Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Може ли да се зареди със SMS сметката на друг номер?

Featured Replies

Възможно ли е даден потребител да прати смс от неговия телефон или по някакъв друг начин и да ми изпрати пари към моя телефон?!

Възможно е, потребител който е на абонаметен план, да зареди ваша предплатена карта, ако това искахте да попитате.

• Автор

Прочетох това : За целта той трябва да изпрати SMS на кратък номер 1616, като текстът на SMS-a задължително трябва да бъде в следния формат: 08XXXXXXXX,YY. Тук 08XXXXXXXX е номерът на Prima картата, която иска да зареди, а YY сумата за презареждане - 6, 10 и 15 лв. Това някаква прима ли е или може да ми прати пари,ако има пари в картата/сметката си.Основния ми въпрос е дали може да ми прати пари по някакъв начин,ако има в ваучера/сметката си?

Задай си въпроса правилно, за да получиш правилен отговор. Абонат на договор, МОЖЕ да зареди през телефона си пари/ваучер на абонат с предплатена карта. Това със сигурност за MTel и Globul, като за Vivacom не знам как стоят нещата.

• Автор

Значи питам : Може ли абонат на М-тел/Глобул да ми прати пари от неговия телефон в моя?Ако може по какъв начин?

Това някаква прима ли е или може да ми прати пари,ако има пари в картата/сметката си.Основния ми въпрос е дали може да ми прати пари по някакъв начин,ако има в ваучера/сметката си?

Най-лесно и бързо става чрез М-тел менюто на телефона/ изпращане от телефона на абоната с договор към абоната с предплатена карта ''Prima'' ,както обясниха хората преди мен/

''М-Тел меню ти дава възможност да заредиш Prima карта директно от мобилния си телефон. Влез в менюто (М-Теl+ иконата обикновено се намира в главното меню), избери M-Tel Uslugi и опция Zaredi Prima. После въведи номера на Prima картата, която желаеш да заредиш и избери сума за презареждане – 6, 10 или 15 лв. Услугата е безплатна, а заредената сума се отразява в следващата месечна ти сметка.''

''Презареждане на Prima чрез SMS може да извърши клиент на М-Тел с месечен абонаментен договор от поне 3 месеца.

За целта той трябва да изпрати SMS на кратък номер 1616, като текстът на SMS-a задължително трябва да бъде в следния формат: 08XXXXXXXX,YY. Тук 08XXXXXXXX е номерът на Prima картата, която иска да зареди, а YY сумата за презареждане - 6, 10 и 15 лв.

Изпращането на SMS-а към номер 1616 е безплатно. Заредената сума ще се отрази в следващата фактура на абоната. Prima карта може да се зареди само веднъж в рамките на един час, а в рамките на едно денонощие - до два пъти. Щом сумата вече е заредена на предплатената карта, абонатът ще получи потвърждение.''

Доста изчерпателно е написано....

Човече, да не питате дали може да се изпратят пари, от типа на изпращане със пощенски запис или електронен банков превод), които после да тръгнете да искате да изтеглите в кеш, в местния офис на GSM оператора, или в някоя банка. Ако е така, няма да стане!

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

• Автор

Добре,а Глобул не може да зареди на М-тел нали?

НЕ! Картите трябва да са на един и същи оператор и само потребител на сметка/договор може да зареди предплатена карта.

Човек с предплатена карта НЕ МОЖЕ да зареди друга предплатена карта.

Този въпрос е за бисерите. Това са конкуриращи се фирми(или поне така трябва да си мислим), офертите им важат между абонати на собствените им услуги.

Това за вас не е ли отговор? "Беше ти отговорено, че ако си на предплатен абонамент ще може, стига и оператора на другия да е същия. "

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Само да допълня, че освен чрез СМС дозареждането на предплатена карта на абонат на М, Г. или В. може да стане от който и да било друг абонат - съответно на М.,Г. или В. и през компютъра /през интернет/. Аз така зареждам картите на децата - оператор Г. Условията са 2 и касаят абоната, който ще зарежда: 1. Да има сключен договор, т.е. да е на "сметка". 2. Да се е регистрирал в сайта на съответния оператор.

Редактирано от human1970 (преглед на промените)

Значи питам :

Може ли абонат на М-тел/Глобул да ми прати пари от неговия телефон в моя?Ако може по какъв начин?

Според мен съм ти отговорил.

А как става ли?!... ми... с четене!

• 2 месеца по-късно...

Защо искаш някой да ти зареди пари с СМС? Този който ще го направи ще му е по-удобно да ти зареди пари по друг начин. Примерно на банкомат или през сайт за разплащания Няма значение на каква сметка си и на кой оператор. Трабва да имаш регистрация премерно на epay bg, там си превеждаш пари или регистрираш банкова карта която да служи за разплащания и може да зареждаш колкото искаш предплатени карти. Ако не се ползва компютър а мобилен телефон трябва да се следват стъпките на сайта как точно става плащането с СМС

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.