Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

100% използване на процесора заради svchost.exe ?!

Featured Replies

Освен на Stack-a прозореца не сте снимали и само Threads прозореца. :)

• Отговори 72
  • Прегледи 32,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Съжалявам че толкова излишни постове ама...

Дори и след преинсталирането на аудио драйверите няма промяна.

----------------------

Добавям в този пост да не удължавам излишно темата:

няма промяна :(

post-148187-0-39050800-1378642947_thumb.

post-148187-0-57656200-1378645046_thumb.

Редактирано от Linkestis (преглед на промените)

Стартирахте ли sfc /scannow както бях описал?

Ако не направете го и после вижте как е положението. После имам още няколко идеи.

Изтеглете следния файл и го стартирайте. Изберете YES на диалоговия прозорец и след това рестартирайте. Вижте дали проблема остава.

ПС: По-добре пишете нови коментари, не едитвайте старите, че е по-тегаво така.

Искам да проверим още нещо:

Изтеглете и стартирайте следния файл и след рестарта вижте дали положението е същото.

Ако да е добре да проверим за зловреден софтуер, защото има MBR зарази, които създават подобни проблеми:

Искам да направим една проверка и с HitmanPro:

1.Изтеглете Hitman Pro.

• [*]За
32-битова система - Публикувано изображение. [*]За 64-битова система - Публикувано изображение

2.Стартирайте програмата.
3.След като сте стартирали програмата като кликнете върху иконата Публикувано изображение и натиснете бутона „Напред“ като се съгласите с лицензионното споразумение (EULA).
4.Сложете отметка пред "Не, искам да завърша еднократно сканиране на компютъра".

5.Натиснете бутона „Напред“.

6.Програмата ще започне да сканира. Времето за сканиране е около 2 минути.

7.След завършване на сканирането от списъка с намерените неща (ако има такива) изберете Apply to all => Ignore.

8.Натиснете "Next" и след това натиснете "Изнеси резултата в XML file" и запазете лог файла на десктопа.

9.Архивирайте файла и го прикачете в следващия си коментар или копирайте съдържанието му в следващия си коментар.

И след двете процедури няма ефект.Отново деинсталирах аудио контролера и този път оставих уиндоуса да инсталира такъв,и отново процесора е на ръба.

Почвам да се отчайвам.

post-148187-0-17062300-1378649846_thumb.

Направете нова снимка на секцията Services за процеса и я публикувайте.

Искам да видя още нещо.

Също така проверете дали проблема го има в Safe Mode. Ако го няма то направете следното => отворете Start => въведете msconfig => отидете до секцията Services => сложете отметка пред Hide Microsoft Services => от списъка сега махнете отметките пред всички останали услуги => натиснете Apply. Сега отидете до Startup и премахнете всички отметки. Натиснете Apply => рестартирайте и пишете дали проблема остава.

ИЗКЛЮЧИТЕЛЕН ЧОВЕК!

Благодаря за това което правите безрезервно!

Проблемът е решен.

post-148187-0-47978800-1378653467_thumb.

post-148187-0-24651600-1378653554_thumb.

post-148187-0-11914100-1378653591_thumb.

Това означава, че дадена програма го е товарила. Сега остава и да разберем коя е тя...подозорам програма за сигурност (може би avast!).

Само ме озадачава, че на първата снимка процесора пак се е товарил на 43%.

Бихте ли направили следното:

Отворете пак Process Explorer => кликнете с десен бутон върху проблемния svchost (този с PID 996) и изберете Create dump => Create full dump

След това върнете пак стартиращите се програми (сложете всички отметки в msconfig в секциите Services и Startup) и рестартирайте. Щом проблема се появи, направете нов дъмп файл.

Архивирайте и двата и ги качете тук => http://file.bg/ и публикувайте линк за download.

Също така от Process Explorer => View => сложете отметки пред Show Lower Pane, а на Lower Pane View => сложете отметка пред DLLs.

Сега кликнете пак на svchost.exe (който товари най-много) и кликнете на File => Save as => запазете документа на десктопа с име по-желание и го качете тук => http://file.bg/ и публикувайте линк за download.

За финал искам да видя списък с инсталираните програми и затова:

• [*]Моля изтеглете
Farbar Recovery Scan Tool (според версията на Windows изберете 32 битовата или 64 битовата версия) и го запазете на десктопа. [*]Стартирайте файла FRST.exe (или FRST64.exe) [*]Програмата ще се стартира. Натиснете YES за да се съгласите с лицензионното споразумение. [*]Сложете всички отметки. [*]Натиснете бутона SCAN. [*]Ще се създадат два лог файл с името - FRST.txt и Addition.txt на десктопа. [*]Прикачете лог файловете в следващия си коментар.

Аз също подозирам аваст.PID 996 няма.

Като върнах стартиращите програми процесора пак е на 80-90%

Сега ще кача и дъмпа че омазах поста си :)

Дъмп файла: http://file.bg/c255475bcakM

Addition.txt

FRST.txt

Не правете неща на своя глава...изпълнете нещата от предишния ми коментар! Искам да видя и да сравня съдържанието на двата дъмп файла + този заредените библиотеки за процеса!

Но първия дъмп трябва да го направите с изключени всички програми (когато направихте и проблема изчезна) и след това с включени такива (когато проблема се появи пак).

Двата дъмпа,преди и след спирането и пускането на програмите.

http://file.bg/c255488ErChO

http://file.bg/c255489kbqjS

------------------

Файла от Process Explorer

http://file.bg/c255494XpNsU

Временно деинсталирайте следните програми и драйвъри:

NVIDIA HD Audio Driver 1.3.18.0
Realtek AC'97 Audio
Skype Click to Call

И вижте дали проблема остава. Ако остава направете следното (ако Windows не замени деинсталираните драйвъри със своя вграден нативен такъв звука може да изчезне, но това ще го оправим после). Важното е да проверим дали ще има проблеми след деинсталацията на програмите/драйвърите и след скрипта отдолу:

Сега изтеглете прикачения файл => fixlist.txt  и го запазете в папката от която стартирахте FRST.exe.

Стартирайте FRST.exe и натиснете бутона Fix веднъж!

След като приключи, ако ви поиска рестарт - съгласете се. След рестарта публикувайте лог файла - fixlog.txt, който ще се създаде след работата.

Няма промяна след дейнсталирането и фикса файла.За съжаление пиша от телефона.Не мога да пусна връзката на компютъра.Не иска и не иска да се свърже с мрежата :( При първа възможност ще добавя файла в коментара си.  

Стартирайте Dhcp отново. Бях я спрял само за теста и би трябвало нета да дойде.

Старт => в полето за търсене въведете services.msc => намерете услугата Dhcp Client и натиснете Start, а от падащото меню под Startup Type я сложете на Automatic.

Стартирайте Dhcp отново. Бях я спрял само за теста и би трябвало нета да дойде.

Старт => в полето за търсене въведете services.msc => намерете услугата Dhcp Client и натиснете Start, а от падащото меню под Startup Type я сложете на Automatic.

Тъкмо тръгнах при съседите :)

А уж прегледах фикс на бързо....

Fixlog.txt

В момента обаче avast! не е деинсталиран напълно, а бяхте писал че е?

Изтеглете следния инструмент - aswclear.exe и го запазете на десктопа.

Деинсталирайте avast! от Safe Mode (ако присъства в списъка с инсталираните програми), след това стартирайте изтегления по-нагоре инструмент и посочете папката: C:Program FilesAvast Software (а не целия C:Program Files) и натиснете Remove. Повторете стъпките за да премахнете и тази папка  - C:ProgramDataAVAST Software

След това рестартирайте в Normal Mode и вижте дали проблема още го има.

Все още svchost.exe товари процесора.Изпълних премахването на аваста но няма ефект.

Ако искате да спрем до тук...нямам очи вече :)

Може да продължим утре и ако е по-добре да Ви дам достъп до Team Viewer.

Можем да продължим и утре, че дори и по-нататък. Все пак това е форум, а не чат и всеки пише, когато му е удобно. :)

Останаха ми съвсем малко предложения...Отворете Process Explorer => отидете до секцията Services отново и кликмете върху AudioSrv и натиснете STOP => вижте дали се оправя проблема. Ако не се оправи (споко услугата ще се върне след рестарт на системата), сега вече отидето до Start => msconfig => и забранене всички програми от секцията Startup и сложете отметка пред Hide Microsoft Services отново и махнете отметките пред всички услуги. Сега вече рестартирайте. Ако проблема изчезна пак, започвайте да връщата една по една отметките и сверявайте след коя отметка ще се появи отново проблема.

Друг метод е да ми изготвите лог чрез xperf ако мислите, че ще се справите:

http://blogs.technet.com/b/sooraj-sec/archive/2011/09/14/collecting-data-using-xperf-for-high-cpu-utilization-of-a-process.aspx

И вече ако нищо не помогне май ще се наложи поправителна преинсталация или направо нова така с формат (и изтеглянето на читав релийз на Windows).

Поздрави и лека вечер от мен, че утре е работна седмица!

Ще свърша всичко това утре(днес) :)

Преинсталацията е невероятен кошмар които не ми се мисли как ще го преживея отново.Дъното ми е старичко и използвам интегрирани драйвери Sata  за хардовете и една преинсталация ми отнема малко повечко от ден :)

Благодаря още веднъж,и лека нощ.

Всъщност колкото и старо да е дъното не би трябвало да се налага използването на интегрирани драйвъри, както бе при XP. Там и аз трябваше да ги вградя в диска на XP (или да поставя дискета по време на инсталацията с натискането на бутон F6), но при 7 нещата са по-обновени и той си има вградена поддръжка за САТА-та. А имате и други варианти: 1. Да минете от режим САТА => в ИДЕ (Да така ще се загуби шанса за използването на технологията NCQ, която уж спомага за удължаване на експлотационния период на хардиска), 2. Да направите бекъп на инсталираните до момента драйвъри (или поне само за САТА-та, защото не се знае дали някои от другите не са причини за проблема и тях не искаме да ги възстановяваме на чистия Windows) и след това като преинсталирате пак с програмата (от сорта на DriverMax) да възстановите копието на САТА драйвърите. Само че като се замисля този вариант незнам дали ще сработи, защото поне при XP Сата-та, както споменах трябваше да се инсталира по-време на инсталацията на самия Windows, а не после...Но така или иначе си струва да разберете, от коя отметка е бил проблема (с включването на отметките една по една) или ако се наложи дори с деинсталациите на програмите една по една (дори да остане гол Windows) с цел разследване...После вече като знаете ще знаете как да го избягвате/заобикаляте и като го инсталирате наново, му направете един Image (например с Macrium Reflect Free и готово). И гледайте да използвате само чисти релийзи на Windows (например тези на MSDN).

А вече наистина лека и поздрави!

Здравейте отново,проблема след спирането на аудиото остана нооо....след спиране и пускането на описаните процедури,виновника е разкрит.

Разбира се не разбирам колкото Вас,и не знам точното действие на този драйвер.Единственото което забелязвам е че я няма иконката в която виждам какви сата устойства имам закачени за дъното.Което мен не ме притеснява,въпроса е дали оказва някакво негативно действие на системата.

Колкото до дъното,наистина е старо на 9 години.ХП се инсталира без проблеми с интегрирани в него сата драйвери,тоест мога и да махна IDE харда.Но когато слагам 7-ца то е невероятна мъка да я накарам да вижда сата хардовете.Трябва задължително да закача IDE харда да инсталирам на него,успял съм само веднъж на сата харда да я сложа след почти 40!!!!-пъти опит за инсталация.Което както се досещата граничи с посещение на 4-ти км.След този успешен опит,последваха няколко часа за инсталация на драйверите за да види и другия сата диск.За това оставих един стар IDE хард за 7-та и после се мъча по около 6-7 часа да сложа драиверите за сата.Момента е настъпил за дъно,но с него идва и процесор а с две малки деца.... :)

Разводних малко темата може и да почистите.

Ако сметнете че до тук проблема е решен,Ви стискам сърдечно ръцете!

Ако не,чакам нови съвети :)

post-148187-0-22782400-1378746948_thumb.

post-148187-0-67666800-1378746960_thumb.

OffTopic"А в биос на "onchip sata device" (или нещо от сорта) , коя опция сте избрали AHCI или IDE?Имах подобен проблем с компютъра от подписа ми след купуване (преди години) на нов сата диск , XP се инсталираше с дискета и работеше без проблеми и в двата режима AHCI/IDE , умря ми флопито и попрочетох из мрежата и хората твърдяха , че Vista има вградени драйвери за сата(AHCI) и минах на виста да ама не ту виждаше диска при избрана от биос опция(AHCI) при инсталиране ту не , при IDE нямаше проблеми същото беше и с първите версии на 7-та."

И сега по-темата:

1.Колко стара е версията на 7?Намерете си по-нова ако е стара.

2.Разкачете включете САТА кабелите на по-новите хард дискове (при почистване на компютъра случайно бях бутнал сата кабела) компютъра заработи , но пък два дни нямаше такава мъка за късмет бях с ХР и event viewer-a ревеше за хард та се късаше оправих кабела и нещата си дойдоха на място.

П.П.По-една :beer: за екипа.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.