Виваком не видях цена без договор, а другите два оператора го предлагат за по около 1000 лева [М-Тел даже за 1150]...

Ако има още мнения по темата - ще се радвам да ги прочета, ако не... ще изчакам засега, мерси за помощта... :)

Живеем, в ерата на интернет!

Mobilebulgaria.com

Там може да се вземе всякакъв телефон без договор!

http://www.mobilebulgaria.com/mobiles/2203/samsung-i9100-galaxy-s-ii

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.