Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

конфигурация до 400 лв. с Liano процесор

Featured Replies

няма конфигурацията ще бъде от пост 47 защото по-натъка пак ще си вземе такава рам . Чичо си мислеше,че компа ще го продаде за 300лв и даваше 450лв. а вчера на село го е продал за 350лв. и сега дава 500 лв .

Не мога да разбера. Даваш за 4 GB РАМ 100 лева при ограничен бюджет, вместо 100 лева за 2х4 GB. И за тая памет няма никакво инфо в интернет. Или по-точно има само някакви цени в български сайтове. В сайта на Corsair има подобни памети, но в двуканален режим. Не мога да разбера и друго. Ще се купува видеокарта след време, а гледаш да прецакаш системата дотогава с клок над 1866 MHz с китайско захранване и без добро охлаждане. Лично за мен тая памет, която си избрал, е съмнителна поради липсата на достъпно инфо в нета. А след като дори на сайта на фирмата производител няма упътване...не знам. Ама вие си знаете. Лично аз дори бих се насочил към двойка памети 2х4 GB CL8 на 1600MHz за 121 лева.

CORSAIR 2x4GB Vengeance DDR3 1600Mhz 1.5V CL8 - 1 бр. - 121.74 лв.

Обща стойност - 121.74 лв. с ДДС

• Отговори 67
  • Прегледи 4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Във първите страници на темата ми показаха характеристики които показваха, че при максимално натоварване системата използвала 145 W максимално. 100 лв. За 2000 Mhz 4 gb ram ама с тези 2000 Mhz видеото става по-бързо. Добре в тази двойка памети 2X4 видеото по-добро ли ще бъде или по-лошо. Отколкото 2X2 2000 Mhz

GIGABYTE GA-A75-D3H

Support for DDR3 2400(OC)/1866/1600/1333/1066 MHz memory modules 4 x 1.5V DDR3 DIMM

CORSAIR 2GB DDR III 2000MHz CL9 1.65V

Т.е. за да тръгне тая памет на 2000 ще трябва да вдигаш напреженията,което си е клок.Аз не бих рискувал с това захранване.

Във първите страници на темата ми показаха характеристики които показваха, че при максимално натоварване системата използвала 145 W максимално.

145W без клок,а последния резултат 232W видя ли го?

Пиша от скука, знам че няма да се купува компютър.

Темата ми прилича на едни такива теми от преди месец два, там избирахме компютри за цялата рода до девето коляно.

И знам че пък ако наистина ще се купува ще вземеш каквото ти набутат в кварталната бакалия.

PSU CM ELITE POWER 400W PFC - 1 бр. - 66.49 лв.

AMD A8-3850 X4 /2.9GHZ/FM1/BOX - 1 бр. - 202.53 лв.

ASROCK A55 PRO3 /AMD A55/FM1 - 1 бр. - 119.18 лв.

2X4GB 1333 SUPER T - 1 бр. - 78.15 лв.

SONY AD-7280S SATA BLACK - 1 бр. - 30.83 лв.

Обща стойност - 497.18 лв. с ДДС

:shy11: Имаше един.... с няколко профила и много рода .... :shy11: завъртели сте му конфигурации за цялото село :clown:

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Това е при тестове и при игри, но трябва да си го прочел.

Консумацията на системата пряко зависи от подаваното напрежение.

Памет CL8, макар и по-скъпа е за предпочитане. Първо, специално при тия процесори таймингите оказват добро влияние на кадрите при игри, както и честотата. Така, че една памет на 1600 MHz CL8 е по-добра от CL9 на същата честота. Освен това производителят явно дава гаранция, че CL8 е по-клокърска памет. Логично е да се заключи това, защото с отпускане на таймингите би трябвало да се задържи дадена честота, може би недостижима за CL9 ( или поне не е гарантирано от производителя). От тая гледна точка тая 1600 MHz CL8 спокойно би трябвало да си я пуснеш на 1866 MHz, дори да се наложи да отпуснеш таймингите ( естествено, в автоматичен режим не се налага да бараш нищо, стига системата ти да е стабилна). Но като погледнеш тестовете из нета виждаш, че 1866 MHz реално е горната граница, над която вече ще трябва много пари за малко кадри. Примерно охладител за процесор. Казах по-горе, че 2х2 GB по принцип са достатъчни за игри, но не и при тоя лаком за памет процесор. Причината е, че процесорът не разполага с L3 кеш. Затова ако аз купувах и бях ограничен до 500 лева, може би бих се спрял на това:

GB A75-D3H /AMD A75/FM1 - 1 бр. - 140.69 лв.

AMD A8-3870 X4 /3.0GHZ/FM1/BOX - 1 бр. - 225.83 лв.

LG GH24NS90 DVD RW SATA BLACK - 1 бр. - 28.57 лв.

Обща стойност - 516.83 лв. с ДДС

Малко надхвърли бюджета, но ако търся възможно най-добри варианти, се налага. Иначе пак правим компромиси и достигаме до ситуациите за 450 лева, при които се икономисва я от памет, я от дъно и интерфейси, че дори и от процесор.

ПП: А за това, дали ще се купува конфигурацията или не, едва ли е важно. Всеки може да си пуска тема, за да си изясни нещата. Тук писането не е обвързано с покупка май.

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

Затова ако аз купувах и бях ограничен до 500 лева, може би бих се спрял на това:

GB A75-D3H /AMD A75/FM1 - 1 бр. - 140.69 лв.

AMD A8-3870 X4 /3.0GHZ/FM1/BOX - 1 бр. - 225.83 лв.

Допадна ми препоръката ти. :) Подкрепям те.

Редактирано от NikitoY (преглед на промените)

И на мен ми допадна тази след половин час чичото идва . И тази конфигурация ще се копува аз не си губя времето ей така имам и приятели имам и др.занимания в къщи . Като дойде чичо вече поръчваме конфигурацията

Вече поръчахме конфигурацията в сряда ще му я доставят . .

Ако аз взимах нещо за чичката, нямаше да го занимавам с овърклок, с ъпгрейди, с менталиви захранвания. Взимам му нещо бързо, с което може да подкара FullHD филми преспокойно:

ASROCK B75M /B75/1155 - 1 бр. - 118.30 лв.

I3-2125 3.3GHZ/3MB/LGA1155/BOX - 1 бр. - 247.33 лв.

KIT 2X2GB DDR3 1333 A-DATA - 1 бр. - 44.09 лв.

PSU FORTRON FSP350-60APN 85+ - 1 бр. - 56.46 лв.

Обща стойност - 494.74 лв. с ДДС

моя чичо не е като твоя чичо нищо да не разбира

моя чичо не е като твоя чичо нищо да не разбира

E, tahumba е избрал конфигурация с i3, която в бъдеще с една външна видеокарта ще е по-добра, макар за момента да е доста по-зле откъм видео. Аз в началото писах, че трябва да се изясни какво точно ще се прави с тая конфигурация - и на тоя етап и след време. Вярно, че пак опираме до захранване, ако се вземе видеокарта от по-висок клас, но без захранване се вмества в бюджета и то с още 4 GB RAM, която при Интел не е толкова важна. При всички положения чичо ти да си запише, че му трябва и ново захранване в най-скоро време, за да не остане 500 лева назад след някой токов удар.

В най-скоро време неска ако спечели от еврофутбола ще се избира и захранване дай-боже. Нали знаете, че това е майтап :D

Редактирано от kokata99 (преглед на промените)

Захранването е най-важният компонент в една конфигурация. То е сърцето, което изпомпва живителна сила да всичко останало. Не подлежи на компромис. Или има нужните ватове или не. Докато процесор може и да се клокне, RAM може да се добави по-късно, то захранването е компонент, който не подлежи на някакъв ъпгрейд или модификация, освен цялостна подмяна. С нашето прекрасно енерго и чудесната ни електропреносна система машините са подложени на стрес. Трябва една хубава защита да има, достатъчно ватове и никакъв компромис с качеството. За това китайчетата са много опасни- отнасят със себе си и туй онуй още... Я дъно, я хард, я нещо друго. За мен това е компонента, който да се наблегне.

ти ако знаеш китайчето какво е преживяло цяло лято на село с слабия ток и нищо му нямаше със старата конфигурация.

ти ако знаеш китайчето какво е преживяло цяло лято на село с слабия ток и нищо му нямаше със старата конфигурация.

Колегите говорят от опит. И аз съм нямал проблеми с моите две китайски захранвания, но има достатъчно информация и дори видео в нета, как пушат тия жълти захранвания. Ако имате време за губене, изгледайте трите части на тия клипове. Ако не друго, ще се ограмотите малко относно това, какво представлява захранването, какви захранвания се продават в България и не на последно място, как миришат захранванията, когато почнат да горят ;)

http://hdbox.bg/w/uc-71be0414

Пич аз не мога да те разбера ... искаш съвет - получаваш го , казват ти да сменяш това (за извинение) шибано захранване , защото ще ти отиде после всичко , ти им викаш "знаете ли какво е преживяло".Те ти казват какво трябва да се направи , но ти пак си знаеш твоята - та тогава защо изобщо ги питаш ??? И ако твоя "чичо" много разбираше нямаше изобщо да кара набор 99 да влиза из форуми да търси съвети , а направо щеше да отиде и да си вземе най-доброто според бюджета ....

Ехе! По-кротко! Всеки има право на мнение! Щом иска да кара с него- парите са си негови, ние нали сме дали съвет. Пък и никой не е задължен да се вслушва в тях все пак. Разбирам недоволството, но е желателно да държим по-благ тон. ОК?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.